Looksmax tayfanın yalanına gelmeyin! Bütün gerçekleri açıklıyorum...

Xavier

Xavier

5'11 Chadlite
Tiktokta orada burda hatta forumda bile çene kası çalışmanın iyi bir şey olacağı ve milleti ascendleyebileceği yazıyor.
Yanlış!
Ben doğuştan bruxism hastasıydım ve o zamanlar masseter kaslarım büyük olduğundan dolayı uyurken istemeden dişimi sıkıyordum.
Yüzüm olması gerektiğinden daha şiş duruyordu ve ben de sorunun buccal fat olduğunu sanıp bişektomi yaptırdım.
Tabii hiçbir sikim değişmedi çünkü doktor yüzümde "Yağ bulamadı"
Sonra masseter botox olmaya karar verdim fakat ondan önce birkaç tedavi yöntemi denedim ve masseter kaslarım küçüldükçe elmacık kemiklerim daha çok öne çıkmaya başladı.
Doktor bana masseter botoxu ile hollow cheeks elde edebileceğimi bile söylüyor.
DNR yazabilirsiniz, her şeyi yazabilirsiniz fakat TMJD ve masseter hyperthrophy hafife alınacak şeyler değil.
Diş sıkmaktan veya çene çalışmaktan TMJD olursanız DÖNÜŞÜ YOK. Gonionlara yapılacak bir tedavi ameliyatını her doktor yapmıyor TR'de, yapanlar da sizden çok para isteyecek çünkü zor bir prosexdür.

Anlamadığınız nokta şu, geniş yüzlü olan modellerin yüzü HER ZAMAN gonion'larının büyük olmasıyla oluşmuştur, masseter kasları ile değil.

Şu anda masseter kaslarım zayıflamış durumda fakat hala bigonial width'im normal ile yüksek arası yani biraz şans meselesi bu.
Masseter kaslarım küçülünce gonial angle'ım arttı evet uzun zamandır karekafa değilim.

Tavsiyelerim şu:
Kesinlikle chewing yapmayın.
Masseter kaslarının olduğu bölge yani gonionlarınız ağrıyorsa, çenenizden kıtlama sesleri geliyorsa bi' doktora görünün.
Eğer kaslarınız çok gelişmiş ise 6 ayda bir 3-4 kere botoks düşünün, bunu doktorunuzla konuşun.
İnternette her gördüğünüze inanmayın.

Muratabigf

Bu da muratabigf.

Last edited:
  • +1
Reactions: Auchelius, menas, orbitalover and 6 others
TMJDE NEDİR
DİŞ SIKMAYI BIRAKABİLDİN Mİ

• +1
Reactions: Xavier
TMJDE NEDİR
DİŞ SIKMAYI BIRAKABİLDİN Mİ
Kısmen bıraktım.
TMJD, gonion kemiklerindeki disklerin hasar görmesi sonucu oluşan bir hastalık. Tedavi edilmezse çok sancılı olabiliyor.
Bu tür şeyler risk almaya değmiyor ne yazık ki.

• +1
Reactions: menas and İNTİKAM VAKTİ
TEKNOLOJİ BU KADAR İLERLEMİŞKEN ŞU BRUKSİZMİ BİTİRECEK BİR TEDAVİNİN OLMAMASI ÇOK SAÇMA BENİM ÜSTTEKİ DİŞLER ALT DİŞLERDEN ÖNDE BNUN SEBEBİ O OLABİLİR Mİ

• +1
TEKNOLOJİ BU KADAR İLERLEMİŞKEN ŞU BRUKSİZMİ BİTİRECEK BİR TEDAVİNİN OLMAMASI ÇOK SAÇMA BENİM ÜSTTEKİ DİŞLER ALT DİŞLERDEN ÖNDE BNUN SEBEBİ O OLABİLİR Mİ
Overbite Bruxism'i tetikleyebilir ama kesin değil.
Bruxism'in çözümü var, o da masseter botoksudur.

Last edited:
  • +1
Reactions: İNTİKAM VAKTİ
Overbite Bruxism'i tetikleyebilir ama kesin değil.
Bruxism'in çözümü var, o da masseter botoksudur.
AZ ÖNCE BAKTIM EVET BOTOKS İŞE YARIYORMUŞ AMA GEÇİCİ KALICI BİR YÖNTEM LAZIM
AYRICA YAPTIRANLARIN YÜZÜ SENCEDE FEMİNENLEŞMEMİŞ Mİ LOOKSMAX AÇISINDAN KÖTÜ

• +1
AZ ÖNCE BAKTIM EVET BOTOKS İŞE YARIYORMUŞ AMA GEÇİCİ KALICI BİR YÖNTEM LAZIM
AYRICA YAPTIRANLARIN YÜZÜ SENCEDE FEMİNENLEŞMEMİŞ Mİ LOOKSMAX AÇISINDAN KÖTÜ
Kemik yapısına bağlı bir şey.
Örnek verirsen daha iyi yorumlayabilirim, googleda çıkan örneklerin çoğunda moidler ascendlemiş açıkçası, öyle feminenleşme durumu yok.
Her şey kemik yapısına bağlı.

• +1
Reactions: İNTİKAM VAKTİ
tmj probelmi olan biri olarak ( 6 ay splint kullandim baya duzeldi )
ayrica agir bruxism olan ve massaterleri cok buyuk olan birisi olarak true post, bruxism kapanis bozuklugu varsa kapanis bozuklugunu duzeltmeden duzelmesi cok zor.
ama su ucu key
kapanis bozuklugu, bruxism, tmj.
bunlar duzelmeden looksmax sadece cope.

tedavi
ilk splint kullancaksaniz, bircok turu var orthonuz karar veriyor. tavsiyem 2 ay fazla kullanin randevuya gitmeyin filan.
kapanis bozuklugunu fixleyin
botox herzaman en son care olsun, alternatiflere odaklanin ama en son botox olabilir, zaten tmj ve kapanis bozuklugu fixlenice bruxism baya azalacak.

• Love it
  • +1
Reactions: Auchelius and Xavier
Tiktokta orada burda hatta forumda bile çene kası çalışmanın iyi bir şey olacağı ve milleti ascendleyebileceği yazıyor.
Yanlış!
Ben doğuştan bruxism hastasıydım ve o zamanlar masseter kaslarım büyük olduğundan dolayı uyurken istemeden dişimi sıkıyordum.
Yüzüm olması gerektiğinden daha şiş duruyordu ve ben de sorunun buccal fat olduğunu sanıp bişektomi yaptırdım.
Sonra masseter botox olmaya karar verdim fakat ondan önce birkaç tedavi yöntemi denedim ve masseter kaslarım küçüldükçe elmacık kemiklerim daha çok öne çıkmaya başladı.
DNR yazabilirsiniz, her şeyi yazabilirsiniz fakat TMJD ve masseter hyperthrophy hafife alınacak şeyler değil.
Diş sıkmaktan veya çene çalışmaktan TMJD olursanız DÖNÜŞÜ YOK. Gonionlara yapılacak bir tedavi ameliyatını her doktor yapmıyor TR'de, yapanlar da sizden çok para isteyecek çünkü zor bir prosexdür.

Anlamadığınız nokta şu, geniş yüzlü olan modellerin yüzü HER ZAMAN gonion'larının büyük olmasıyla oluşmuştur, masseter kasları ile değil.

Şu anda masseter kaslarım zayıflamış durumda fakat hala bigonial width'im normal ile yüksek arası yani biraz şans meselesi bu.
Masseter kaslarım küçülünce gonial angle'ım arttı evet uzun zamandır karekafa değilim.

Tavsiyelerim şu:
Masseter kaslarının olduğu bölge yani gonionlarınız ağrıyorsa, çenenizden kıtlama sesleri geliyorsa bi' doktora görünün.
Eğer kaslarınız çok gelişmiş ise 6 ayda bir 3-4 kere botoks düşünün, bunu doktorunuzla konuşun.

View attachment 3816439
Bu da muratabigf.
Çene underdeveloped ve genişlemesine olarak küçük olduğu olsa bile mi chewing yapmayayım
Başka yolu var mı hala yapma dersen

Çene underdeveloped ve genişlemesine olarak küçük olduğu olsa bile mi chewing yapmayayım
Başka yolu var mı hala yapma dersen
Anahtar kelime: Abartma.
Abartma, yeteri kadar çiğne; eğer underdeveloped ise hastaneye git. Masseter hypertrophy yüzünü daha bloated yapar sadece.

• +1
Reactions: Kayra139
@Xavier gonionlarim duz/disari dogru arasi benim cenemi sikinca aldigim goruntu ile hipertrofladigim zamanki goruntu benzer olur mu
guzel duruyo cenemi sikinca onden ondan chewing yapiyodum biraktim uzun suredir yapmiykm

• +1
@Xavier gonionlarim duz/disari dogru arasi benim cenemi sikinca aldigim goruntu ile hipertrofladigim zamanki goruntu benzer olur mu
guzel duruyo cenemi sikinca onden ondan chewing yapiyodum biraktim uzun suredir yapmiykm
Olmaz hacı hiç uğraşma harbi değmez

• Love it
  • +1
Reactions: Xavier and orhanhic
Yanlış!

Tavsiyelerim şu:

View attachment 3816439
Bu da muratabigf.
Hocam bi dm atarmisinmumkunse birkacsey sorcam

• +1