Her derde derman Güveç

harundogruyol

harundogruyol

Iron
Joined
Jan 25, 2025
Posts
66
Reputation
68
Benim 4 yıldır yaptığım ve kızdan öğrendiğim güveç tarifi. Her derde darman kemik büyütür ve her micro değer vardır. Direk buzdolabında tutun çok ta lezetli
Malzemeleri kesin değil, ekle çıkar serbest:
700g yağsız dana eti
250g tavuk göğsü
4 yumurta (yumurta yoksa peynir olabilir)
100g ıspanak
2 havuç
1 kırmızı biber (isterneniz acı biber)
100g brokoli
30g mantar
50g kabak
3 diş sarımsak
1 soğan
15g zencefil
Tuz karabiber ve acı (istediğiniz kadar atın aq)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı kolay güveç atıyon pişiyor:
Etleri (tavuk ve kuşbaşı) küp küp doğrayıp zeytinyağında kızartın
Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun
Tüm sebzeleri ekleyin ve 5 dakika pişirin
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 20-60 dakika pişirin
Son 5 dakika yumurtaları ekleyin (tam bişirceksiniz)

Yamuk siki düzeltir. 4 gün buzdolabına koyun bi sikim olmaz. Her zaman yiyin, benimki 3cm artı
 
  • Love it
  • JFL
  • +1
Reactions: jackreacher52, TrustMeBro and maarda
Benim 4 yıldır yaptığım ve kızdan öğrendiğim güveç tarifi. Her derde darman kemik büyütür ve her micro değer vardır. Direk buzdolabında tutun çok ta lezetli
Malzemeleri kesin değil, ekle çıkar serbest:
700g yağsız dana eti
250g tavuk göğsü
4 yumurta (yumurta yoksa peynir olabilir)
100g ıspanak
2 havuç
1 kırmızı biber (isterneniz acı biber)
100g brokoli
30g mantar
50g kabak
3 diş sarımsak
1 soğan
15g zencefil
Tuz karabiber ve acı (istediğiniz kadar atın aq)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı kolay güveç atıyon pişiyor:
Etleri (tavuk ve kuşbaşı) küp küp doğrayıp zeytinyağında kızartın
Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun
Tüm sebzeleri ekleyin ve 5 dakika pişirin
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 20-60 dakika pişirin
Son 5 dakika yumurtaları ekleyin (tam bişirceksiniz)

Yamuk siki düzeltir. 4 gün buzdolabına koyun bi sikim olmaz. Her zaman yiyin, benimki 3cm artı
benimkide 3 santim artar mi
 
  • Love it
Reactions: harundogruyol
Off bu güveç olsa da yesem tıka basa doyana kadar :feelskek:
 
  • +1
Reactions: harundogruyol
Benim 4 yıldır yaptığım ve kızdan öğrendiğim güveç tarifi. Her derde darman kemik büyütür ve her micro değer vardır. Direk buzdolabında tutun çok ta lezetli
Malzemeleri kesin değil, ekle çıkar serbest:
700g yağsız dana eti
250g tavuk göğsü
4 yumurta (yumurta yoksa peynir olabilir)
100g ıspanak
2 havuç
1 kırmızı biber (isterneniz acı biber)
100g brokoli
30g mantar
50g kabak
3 diş sarımsak
1 soğan
15g zencefil
Tuz karabiber ve acı (istediğiniz kadar atın aq)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı kolay güveç atıyon pişiyor:
Etleri (tavuk ve kuşbaşı) küp küp doğrayıp zeytinyağında kızartın
Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun
Tüm sebzeleri ekleyin ve 5 dakika pişirin
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 20-60 dakika pişirin
Son 5 dakika yumurtaları ekleyin (tam bişirceksiniz)

Yamuk siki düzeltir. 4 gün buzdolabına koyun bi sikim olmaz. Her zaman yiyin, benimki 3cm artı
Her hafta yerdim kucukken boy 172 saygılar
 
"kızdan öğrendiğim"
burası çok önemli beyler
 

Users who are viewing this thread

Back
Top