Doktoruma ER yapimi?

Dora67

Dora67

Gold
Ft4=10,4 (9,8-17)
Ft3=4.19
Tshr=4,29 ( 0,51-4,3)

Sabah ölcüldüm. Aksama ft4 büyük ihtimal 8e düşer.

Oç doktor değerler normal dedi bana göstertmemişti ya amk piçine bak ya neresi normal su tsh ya bak amk. Degerleri bide pancreas elestase cıkdı diye gördüm yoksa göstermicekti oc.

Neyse bari ocakda diyabet kontrolu var orda ağlarım baktırım yine hem su ankı t4 dozu nasıl diye bakarım kötü cıkarsa t4 yazar hatta ekstra t4 bırakim düsük cıksın yazdırsın bana

Ft4=10,4 (9,8-17)
Ft3=4.19
Tshr=4,29 ( 0,51-4,3)

Oç doktor değerler normal dedi bana göstertmemişti ya amk piçine bak ya neresi normal su tsh ya bak amk. Degerleri bide pancreas elestase cıkdı diye gördüm yoksa göstermicekti oc.

Neyse bari ocakda diyabet kontrolu var orda ağlarım baktırım yine hem su ankı t4 dozu nasıl diye bakarım kötü cıkarsa t4 yazar hatta ekstra t4 bırakim düsük cıksın yazdırsın bana
doktordan iyimi biliceksin orospu cocugu vardir 1 bildigi :feelsyay::bigbrain:

Normal zatem gerizekal

Amk mallı sen gibi mal görmedim değerlere baksana amk anlamıyorsanda kapat ceneni
Test sonuçlarınıza bakarak, hormon seviyelerinizin genel olarak normal sınırlar içinde olduğunu söyleyebilirim, ancak birkaç detaya dikkat etmek önemli.

FT4 (Serum Serbest Tiroksin): 10,4 ng/dL - Bu değer, belirtilen referans aralığı (9,8 - 17 ng/dL) içinde ve normal kabul edilir. Yani, tiroid bezinizin yeterli miktarda tiroid hormonu ürettiğini gösteriyor.

FT3 (Serum Serbest Triiyodotironin): 4,19 pg/mL - Bunun için de net bir referans aralığı belirtilmemiş ama genellikle 2,3 - 4,2 pg/mL arasında bir değer normal kabul edilir. Bu değerin biraz yüksek olabileceğini söyleyebilirim, fakat tam olarak ne kadar yüksek olduğunu belirlemek için yaş ve cinsiyetle ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır.

TSH (Tiroit Uyarıcı Hormon): 4,29 mIU/L - Bu değeri yorumlarken dikkat edilmesi gereken nokta, 0,51 - 4,3 mIU/L aralığının üst sınırına yakın olmasıdır. Yani, TSH seviyeniz biraz yüksek, ancak bu değerin çok hafif bir artış olduğunu ve klinik olarak önemli bir sorun yaratmadığını söylemek mümkün. Ancak yine de, doktorunuz bu değeri daha geniş bir bağlamda değerlendirecektir.

Sonuç olarak, testlerinizde küçük bir TSH yükselmesi var ama FT4 ve FT3 seviyeleriniz normal sınırlarda görünüyor. TSH'daki hafif artış, tiroid fonksiyonlarıyla ilgili küçük bir sorun olabileceğine işaret edebilir, fakat bu durumu bir doktorun daha ayrıntılı incelemesi faydalı olur. Kendi vücudunuzda herhangi bir belirti (yorgunluk, kilo değişiklikleri, soğuk/hot hissetme gibi) hissediyorsanız, bu durumu doktorunuza iletmekte fayda var.

Ft4=10,4 (9,8-17)
Ft3=4.19
Tshr=4,29 ( 0,51-4,3)

Benımkı 7 uydi aq ccocu atta türlü

Slk ft4 7ydi
Ya amk mallı ben senin beyini sikim tsh kacdı diyom yarram benim ft4 aksamları 8 vıkıyor coğunlukla

Sabah en yüksek oldugu zaman 10,4 cıkmış e noluyo sonra aksam 8e düsüyor amk

Ya amk mallı ben senin beyini sikim tsh kacdı diyom yarram benim ft4 aksamları 8 vıkıyor coğunlukla

Sabah en yüksek oldugu zaman 10,4 cıkmış e noluyo sonra aksam 8e düsüyor amk
Boş yapma

Users who are viewing this thread

Back