Ortodonti

Charm0

Charm0

Iron
Yaş16 okulun ilk haftasi çapada randevum var braces ve expander takmayi dusunuyorum. Konuda bilgili birileri yardimci olabilir mi, pek bi sey bilmiyorum ortodonti konusunda umarim iyi bi ortodontiste denk gelirim

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya and swaggy
umarim iyi bi ortodontiste denk gelirim
umarım gelirsin ama gelmiyceksin çok yüksek ihtimal
şehrindeki tüm orthlara tek tek wpden yaz
"uygun görüldüğü durumlarda mse tedavisini uyguluyo musunuz"
ana konusu bu olan bi mesaj yaz detaylı detaylı anlat orth problemlerini ve istediğin tedavileri

• +1
  • Love it
Reactions: pashanimair, why not me?, Charm0 and 3 others
Yaş16 okulun ilk haftasi çapada randevum var braces ve expander takmayi dusunuyorum. Konuda bilgili birileri yardimci olabilir mi, pek bi sey bilmiyorum ortodonti konusunda umarim iyi bi ortodontiste denk gelirim
expander olarak sarpe veya mse + diş teli olarak damon braces (kapaklı sistem) braket iste, inşallah iyi bir ortodontiste denk gelirsin

Last edited:
  • +1
Reactions: swaggy, pashanimair, Charm0 and 2 others
%90 normie bi doktor gelecek bol şans

• +1
  • So Sad
Reactions: Furkan Sarıkaya, sexisdeath, pashanimair and 5 others
umarım gelirsin ama gelmiyceksin çok yüksek ihtimal
şehrindeki tüm orthlara tek tek wpden yaz
"uygun görüldüğü durumlarda mse tedavisini uyguluyo musunuz"
ana konusu bu olan bi mesaj yaz detaylı detaylı anlat orth problemlerini ve istediğin tedavileri
bunu yapabilirim ama çapada yaptirirsam sgk karsiliyor ozelde vericegim ekstra paraya deger mi emin degilim, siz ne dusunuyosunuz

• Hmm...
  • +1
Reactions: Furkan Sarıkaya and swaggy
bunu yapabilirim ama çapada yaptirirsam sgk karsiliyor ozelde vericegim ekstra paraya deger mi emin degilim, siz ne dusunuyosunuz
şansını dene olmazsa özel

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya and pashanimair
Flawlarini biliyor musun

Palate dar mı expander istiyorsun

Orthoya neden gidiyorsun bite problemin vs var mi

Hic info yok

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, Auchelius and pashanimair
Flawlarini biliyor musun

Palate dar mı expander istiyorsun

Orthoya neden gidiyorsun bite problemin vs var mi

Hic info yok
Haklisin kb, overbite var hatta deepbite denilebilir alt dislerimin cogunu kapatiyor ondan perma jutt yapiyom,deviated septum var nefes alma problemleri yasiyorum bide ustune alerjik rinit olunca bazi donemlerde her gun geceleri agzimdan nefes almak zorunda kaliyorum, ust damagim dar dilim pek sigmiyo ve zaten dil bagim kisa oldugu icin mewing falan yapmiyorum yaptigimda ise dilimin arkasini damaga suctionladigimda burnumdan nefes alamiyorum buda airwayimin dar oldugunu dusunduruyo ve recessed mandible. Baska belirgin bisey aklima gelmiyor gelirse soylerim.

• +1
Reactions: why not me? and Furkan Sarıkaya
şansını dene olmazsa özel
Furkanın dedigi gibi mse icin kemik yasim pek gecmediyse mse olmazsa sarpe isticem tel olarakta damon braces isticem adam insallah yapar ve asimetri falan olusturmaz

• Love it
Reactions: Furkan Sarıkaya
Furkanın dedigi gibi mse icin kemik yasim pek gecmediyse mse olmazsa sarpe isticem tel olarakta damon braces isticem adam insallah yapar ve asimetri falan olusturmaz
sarpe nin asimetri oluşturma olasılığı mse ye göre daha az, o konuda rahat olabilirsin.

• +1
Reactions: Charm0 and Auchelius
Haklisin kb, overbite var hatta deepbite denilebilir alt dislerimin cogunu kapatiyor ondan perma jutt yapiyom,deviated septum var nefes alma problemleri yasiyorum bide ustune alerjik rinit olunca bazi donemlerde her gun geceleri agzimdan nefes almak zorunda kaliyorum, ust damagim dar dilim pek sigmiyo ve zaten dil bagim kisa oldugu icin mewing falan yapmiyorum yaptigimda ise dilimin arkasini damaga suctionladigimda burnumdan nefes alamiyorum buda airwayimin dar oldugunu dusunduruyo ve recessed mandible. Baska belirgin bisey aklima gelmiyor gelirse soylerim.
deep bite icin molar extrusion en saglikli cozum ozellikle eger short face varsa, malesef onu trde yapmayı bilen adam akilli ortho yok, direk braket takip ön dıslerle oynasiyorlar

normalde mewlerken nefes alabilmen gerekir burnundan, sen fazla suctionluyor olabilirsin dilinin arkasini gibi geldi. Airway kaynakli oldugunu sanmam

Ama allerji dilbagi vs olduğundan tongue posture duzeltmen zor, palate da darsa

dedigin gibi bence de doktoru palate expander için ikna etmeye calis, uyku apnesi falan iyi rol kesersen verebilir

• +1
Reactions: Charm0