Heightmax

O

oguzk

Iron
Özet:
Uyku
-Günde 8-9 saat uyku.
-Gece 23:00-03:00 arası GH salgılanır.
-Yatmadan önce 1-2 saat mavi ışıktan kaçının.
-Bu forumda (veya diğer platformlarda) çok detaylı sleepmaxxing rehberleri var fazla bahsetmeyeceğim.

Beslenme
-Genel sağlıklı beslenme.
-Bolca et ve meyve.
-İşlenmiş besinlerden kaçın.
-Yeterli protein ve mineral almaya dikkat.

Takviyeler
-D³K²
-Çinko
-Magnezyum
yardımcı olabilir, kalsiyum önermem gıdalardan almaya çalışın.

Egzersiz
-Basketbol, voleybol zıplama içerdiği için büyümeyi destekleyebilir.
-Yüzme postur ve omurga dekompresyonu sağlar.
-Sprint, bisiklet sürme bir miktar yardımcı olabilir.
-Fitness yapabilirsiniz ama omurgaya çok yük bindiren squat, deadlift, barbell row vs hareketleri gelisim çağında yapmanızı önermem. Yapacaksanız da form > ağırlık olduğunu unutmayın. Onun dışında ağırlık kaldırmanın pek etkisi yok büyümeye.

Esneme:
-Postürünüzü düzeltmek kısa sürede 2-3 santim boy uzatmanızı sağlayabilir ancak ciddi bir posturel probleminiz yoksa çok da bir şey beklemeyin.

Diğer:
-Sigara ve alkolden kaçının.
- Yağ oranınızı düşürün. Özellikle obezite gelişimi kötü etkileyebilir. İdeal aralık 10-15.
-Kalın tabanlı ayakkabılar ve tabanliklar boyunuzu uzun gösterebilir. Ancak önerim hem sağlık hem de şeffaflık açısından tabanliklara fazla güvenmeyin (eve çıkınca 10 santim kısaltmak istemezsiniz) postürel problemler de cabası.
-Hacimli saç modelleri
-LL

Cope'lar:
-Soğuk duş, Sprint, Fasting gibi yontemler anlık hormon artışları sağlar ancak anlık hormon artışları o kadar önemli değil önemli olan genel olarak HGH arttırmak bunu da sağlayan şeylerden bahsettim (Uyku, egzersiz, beslenme). Yine de bu yöntemler denenebilir.
-Wolff's law teoride doğru olsada anlatılan şeyler çok kompleks yani sen kemikte mikro kırık oluştursan bile enine büyümesi daha olası zaten.
-Tiktok kesfette cikan çoğu saçma egzersiz.

Sonuç:
Sağlıklı yaşam tarzına odaklanın. Değişik esnemeler, yöntemler çoğunlukla çalışmıyor bunlara harcayacaginiz zaman ve enerjiyi yüzünüzü maxlamaya, para kazanmaya, daha kültürlü olmaya, sosyal becerilerinizi geliştirmeye harcayın emin olun daha çok sonuç alacaksınız

• +1
Reactions: hixa9W, yuda and Peter Steele
2 cm

• +1
  • JFL
Reactions: maarda, Ashoimex and recai iskender
Kirmizi et
Yumurta
Süt
Bol kolestrol iceren her sey
Bol fruktoz meyve yiyin
Seker lazim evde cikolata yapin esmer seker+kakao ile hurmali falan bar
800+Kalori fazlasi

supplementlerin arasina groseride satilan kalsiyum+magnezyum dan girebilir bide omega 3

• +1
Reactions: oguzk
cocukken obezdim obez olmasaydim 2.10 mu olacaktim

• +1
Reactions: Ashoimex
Kirmizi et
Yumurta
Süt
Bol kolestrol iceren her sey
Bol fruktoz meyve yiyin
Seker lazim evde cikolata yapin esmer seker+kakao ile hurmali falan bar
800+Kalori fazlasi

supplementlerin arasina groseride satilan kalsiyum+magnezyum dan girebilir bide omega 3
Sağol ek bilgi için

• +1
Reactions: Peter Steele
8 saat uyku yok hukmundediir aq

Ergenlikte Goyslop beslenen ben : 184

Doğduğundan beri sadece bulgur pilavi yiyen abim : 177

Ergenlikte Goyslop beslenen ben : 184

Doğduğundan beri sadece bulgur pilavi yiyen abim : 177
Abinin boy genetiği senden kötü olabilir sonuçta tek yumurta ikizi değilsiniz

• +1
Reactions: menas
dna GIF

şeker yiyin uzarsiniz allahima ama oyle normal seker degil

• +1
Reactions: elemanzelvadre and Mehmet Arga
Bu yasima kadar hicbirsey yapmadim cocuklugumda da tamamen ev yemekleriyle beslenip uykuma neredeyse hic dikkat etmedim belki etseydim 193 zorlayabilirdim denemekten zarar gelmez

• JFL
Reactions: elemanzelvadre
Bu yasima kadar hicbirsey yapmadim cocuklugumda da tamamen ev yemekleriyle beslenip uykuma neredeyse hic dikkat etmedim belki etseydim 193 zorlayabilirdim denemekten zarar gelmez
Dıkkat etse yapcakları : d3k2 içmek

• +1
Reactions: Ashoimex and talldarkhandsome
Geçen shorsta gördüm dünyanın en uzun genci 2.36 cm 91 kg yani anlayacağınız bulk uyku evevevev boş abicim genetiğinde 1.85 olmak varsa olacaksın er ya da geç

• +1
Reactions: Ashoimex
Hayır obez olduğun için uzunsun
Bu kimin altı amk yalnız alt değilse bu adamın birşeyi vardı cranion flexmi ne onu yapmayı başladım

• Hmm...
Reactions: Peter Steele
Bu kimin altı amk yalnız alt değilse bu adamın birşeyi vardı cranion flexmi ne onu yapmayı başladım
adamin tek dogru videosu gogus calisma videosu varya o amk

• JFL
Reactions: sentrix and ER enjoyer
Diğer:
-Sigara ve alkolden kaçının.
- Yağ oranınızı düşürün. Özellikle obezite gelişimi kötü etkileyebilir. İdeal aralık 10-15.
-Kalın tabanlı ayakkabılar ve tabanliklar boyunuzu uzun gösterebilir. Ancak önerim hem sağlık hem de şeffaflık açısından tabanliklara fazla güvenmeyin (eve çıkınca 10 santim kısaltmak istemezsiniz) postürel problemler de cabası.
-Hacimli saç modelleri
-LL
LL ne la