A
auitistsurvior
somethin something intellectual something cool
bunları pdf ten yada kindledan falan okuyun satın almayın PARAYA DEGMEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben bunları okumadım btw ama looksmax kitaplari icerigi belli roman degil yani
Goodman & Gilman’s The Pharmacological Basis of Therapeutics
(Bunlar gerçekten endokrinoloji/growth signaling çalışmak isteyenler için)
ben bunları okumadım btw ama looksmax kitaplari icerigi belli roman degil yani
Goodman & Gilman’s The Pharmacological Basis of Therapeutics
- Farmakoloji “İncil’i” denir.
- Endokrin farmakolojisi (steroidler, tiroid hormonları, insülin, PTH analogları vs.) çok ayrıntılı anlatılır.
- Daha çok farmakoloji ağırlıklı ama endokrin sistem biyolojisine de giriyor.
(Bunlar gerçekten endokrinoloji/growth signaling çalışmak isteyenler için)
- “Williams Textbook of Endocrinology” – Shlomo Melmed
Endokrinoloji alanının “altın standardı”. Androjenik hormonlar, GH/IGF-1 aksı, tiroid, adrenal tüm hormonlar detaylı. Klinik + biyolojik yönü güçlü. - “Goodman & Gilman’s: The Pharmacological Basis of Therapeutics”
Daha çok farmakoloji kitabı ama reseptörler, hormonların etki mekanizması, growth pathways için çok net şemalar ve mekanizma açıklamaları var. - “Molecular Cell Biology” – Lodish
Growth faktörleri, sinyal yolakları, reseptörler konusunda Alberts gibi bir temel kaynak. MAPK, JAK/STAT, TGF-beta, mTOR gibi growth pathways burada çok iyi işleniyor.
- “Basic and Clinical Endocrinology” – Greenspan
Williams kadar detaylı değil, daha anlaşılır. Tıp fakültelerinde çok okutulur. - “Androgen Action in Prostate Cancer” – Donald Tindall
Eğer özellikle androjen reseptörleri ve sinyal yolaklarını (AR pathways) anlamak istiyorsan spesifik kaynak. - “Molecular Biology of the Cell” – Bruce Alberts
Hücre biyolojisinin “baba kitabı”. Growth pathways (MAPK, PI3K/AKT, mTOR vs.), reseptörler, sinyal mekanizmaları çok görselli ve açıklamalı. Tıp/biyoloji öğrencilerinin temel kaynağıdır. - “Principles of Neural Science” – Eric Kandel (Kandel’s Neuroscience)
Daha çok nörobilim odaklı ama endokrin sistem, nöroendokrin yollar, hormonların beyinle etkileşimi bölümleri var.