dişçi macerası

anythingmaxx

anythingmaxx

Iron
dişçiye gittim kadına dedim damak genişletici uygun mudur dedim maksillam hafif dar ve alt ceneme göre geride dilim ön dişlerime baskı yaptığı için open bite oldu dedim dedi evet damak genişletici yapabiliriz ama dedi eğer sen bir daha büyüme atağı geçirirsen yaptığımız herşey boşa gider dedi yaşın 14 muhtemelen daha büyürsün dedi ne yapmalıyım

• Hmm...
  • +1
Reactions: Auchelius, Dathomirian Zabrak, Furkan Sarıkaya and 1 other person
dişçiye gittim kadına dedim damak genişletici uygun mudur dedim maksillam hafif dar ve alt ceneme göre geride dilim ön dişlerime baskı yaptığı için open bite oldu dedim dedi evet damak genişletici yapabiliriz ama dedi eğer sen bir daha büyüme atağı geçirirsen yaptığımız herşey boşa gider dedi yaşın 14 muhtemelen daha büyürsün dedi ne yapmalıyım
Kanka expander taktiktan sonra relapse olmasin diye retainer takiyon gereginden kisa takmazsan ondan sonra bosa gitme ihtimali yok benim bildigim growth spurt olunca maxxilen narrowlascak degil zaten aq

• +1
  • Love it
Reactions: Auchelius, Furkan Sarıkaya and sexisdeath
Bide disciye gitme duzgun ortodontist bul ona sor

• +1
Reactions: Auchelius, Furkan Sarıkaya and sexisdeath
Olum bu subforumun yaş ortalamasına ne olmuş böyle Blackpill bu kadar yayıldı mı gerçekten amk

• +1
Reactions: chadmanlet04, why not me?, Auchelius and 7 others
  • +1
  • Hmm...
Reactions: Furkan Sarıkaya, Resistance. and pashanimair
sen kaç yaşındasın
Fazla kişisel info vermiyim ama reşitim bunu bil, ayrıca kimseyi yaşına göre de yargılamıyorum bu subforumda uzun zamandır varım ve hiçbir döneminde 10-16 yaş arası kullanıcı sayısı subforumda bu kadar çoğalmamıştı.

• +1
Reactions: Auchelius, Furkan Sarıkaya, Deleted member 131809 and 3 others
Fazla kişisel info vermiyim ama reşitim bunu bil, ayrıca kimseyi yaşına göre de yargılamıyorum bu subforumda uzun zamandır varım ve hiçbir döneminde 10-16 yaş arası kullanıcı sayısı subforumda bu kadar çoğalmamıştı.
hmm
ben herkes 14-16 oldugunu saniyorum
kimseyi ciddi alamiyorum:feelshaha:

• +1
  • JFL
Reactions: Furkan Sarıkaya, Deleted member 131809, pashanimair and 2 others
  • +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, Deleted member 131809, Serialsuicide and 2 others
  • +1
  • So Sad
Reactions: Auchelius, Furkan Sarıkaya, Deleted member 131809 and 3 others
bir yaşla kurtardik 9 um

• +1
  • JFL
Reactions: ZerefDragnee1l, Auchelius, Dathomirian Zabrak and 5 others
Tiktok yüzünden.
sikik chan sitelerinden bulmuştum burayı
orga girince blackpilled oluyosun çok yüksek ihtimal, girmeden önce blackpilled değildim

• +1
Reactions: Auchelius, Resistance., pashanimair and 1 other person
sen bir daha büyüme atağı geçirirsen yaptığımız herşey boşa gider dedi yaşın 14 muhtemelen daha büyürsün dedi ne yapmalıyım
kolpa sıkıyo sana şeffaf plak taktırmaya çalışcak
expander takıyolarsa taktır
marpe taktırma mse varsa mse

• +1
  • Love it
Reactions: Serialsuicide, Auchelius, pashanimair and 1 other person
expander olarak mse veya sarpe iste, diş teli olarak damon braces (kapaklı sistem) braket iste. openbite için ısırığını düzeltmeli (underbite) ve tel tedavisi görmelisin. underbite için facemask kullanman gerektiğini bir önceki ortodonti thread inde yazmıştım.
ama dedi eğer sen bir daha büyüme atağı geçirirsen yaptığımız herşey boşa gider dedi yaşın 14 muhtemelen daha büyürsün dedi
Doktorun dediği pek aklıma yatmadı @Charm0 sağolsun açıklamış, onun yazdıklarıyla aynı düşüncedeyim.

• +1
Reactions: Serialsuicide, pashanimair, Charm0 and 1 other person
expander olarak mse veya sarpe iste, diş teli olarak damon braces (kapaklı sistem) braket iste. openbite için ısırığını düzeltmeli (underbite) ve tel tedavisi görmelisin. underbite için facemask kullanman gerektiğini bir önceki ortodonti thread inde yazmıştım.

Doktorun dediği pek aklıma yatmadı @Charm0 sağolsun açıklamış, onun yazdıklarıyla aynı düşüncedeyim.
Bu sarpe zaten mse nin ameliyatli versiyonu degil mi ameliyat icinde yasi kucuk diye sarpeyi yapamaz zaten tek cozum mse kaliyor o yüzden yoksa sarpe daha kücük yaslardada yapilabiliyor mu

• +1
Reactions: pashanimair and Furkan Sarıkaya
Bu sarpe zaten mse nin ameliyatli versiyonu degil mi ameliyat icinde yasi kucuk diye sarpeyi yapamaz zaten tek cozum mse kaliyor o yüzden yoksa sarpe daha kücük yaslardada yapilabiliyor mu
Evet maksillayı ikiye ayırıp da sarpeyi damağa yerleştiriyorlar. Daha küçük yaşlarda yapılabiliyor mu bende bilmiyorum ama ona bakılırsa kemik yaşı 13-14 olan kişilerin damak paleti iskeletsel ankraj kullanılmadan da genişletilebilir, bilemiyorum. Sarpe için @MogEater ile konuşabilirsin. Bence sarpe mse ye göre daha iyi bir seçenek çünkü bir nebze de olsa forward growth sağlayabiliyor.

• +1
Reactions: pashanimair and Auchelius
Evet maksillayı ikiye ayırıp da sarpeyi damağa yerleştiriyorlar. Daha küçük yaşlarda yapılabiliyor mu bende bilmiyorum ama ona bakılırsa kemik yaşı 13-14 olan kişilerin damak paleti iskeletsel ankraj kullanılmadan da genişletilebilir, bilemiyorum. Sarpe için @MogEater ile konuşabilirsin. Bence sarpe mse ye göre daha iyi bir seçenek çünkü bir nebze de olsa forward growth sağlayabiliyor.
sarpe daha fazla forwood groth sagliyor ayrica disletin rotasyonunu baya fixliyor

• +1
  • Love it
Reactions: Auchelius, Furkan Sarıkaya and pashanimair
Kanka expander taktiktan sonra relapse olmasin diye retainer takiyon gereginden kisa takmazsan ondan sonra bosa gitme ihtimali yok benim bildigim growth spurt olunca maxxilen narrowlascak degil zaten aq
demek istediği çenen ileri giderse yine bu prosedürden geçmem gerek onu söylemek istedi ama benim de çok kafama yatmadı

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya
demek istediği çenen ileri giderse yine bu prosedürden geçmem gerek onu söylemek istedi ama benim de çok kafama yatmadı
Ilk defa duyuyorum boyle bisey emin degilim. Ama expander alt ceneni etkilemiyoki zaten sadece maxillanda bi etkisi var mandible in eninde sonunda ayni miktar buyucek ve takildiktan sonrada maxillanin dahada buyumesini durdurmuyo yada azaltmiyo benim bildigim doktorun bos yapmis gibi geliyo mse takmak - degil + sekilde etkiliycektir, yani mandible ve maxilla proportionlarinda bi problematik fark olucaksa mse bunu kotulestirmez aksine iyilestirir

• Love it
Ilk defa duyuyorum boyle bisey emin degilim. Ama expander alt ceneni etkilemiyoki zaten sadece maxillanda bi etkisi var mandible in eninde sonunda ayni miktar buyucek ve takildiktan sonrada maxillanin dahada buyumesini durdurmuyo yada azaltmiyo benim bildigim doktorun bos yapmis gibi geliyo mse takmak - degil + sekilde etkiliycektir, yani mandible ve maxilla proportionlarinda bi problematik fark olucaksa mse bunu kotulestirmez aksine iyilestirir
yani ne yapmalıyım sonuç olarak teşekkür ederim yardım ettiğin için bu arada

14 yaşında çocuksun daha büyümen yeni başlamış hani ergenliğini tamamlamayı beklesen bi 5 6 sene kadar?

• Hmm...
Reactions: Furkan Sarıkaya and Serialsuicide
14 yaşında çocuksun daha büyümen yeni başlamış hani ergenliğini tamamlamayı beklesen bi 5 6 sene kadar?
abimde de aynı durum var o yüzden biraz meraklanıyorum eğer daha beklersem ameliyat olmam gerekmez mi?

• +1
mse erken yaşta yapılmalı

• +1
tamam mse yaptırmam lazım sonrada dişlerin düzenlenmesi için damon braces
Aynen open bite dedigin dislerin acik olan dimi o damon bracesle duzeltirilir ama maxillan darsa mse de yaptirabilirsin

• +1
Aynen open bite dedigin dislerin acik olan dimi o damon bracesle duzeltirilir ama maxillan darsa mse de yaptirabilirsin
tamam çok teşekkür ederim seni bilgilendiririm sağol

• +1
Reactions: Charm0 and Furkan Sarıkaya

Users who are viewing this thread

Back