harundogruyol
Iron
- Joined
- Jan 25, 2025
- Posts
- 66
- Reputation
- 68
Benim 4 yıldır yaptığım ve kızdan öğrendiğim güveç tarifi. Her derde darman kemik büyütür ve her micro değer vardır. Direk buzdolabında tutun çok ta lezetli
Malzemeleri kesin değil, ekle çıkar serbest:
700g yağsız dana eti
250g tavuk göğsü
4 yumurta (yumurta yoksa peynir olabilir)
100g ıspanak
2 havuç
1 kırmızı biber (isterneniz acı biber)
100g brokoli
30g mantar
50g kabak
3 diş sarımsak
1 soğan
15g zencefil
Tuz karabiber ve acı (istediğiniz kadar atın aq)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı kolay güveç atıyon pişiyor:
Etleri (tavuk ve kuşbaşı) küp küp doğrayıp zeytinyağında kızartın
Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun
Tüm sebzeleri ekleyin ve 5 dakika pişirin
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 20-60 dakika pişirin
Son 5 dakika yumurtaları ekleyin (tam bişirceksiniz)
Yamuk siki düzeltir. 4 gün buzdolabına koyun bi sikim olmaz. Her zaman yiyin, benimki 3cm artı
Malzemeleri kesin değil, ekle çıkar serbest:
700g yağsız dana eti
250g tavuk göğsü
4 yumurta (yumurta yoksa peynir olabilir)
100g ıspanak
2 havuç
1 kırmızı biber (isterneniz acı biber)
100g brokoli
30g mantar
50g kabak
3 diş sarımsak
1 soğan
15g zencefil
Tuz karabiber ve acı (istediğiniz kadar atın aq)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı kolay güveç atıyon pişiyor:
Etleri (tavuk ve kuşbaşı) küp küp doğrayıp zeytinyağında kızartın
Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun
Tüm sebzeleri ekleyin ve 5 dakika pişirin
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 20-60 dakika pişirin
Son 5 dakika yumurtaları ekleyin (tam bişirceksiniz)
Yamuk siki düzeltir. 4 gün buzdolabına koyun bi sikim olmaz. Her zaman yiyin, benimki 3cm artı