EN İYİ UYKU SAATİ

İNTİKAM VAKTİ

İNTİKAM VAKTİ

Banned
KAÇTA YATIP KALMAK EN İYİ SEÇENEK OLUR
10 11 GİBİ YATSAM 7 GİBİ KALKMAM LAZIM HAVA KAPALI İNSANIN UYANASI GELMİYOR AMK 12DE YATIP 8 GİBİ KALKSAM MELATONİNDEN YETERİNCE FAYDALANILMIYOR SİZCE EN İYİ YATIŞ KALKIŞ SAATİ NEDİR @maarda @Auchelius

• +1
Reactions: enchanted_elixir, Duck Eats Bagel, pashanimair and 1 other person
ben melatonin hapı almayı düşünüyorum uyku düzenim benimde bok gibi sabah 6 da uyudum akşam 4 de kalktım

• +1
Reactions: enchanted_elixir and Kayra139
10 11 GİBİ YATSAM 7 GİBİ KALKMAM LAZIM HAVA KAPALI İNSANIN UYANASI GELMİYOR AMK 12DE YATIP 8 GİBİ KALKSAM MELATONİNDEN YETERİNCE FAYDALANILMIYOR SİZCE EN İYİ YATIŞ KALKIŞ SAATİ NEDİR @maarda @Auchelius
Normal biyolojik saati olarak bahsediyorsan çoğunlukla akşam 8-10 gibi yatsan sabahda 6-8 gibi kalksan olur bu uyuku düzenin pek bir olayı yok çünkü herkesin yaşam stili farklı olabiliyor sen mesela geceleri işte çalışıyorsundur bu yüzdende sabahları uyuyorsundur falan filan. Önemli olan yattığın odanın ortamının güneş almaması karanlık olması ve 8+ saat uyuman.

• +1
Reactions: Duck Eats Bagel, İNTİKAM VAKTİ and pashanimair
Valla artık11 de yatcam 31 ımı cekıp sutumu ıcıp cok tatlı oluyo

• +1
  • Love it
Reactions: Yagiz8928, Duck Eats Bagel and pashanimair
Normal biyolojik saati olarak bahsediyorsan çoğunlukla akşam 8-10 gibi yatsan sabahda 6-8 gibi kalksan olur bu uyuku düzenin pek bir olayı yok çünkü herkesin yaşam stili farklı olabiliyor sen mesela geceleri işte çalışıyorsundur bu yüzdende sabahları uyuyorsundur falan filan. Önemli olan yattığın odanın ortamının güneş almaması karanlık olması ve 8+ saat uyuman.
hayatımı düzene sokmaya çalışıyorum mükemmelliyet takıntısı var tam o saatte yatıp kalkmalıyım o yüzden önemli sabahları canım kalkmak istemiyor amk o karanlıktan dolayı tavsiyen var mı

• +1
Reactions: Duck Eats Bagel and Auchelius
hayatımı düzene sokmaya çalışıyorum mükemmelliyet takıntısı var tam o saatte yatıp kalkmalıyım o yüzden önemli sabahları canım kalkmak istemiyor amk o karanlıktan dolayı tavsiyen var mı
Uyanır uyanmaz telefona bakmak yerine direkt kalkıp elini yüzünü yıkamak ve zaten ilk başlarda böyle olması normal alışkanlık haline getirmek için başta zorlanıcaksın.

• +1
Reactions: pashanimair, Serialsuicide, Duck Eats Bagel and 1 other person

Hormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyor
Hatta akşam 6 dan sonra yemek yersen daha fazla yağ alıyorsun vücut bilinçli olduğu için saate bakıp sana cezayı çakıyor bam 2x yağ
Haklısın uzatmayalım
Beyninde sirkadiyen saat işlevi gören SCN grup hücresi var,ışık-güneş döngüsüne göre çalışıyorlar gözlerden alınan ışık bu hücrelere iletiliyor ve melatonin gibi hormonlar salgılanmaya başlıyor
Mesela öğlen 5 gece 1 uyku düzenin olsun,gece 1 de kalktığında öğlen 5e kadar sabah ışıklarını alıyor oluyorsun ve uyuyacağın zamanda blackout perde gibi şeylerle ışığı kesersen vücudunu yeterince yönlendirmiş olursun,önemli olan ışık ve süreklilik,bu süreci yeteri kadar uzun sürdürürsen vücudun da alışır zaten
@maarda

• +1
Reactions: maarda and Auchelius
10'da yatıp 8'de kalkıyorum okul 9da başlıyor. Over for sleepcels jfl

• +1
Reactions: pashanimair

Attachments

• BBFC_18.svg.png
    BBFC_18.svg.png
    108.6 KB · Views: 0
Sen niye banlandın amk,

Kripto da domalınca intiharı koydu mu acaba?

• JFL
Reactions: why not me?, Auchelius, cakdripa and 2 others
  • JFL
Reactions: Atsizz, pashanimair, Serialsuicide and 2 others