Oglądał ktoś serial netflix - '1670'? Opinie?

BigBallsLarry

BigBallsLarry

⭐⭐⭐⭐⭐
Serial według mnie jest zrobiony inteligentnie i dobrze (y)

Postuje to tutaj bo nie ma co pierdolic się z polskim community na reddit :ROFLMAO:

Komedia jest na punkcie, i oprócz ostatnich odcinkow drugiego sezonu podobała mi się każda minuta.

Polskie seriale i filmy normalnie nie wpadają mi do gustu, i większość razu nie daje rady oglądnąć ich, lecz ten jest idealny i powiedziałbym ze nawet anglo-języczne osoby nie miały by problemu z oglądaniem go.

W sezonie drugim pisarze trochę zaszaleli - w zły sposób. Historycznie dokładna komedia zamieniła sie w dziwną i przesadzoną fantazje. Jakieś leśne stwory, nierealistyczna komedia, duchy, wiedźmy?... Lubialem zakończenie histori anieli i macieja, lecz nie mogę przestać a myśleć ze w 3 sezonie to zjebią i serial będzie szedł cały czas w kółko. Jest to smutne ponieważ pierwszy sezon (który według mnie był idealna polska komedia) pokazał nam potencjał tej histori, a drugi ją zniszczył.

Ogólnie poleciłbym każdemu polakowi spróbować chociaż pierwszy sezon tego serialu, jest to jedna z lepszych reprezentacji polskiej produkcji filmowej.

@nestivv @Orka @MaksBobi @cooIguy @Mizi44

• +1
  • JFL
  • Hmm...
Reactions: Insomnia, nestivv, MaksBobi and 5 others

Postuje to tutaj bo nie ma co pierdolic się z polskim community na reddit :ROFLMAO:

Komedia jest na punkcie, i oprócz ostatnich odcinkow drugiego sezonu podobała mi się każda minuta.

Polskie seriale i filmy normalnie nie wpadają mi do gustu, i większość razu nie daje rady oglądnąć ich, lecz ten jest idealny i powiedziałbym ze nawet anglo-języczne osoby nie miały by problemu z oglądaniem go.

W sezonie drugim pisarze trochę zaszaleli - w zły sposób. Historycznie dokładna komedia zamieniła sie w dziwną i przesadzoną fantazje. Lubialem zakończenie histori anieli i macieja, lecz nie mogę przestać a myśleć ze w 3 sezonie to zjebie i serial będzie szedł cały czas w kółko. Jest to smutne ponieważ pierwszy sezon (który według mnie był idealna polska komedia) pokazał nam potencjał tej histori, a drugi ją zniszczył.

Ogólnie poleciłbym każdemu polakowi spróbować chociaż pierwszy sezon tego serialu, jest to jedna z lepszych reprezentacji polskiej produkcji filmowej.

nie czytałem

• +1
Reactions: BigBallsLarry
a to nie 1670 przypadkiem?

• +1
Me right now so I can understand all of this.. :fuk:

• +1
  • JFL
Reactions: Insomnia, Grievous, Finnishmogger and 2 others
Me right now so I can understand all of this.. :fuk:

Here you go — clean, accurate, and corporate-tone compliant:

**"In my opinion, the show is made intelligently and executed well.
I’m posting this here because there’s no point dealing with the Polish Reddit community.

The comedy is on point, and aside from the last few episodes of season two, I enjoyed every minute of it.

Polish series and films normally aren’t my thing, and most of the time I can’t even get through them, but this one is spot-on — I’d even say that English-speaking viewers wouldn’t have any trouble watching it.

Spoiler: Season 2 spoiler
In the second season, the writers went a bit wild — in a bad way. A historically accurate comedy turned into a strange, over-the-top fantasy. Forest creatures, unrealistic humor, ghosts, witches… I liked the ending of Aniela and Maciej’s story, but I can’t stop thinking that they’ll mess it up in season 3 and the show will start going in circles. It’s unfortunate, because the first season (which in my view was the perfect Polish comedy) showed the potential of this story, and the second one ruined it.

Overall, I’d recommend every Pole at least try the first season of this series — it’s one of the better examples of Polish film production."**

• +1
  • Love it
Reactions: Finnishmogger, Daddy's Home and cooIguy
@Manmadeaccount

• +1

W sezonie drugim pisarze trochę zaszaleli - w zły sposób. Historycznie dokładna komedia zamieniła sie w dziwną i przesadzoną fantazje. Jakieś leśne stwory, nierealistyczna komedia, duchy, wiedźmy?... Lubialem zakończenie histori anieli i macieja, lecz nie mogę przestać a myśleć ze w 3 sezonie to zjebią i serial będzie szedł cały czas w kółko. Jest to smutne ponieważ pierwszy sezon (który według mnie był idealna polska komedia) pokazał nam potencjał tej histori, a drugi ją zniszczył.

jeszcze nie widziałem ten seriał

• +1
wlasnie nie ogladalem ale duzo osob mi polecalo takze chyba sobie obejrze w swieta

• +1
Reactions: BigBallsLarry and cooIguy

Słyszałem wiele o tym serialu, ale nigdy nie obejrzałem ani jednego odcinka. Jakoś nie mam ochoty na oglądanie seriali ostatnio

• +1
@MyDreamIsToBe183CM

• +1
Reactions: BigBallsLarry and MyDreamIsToBe183CM
what's ur problem
he said stop tagging me

i said i have fvree will and i will tag him in whatever i want

so i tagged him in this lovely thread that i understand a lot and connect with

why u say whats ur problem

do u have a problem

wanna fight