ortodonti randevüm

H

hightestuser

Iron
İlk öncelikle merhabalar biraz sikayetlerimden bahsetmek gerekir ise üst sağ köpek disim üst cenemde ki darlık sebebi ile abnormal eruption olmustur ve de üst cenemin sag kısmında lateral incisorum geride konumlanmistir ön kesici dislerim üst üste binmis durumda dır yani sorunlu olan disler üst sag incisor ve kanin bunların sebebi ise travmatik dental yaralanma biraz daha acmak gerekir ise ilkokulda ön disime aldıgım travma sonucu bir tanesinin kökünden kırılması yani kron fraktürü olusması o zaman durumun ciddiyetini anlayamadık ve bir dis hekimine basvurmadık ama suan o kökünden kırılan ve düsen disin actıgı sorunlar sunlar malpozisyon abnormal eruption ve ark darlıgı benim durumum da üst cene darlıgı bunun sebebiyle benim orta hattım saga dogru kaymıs buda yüzümde asimetri olusturmustur keza kbb burun kemigimde sola dogru kayma oldugunu söylemisti hikaye kısmı bittigine göre bugün ki randevümden biraz bahsetmek istiyorum ortodontistim bana mini vida destekli maksiller genisletme aparatı önerdi bunda hicbir sorun yok ama genisletme tamamlandıktan sonra dis cekmemiz gerekebilir dedi cekilecek dis olarak da 1. premolar yada ikinci premolari cekelim dedi ben dis cekimi olmasın diye ugrasir iken ortodontistimin böyle birsey demesi kafamı karıstırdı acıkcası bundan önce 2 ortoya gitmistim hepsi dis cekelim diyince buna geldim buda cekebiliriz dedi yardımcı olabilicek birileri varsa cok sevinirim tedavi planini kabul edeyim mi yada nasıl bir seyir izlemeliyim simdiden tesekkür ederim.Yasımı söylemeyi unutmusum yasım 14 3 ay sonra 15 e girecegim.Sorunlu olan disleri tam anlatamadıysam assagiya isaretledim.

Attachments

• dentalarch2.PNG
    dentalarch2.PNG
    34.8 KB · Views: 0
  • +1
  • Hmm...
Reactions: Dathomirian Zabrak, Furkan Sarıkaya and Serialsuicide
@MogEater @Furkan Sarıkaya

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak, Furkan Sarıkaya and Serialsuicide
knk çok uzun yazmışsın burdakiler bunu okumaz üstüne burda mogeater falan anca anlar bunu

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, Serialsuicide and Auchelius
İlk öncelikle merhabalar biraz sikayetlerimden bahsetmek gerekir ise üst sağ köpek disim üst cenemde ki darlık sebebi ile abnormal eruption olmustur ve de üst cenemin sag kısmında lateral incisorum geride konumlanmistir ön kesici dislerim üst üste binmis durumda dır yani sorunlu olan disler üst sag incisor ve kanin bunların sebebi ise travmatik dental yaralanma biraz daha acmak gerekir ise ilkokulda ön disime aldıgım travma sonucu bir tanesinin kökünden kırılması yani kron fraktürü olusması o zaman durumun ciddiyetini anlayamadık ve bir dis hekimine basvurmadık ama suan o kökünden kırılan ve düsen disin actıgı sorunlar sunlar malpozisyon abnormal eruption ve ark darlıgı benim durumum da üst cene darlıgı bunun sebebiyle benim orta hattım saga dogru kaymıs buda yüzümde asimetri olusturmustur keza kbb burun kemigimde sola dogru kayma oldugunu söylemisti hikaye kısmı bittigine göre bugün ki randevümden biraz bahsetmek istiyorum ortodontistim bana mini vida destekli maksiller genisletme aparatı önerdi bunda hicbir sorun yok ama genisletme tamamlandıktan sonra dis cekmemiz gerekebilir dedi cekilecek dis olarak da 1. premolar yada ikinci premolari cekelim dedi ben dis cekimi olmasın diye ugrasir iken ortodontistimin böyle birsey demesi kafamı karıstırdı acıkcası bundan önce 2 ortoya gitmistim hepsi dis cekelim diyince buna geldim buda cekebiliriz dedi yardımcı olabilicek birileri varsa cok sevinirim tedavi planini kabul edeyim mi yada nasıl bir seyir izlemeliyim simdiden tesekkür ederim.Yasımı söylemeyi unutmusum yasım 14 3 ay sonra 15 e girecegim.Sorunlu olan disleri tam anlatamadıysam assagiya isaretledim.
Premolar azı dişleri diye biliyorum reddite ben azı dişleri çekildiği için çenesi geriye doğru büyüyen çok fazla başlık okumuştum dikkatli ol haberin olsun

• +1
  • Love it
Reactions: Furkan Sarıkaya, Auchelius and Serialsuicide
Premolar azı dişleri diye biliyorum reddite ben azı dişleri çekildiği için çenesi geriye doğru büyüyen çok fazla başlık okumuştum dikkatli ol haberin olsun
expanderdan sonra dis cekmek benim de aklıma yatmadı cektirme taraftarı da degilim zaten
knk çok uzun yazmışsın burdakiler bunu okumaz üstüne burda mogeater falan anca anlar bunu
herseye deginmek istemistim hocam kusura bakmayın uzun olduysa

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak, Auchelius and Resistance.
expanderdan sonra dis cekmek benim de aklıma yatmadı cektirme taraftarı da degilim zaten

Sorun yok canım bu forumun amacı bu ne takılıyosa aklına sor yanıtlarız

• +1
  • Love it
Reactions: Furkan Sarıkaya and Auchelius
üst diş çekilince maxilla gelişiminin anasını sikiyor diye çok şey gördüm ben
benimde bi kaç ay önce sağ üst ddişimde aşırı derin bi çürük vardı baya uzun bi kanalla hallettiler halletmeseler çekceklerdş dikkatli ol mumkunse içini boşaltsınlar tamamen ama orayı boş bıraktırma

• +1
  • Love it
Reactions: Furkan Sarıkaya, Serialsuicide, Auchelius and 1 other person
Sorun yok canım bu forumun amacı bu ne takılıyosa aklına sor yanıtlarız
sen ne düsünüyorsun ortonun tedavi planini kabul ediyim mi?
benimde bi kaç ay önce sağ üst ddişimde aşırı derin bi çürük vardı baya uzun bi kanalla hallettiler halletmeseler çekceklerdş dikkatli ol mumkunse içini boşaltsınlar tamamen ama orayı boş bıraktırma
kadın sey dedi iste expander ile elde etmek istedigimiz alanı olusturamazsak cekmek durumunda kalabiliriz gibi birsey ama oda cok cekme taraftarı degil gibi bilmiyorum expanderı takarım büyük ihtimalle 6-7 ay sonra da gidisata göre bakarız artık

• +1
Reactions: Auchelius and reanrao

kadın sey dedi iste expander ile elde etmek istedigimiz alanı olusturamazsak cekmek durumunda kalabiliriz gibi birsey ama oda cok cekme taraftarı degil gibi bilmiyorum expanderı takarım büyük ihtimalle 6-7 ay sonra da gidisata göre bakarız artık
Öncelikle bir konuş şu diş konusunu de ki böyle böyle vakalar var okudum böyle bir şeyin mümkünatı var mı de birde yaş kaçtı?

• +1
Öncelikle bir konuş şu diş konusunu de ki böyle böyle vakalar var okudum böyle bir şeyin mümkünatı var mı de birde yaş kaçtı?
14 hocam

• +1
Reactions: Resistance.

çekme taraftarı değilse elinden geleni yapar emin ol onlarda istemiyor biliyor ne olacağını

• +1
Çok tehlikeli yaşlar harbiden bu konuda cok temkinli ol.
evet endisemde bu yüzden ama anlamadıgım sey su bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim expanderdan sonra upper palateda yeterli yer acılmaz mı yani bir de dis cekmek yani bunu önermek bile cok sacma bence ama bilmedigim seyler varsa tabi bilemem
çekme taraftarı değilse elinden geleni yapar emin ol onlarda istemiyor biliyor ne olacağını
haklısın hocam yeterince egitimli ve bilgililerdir bu konuda kadın baya yurtdısına falan da gidiyor

• +1
  • JFL
Reactions: Furkan Sarıkaya, Resistance. and reanrao
bi tarafin premolarini cektiler benimde ama maxillam gelisirmi daha bilmiyorum

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya
fotograf atabilir misin? ayrica doktor kendisi mse yapalim demis mse yapilan hastadan dis cekmek cok rare.

• +1
  • Love it
Reactions: Furkan Sarıkaya and hightestuser
@hightestuser hocam uzun yazman hiç sıkıntı değil ama allah aşkına noktalama işareti kullan

dikkatli ol mumkunse içini boşaltsınlar tamamen ama orayı boş bıraktırma
Çok tehlikeli yaşlar harbiden bu konuda cok temkinli ol.
fotograf atabilir misin? ayrica doktor kendisi mse yapalim demis mse yapilan hastadan dis cekmek cok rare.
Sağolsunlar gerekli cevabı vermişler; alıntıladığım tüm postlara aynen katılıyorum, ne olursa olsun sakın dişini çektirme ve gittiğin ortodontist tam olarak neyi amaçlamış anlamış değilim çünkü expansion gerçekleştirildikten sonra diş çekilmesi "fazladan diş yoksa" aşırı saçma. Eğer ki doktor, expander tedavisi bittikten sonra dişini çekerse elde edilen damak genişliğinin tamamen içine etmiş olur.

haklısın hocam yeterince egitimli ve bilgililerdir bu konuda kadın baya yurtdısına falan da gidiyor
ahahha keşke göründükleri kadar bilgili olsalar, benim gittiğim ortodontist de sürekli başka şehirlerde seminer vermeye ve bazen de yurt dışına gidiyor üstüne üstelik hastalarının çoğunluğu da yabancı kişiler oluyor fakat kendisi bana kamuflaj ortodonti uygulamaya çalışıyor üstelik elinde herhangi bir röntgen olmamasına rağmen kemik gelişimimin durduğunu iddia ediyor. Maalesef ki Türkiye deki ortodontistlerin çoğunluğu paragöz ve sadece sınavı kazandıkları için bu bölümü seçmiş kişilerden oluşuyor /:

ön kesici dislerim üst üste binmis durumda dır
butterfly bite teeth
bunun sebebiyle benim orta hattım saga dogru kaymıs buda yüzümde asimetri olusturmustur
ilk başta sende crossbite olduğunu düşünüyordum ama anladığım kadarıyla asimetrinin sebebi üst dişlerden kaynaklı?
kbb burun kemigimde sola dogru kayma oldugunu söylemisti
1756826477342

abnormal eruption bende de vardı, tel tedavisi sayesinde düzelmişti fakat expander kullanman konusunda biraz kararsız kaldım çünkü expanderin asimetriyi daha da kötüleştirebileceğini söyleyenler de aksine asimetriyi düzeltebileceğini söyleyenler de var, bilmiyorum
msenin yaratabiliceği asimetri hakkında bilgisi olanlar var mı
inanılmaz brutal bi asimetri yaratır mı
@Furkan Sarıkaya

maxilla kaynaklı bir asimetri varsa daha çok kötüleştirir

Dün biraz yoğundum, thread'e yazamamıştım lütfen kusuruma bakma. ayriyeten sormak istediğin varsa çekinmeden sorabilirsin veya cevaplamadığım, kaçırdığım kısımlar varsa da belirtirsen sevinirim.

Last edited:
  • +1
Reactions: Auchelius and Resistance.
@hightestuser hocam uzun yazman hiç sıkıntı değil ama allah aşkına noktalama işareti kullan

Sağolsunlar gerekli cevabı vermişler; alıntıladığım tüm postlara aynen katılıyorum, ne olursa olsun sakın dişini çektirme ve gittiğin ortodontist tam olarak neyi amaçlamış anlamış değilim çünkü expansion gerçekleştirildikten sonra diş çekilmesi "fazladan diş yoksa" aşırı saçma. Eğer ki doktor, expander tedavisi bittikten sonra dişini çekerse elde edilen damak genişliğinin tamamen içine etmiş olur.

ahahha keşke göründükleri kadar bilgili olsalar, benim gittiğim ortodontist de sürekli başka şehirlerde seminer vermeye ve bazen de yurt dışına gidiyor fakat kendisi bana kamuflaj ortodonti uygulamaya çalışıyor üstelik elinde herhangi bir röntgen olmamasına rağmen kemik gelişimimin durduğunu iddia ediyor. Maalesef ki Türkiye deki ortodontistlerin çoğunluğu paragöz ve sadece sınavı kazandıkları için bu bölümü seçmiş kişilerden oluşuyor /:

butterfly bite teeth

ilk başta sende crossbite olduğunu düşünüyordum ama anladığım kadarıyla asimetrinin sebebi üst dişlerden kaynaklı?

View attachment 4076412

abnormal eruption bende de vardı, tel tedavisi sayesinde düzelmişti fakat expander kullanman konusunda biraz kararsız kaldım çünkü asimetriyi daha da kötüleştirebileceğini söyleyenler de aksine asimetriyi düzeltebileceğini söyleyenler de var, bilmiyorum

ayriyeten sormak istediğin varsa çekinmeden sorabilirsin veya cevaplamadığım, kaçırdığım kısımlar varsa da belirtirsen sevinirim.
Hocam, şimdi şöyle:
Bende orta hat kayması var. Septum deviasyonunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü ortodontistim üst çenemin sağa doğru kaydığını söylemişti. Ama asıl altında yatan sebebi bilmiyorum. Annemde de benzer bir şey var, genetik de olabilir.
Expander konusuna gelirsek; daha önce gittiğim ortodontistler bana diş çekimi önererek bir tedavi planı sunmuştu. Güncel ortodontistim ise MARPE önerdi ama çıktıktan sonra diş çekmemiz gerekebilir dedi. Açıkçası orasını hiç anlamadım. Senin de dediğin gibi, madem diş çekilecekse expander neden öneriliyor? Bir de bende butterfly bite yok; sadece malpozisyon var. Bunun da kaynağı, üst çenedeki dişlerin sağ tarafa doğru kayması. Yani teeth alignment’ım bozuk biraz. Sorunlu dişleri tam açıklayamadıysam da numaraları sırasıyla 12 ve 13. Çene gelişimimde herhangi bir recession yok, ne maksillada ne de mandibulada. Ama maksillada sağa doğru bir kayma var. Bu da orta yüzümü olumsuz sekilde etkiliyor. Septum deviasyonu da dediğim gibi genetik olabilir.