13 Yaşında Büyüme Plaklarının Kapanması Olası mı?

Ihtımal var arkadasım 13 den beri 1 cm uzamadı

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya and pashanimair
kanka kusura bakma da senin amk şu an benim de aklımı karıştırdın 2 aydır 1 cm bile uzamadım benim dermatolog da yüksek androjen hormon seviyesinden kaynaklı sivilce sorunu yaşıyorsun demişti 13teyken, sesim benim de orta ince arası ben de bir plaklara baktırcam sanırsam
Ben şu ana kadar her yıl düzenli 3-4 cm uzadım, daha uzar mıyım bilmiyorum.1. 2. sınıftan beri hep yaşıtlarımdan uzundum, ailem de bunu onaylıyor. Yüksek androjen seviyesinin plakları hızlı kapattığını sadece okumuştum, ne kadar doğrudur bilemem bir de hangi konuda kafan karıştı?

• +1
Reactions: pashanimair and Auchelius
Ben şu ana kadar her yıl düzenli 3-4 cm uzadım, daha uzar mıyım bilmiyorum.1. 2. sınıftan beri hep yaşıtlarımdan uzundum, ailem de bunu onaylıyor. Yüksek androjen seviyesinin plakları hızlı kapattığını sadece okumuştum, ne kadar doğrudur bilemem bir de hangi konuda kafan karıştı?
ben de yaşıtlarımdan hep uzundum hala daha öyleyim de plaklar kapanmıştır diye korkuyorum bi baktırmak lazım benim bildiğim dirsek etrafında plaklar açıkken ve boy uzaması devam ederken bi çizgi oluşuyor o çizgi hala var

• +1
Reactions: pashanimair and Furkan Sarıkaya
forumda orthoda benden daha bilgili biri :) insta grubunda filan soruyorlar bu noname kim filan diye acikliyorum,
Estağfurullah, çok teşekkürler :)

• +1
Reactions: pashanimair
Her yıl sadece 3-4 cm uzuyorsan bence az uzuyorsun kapanmamış olsa bile kapanması yakın gibi

• +1
  • Hmm...
Her yıl sadece 3-4 cm uzuyorsan bence az uzuyorsun kapanmamış olsa bile kapanması yakın gibi
Uykuma çok dikkat ediyorum, okul zamanı 9'da uyuyup 6'da kalkıyordum, şu anda 12 gibi uyuyup 10'da kalkıyorum. Bilemiyorum, en yakın zamanda plaklara baktıracağım.

• +1
Reactions: Zodiac and pashanimair
ben de yaşıtlarımdan hep uzundum hala daha öyleyim de plaklar kapanmıştır diye korkuyorum bi baktırmak lazım benim bildiğim dirsek etrafında plaklar açıkken ve boy uzaması devam ederken bi çizgi oluşuyor o çizgi hala var
Annelerin prenatal dönemi sağlıklı geçirmesi çok önemli. Bence senin kapanmamış olabilir, sakıncası yoksa anne ve babanın boyunu geçtin mi bir de sülalenizde uzun boylu kişiler var mı?

• +1
Annelerin prenatal dönemi sağlıklı geçirmesi çok önemli. Bence senin kapanmamış olabilir, sakıncası yoksa anne ve babanın boyunu geçtin mi bir de sülalenizde uzun boylu kişiler var mı?
dayı tarafı 190cm 2 metre civarı prenatal dönem am göt dağınık erken doğdum zaten ki annem tansiyon hastası olduğu için kullandığı ilaçlardan zehirlenmişim ve anne sütü aldığım dönemde de bu ilaçları ve sigara kullanıyormuş
anne ve babamın boylarından fazlaca uzunum babam 166 ben 176yım

• +1
  • Hmm...
En son ne zaman uzadın?
Plaklar anında kapanan birşey değil kapanma süreçleri var ve hastanede baktırdığın bilek röngteni de genelde birşey ifade etmiyor çünkü pek çok farklı uzama bölgesi var (femur,tibia,omurga vs..) ve hepsi farklı zamanlarda kapanıyor ama bilek röntgeni genel kemik yaşın hakkında bilgi verebilir o yüzden yine de baktır
Ayrıca evet,yüksek androjen seviyesinde östrojene dönüşüm daha fazla oluyor ve buda kapanış sürecini hızlandırıyor,aromasin alabilirsin ama yaşını ele alırsak o yaşta östrojen değerlerinle oynaman mantıklı olmaz

• +1
Reactions: Auchelius, Zodiac, pashanimair and 1 other person
dayı tarafı 190cm 2 metre civarı prenatal dönem am göt dağınık erken doğdum zaten ki annem tansiyon hastası olduğu için kullandığı ilaçlardan zehirlenmişim ve anne sütü aldığım dönemde de bu ilaçları ve sigara kullanıyormuş
anne ve babamın boylarından fazlaca uzunum babam 166 ben 176yım
Bu söylediklerine göre büyüme plaklarına baktırman kesinlikle en mantıklısı

• +1
En son ne zaman uzadın?
Plaklar anında kapanan birşey değil kapanma süreçleri var ve hastanede baktırdığın bilek röngteni de genelde birşey ifade etmiyor çünkü pek çok farklı uzama bölgesi var (femur,tibia,omurga vs..) ve hepsi farklı zamanlarda kapanıyor ama bilek röntgeni genel kemik yaşın hakkında bilgi verebilir o yüzden yine de baktır
Ayrıca evet,yüksek androjen seviyesinde östrojene dönüşüm daha fazla oluyor ve buda kapanış sürecini hızlandırıyor,aromasin alabilirsin ama yaşını ele alırsak o yaşta östrojen değerlerinle oynaman mantıklı olmaz
En son bu sene uzadım yani geçen sene 173'tüm şu anda 176'yım. El bilek röntgenine kesinlikle baktıracağım. Ek olarak dışarıdan alınan şeylere pek sıcak bakmıyorum ama kemik yaşıma baktırdıktan sonra duruma göre tekrardan sana danışmak isterim. Çok teşekkürler 🙏

• +1
Reactions: Auchelius, Zodiac, pashanimair and 1 other person
@ER enjoyer sanırım sende de erken ergenlik gibi bir durum söz konusuydu, rica etsem bana önerilerde bulunabilir misin?

• Hmm...
Reactions: Serialsuicide