Çevresinde ybs okuyan/okumuş olan var mı

İNTİKAM VAKTİ

İNTİKAM VAKTİ

Control Devil
nasıl bir iş bu amk ne yapıyorlar ne kadar kazanıyorlar herkes farklı bir şey söylüyor
@temelyeterliliktest @codeine1119 @IlI

• +1
  • JFL
Reactions: Kayra139, Thrill, Auchelius and 4 others
Alakasiz olcakta arkadaslar yasi buyuk olan biri yks tyt ayt guide tariz bisey yapabilirmi @susisesi sen yapcaktin snrm

• +1
Reactions: jsbera, Kayra139, Thrill and 1 other person
Yks guide ben atabilirim belki isterseniz ama 3 sene oldu unuttum gibi çok temel bilgiler vereyim burada guide a gerek yok bence

• +1
Reactions: Kayra139, Thrill, why not me? and 1 other person
bizim çocuk var yardımcı olabilir yksmaxxing yapiyor @Resistance.
Alakasiz olcakta arkadaslar yasi buyuk olan biri yks tyt ayt guide tariz bisey yapabilirmi @susisesi sen yapcaktin snrm

• JFL
  • +1
Reactions: Kayra139, Thrill, Auchelius and 4 others
nasıl bir iş bu amk ne yapıyorlar ne kadar kazanıyorlar herkes farklı bir şey söylüyor
Ybs çok iyi okullarda okunduğunda çok değerli bir bölüm. Özellikle boğaziçi ybs gibi. Genel hattıyla veri bilimi, bilgi korunumu, telekomünikasyon şirketlerinde çalışmalar, banka şirketlerinde çalışmalar, insan kaynakları, daha bir sürü yerde çalışabiliyorlar. Bir özette şöyle belirtiliyor:

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri ve işletme yönetimi konularını bir araya getirerek, öğrencilere bilgi teknolojilerinin işletmeler için rekabet avantajı sağlamadaki rolünü anlatan bir bölümdür. YBS programı, öğrencilere işletmelerde bilgi teknolojilerinin kullanımı, iş süreçlerinin otomasyonu, veri yönetimi, işletme analitiği, proje yönetimi ve bilgi güvenliği gibi konularda kapsamlı eğitim sunar. Bu sayede öğrenciler, işletmelerin teknolojiyi stratejik bir avantaj olarak nasıl kullanabileceklerini ve işletme performansını nasıl iyileştirebileceklerini öğrenirler.

Aldıkları birkaç ders de şöyle nitelendiriliyor:

• Enformatik Yönetimi,
  • Yazılım Geliştirmenin Temelleri,
  • Mikroekonominin Temelleri,
  • Temel ve İleri Matematik,
  • Web Tasarımına Giriş,
  • Nesne Yönelimli Veri Yapıları,
  • Algoritmalar,
  • Makroekonominin Temelleri,
  • Bilgi Analizi ve Sistem Tasarımı,
  • Ağ Oluşturma,
  • Finansal Muhasebenin Temelleri,
  • İstatistik,
  • İleri Veri Tabanı Uygulamaları,
  • Yönetim Muhasebesi,
  • Nesne Yönelimli Programlama,
  • Kurumsal Bilgi Sistemleri
Hem matematik dalında ileri bilgi hem de veri biliminde ileri bilgi alıyorlar. İyi okulda bence çok güzel bölüm ama trde çok fazla iyi okulda yok diye biliyorum.

Gebze teknikte geçen sene 30k ile açılmış değerlenebilir sıralaması kesin bi göz atın. Ama ben bunu okuyacak olsam ea bir bölüm olduğundan da olabildiğince iyi okulda okumaya odaklanırdım.

• +1
Reactions: Thrill, İNTİKAM VAKTİ, why not me? and 1 other person
Kuzenim okudu şu an mcdonaldsta köfte çeviriyor :lul::lul::lul:

• JFL
  • +1
Reactions: jsbera, Thrill, Auchelius and 3 others
Ybs çok iyi okullarda okunduğunda çok değerli bir bölüm. Özellikle boğaziçi ybs gibi. Genel hattıyla veri bilimi, bilgi korunumu, telekomünikasyon şirketlerinde çalışmalar, banka şirketlerinde çalışmalar, insan kaynakları, daha bir sürü yerde çalışabiliyorlar. Bir özette şöyle belirtiliyor:

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri ve işletme yönetimi konularını bir araya getirerek, öğrencilere bilgi teknolojilerinin işletmeler için rekabet avantajı sağlamadaki rolünü anlatan bir bölümdür. YBS programı, öğrencilere işletmelerde bilgi teknolojilerinin kullanımı, iş süreçlerinin otomasyonu, veri yönetimi, işletme analitiği, proje yönetimi ve bilgi güvenliği gibi konularda kapsamlı eğitim sunar. Bu sayede öğrenciler, işletmelerin teknolojiyi stratejik bir avantaj olarak nasıl kullanabileceklerini ve işletme performansını nasıl iyileştirebileceklerini öğrenirler.

Aldıkları birkaç ders de şöyle nitelendiriliyor:

• Enformatik Yönetimi,
  • Yazılım Geliştirmenin Temelleri,
  • Mikroekonominin Temelleri,
  • Temel ve İleri Matematik,
  • Web Tasarımına Giriş,
  • Nesne Yönelimli Veri Yapıları,
  • Algoritmalar,
  • Makroekonominin Temelleri,
  • Bilgi Analizi ve Sistem Tasarımı,
  • Ağ Oluşturma,
  • Finansal Muhasebenin Temelleri,
  • İstatistik,
  • İleri Veri Tabanı Uygulamaları,
  • Yönetim Muhasebesi,
  • Nesne Yönelimli Programlama,
  • Kurumsal Bilgi Sistemleri
Hem matematik dalında ileri bilgi hem de veri biliminde ileri bilgi alıyorlar. İyi okulda bence çok güzel bölüm ama trde çok fazla iyi okulda yok diye biliyorum.

Gebze teknikte geçen sene 30k ile açılmış değerlenebilir sıralaması kesin bi göz atın. Ama ben bunu okuyacak olsam ea bir bölüm olduğundan da olabildiğince iyi okulda okumaya odaklanırdım.
Kanka eyvallahta bunları internette zaten buluyorum çok teknik terim var amk bunkar böyle net bir şey yapmıyo mu amk yok otamasyon yok veri sikicem bir bok anlamadım

• +1
Reactions: Thrill, Ameliyat Masası and Auchelius
Kanka eyvallahta bunları internette zaten buluyorum çok teknik terim var amk bunkar böyle net bir şey yapmıyo mu amk yok otamasyon yok veri sikicem bir bok anlamadım
Her meslek Excel yapıyor kanka hiçbir bok değişmiyor ya. Şirkette 9-5 çalışanları ne yapıyorsa aynı şeyi yapıyorlar. Elektrik mühendisi isen schneiderden sigorta seçip alıyon şirkete verilere bakıp
Kontrol,endüstri mühendisi isen verileri Kontrol ediyorsun makina olur insan olur.
En basitinden bir fabrika formatı şöyle oluyor
Mavi yakalılar çalışıyor bunları kontrol eden saha mühendisleri var bunlar ofisteki mühendisi bilgi veriyor o mühendisler de üst yöneticilere bilgi veriyor.
Çoğu meslek böyle hiyerarşi sistemiyle çalışıyor dallara ayrılıp.
Ybs ile de muhtemelen bir şirkette insan kaynakları olabilir veri bilimi kısmı olabilir Yönetim departmanı olabilir bir yere girince aynı mantıkta çalışıyorsun Excel doldurup 2-3 bişi yapmaca.

Tıp falan öğretmenlik gibi meslekler daha farklıdır ama işte ybs bu yani çok da farklı yaptıkları bişi yok aga mesrla elektrik elektronik mühendisi isen gidip çip yapan firmada labda çalışmıyorsun eline öyle parça değmiyor çok tak çıkar yap yapmıyorsun. Eğer gidip labda arge departmankarında çalışırsan yaparsın ama. Seçtiğin mesleği sen seçiyorsun çok dal var

Last edited:
  • +1
  • Love it
Reactions: Thrill and İNTİKAM VAKTİ
bilgisayar mühendisliği mogs

• +1
Reactions: Thrill and İNTİKAM VAKTİ
  • +1
Reactions: IlI, Thrill and Auchelius
  • +1
Reactions: Thrill
SEN CHAİNSAWMAN İZLEDİNMİ YOKSA AVİ RASTGELE BULDUĞUN KARI FOTOSUNUMU KOYDUN

deü ybs okuyan yurdumda biri vart tcdd de yönetici olarak çalışıp 70k civarı maaş alırsın diyordu devlete atanırsan

• +1
Reactions: Thrill, jsbera and İNTİKAM VAKTİ
İzlenir mi
İzlenir beğendiysen mangadan devam et mangada natuyanın geldiği kısımlara kadar oku sonra bırak boka sarıyor

• +1
  • Hmm...
Reactions: Thrill, Deleted member 251512 and Ameliyat Masası
İzlenir beğendiysen mangadan devam et mangada natuyanın geldiği kısımlara kadar oku sonra bırak boka sarıyor
Chapter 200 ile 220 arası Allah katına erişiyor chainsaw man. Nayutanın geldiği kısım dediğin makima arc sonrası ki basically csmnin en iyi 2. Çarı denjiden sonra Asa'nın geldiği kısım. Chainsawman resmen makima arcdan sonra 2 mc ile ilerliyor denilebilir asa ve denji hele ki chapter 185 sonrası şu an güncele kadar o kadar hype ve iyi ki POCHITA ALLAH GİBİ TAKILIYOR KANKA bal gibi okunur

• +1
Reactions: Thrill, Deleted member 251512 and fosfofillit
İzlenir mi
Kanka filmi myanimelistte 3.lüğe oturdu şöyle bir kadın varmış onun yüzünden

• +1
Reactions: Thrill and Deleted member 251512
Chainsawmane chapter2 başlarında hiç ısınamadım (makima arc sonrası)
Ama yaptığı şeyi inanılmaz yapan bir mangaka tatsumaki fujimoto. Kesinlikle dayanın ve okuyun mangayı sonlara doğru pişman olmazsınız pacing inanılmaz iyileşiyor.
Anime için sezon 1 ve filmde mappa yönetimde olduğundan inanılmaz bir şey başarıyorlar şu anda. Reze arc 13 chapterlık bir mid arcdı mangada kimsenin sikinde olmayan bir arcdı tek filmle herkes reze fanboyu oldu twitterda en fazla izlenen anime twiti oldu rezenin dansı. Tek sikik bir filmle mappa tarih yazdı.

GOJO VS SUKUNA (farklı animeden bahsediyorum jujutsu kaisen) film olduğunda mappa nasıl bir şey yapacak çok merak ediyorum. Dünyanın en fazla beklenen anime savaşını mappa asla batırmayacaktır mesela eminim Çok saygı duyduğum bir stüdyo mappa çok. Ne kadar çalışanlarını köleleştirse de efsanevi işler yapıyorlar

• +1
Chapter 200 ile 220 arası Allah katına erişiyor chainsaw man. Nayutanın geldiği kısım dediğin makima arc sonrası ki basically csmnin en iyi 2. Çarı denjiden sonra Asa'nın geldiği kısım. Chainsawman resmen makima arcdan sonra 2 mc ile ilerliyor denilebilir asa ve denji hele ki chapter 185 sonrası şu an güncele kadar o kadar hype ve iyi ki POCHITA ALLAH GİBİ TAKILIYOR KANKA bal gibi okunur

• +1
Reactions: Thrill and Ameliyat Masası
Kanka olaylar aksiyon olarak iyi de gerçekten okurken o zamanlar zevk alamıyordum bana kötü geldi herkesin fikri farklı ben csmyi bir kaç izlediğime göre karşılaştırdım film zaten detaylarıyla muhteşemdi yalan yok ama olaylar aşırı hızlı ilerledi hiç bir şey anlıyamadan asa ile denji kendi dünyalarını kurmak istemeleri çok garip geldi

• +1
Chapter 200 e kadar kim okuyacak amk 9-5 iş gibi animesini izler salarım

• JFL
Reactions: Ameliyat Masası
Kanka olaylar aksiyon olarak iyi de gerçekten okurken o zamanlar zevk alamıyordum bana kötü geldi herkesin fikri farklı ben csmyi bir kaç izlediğime göre karşılaştırdım film zaten detaylarıyla muhteşemdi yalan yok ama olaylar aşırı hızlı ilerledi hiç bir şey anlıyamadan asa ile denji kendi dünyalarını kurmak istemeleri çok garip geldi
Kanka yavaş okusak bile savaş kısımları anlaşılmıyor çünkü fujimoto malı gore ve 31 mqstüebasyon çizmekten aksiyon çizemiyor. çok iui anlıyorum seni aslında biliyor musun salla anlama da zaten mangayı animeyi bekle mappa animede taşıyor bunları. Ben mesela okuyorum ama baştan bi daha okumam unutayım da mappa anime yapsın izleyelim şaheser yapıyorlar son zamanlar jjk sezon 3 de süper gidiyor.

• +1
Reactions: Thrill and fosfofillit
Chapter 200 e kadar kim okuyacak amk 9-5 iş gibi animesini izler salarım
Kanka manga okumak çok kısa sürüyor 1 chapter max 1.5dk say animeden daha az süre verirsin emin ol

• +1
Kanka yavaş okusak bile savaş kısımları anlaşılmıyor çünkü fujimoto malı gore ve 31 mqstüebasyon çizmekten aksiyon çizemiyor. çok iui anlıyorum seni aslında biliyor musun salla anlama da zaten mangayı animeyi bekle mappa animede taşıyor bunları. Ben mesela okuyorum ama baştan bi daha okumam unutayım da mappa anime yapsın izleyelim şaheser yapıyorlar son zamanlar jjk sezon 3 de süper gidiyor.
Büyük ihtimalle jjk 3.sezonu bende izlerim ya da bir kaç vnye falan başlıcam

• +1
  • +1
1 saatte güncele gelirsin emin ol
Mangaların üzücü yanı da bu. Bir anda okuyoruz ve akılda bok gibi kalabiliyor. Bundan seneler önce demon slayer mangası bittiği an bitirmiştim soluklanıp ve çizimleri bok gibiydi. Demon slayerın mangası mesrla okunmaz bence o animasyon lazım

• +1
Reactions: Thrill, fosfofillit and Deleted member 251512
Kanka manga okumak çok kısa sürüyor 1 chapter max 1.5dk say animeden daha az süre verirsin emin ol
Hee tamam o zaman bende sandım ganga 5.sezondan sonra açılıyor dizilerinden :D

• JFL
  • +1
Reactions: fosfofillit and Ameliyat Masası
Mangaların üzücü yanı da bu. Bir anda okuyoruz ve akılda bok gibi kalabiliyor. Bundan seneler önce demon slayer mangası bittiği an bitirmiştim soluklanıp ve çizimleri bok gibiydi. Demon slayerın mangası mesrla okunmaz bence o animasyon lazım
Ds izlemedim zaten fikrim yokta fatedeki bir kaç serideki stüdyo falan yapmıştı heralde güzeldir bencede animasyon olmazsa bende animasyon sınavına gircemde çok zor 5-6 kişi alıyorlar maks

• +1
Ds izlemedim zaten fikrim yokta fatedeki bir kaç serideki stüdyo falan yapmıştı heralde güzeldir bencede animasyon olmazsa bende animasyon sınavına gircemde çok zor 5-6 kişi alıyorlar maks
Dostum başarılar haberdar et bizi umarım güzel sonuçlar alırsın 💪

• +1
  • Love it
  • +1
  • Love it
Sağol iyi geceler uyumaya gidiyorum okul var mal mal balık gibi kıvrandım
İyi geceler ben de kaçayım, sana da iyi geceler @senualF

• +1
  • Love it