Doomscroll o kadar zararlı değil

jsbera

jsbera

Bookmarked
Doomscroll hayatımızı tümüyle kötü etkileyen bir etken olduğunu düşünmüyorum. Eğer şuan reelslar vb. Olmasa kaçımız bu siteyi ogrenecektik? Duyduğum felsefi sözlerle, öğrendiğim yalan olmadığı bilinen doğruları şuan bu kadar fazla bilmeyip hayatıma olduğu gibi de devam edebilirdim ama bu scrolladiklarimizin sadece %5i falan o yüzden abartmadan scrollamanin kötü birşey olduğunu düşünmüyorum dengeli bir şekilde olduğu sürece

• +1
Reactions: iwishiwastaller, Deleted member 313565, why not me? and 6 others
3 4 saatten sonra beyin sulanıyo önceden böyle forumlarda takılmayanların dışı çoğu kişi ig ve tt den öğrenmiştir diye düşünüyorum

• +1
Reactions: hardmaxxx, balve, jsbera and 1 other person
Doomscroll hayatımızı tümüyle kötü etkileyen bir etken olduğunu düşünmüyorum. Eğer şuan reelslar vb. Olmasa kaçımız bu siteyi ogrenecektik? Duyduğum felsefi sözlerle, öğrendiğim yalan olmadığı bilinen doğruları şuan bu kadar fazla bilmeyip hayatıma olduğu gibi de devam edebilirdim ama bu scrolladiklarimizin sadece %5i falan o yüzden abartmadan scrollamanin kötü birşey olduğunu düşünmüyorum dengeli bir şekilde olduğu sürece
doomscrolllamadan önce
üst insandım şakasız (fiziki olarak değil de lifestyle olarak)
şuan malım amk

• +1
Reactions: balve, maarda, Orcairis and 1 other person
3 4 saatten sonra beyin sulanıyo önceden böyle forumlarda takılmayanların dışı çoğu kişi ig ve tt den öğrenmiştir diye düşünüyorum
dengeli dedik 3 4 saat ne aq

• Hmm...
  • So Sad
Reactions: balve and Deleted member 277275
bazen gerçekten işe yarar veya ufuk açıcı şeylere denk gelebilirsin ama hayatında kaydırdığın sürenin tamamını kitap okuyarak veya başka işe yarar bir şey yaparak geçirdiğini düşünsene? Büyük ihtimalle şu anki halinin düşünemeyeceği şeyler düşünüyor olurdun.
Ama evet bazı şeyleri de insan bir dış etkenden etkilenmeden keşfedemeyebiliyor.

Bunları diyom ama bende doomscrollerım

• +1
Reactions: hardmaxxx, Serialsuicide, maarda and 4 others
doomscrolllamadan önce
üst insandım şakasız (fiziki olarak değil de lifestyle olarak)
şuan malım amk
bağımlı olmaktan geliyor bence gunde 3 4 saat abartı da toplam 1-2 saatten zarar gelmez diye düşünüyorum hem yaş gruplarında geride kalmamak için hem de cidden gem reelsları olduğu için ama reelslar olmasa çoğu kişinin 31 dürtüsü de gelmezdi hayatları daha düzenli olurdu

• +1
Reactions: IlI, susisesi and Deleted member 277275
bazen gerçekten işe yarar veya ufuk açıcı şeylere denk gelebilirsin ama hayatında kaydırdığın sürenin tamamını kitap okuyarak veya başka işe yarar bir şey yaparak geçirdiğini düşünsene? Büyük ihtimalle şu anki halinin düşünemeyeceği şeyler düşünüyor olurdun.
Ama evet bazı şeyleri de insan bir dış etkenden etkilenmeden keşfedemeyebiliyor.

kitap cope knk çoğu kitap bibok anlatmıyo belki biraz diksiyon ve kelime bilgisi katabilir

• JFL
Reactions: Serialsuicide, maarda, susisesi and 1 other person

keşfedememekle beraber bir insanın kitabı vb açıp okuyacağını düşünmüyorum scrollarken dopamin aradığı için ona daha rağbet açıcı geliyor

• +1
Reactions: Deleted member 277275
keşfedememekle beraber bir insanın kitabı vb açıp okuyacağını düşünmüyorum scrollarken dopamin aradığı için ona daha rağbet açıcı geliyor
genel olarak tüm hayattan bahsediyorum buyuk ihtimalle çoğu kişi daha aydın olurdu elimizde bu kadar kolay dopamin kaynağı olmasaydı

• +1
Reactions: Orcairis and Deleted member 277275

Katılıyom vaktimi önemsiz şeyler hakkında az buz bilmek yerine bir konu hakkında adam gibi bilgi sahibi olmaya harcasaydım keşke

• +1
Reactions: Deleted member 277275 and susisesi
Katılıyom vaktimi önemsiz şeyler hakkında az buz bilmek yerine bir konu hakkında adam gibi bilgi sahibi olmaya harcasaydım keşke
bunu yapmak yürek gerektirir çünkü sıkılmadan düzgünce yapman lazım onun içinde araştırırken dopamin salgılaman lazım gibi birşey bunun için de cidden bilgilendikçe zevk alan adam olmaz lazım zor iş

• +1
genel olarak tüm hayattan bahsediyorum buyuk ihtimalle çoğu kişi daha aydın olurdu elimizde bu kadar kolay dopamin kaynağı olmasaydı
KNK DOPAMIN FALAN İNSANLARI EKRAN BAŞINDA TUTMAK İCİN URETİLEN Bİ YAHUDİ OYUNU AZ SONRA ARKADAŞLARLA AVA ÇIKICAZ MIZRAĞIMI TEMİZLİYOM ŞUAN ŞU MATRİXTEN KAÇIN

• JFL
  • +1
Reactions: Orcairis, jsbera and susisesi
kitap cope knk çoğu kitap bibok anlatmıyo belki biraz diksiyon ve kelime bilgisi katabilir
niye jfl atıyonuz aq keloğlanın masallarını falan okumak hayatınıza hiçbişey katmaz hikaye kitapları cope hocam

• JFL
  • +1
Reactions: maarda and Orcairis
bunu yapmak yürek gerektirir çünkü sıkılmadan düzgünce yapman lazım onun içinde araştırırken dopamin salgılaman lazım gibi birşey bunun için de cidden bilgilendikçe zevk alan adam olmaz lazım zor iş
Eskiden yapabiliyordum artık beynim emcüklendiği için hicbir şeye katlanamıyorum veya o şeyi yaparken aklım hep başka yerde oluyor

Eskiden yapabiliyordum artık beynim emcüklendiği için hicbir şeye katlanamıyorum veya o şeyi yaparken aklım hep başka yerde oluyor
attention span

• +1
Reactions: Orcairis
niye jfl atıyonuz aq keloğlanın masallarını falan okumak hayatınıza hiçbişey katmaz hikaye kitapları cope hocam
hikaye kitaplarına ne ara geçtik olm

• +1
  • JFL
Yarra yedi valla oyun oynarken hem dizi izleyip hemde müzik dinleyebilirim
12 soruyu 40 dkde çözüyorum orta zor trigonometri aq

• +1
Yarra yedi valla oyun oynarken hem dizi izleyip hemde müzik dinleyebilirim
KANKA YARRA YEMEKLE ALAKASI YOK MULTI-TASKING DENIYO ONA YUKSEK ZEKA BELIRTISI

• JFL
Reactions: jsbera and Orcairis
KANKA YARRA YEMEKLE ALAKASI YOK MULTI-TASKING DENIYO ONA YUKSEK ZEKA BELIRTISI
evrim ağıcı multi tasking ne olursa yapmayın beyniniz yetmez diyo

• JFL
  • +1
evrim ağıcı multi tasking ne olursa yapmayın beyniniz yetmez diyo
KENDISI OBEZ BIR SUB5 KANKA INANMAYIN O PİÇE

• JFL
  • WTF
Reactions: jsbera and Orcairis
kullanabileceğim kimyasalları araştırırken ben

• JFL
  • +1
Reactions: jsbera, Orcairis and Deleted member 277275