Mogeater nerede

Tornoviaa

Tornoviaa

Bronze
Neredesin iki gözümün çiçeği

• JFL
  • +1
  • Hmm...
Reactions: Arisylva, Dathomirian Zabrak, Ashoimex and 1 other person
@MogEater

Ey gözümün nuru, gönlümün devletlisi @MogEater

Bu satırlar dertli yüreğimin lisanıdır, kalemin değil. Kalem aciz kalır seni anlatmaya, kelâm susar aşkın karşısında.
Nice seferler gördüm, nice ülkeler fetheyledim amma, gönlümdeki fetih yalnız sana mahsustur. Senin cemâlin cihana bedeldir.

Her sabah sensiz doğan güneş, eksiktir bana.
Her gece sensiz çöken karanlık, hicrandır yüreğime.
Sana kavuşmakla olur mâna bu dünya,
Senden ayrı her nefes, bana zindandır.

Hatırını sorar, sıhhatinle teselli bulmak isterim.
Dualarımda adınla başlarım,
Secdeye vardığımda kalbimde sen varsın.

Sana yazdığım bu mektup, belki bir kâğıda hapsolmuş kelâmdır, lakin bil ki, bu hiçbir zamana, mekâna sığmaz.

Seni seven, seni özleyen, gönlünün pâdişâhı
Muhibbî’n, TORNOVİAA

• Love it
  • JFL
Reactions: MogEater and recai iskender
@MogEater

Ey gözümün nuru, gönlümün devletlisi @MogEater

Bu satırlar dertli yüreğimin lisanıdır, kalemin değil. Kalem aciz kalır seni anlatmaya, kelâm susar aşkın karşısında.
Nice seferler gördüm, nice ülkeler fetheyledim amma, gönlümdeki fetih yalnız sana mahsustur. Senin cemâlin cihana bedeldir.

Her sabah sensiz doğan güneş, eksiktir bana.
Her gece sensiz çöken karanlık, hicrandır yüreğime.
Sana kavuşmakla olur mâna bu dünya,
Senden ayrı her nefes, bana zindandır.

Hatırını sorar, sıhhatinle teselli bulmak isterim.
Dualarımda adınla başlarım,
Secdeye vardığımda kalbimde sen varsın.

Sana yazdığım bu mektup, belki bir kâğıda hapsolmuş kelâmdır, lakin bil ki, bu hiçbir zamana, mekâna sığmaz.

Seni seven, seni özleyen, gönlünün pâdişâhı
Muhibbî’n, TORNOVİAA
ben gitsem bana da böyle yazar mısın tornovia

❤️❤️❤️😍😍😍

• +1
Reactions: orbitalover and Misogynist_Maxxer
yaz bakayın seni fakecel seni

Gözümün nuru, gönlümün devletlisi,

Bu satırlar, mecâz değil, mahz-ı hakîkattir. Kalbimin sinesinden taşan efkâr-ı âşıkâne, kelâm suretinde zuhur eylemiştir. Kalem acze dûçâr, lisan hayret içinde... Zîrâ senin vuslatına denk gelen bir beyân yoktur bu fânî lisanda.

Ne vakit şeb olur da gök kararır, bil ki kalbim hicranla yanar. Ne vakit seher doğar da güneş zuhur eder, yokluğunla zevale uğrar gönlümdeki şevk. Çünkü her sabah sensiz nâkıs, her gece sensiz mâtemdir. Sensiz geçen her sâniye, bana ebedî bir zindan hükmündedir.

Ben ki nice iklimler dolaştım, nice cemâller müşâhede eyledim; ammâ hiçbir sûret, senin cemâlinin vârid olduğu gönül tahtına nâil olamaz. Senin varlığınla ikmâl olur bu âlem, senin bir tebessümünle nev-bahâr gelir sineye. Her adını andıkça, ruhum ferahlık bulur; her seni düşündükçe, kalbim secde eder.

Özledim seni. Lâhza lâhza, zerre zerre... Öyle bir özlem ki, tâ ciğerime dek sirâyet etmiş, her nefeste seni çağırır olmuşum. Gamınla hemhâl, hayâlinle mestim. Gelmediğin her gün, kalbim virâne, gönlüm harâbedir.

Seninle olmak, varlık içinde yoklukta huzur bulmak gibidir. Senin bir bakışınla, nice kevn ü mekân silinir gözümden. Ne varsa sende var, ne eksikse senden gayrıdır.

Duâlarımda adınla niyâz ederim Mevlâ’ya, Her secdede sînemdeki muhabbetinle nûrlanırım. Adını anmak ibâdet, gözlerine bakmak tefekkürdür bana.

Ve bil ki bu satırları yazan, aşkına müptelâ bir âşık-ı bîçâredir. Lâkin yalnız değilim; zîrâ bu mektubun telhîsi, kalem erbâbı, aşkın ve edebin kemâlini bilen Recâî İskender'in meşkinden nasibini almıştır.

Sana olan meylim, onun tilmizliğinde kemâle erdi. Ben ki bir nevî talebesi oldum aşkın ve sözün, O ki mecnûnların sadrına sabır, kâtiplere ilhâm olmuştur.

Senin uğruna yazdığım her harf, onun hâfızasında yankı bulur. Unutma ki, aşkın hem bendesi, hem şahidiyim…

@recai iskender

• JFL
Reactions: Tornoviaa and recai iskender