Finasteride ve Retinasal göz hastalıkları

Ameliyat Masası

Ameliyat Masası

Dying on a Surgery Table is a bliss
Beyler ben sik genetikli olduğumdan doğuştan ailemden gelen ve bizde baskın taşınan retinitis pigmentosaya sahibim.
görüşüm hala baya iyi ve bizdeki RP hastalığı yavaş ilerliyor.
internette tadalifil + finasteride bizim için direkt yasak ama tek başına finasteride için bir şey yazmıyor. Ne yapmalıyım? bunu şimdi öğrendim 6 aydır siktimin ilacını alıyorum amk napcacağım bilmiyorum elim ayağım titriyor nolur fikir bir şey verin.

Retina Pigmentosada rod grubu fotoreseptör hücrelerinin dejenerasyonu ve buna bağlı görev yapamama durumu söz konusudur. Hastalık 20 yaşlarına doğru başlar ve giderek ilerler. Hastaların en önemi yakınması gece körlüğüdür. Loş ortamlarda hastalar bir yerlere çarpıp yere düşebilirler.

SİZİN O GECE KÖRLÜĞÜ OLARAK BİLDİĞİNİZ HASTALIK ASLINDA BU BU ARADA. ben millete gece körüyüm diyorum aa tamam yapıyorlar ama aslında baya ciddi bir hastalık bilgilendirmek istedim.

• +1
  • So Sad
Reactions: flows5991, pashanimair, Thrill and 4 others
evet loş ışıklarda inanılmaz cookedeum geceleri yürürken ekstra tedbirli oluyorum bu yüzden.

• +1
Reactions: flows5991, pashanimair, Thrill and 4 others
beyler gerçekten iyi hissetmiyorum neye el atsam bir şey ters çıkıyor son zamanlar intihar edecek seviyeye geldim.
bu hastalık gerçekten ciddi bir hastalık (retinitis pigmentosa) ve bunu kabullenmek de zordu benim için 18 yaşımdayken. günlerce uyku girmedi gözüme ağladım çünkü kör kalmak istemiyorum. merak edebler azıcık araştırırsa ne kadar sikik bir şey olduğunu anlayabilir ve tedavisi de yok. Ne yapacağım bilmiyorum. eğer finasterid bunu kötüleştiriyorsa bırakacağım hemen. Alabileceğim bir risk değil kör olmak. Kel kalırım çenemi burnumu yaptırır sakal uzatırım ama kör kalamam beyler. ailemde annemde kardeşimde ve anne tarafındaki tek kuzenimde ve onun annesi yani teyzemde var bu hastalık. hepimizde var gibi bişi ve bu baskın taşındığı anlamına geliyor bu da hastalığın biraz daha yavaş ilerlediğini gösteriyor baskın taşınıyorsa o konuda şanslıyım ama anlayacağınız bombok şans içinde tek tutunduğum nokta bu. inanılmaz kötüyüm çok zorlanıyorum dayanamıyorum artık

• +1
  • So Sad
Reactions: pashanimair, Thrill, temelyeterliliktest and 3 others
düşünsenize hayata tunnel vision bakıyorsunuz. Anneme bakıyorum, film izliyor işine gidiyor falan ama tam görmüyor belli yani. GÖREMİYOR. çok zor, hep takılıyor bir yerlere veya çarpıyor yanından vs sıyrılan insaanlrı göremiyor. ben de 20-30-40 yıl belki şanssızsam 10 sene sonra böyle olacağımı bildiğimden çok korkuyorum. looksmax yapıyoruz ama göremiyorsam ne faydası var ki? GÖREMİYORUM AMINAKOYAYIM İLERİDE ÇEVREMİ SAADECE BAKTIĞIM 10 15 DERECELİK AÇILI BELKİ 30 DERECELİK 40 DERECELİK AÇILIK YERİ GÖRDÜĞÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM KANIM DONUYOR
BÖYLE HAYATI SİKEYİM
GENETİĞİ SİKEYİM
RESMEN ENGELLİYİM LA.
ENGELLİYİM OLUM BEN 20 YILA

• +1
Reactions: pashanimair, Orcairis, Auchelius and 1 other person
olum baktım hic arastırma falan yok fin ve retinasal göz hastalıkları ile alakalı
ki zaten finin çalışması göz için çok farklı ve alakasız ki aq

• +1
  • Hmm...
Reactions: flows5991, pashanimair, Orcairis and 5 others
olum baktım hic arastırma falan yok fin ve retinasal göz hastalıkları ile alakalı
ki zaten finin çalışması göz için çok farklı ve alakasız ki aq
Yok da sence napmalıyım? Tadalifil direkt tehlikeli sınıfa geliyor ve finle birlikte alınıyor prostat genişlemesi için tabii ben almıyorum bunu ama.

Kendim hiçbir şey bulamadım ama gpt grok ve gemini şöyle diyor

Teorik olarak olası mekanizmalar:
Retina hücrelerinde androjen reseptörleri bulunur.
DHT’nin nöroprotektif veya nöromodülatör etkileri olabileceği düşünülmektedir.
Ancak insanlarda DHT baskılanmasının RP progresyonunu hızlandırdığına dair klinik veri yoktur.
Literatür durumu:
RP hastalarında finasteride kullanımı ile ilgili spesifik klinik çalışma yok.
Retina dejenerasyonu üzerine finasteride’in olumsuz etkisini gösteren güçlü veri yok.
FDA veya EMA tarafından RP için özel bir uyarı bulunmamaktadır.

• +1
Reactions: Thrill, pashanimair, Orcairis and 2 others
Yok da sence napmalıyım? Tadalifil direkt tehlikeli sınıfa geliyor ve finle birlikte alınıyor prostat genişlemesi için tabii ben almıyorum bunu ama.

Kendim hiçbir şey bulamadım ama gpt grok ve gemini şöyle diyor

Teorik olarak olası mekanizmalar:
Retina hücrelerinde androjen reseptörleri bulunur.
DHT’nin nöroprotektif veya nöromodülatör etkileri olabileceği düşünülmektedir.
Ancak insanlarda DHT baskılanmasının RP progresyonunu hızlandırdığına dair klinik veri yoktur.
Literatür durumu:
RP hastalarında finasteride kullanımı ile ilgili spesifik klinik çalışma yok.
Retina dejenerasyonu üzerine finasteride’in olumsuz etkisini gösteren güçlü veri yok.
FDA veya EMA tarafından RP için özel bir uyarı bulunmamaktadır.
fin 1990 2000 den beri piyasada cidden öyle bir etkisi olsa emin ol şuan search attıgın an en azından 10 vaka falan çıkardı ve üstüne sohbet dönerdi
ayrıca bu ilaclar piyasaya salınmadan önce milyar dolarlık testlerden geçiyor unutma
yani endiselenmeni gerektireceğini sanmıyorum,teorik çıkarımlar birşey ifade etmiyor ama detaylı arastırabilirsin istersen icin rahatlıcaksa

• +1
fin 1990 2000 den beri piyasada cidden öyle bir etkisi olsa emin ol şuan search attıgın an en azından 10 vaka falan çıkardı ve üstüne sohbet dönerdi
ayrıca bu ilaclar piyasaya salınmadan önce milyar dolarlık testlerden geçiyor unutma
Knk sen nerde search atıyon makale sitelerinde research sitelerinde falan mı yoksa direkt tarayıcıdan mı amk

• +1
Reactions: Thrill, pashanimair, Orcairis and 3 others
yani endiselenmeni gerektireceğini sanmıyorum,teorik çıkarımlar birşey ifade etmiyor ama detaylı arastırabilirsin istersen icin rahatlıcaksa
Nasıl detaylı araştıravilirim ki? Ama dediğin şeylerde haklısın evet muhtemelen ortaya çıkardı bir korelasyon olsaydı.

• +1
Knk sen nerde search atıyon makale sitelerinde research sitelerinde falan mı yoksa direkt tarayıcıdan mı amk
genel biseye bakacaksam google scholar spesifik bisi arıyosam direkt makale sitelerinden arıyom
Nasıl detaylı araştıravilirim ki? Ama dediğin şeylerde haklısın evet muhtemelen ortaya çıkardı bir korelasyon olsaydı.
hair loss icin olan sitelerde subredditlerde arastır iste hic böyle sikayeti olan olmus mu,en azından 5-10 cıkmıyorsa bence siktir et daha bakma

• +1
Reactions: Thrill, pashanimair, Orcairis and 3 others
genel biseye bakacaksam google scholar spesifik bisi arıyosam direkt makale sitelerinden arıyom

hair loss icin olan sitelerde subredditlerde arastır iste hic böyle sikayeti olan olmus mu,en azından 5-10 cıkmıyorsa bence siktir et daha bakma
Bu gece araştıracağım bir de göz doktoru bulabilirsem retina hakkında bilgili ona da soracağım muhtemelen. İlaca ara verip vermeyeceğime de karar veririm yakında bilmiyorum baya tırtstırdu nu olay beni. Sağlığım kelliğimden önemli ve en kötü ektiririm saçımı ama gözlerim kötüleşince dönüşü yok

• +1
Reactions: Thrill, pashanimair, Orcairis and 1 other person
Bu gece araştıracağım bir de göz doktoru bulabilirsem retina hakkında bilgili ona da soracağım muhtemelen. İlaca ara verip vermeyeceğime de karar veririm yakında bilmiyorum baya tırtstırdu nu olay beni. Sağlığım kelliğimden önemli ve en kötü ektiririm saçımı ama gözlerim kötüleşince dönüşü yok
Araştırma Hastanelerine Gitmeyi Denedin Mi Dost?

İstanbuldaysan Devlet Araştırma Hastanesi Olan Çam ve Sakura Bahçeşehirdekine gidebilirsin veya diğer başka Araştırma Hastanelerine Göz atmalısın.

• +1
Araştırma Hastanelerine Gitmeyi Denedin Mi Dost?

İstanbuldaysan Devlet Araştırma Hastanesi Olan Çam ve Sakura Bahçeşehirdekine gidebilirsin veya diğer başka Araştırma Hastanelerine Göz atmalısın.
Şimdi annemle konuştuk ve istanbulda 1 araştırma hastanesinde profa gözükeceğiz. Ailemde 2 kardeşiz ve 2mize de aktarılmış olduğundan ayrıca teyzemin çocuğunda da olduğundna otozomal dominant veya otozomal resesif taşındığını düşünüyorum bu hastalığın. Bu da bize biraz şanslı demek olur ki hastalık yavaş seyredecek. Ama yakında genetik test verip hangi genin mutasyona uğradığını vs öğreneceğim ve doktora kesinlikle finasteride'i soracağım. Bırak derse muhtemelen bırakırım.

• +1
Şimdi annemle konuştuk ve istanbulda 1 araştırma hastanesinde profa gözükeceğiz. Ailemde 2 kardeşiz ve 2mize de aktarılmış olduğundan ayrıca teyzemin çocuğunda da olduğundna otozomal dominant veya otozomal resesif taşındığını düşünüyorum bu hastalığın. Bu da bize biraz şanslı demek olur ki hastalık yavaş seyredecek. Ama yakında genetik test verip hangi genin mutasyona uğradığını vs öğreneceğim ve doktora kesinlikle finasteride'i soracağım. Bırak derse muhtemelen bırakırım.
Eğer fin hakkında o kadar şüphen varsa doktora sorana kadar kullanma en azından için rahat eder ve stres olmazsın ve şimdiden kolay gelsin dostum umarım iyi sonuçlar alırsın ve Çam ve Sakura ya gittikten sonra Seni Başka bir Araştırma Hastanesine Göndericekler Göz ile Alakalı Randevusuz bir şekilde haftanın belirli 2 gününde gidebiliyorsun sanırsam ama direkt o Araştırma Göz Hastanesinede Gidebilirsin Tam adını hatırlamıyorum ama

• +1
  • Love it
Reactions: Thrill, pashanimair, Ameliyat Masası and 1 other person
Eğer fin hakkında o kadar şüphen varsa doktora sorana kadar kullanma en azından için rahat eder ve stres olmazsın ve şimdiden kolay gelsin dostum umarım iyi sonuçlar alırsın ve Çam ve Sakura ya gittikten sonra Seni Başka bir Araştırma Hastanesine Göndericekler Göz ile Alakalı Randevusuz bir şekilde haftanın belirli 2 gününde gidebiliyorsun sanırsam ama direkt o Araştırma Göz Hastanesinede Gidebilirsin Tam adını hatırlamıyorum ama
Çam da çok uzakta ya, bakalım bu profesör retinayla ilgili bilgiliymiş tanıdık nir doktor bize ayarlayacak randevu eğer o olmazsa başakşehire gidicem gibi. Açıkçası fini de 6 aydır kullanıyorum muhtemelen o yüzfen streslenmeyip kullanmaya devam edicem. Max 1 ay içerisinde doktordan cevap alırım zaten diye düşünüyorum. Teşekkür ederim iyi dileklerin için

• +1
Dostum umarım hersey senin için çok iyi olur seviliyorsun

• +1
  • Love it
Reactions: Thrill, pashanimair, Ameliyat Masası and 1 other person
Dostum umarım hersey senin için çok iyi olur seviliyorsun
çok teşekkür ederim bu iyi dileklerin için. Burayı bir ağlama tahtası gibi kullanmış oldum bugün bu yüzden kusura bakmayın ama yakın vakitte finasteride hakkında bir cevap alacağım gibi. Kendime neden test yaptırmadığıma gelirsek annem yurtdışına çıkmamda vs kalıtsal hastalık bildirmenin sıkıntı yaratabileceğini kariyerime sıkıntı çıkartabileceğini ayrıca tedavi olmadığından ne zaman çevresel görüşümü tamamen kaybedeceğimi öğrenmemin mantıklı olmadığını söylüyor ki haklı.
düşünün öleceğiniz tarihi biliyorsunuz gibi bir şey. Muhtemelen o zamana kadar ki sürede düzgün yaşayamayabilirdiniz.
Bana da doktor 10 20 yıl sonra çevresel görüşün gider vs dese iyice paranoyak olurum. Muhtemelen ben bilmeden gelişmesi daha güzel bölelikle en azından hayatımı yaşarım.
retina uzmanı finasteride safe derse finasteride'den devam, değil derse saçı 3e vuracağım muhtemelen. Çirkin olacağım ama en azından kel halime gözüm alışır.

• +1
  • So Sad
Reactions: Thrill, Auchelius, Trenmaxx1 and 3 others
Arkadaşlar selam, bugün araştırma hastanesinde çalışan prof bir doktorla telefon üzerinden görüştüm; kendisi finasteride ve RP hakkında böyle bir bilimsel açıklama bilmediğini olsaydı bileceğini söyledi. Bu yüzden fin kullanmaya devam ediyorum.
1-2 doktora daha danışacağım annemin RP hakkında güvendiği onların da söylemlerini iletirim

Last edited:
  • +1
Reactions: Thrill, Auchelius, Orcairis and 1 other person