H
hightestuser
Iron
İlk öncelikle merhabalar biraz sikayetlerimden bahsetmek gerekir ise üst sağ köpek disim üst cenemde ki darlık sebebi ile abnormal eruption olmustur ve de üst cenemin sag kısmında lateral incisorum geride konumlanmistir ön kesici dislerim üst üste binmis durumda dır yani sorunlu olan disler üst sag incisor ve kanin bunların sebebi ise travmatik dental yaralanma biraz daha acmak gerekir ise ilkokulda ön disime aldıgım travma sonucu bir tanesinin kökünden kırılması yani kron fraktürü olusması o zaman durumun ciddiyetini anlayamadık ve bir dis hekimine basvurmadık ama suan o kökünden kırılan ve düsen disin actıgı sorunlar sunlar malpozisyon abnormal eruption ve ark darlıgı benim durumum da üst cene darlıgı bunun sebebiyle benim orta hattım saga dogru kaymıs buda yüzümde asimetri olusturmustur keza kbb burun kemigimde sola dogru kayma oldugunu söylemisti hikaye kısmı bittigine göre bugün ki randevümden biraz bahsetmek istiyorum ortodontistim bana mini vida destekli maksiller genisletme aparatı önerdi bunda hicbir sorun yok ama genisletme tamamlandıktan sonra dis cekmemiz gerekebilir dedi cekilecek dis olarak da 1. premolar yada ikinci premolari cekelim dedi ben dis cekimi olmasın diye ugrasir iken ortodontistimin böyle birsey demesi kafamı karıstırdı acıkcası bundan önce 2 ortoya gitmistim hepsi dis cekelim diyince buna geldim buda cekebiliriz dedi yardımcı olabilicek birileri varsa cok sevinirim tedavi planini kabul edeyim mi yada nasıl bir seyir izlemeliyim simdiden tesekkür ederim.Yasımı söylemeyi unutmusum yasım 14 3 ay sonra 15 e girecegim.Sorunlu olan disleri tam anlatamadıysam assagiya isaretledim.