16 yaş hk.

D

DarkSoulHKF

Iron
16 yaşındayım paketli gıdaları 5 ay önce bıraktım et süt yumurta yemeye ağırlık veriyorum d3k2 vitamini alıyorum son 3 aydır ancak hala zygolarimi yeterince büyük bulmuyorum jawline maxilla eye area gayet iyi 18 e iki sene var böyle devam etsem zygolarim için faydasi ne derce olur acaba teşekkürler

• +1
Reactions: rrm_ss2, Kayra139, Zodiac and 2 others
16 yaşındayım paketli gıdaları 5 ay önce bıraktım et süt yumurta yemeye ağırlık veriyorum d3k2 vitamini alıyorum son 3 aydır ancak hala zygolarimi yeterince büyük bulmuyorum jawline maxilla eye area gayet iyi 18 e iki sene var böyle devam etsem zygolarim için faydasi ne derce olur acaba teşekkürler
Zygolar ortalamaysa herhangi bir önemi yok. Eğer dediğin diğer özellikler gerçekten iyiyse tabi

• +1
Reactions: rrm_ss2
Zygolar ortalamaysa herhangi bir önemi yok. Eğer dediğin diğer özellikler gerçekten iyiyse tabi
iyiler ancak zygolarin yüksek olması estetik algılama daha çok uyuyor kendimi iyi hissetmiyorum ortalama yükseklikte olunca kendimi kabullenecek hale gelmek aslında olay onun harici piskoloji gg galiba kim ne derse önemsiz geliyor

• +1
ağa moralini bozmak gibi olmasın da zygoların gelişim 15de bitiyor

• +1
  • JFL
Reactions: rrm_ss2, maarda and Zodiac
ağa moralini bozmak gibi olmasın da zygoların gelişim 15de bitiyor
Şimdi chatgpt ye sordum da kaynağın güvenilir olduğundan emin misin bana şunu söyledi Kızlarda: Zigomatik kemik büyümesi 15-16 yaşlarında,

Erkeklerde: Yaklaşık olarak 17-18 yaşlarında durur. umarım chatgpt doğru söylüyordur yoksa üzücü belki 20 lerde yüz oturunca daha iyi olur herşey şuan hala emin olmamakla birlikte baby face fatim var galiba ışıklandırmaya bağlı olarak Hollow cheeksim var ancak tam istediğim gibi değil işte

• +1
Reactions: rrm_ss2 and Zodiac
olur
pm'den fotoğraf atsana
Valla hiç atmiyim ya buralarda yada kimsede dolanmasin icim rahat etmez genelde bu forumda insanlardan foto isteyince atilmamasini gerektiğini öneriyordu birkaç kişi

• +1
Reactions: rrm_ss2 and Kayra139
Valla hiç atmiyim ya buralarda yada kimsede dolanmasin icim rahat etmez genelde bu forumda insanlardan foto isteyince atilmamasini gerektiğini öneriyordu birkaç kişi
pm gelsene

• +1
Şimdi chatgpt ye sordum da kaynağın güvenilir olduğundan emin misin bana şunu söyledi Kızlarda: Zigomatik kemik büyümesi 15-16 yaşlarında,

Erkeklerde: Yaklaşık olarak 17-18 yaşlarında durur. umarım chatgpt doğru söylüyordur yoksa üzücü belki 20 lerde yüz oturunca daha iyi olur herşey şuan hala emin olmamakla birlikte baby face fatim var galiba ışıklandırmaya bağlı olarak Hollow cheeksim var ancak tam istediğim gibi değil işte
1000014660

Bunu atsana bi ne dicek bana da bu doğru diyo

• +1
Reactions: rrm_ss2, Ashoimex and maarda
View attachment 3641954
Bunu atsana bi ne dicek bana da bu doğru diyo
Harika, görseldeki metni inceledim ve içerik şu şekilde özetlenebilir:

---

Görseldeki Başlık: "Yüz kemiklerinin büyümesi"

İçerik Özeti:

Zigomatik kemik (elmacık kemiği) dahil yüz kemiklerinin büyük çoğunluğu çocukluk ve ergenlik döneminde aktif olarak büyür.

Görseldeki grafik ya da tablo, çeşitli yüz kemiklerinin büyüme hızlarını ve büyümenin durduğu yaşları göstermekte.

Özellikle zygomatic bone (zygomatik ark dahil) için büyümenin 15–17 yaşları arasında büyük ölçüde tamamlandığı belirtiliyor.

---

Yorum ve Doğruluk Değerlendirmesi:

Görseldeki bilgiler tıp literatüründe kabul edilen genel büyüme gelişim eğrileriyle uyumlu görünüyor. Bu konuda referans alınabilecek bazı güvenilir kaynaklar:

Gray’s Anatomy (anatomide klasik kaynaktır)

Moore Clinically Oriented Anatomy

Ortodonti ve çene cerrahisi ders kitapları (örn. Proffit – Contemporary Orthodontics)

Bu kaynaklarda da benzer şekilde zigomatik kemiğin ergenliğin sonuna doğru (kızlarda ~15–16, erkeklerde ~17–18) büyümeyi tamamladığı ifade edilir.

Yani görsel bilimsel açıdan doğru ve güvenilir bir bilgiye dayanıyor gibi görünüyor, ancak kesin kaynak ismi yazmadığı sürece %100 akademik doğruluğundan emin olmak için kaynağın ne olduğunu da bilmek faydalı olur.

İste
rsen bu görseldeki bilgiyi destek

• +1
Reactions: rrm_ss2 and Zodiac
Süper! Görseldeki metni daha ayrıntılı şekilde çözümleyip yorumladım:

---

Görseldeki Bilgiye Göre:

Zigomatik kemik (zygomatic bone), insan yüz iskeletinin önemli parçalarındandır.

Büyüme eğrisi grafikle gösterilmiş ve bu grafikte zigomatik kemiğin büyümesi, yaklaşık 14-16 yaşları arasında tamamlandığı görülüyor.

Bu da, özellikle kadınlarda biraz daha erken, erkeklerde ise 1-2 yıl daha geç tamamlandığını ima ediyor.

---

Bilimsel Kaynaklarla Karşılaştırma:

Bu bilgi, tıp literatüründeki standartlarla uyumlu:

Girls: Zigomatik kemik gelişimi genellikle 15-16 yaşında tamamlanır.

Boys: Bu süreç 16-18 yaşına kadar devam edebilir.

Büyüme plaklarının kapanması ile bu süreç sona erer.

---

Sonuç: Evet, görseldeki kaynak doğru ve güvenilir görünüyor, özellikle tıbbi bir ders kitabından alınmışsa (ki öyle duruyor). Yani zigomatik kemik büyümesi ergenliğin sonlarında durur ve görselin verdiği yaş aralıkları doğrudur.

İstersen bu konuyla ilgili bilimsel bir PDF ya d
a kaynak önerisi de verebilirim.

• +1
Kanka eğer dediklerin iyiyse bide yarram gibi harmony yoksa bide mutant değilsen cl falansındır sg

• +1
bide yazdığın seylerle zygo büyümesi cok zor ya,ilac bassan bile garanti değil

• +1
Kanka eğer dediklerin iyiyse bide yarram gibi harmony yoksa bide mutant değilsen cl falansındır sg
Yan harmoniyi biraz burun ucu kıkırdağı bozuyor onuda yaptıracak gucum var ergenlik bitince yaptırmayı düşünüyorum onun harici sıkıntı yok gibi

• +1
bide yazdığın seylerle zygo büyümesi cok zor ya,ilac bassan bile garanti değil
biliyorum genetik herşey ancak yediğimiz yaptığımız şeyler büyümeyi hormonları falan bastırıyor egerki genetigim el veriyorsa bu şansı kaçırmak istemediğim için 2 yıl boyunca bu düzeni devam ettireyim diyorum ve birazda tavsiye arıyorum ve zygo gelişimi için hala şans varmı ona bakmak için

• +1
biliyorum genetik herşey ancak yediğimiz yaptığımız şeyler büyümeyi hormonları falan bastırıyor egerki genetigim el veriyorsa bu şansı kaçırmak istemediğim için 2 yıl boyunca bu düzeni devam ettireyim diyorum ve birazda tavsiye arıyorum ve zygo gelişimi için hala şans varmı ona bakmak için
2 yıl boyunca devam et etmesine de sırf paketli gıda yemeyi bırakıp 3-5 vitamin kullandın diye zygoların yükselmez haberin olsun. beklentini ona göre çok yükseltme

• +1
Reactions: rrm_ss2, DarkSoulHKF and Zodiac
2 yıl boyunca devam et etmesine de sırf paketli gıda yemeyi bırakıp 3-5 vitamin kullandın diye zygoların yükselmez haberin olsun. beklentini ona göre çok yükseltme
Peki bunlardan daha faydalı önerebiliceğin şeyler varmı yoksa bunları da boş verip hayata devam mi etmeliyim

• +1
Peki bunlardan daha faydalı önerebiliceğin şeyler varmı yoksa bunları da boş verip hayata devam mi etmeliyim
roid falan kullanabilirsin paran varsa ama zygo çok büyür mü bilmiyorum

• +1
Reactions: rrm_ss2 and xlegend
roid falan kullanabilirsin paran varsa ama zygo çok büyür mü bilmiyorum
hmm valla spor yapıyor olsam olabilirdi de okul otobüs gibi şeylerden hiç gücüm ve vaktim olmuyor

• +1
zygolarını büyütmese de bunları boş vermemen lazım zaten. zygoların çok kötüyse implant vs. dışında değiştiremezsin. ortalamaysa da üstüne çok düşünme.

• +1

Users who are viewing this thread

Back