xlegend
incel degilim
Herhangi bir klüpte oynamış (şu aylık paraylz gidilien para tuzaklarından bahsstmiyorum seçmeyle falan girmiş) var mı varsa deneyimlerini paylaşmasını çok isterim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Seçülme dönemleri kariyeri vs.Hangi deneyim knk
Ilk gittiğinde koç seni yaş grubunun takımıyla oynatiyor. Eğer yetenekliysen ayak uydurabiliyorsan ok gel idmana başla diyor. Sonra da idmana gidiyon takıma alisiyon maçlara cikiypnuzSeçülme dönemleri kariyeri vs.
küçük yaşta spora başlamak iyi harbi fena statümaxxlersin pro olursan stacy bile sikersin amkIlk gittiğinde koç seni yaş grubunun takımıyla oynatiyor. Eğer yetenekliysen ayak uydurabiliyorsan ok gel idmana başla diyor. Sonra da idmana gidiyon takıma alisiyon maçlara cikiypnuz
niye basketbol basliyon 180+ değilsen pro olamazsın pro olmicaksan boş is
Hehe tmm ayn2 metre değilsen boş iş
176 yım plaklarım açık mı bilmiuorum ama son 3 ayda 2cm uzamısım acık oldugunj düşünüyorum sülalede kısa biri yok zatenben yıldız milli takımda idmana çıkacak seviyeye kadar oynadım, çok fazla yoğun idmanlardan artık bıktığım için bırakmıştım. şuan a milli takımda olan birkaç oyuncuyla karşılıklı ya da beraber oynadım. çok fazla detaya girmeden oynadığım kulüp türkiyenin özellikle altyapı konusunda en iyilerinden biriydi. ondan önce şehirdeki ufak bir takımda oynuyordum hazırlık maçında iyi olduğum için çağırdılar öyle asıl takımla idmanlara çıkmaya başlamıştım. genel olarak takımınla türkiye şampiyonasında büyük takımlarla oynarken keşfedilip daha büyük takımlara seni çağırıyorlar, ya da büyük takımların seçmelerine başvuruyorsun ve gidiyorsun ama orada sıyrılmak daha zor. ayrıca idman ve maç performansı çok ayrı birşey.
eğer zaten halihazırda basketbol oynamıyorsan ya da ilgin yoksa boyum uzasın diye ya da belki iyi olurum diye düşünüyorsan hiç başlama çünkü tutunamazsın. oynuyorsan en önemlisi idmanlarda süreklilik, ve basketbolu asla bırakmamak çünkü herkesin atletizmi ya da kendi oyununu / rolünü bulması aynı yaşlarda olmuyor.
bir de kendinle gerçekçi olmak önemli. artık basketbolda neredeyse 1-5 arası herkes uzun ve atlet olmak zorunda. eğer uzun ya da atlet değilsen çok ayrı özelliklere sahip olman lazım. çok iyi şutör ya da savunmacı olmak gibi (duncan robinson, patrick beverley vs.vs.) o yüzden kendinle gerçekçi olup erkenden kendi rolünü bilip biraz da kendini ona göre geliştirmen gerek. tabii ki genel bütün basketbol becerilerini çalışmalısın ama eğer pozisyonun için kısa ve ortalama bir atletsen çok çok iyi bir şutör olmak için ekstra çaba göstermek mantıklı olur.
Yeteneğim ve altyapım var ayrıca kuzenimde zamanında bölgesel fln oynamış 190 biriSpor işi tamamen genetik knk hardwork falan copelama da hobi olarak yapabilirsin
180+ olurum180+ değilsen pro olamazsın
Dene hocam en azından denemedim diye içinde kalmaz176 yım plaklarım açık mı bilmiuorum ama son 3 ayda 2cm uzamısım acık oldugunj düşünüyorum sülalede kısa biri yok zaten
10 yasımda basladım baskete 11 de kulübe girdim 13 buçuğa kadar oynadım gayet iyidim u13-14 lig maçlarında ilk 5tim ama küçük bir klübtü ultra atletik değildim ama yine bisiler vardı sonra ayağımda fazla kemik olduğu için doktor 1 yıl off dedi zaten bu sıaralarda ağrılarım tamamen azaldı fakat şuan fiziğim çok kötü, oynayışım ortalama, oyunsal zeka var
Şuan gym + bireysel idman yapıp bahçeşehire seçmelerinden seçilip oynamak istiyorum hayalim bgl sence yapmalı mıyım?
Zaten pro olarak futbol basketbol gibi seyler ultra ultra smv aq kıza maçıma gel demen bile yeter.
Zaten hobi olarak yapabilirsin dedim hobi demek sadece haftada 1 kere öylesine oynamak değil, neredeyse prof düzeyinde de olabilir ama asla geleceğin ve mesleğin olarak görme çünkü gerçekçi değilYeteneğim ve altyapım var ayrıca kuzenimde zamanında bölgesel fln oynamış 190 biri
eğer isteğin varsa dene tabi neden olmasın, sonra keşke yapsaydım demekten iyidir.176 yım plaklarım açık mı bilmiuorum ama son 3 ayda 2cm uzamısım acık oldugunj düşünüyorum sülalede kısa biri yok zaten
10 yasımda basladım baskete 11 de kulübe girdim 13 buçuğa kadar oynadım gayet iyidim u13-14 lig maçlarında ilk 5tim ama küçük bir klübtü ultra atletik değildim ama yine bisiler vardı sonra ayağımda fazla kemik olduğu için doktor 1 yıl off dedi zaten bu sıaralarda ağrılarım tamamen azaldı fakat şuan fiziğim çok kötü, oynayışım ortalama, oyunsal zeka var
Şuan gym + bireysel idman yapıp bahçeşehire seçmelerinden seçilip oynamak istiyorum hayalim bgl sence yapmalı mıyım?
Zaten pro olarak futbol basketbol gibi seyler ultra ultra smv aq kıza maçıma gel demen bile yeter.
Zaten hobi olarak yapabilirsin dedim hobi demek sadece haftada 1 kere öylesine oynamak değil, neredeyse prof düzeyinde de olabilir ama asla geleceğin ve mesleğin olarak görme çünkü gerçekçi değil
Ailesi tarafından 2-3 yaşından beri yönlendirilmiş ve desteklenmiş çocuklar var daha beteri 0,1 genetiğe sahip ne kadar çalışsan da denk olamayacağın elemanlar var yani onlar arasında kendini göstermek çok zor, yukarıda saydığım özelliklere sahip olup da başarılı olamayabilirsin şans faktörü var,tr de yaşadığın için torpil dezavantajı var bide
sen kac yaşına kadar oynadın reis mevki neyben yıldız milli takımda idmana çıkacak seviyeye kadar oynadım, çok fazla yoğun idmanlardan artık bıktığım için bırakmıştım. şuan a milli takımda olan birkaç oyuncuyla karşılıklı ya da beraber oynadım. çok fazla detaya girmeden oynadığım kulüp türkiyenin özellikle altyapı konusunda en iyilerinden biriydi. ondan önce şehirdeki ufak bir takımda oynuyordum hazırlık maçında iyi olduğum için çağırdılar öyle asıl takımla idmanlara çıkmaya başlamıştım. genel olarak takımınla türkiye şampiyonasında büyük takımlarla oynarken keşfedilip daha büyük takımlara seni çağırıyorlar, ya da büyük takımların seçmelerine başvuruyorsun ve gidiyorsun ama orada sıyrılmak daha zor. ayrıca idman ve maç performansı çok ayrı birşey.
eğer zaten halihazırda basketbol oynamıyorsan ya da ilgin yoksa boyum uzasın diye ya da belki iyi olurum diye düşünüyorsan hiç başlama çünkü tutunamazsın. oynuyorsan en önemlisi idmanlarda süreklilik, ve basketbolu asla bırakmamak çünkü herkesin atletizmi ya da kendi oyununu / rolünü bulması aynı yaşlarda olmuyor.
bir de kendinle gerçekçi olmak önemli. artık basketbolda neredeyse 1-5 arası herkes uzun ve atlet olmak zorunda. eğer uzun ya da atlet değilsen çok ayrı özelliklere sahip olman lazım. çok iyi şutör ya da savunmacı olmak gibi (duncan robinson, patrick beverley vs.vs.) o yüzden kendinle gerçekçi olup erkenden kendi rolünü bilip biraz da kendini ona göre geliştirmen gerek. tabii ki genel bütün basketbol becerilerini çalışmalısın ama eğer pozisyonun için kısa ve ortalama bir atletsen çok çok iyi bir şutör olmak için ekstra çaba göstermek mantıklı olur.
Olsan bile 190+ olmadığın surece pg olacaksin yarrak gibi çalışman gerekecek her gün bir kere tüm okul hayatını sıktır edeceksin pro olcam diyorsan. Bir de faillersen ortada kalırsın kötü olur yani bence pro hayali cok gercekci degil180+ olurum
4 yaşında basketbola başlamıştım 9 yaşında ailevi sebeplerden dolayı bıraktımZaten hobi olarak yapabilirsin dedim hobi demek sadece haftada 1 kere öylesine oynamak değil, neredeyse prof düzeyinde de olabilir ama asla geleceğin ve mesleğin olarak görme çünkü gerçekçi değil
Ailesi tarafından 2-3 yaşından beri yönlendirilmiş ve desteklenmiş çocuklar var daha beteri 0,1 genetiğe sahip ne kadar çalışsan da denk olamayacağın elemanlar var yani onlar arasında kendini göstermek çok zor, yukarıda saydığım özelliklere sahip olup da başarılı olamayabilirsin şans faktörü var,tr de yaşadığın için torpil dezavantajı var bide
Pgyim bu zaman kadarda pg oynadım zaten pg kadar zevkli bir mevki yok proda olmam kariyerimi basketbol üzerine asla kurmaya çalışmam bgl çıkar bırakırım 10x better teenage love btwOlsan bile 190+ olmadığın surece pg olacaksin yarrak gibi çalışman gerekecek her gün bir kere tüm okul hayatını sıktır edeceksin pro olcam diyorsan. Bir de faillersen ortada kalırsın kötü olur yani bence pro hayali cok gercekci degil
Streetball mogs hem lig stresi yok mis gibi aktivite
4 yaşında topu tutabiliyo muydun aq4 yaşında basketbola başlamıştım 9 yaşında ailevi sebeplerden dolayı bıraktım
bırakmasaydım amatör düzeyde oynamam garantiydi
belki de süper bi basketbolcu olucaktım anasını sikiyim kaderin