MogEater
sub1 to true adam.
Merhaba,
Her 3 erkekten 2’si saç dökülmesi problemi yaşıyor.
Saçın neden “hayat” olduğunu uzun uzun anlatmayacağım. Zaten bu tarz içerikleri internette bolca bulabilirsiniz.
Ben size, ilaç kullanmadan ya da 15 günde bir iğne yemeden, maksimum saç hacmi ve kalitesine nasıl ulaşabileceğinizi anlatacağım.
Tabii günün sonunda, Fin kullanan biri sizin ayıracağınız zamanın ve bütçenin 10’da 1’iyle çok daha fazla sonuç alabilir — ancak riskleri de aynı oranda kabullenmiş olur.
Bu içerik özellikle kuru ve cansız saçlar için. Kepek problemi yaşamadım, bu yüzden o konuda deneyimim ya da önerim yok.
Ama bu rutinle saçlarınız daha canlı, hacimli ve fluffy hale gelebilir. Fluffy sevmiyorsanız da başka saç stilleriyle uyumlu hale getirilebilir.
Saç gerçekten hayat. Olabildiğince fiyat/performans durumlarına yönelmeye çalıştım. Castor oil, mint oil gibi yöntemler var ama zaten bu serum içeriğindeki peptitler çok daha fazlasını yapacaktır. Daha fazla ürüne ihtiyacınız yok. İyi kuaförlerde 100 USD’lik şampuanlar falan kullanıyorlar; bir iki kere denedim ve inanılmaz etkililer. Ama dediğim gibi, Türkiye şartlarında sürdürülebilir en efektif rutini kurmaya çalışıyorum.
Buradaki çoğu ürünü veya birebir muadillerini kullandım. Örnek olarak, dermatolog bana başka bir saç serumu verdi ama internette satılan bir ürün değil. Ona en yakın olan ürünü sizin için yazdım. Eksik yazdığım bilgileri eklerseniz sevinirim. Ben de yeni şeyler öğrenmiş ve aydınlanmış olurum.

Her 3 erkekten 2’si saç dökülmesi problemi yaşıyor.
Saçın neden “hayat” olduğunu uzun uzun anlatmayacağım. Zaten bu tarz içerikleri internette bolca bulabilirsiniz.
Ben size, ilaç kullanmadan ya da 15 günde bir iğne yemeden, maksimum saç hacmi ve kalitesine nasıl ulaşabileceğinizi anlatacağım.
Tabii günün sonunda, Fin kullanan biri sizin ayıracağınız zamanın ve bütçenin 10’da 1’iyle çok daha fazla sonuç alabilir — ancak riskleri de aynı oranda kabullenmiş olur.
Bu içerik özellikle kuru ve cansız saçlar için. Kepek problemi yaşamadım, bu yüzden o konuda deneyimim ya da önerim yok.
Ama bu rutinle saçlarınız daha canlı, hacimli ve fluffy hale gelebilir. Fluffy sevmiyorsanız da başka saç stilleriyle uyumlu hale getirilebilir.
Saç gerçekten hayat. Olabildiğince fiyat/performans durumlarına yönelmeye çalıştım. Castor oil, mint oil gibi yöntemler var ama zaten bu serum içeriğindeki peptitler çok daha fazlasını yapacaktır. Daha fazla ürüne ihtiyacınız yok. İyi kuaförlerde 100 USD’lik şampuanlar falan kullanıyorlar; bir iki kere denedim ve inanılmaz etkililer. Ama dediğim gibi, Türkiye şartlarında sürdürülebilir en efektif rutini kurmaya çalışıyorum.
Buradaki çoğu ürünü veya birebir muadillerini kullandım. Örnek olarak, dermatolog bana başka bir saç serumu verdi ama internette satılan bir ürün değil. Ona en yakın olan ürünü sizin için yazdım. Eksik yazdığım bilgileri eklerseniz sevinirim. Ben de yeni şeyler öğrenmiş ve aydınlanmış olurum.
Basit Porozite Testi
- Temiz bir saç telini bir bardak suya atın.
- 3–5 dakika bekleyin.
- Suyun üstünde kalıyorsa: Düşük porozite
- Ortada asılı kalıyorsa: Orta porozite
- Dibe iniyorsa: Yüksek porozite
- Düşük porozite: Hafif ürünler tercih edin, ısı bakımı (yüksek ısıda fön gibi) işe yarayabilir. Daha fazla şampuan kullanabilirsiniz.
- Orta porozite: Şanslısınız! Dengeyi koruyun.
- Yüksek porozite: Saç nemi hızla kaybeder. Yağlı ve proteinli ürünler daha etkili olur. Daha az şampuan, ısıl işlemden ise uzak durun. Fön kullanmayın.
Tips
- Saçınız kuruyken asla taramayın.
- Isıyı saç köklerine asla uygulamayın.
- Saçınızı kestirirken makine yerine makas kullanılan modelleri tercih edin.
- Kurulama işlemini daima havlu ile yapın.
- Kadın kuaförüne gidin. En kötü kadın kuaförü bile en iyi erkek berberinden daha bilgili olabilir.
Neden Bu Rutin?
Minox, Fin, dermapen gibi yöntemler bazı kişilerde işe yarayabilir.- Minox kullanımı bırakıldığında saç dökülmesi daha da hızlanabilir.
- Dermapen, yanlış uygulanırsa saç köklerine zarar verebilir.
- Finasteride, doğrudan ilaçtır. Etkili olabilir ama ciddi yan etkileri vardır.
Ürünler
Supplement
Yossun Saw Palmetto – Cüce Palmiye Ekstresi içeren DHT bloker takviye.- Sindirim sorunu yaşamıyorsanız günde 2 kez kullanabilirsiniz.
Şampuan
Alpecin C1 – Kafeinli dökülme karşıtı şampuan.- Haftada 1 kullanın. Saç diplerine nazikçe masaj yaparak uygulayın. Bu kan dolaşımını artırır, saç kökleri beslenir.
Serum
The Ordinary Multi-Peptide Serum – Saç yoğunluğunu artırır.- Duştan sonra saç hâlâ nemliyken, diplerine uygulayın. Masaj yaparak yedirin.
Bakım Yağı
L’Oréal Metal Detox Oil – Saçı korur, parlaklık verir.- Serum sonrası çok az miktarda kullanın.
Rutin Özet
- Haftada 1 şampuan
- Diğer günler sadece su ile durulama
- Her duş sonrası serum + bakım yağı
- Günde 2 kez takviye