Beyniniz Sizi Kandırıyor: Çekicilik Algınız Değişiyor!

D

Deleted member 155928

Iron
BEYNİNİZ SİZİ KANDIRIYOR: GÜZELLİK ALGINIZIN DEĞİŞİMİ
Beyninizin sizi hayatta tutmak, sosyal bağlar kurmak ve duygusal acıyı azaltmak için attığı küçük ama etkili adımlar... Sizi gerçekten bir nevi manipüle edip güzellik algınızı değiştirebilir mi? Araştırmalara göre evet.

Başlangıçta net bir güzellik şablonunuz vardır, genelde değişmez. Neden değişsin ki o zaman? Aslında cevabı en temelde. Hayatta kal ve üre.:ogre:

İnsan beyni evrimsel olarak hayatta kalma ve üreme başarısını artırmak için programlanmıştır. Eğer sana göre ideal tipteki kadınlar tarafından sürekli reddediliyor ve yalnız kalıyorsan, bu sosyal izolasyon riskine girmen demektir.
Yalnızlık = daha az üreme şansı = evrimsel başarısızlık:hnghn::hnghn::hnghn:
Beyin tehlikeyi fark eder ve der ki:

“Bu kadar seçici olursak hep yalnız kalacağız. Yeni bir eş algısı oluşturalım.”:cool:

Yani beyniniz; reddedilme, yoğun yalnızlık ve sosyal açlık gibi durumlarda eş bulma kriterlerini bilinçdışı olarak gevşetir, ödül merkezlerinde(özellikle nucleus accumbens) hassasiyetler değişir.
Örneğin 7/10 luk kadınlar dışında 6/10 luk kadınlara da ilgi duyabilirsiniz.
Eskiden olsa çekici bulmayacağınız kızlara aşık olabilirsiniz.
Hatta ve hatta eskiden hoşlanmadığınız bir kızdan bile hoşlanabilirsiniz.

Tabii bu bir anda değil, tekrar eden sosyal deneyimler ve duygusal durumlarla birlikte gerçekleşir. beyniniz sizi bu noktaya adım adım getirir.:ogre:

PEKİ SONRA NE OLUYOR?
Beynimiz, tekrar eden deneyimlerimizi kalıcı algılara dönüştürmeye başlıyor. Yani gerçekten seçtiğiniz "tipiniz değişiyor".
Hatta eskiden güzel bulduğunuz kızları(ki gerçekten nesnel olarak daha güzellerdi, 7/10) artık daha soğuk, ulaşılmaz bile bulabiliyorsunuz. Beyin cidden inanılmaz adaptif.:cool:
Bu da aşkın ve çekimin büyük oranda biyolojik ve pragmatik temellere dayandığını gösteriyor olabilir.

SONSÖZ
Sonuç olarak,
güzellik algımız sandığımız kadar sabit değil. Beynimiz yalnızlık, reddedilme ya da sosyal dışlanma gibi durumlarda bizi korumak ve sosyal bağlar kurmamıza yardımcı olmak için algılarımızı yeniden şekillendiriyor. Yanlış anlaşılmasın bu yalnız bir beğeni değişikliği değil, nörobiyolojik düzeyde gerçekleşen bir adaptasyondur.
Unutmayın, Beyninizin amacı sizi saptırmak değil, sadece korumak.:ogre:

**Wirth, J. H., & Williams, K. D. (2009).** *“Neural and psychological perspectives on social exclusion”* In Baumeister, R. F. (Ed.), *Social exclusion: Psychological and interpersonal perspectives* (pp. 171–187). New York: Guilford Press. — Sosyal dışlanmanın psikolojik etkileri ve algı değişimleri.
**Cacioppo, J. T., & Hawkley, L. C. (2009).** *“Perceived social isolation and cognition”* *Trends in Cognitive Sciences*, 13(10), 447–454. — Yalnızlığın sosyal algı ve bilişsel süreçlere etkisi.
**Xu, X., Aron, A., Brown, L. L., Cao, G., Feng, T., & Weng, X. (2011).** *“Reward and motivation systems: A brain imaging study of the effects of romantic love”* *Human Brain Mapping*, 32(12), — Romantik bağlanmanın ödül merkezleri üzerindeki etkisi.
**Festinger, L. (1957).** *A Theory of Cognitive Dissonance.* Stanford University Press. — Bilişsel uyumsuzluk kuramının temel eseri.
**Gonzaga, G. C., Keltner, D., Londahl, E. A., & Smith, M. D. (2008).** *“Love and the commitment problem in romantic relations and friendship”* *Journal of Personality and Social Psychology*, 81(2), 247–262. — Sosyal reddedilmenin insan ilişkilerine ve algıya etkisi.

Last edited:
  • +1
Reactions: IlI, DarkSoulHKF and Dathomirian Zabrak
beynime ne oluyo amk sana ne yarram 2kg organsın zaten dur durduğun yerde amk

• JFL
Reactions: tiredman, Auchelius and IlI
beynim madem bu kadar sikişmemi istiyor o zaman bana 2. Ergenlik yaşatsın amk

• +1
  • JFL
Reactions: IlI, orbitalover, ZerefDragnee1l and 1 other person
Bu adam ai olabilir mi

• +1
Reactions: yenesy
bravo kardesim (y)

beynim madem bu kadar sikişmemi istiyor o zaman bana 2. Ergenlik yaşatsın amk
Beyninin iki seçeneği var:
SMV arttırmak için ikinci ergenlik tarzı bir şey geçirmek. Boyun uzayacak, yüz hatları keskinleşecek, cildin daha sağlıklı olacak.(bildiğin upgrade amk)
İkincisi çekicilik eşiğini indirmek.

Aslında ilkini beyniniz istese bile yapamaz(biyolojik ve hormonel sınırlar). Yapsa bile:
Aşırı enerji tüketimi gerekir, hormonlar ve bağışıklık alt üst olur, kanser riski bile artar(hücre bölünmesi arttığından).

Beynin de sana bu yüzden mental ayar yapıyor.

• +1
Reactions: Kayra139 and IlI
hep yalnızım hep reddedildim ona rağmen istek atan çirkin karıları kabul etmiyom narsistlik falanmı gelişti bende aq

• JFL
bende diyordum niye sadece LTB kızları sevebiliyorum

• JFL