Beyler kalori açığı varken kas kazanamıyorsak nasıl yağ oranını düşürcez

Xavier

Xavier

5'11 Chadlite
DNP falan demeyin sikerim.

• JFL
Reactions: htn666 and menas
DNP falan demeyin sikerim.
Kilonun 2 kati civarinda alirsan kas kaybi yasayacagini dusunmuyorum karbida kaloriye gore ayarla yagda verirsin kasta alirsin

• +1
Reactions: Xavier
Kilonun 2 kati civarinda alirsan kas kaybi yasayacagini dusunmuyorum karbida kaloriye gore ayarla yagda verirsin kasta alirsin
Bazı insanlar az kalori alırsak kas kütlesi artmaz diyor ondan kafam karıştı. Protein ve karb alımı nasıl olmalı? Bazıları kilonun iki katı gram protein, bazıları 1.5 katı bazıları da 1 yeterli diyor bunun net bir şeyi yok mu.

Bazı insanlar az kalori alırsak kas kütlesi artmaz diyor ondan kafam karıştı. Protein ve karb alımı nasıl olmalı? Bazıları kilonun iki katı gram protein, bazıları 1.5 katı bazıları da 1 yeterli diyor bunun net bir şeyi yok mu.
kiloya göre 1 sıradan bir insanın alması gereken 1,5 spor yapan ortalama bir insan 2 ise biraz daha ciddiye alan bblara falan öneriyorlar 1,5 be 2 arasi asiri fark yok heralde

• +1
hem kas kazanıyım hem yağ yakıyım ama bişey kullanmıyım olur mu babacım öyle

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak, Ashoimex, maarda and 1 other person
Ya angut reis yapma etme orada demek istediğim o değildi sorun şu ki 5 kilo verdim yağ oranım hala aynı protein alımım da günlük 70-100 arası değişiyor

• +1
Reactions: Angutoid
Ya angut reis yapma etme orada demek istediğim o değildi sorun şu ki 5 kilo verdim yağ oranım hala aynı protein alımım da günlük 70-100 arası değişiyor
cardio yapıyon mu

• +1
Reactions: Xavier and maarda
KARDİYO YAPIYORSAN YAPMA ANTRENMAN SERTLİĞİNİ ARTTIR PROTEİN ALIMIN YETERLİ

• +1
Amacın vücuda rezerv yağları harcatmak o yüzden dışarıdan yağ alımını yok etmen,0 a ne kadar yakın o kadar iyi
Aynı şekilde karb alımı 100 ün altında olsun çünkü yağdan sonra glikojen yani karblari kullanmaya çalışır vücut, glikojen az olursa pek kullanamaz ve yağ rezervlerini kullanmaya muhtaç kalır
Low intensity kardiyo yap 1 saat falan HIIT yapma çünkü glikojen depolarında etkisi büyük,glikojeni ağırlık antrenmanına bırakmak daha mantıklı olur çünkü diğer türlü enerjin hiç kalmaz, ağırlıkları falan düşür enerjin az olucak

Kas kaybetmemek için protein sentezini arttırman lazım kilonun 2,5-3 katı sadece hayvansal protein al, protein çok önemli o yüzden alabileceğinin en kalitelisini al işlenmiş yada bitkisel proteinlere gitme

• +1
Reactions: Xavier, pashanimair, Ashoimex and 1 other person
Amacın vücuda rezerv yağları harcatmak o yüzden dışarıdan yağ alımını yok etmen,0 a ne kadar yakın o kadar iyi
Aynı şekilde karb alımı 100 ün altında olsun çünkü yağdan sonra glikojen yani karblari kullanmaya çalışır vücut, glikojen az olursa pek kullanamaz ve yağ rezervlerini kullanmaya muhtaç kalır
Low intensity kardiyo yap 1 saat falan HIIT yapma çünkü glikojen depolarında etkisi büyük,glikojeni ağırlık antrenmanına bırakmak daha mantıklı olur çünkü diğer türlü enerjin hiç kalmaz, ağırlıkları falan düşür enerjin az olucak

Kas kaybetmemek için protein sentezini arttırman lazım kilonun 2,5-3 katı sadece hayvansal protein al, protein çok önemli o yüzden alabileceğinin en kalitelisini al işlenmiş yada bitkisel proteinlere gitme
bu abi çok bilgili birine benziyor

• +1
Reactions: Xavier, cakdripa and maarda
Kardiyo yapmadan yağ vercek aynen
ELEMAN KAS KAZANAMAMAKTAN MÜZDARİP DEĞİL Mİ KARDİYO YAPMASININ MANTIĞI NE

• +1
Aslında alacağın protein kas kütlenle alakalı olsada definasyon sürecinde amacın olabildiğince yağ kaybedip ve olabildiğince fazla kas kütlesi koymak olduğu için alabildiğin kadar protein almalısın karbonhidratıda olabildiğince düşük tutman daha iyi olacak insulin direncin dusecegi icin yag yakimin articak

• +1
  • +1
Reactions: Xavier, maarda and İNTİKAM VAKTİ

0 yağ = hormonların yarrağı yemesi, kaloriyi maintance 200-500 arası alta çekip 30dakika eğimli kardiyo eklemek daha basit ayrıca ağırlık falan düşürürse nası kas eklicek amk

• +1
0 yağ = hormonların yarrağı yemesi, kaloriyi maintance 200-500 arası alta çekip 30dakika eğimli kardiyo eklemek daha basit ayrıca ağırlık falan düşürürse nası kas eklicek amk
Definasyon yani yağ verme süreci hormonları etkileyecek kadar uzun süreli bir süreç değil,200 kalori açığı ile tahmini 1-2 yılda falan birkaç kg yağ verir herhalde hedefi oysa mantıklı, ayrıca 30 dakika kısa sürede yağ vermek isteyen biri için çok kısa
Ağırlık düşmek demek antrenman kalitesi düşecek anlamına gelmiyor,yeni başlamadığı sürece ağırlıklar hala kasları yipraticak kadar ağır olacak tekrar sayısını da iyi ayarlarsa neredeyse hiç fark olmaz

• +1
Definasyon yani yağ verme süreci hormonları etkileyecek kadar uzun süreli bir süreç değil,200 kalori açığı ile tahmini 1-2 yılda falan birkaç kg yağ verir herhalde hedefi oysa mantıklı, ayrıca 30 dakika kısa sürede yağ vermek isteyen biri için çok kısa
Ağırlık düşmek demek antrenman kalitesi düşecek anlamına gelmiyor,yeni başlamadığı sürece ağırlıklar hala kasları yipraticak kadar ağır olacak tekrar sayısını da iyi ayarlarsa neredeyse hiç fark olmaz
Peki hem yağ oranini düşük tutup kısa sürede kütle koymak mümkün mü yani kas kütlesi artacak ama yağ oranı az kalacak

• +1
Peki hem yağ oranini düşük tutup kısa sürede kütle koymak mümkün mü yani kas kütlesi artacak ama yağ oranı az kalacak
Yada yağlanarak kas kütlesi koyup ardından yağ oranını düşürmek mi mantıklı

• +1
Sabit tutmak daha basit karb alımını sıkı tutmana gerek olmaz yada ağır kardiyo yapmak zorunda kalmazsın
Ama yağ az protein ağırlıklı beslenmek lazım yine ağırlıklı derken bir öğün tavuk pilav yemek değil cidden her öğününün çokça protein içermeli

• +1
Reactions: Xavier and divisionpanzerfaust
Yada yağlanarak kas kütlesi koyup ardından yağ oranını düşürmek mi mantıklı
Normal gym için bakınca mantıklı evet ama bulk uzun sürüyor ve uzun süre yüzün yağlı olacak

• +1
Reactions: Xavier and divisionpanzerfaust

Abi kardiyonun kalori yakmak dışında ne artısı var ki ben kardiyo yapacağıma daha çok kalori açığı oluştururum aynı şey değil mi

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak and maarda
Abi kardiyonun kalori yakmak dışında ne artısı var ki ben kardiyo yapacağıma daha çok kalori açığı oluştururum aynı şey değil mi
daha çok kalori yakmak için kardiyo yapıyon
bide kalori açığının sınırı var vücudunu kötü etkiliyor bi süre sonra

• +1
Ya bas roidi korkma amınakoyım mal olmayın

• +1
Reactions: maarda
Ama abi ben ecefitnessta izledim body recomposition yaparak hem yağ verip hem kaslanabilirsin demişti :forcedsmile::forcedsmile:. Ayrıca steroidler kötü değil mi abi ben sağlıklı olmak için yapıyorum kızlar için değil :feelswhy::feelswhy:.

1000018142

• JFL
Reactions: Angutoid and maarda
Ama abi ben ecefitnessta izledim body recomposition yaparak hem yağ verip hem kaslanabilirsin demişti :forcedsmile::forcedsmile:. Ayrıca steroidler kötü değil mi abi ben sağlıklı olmak için yapıyorum kızlar için değil :feelswhy::feelswhy:.

View attachment 3820959
burda adam yaşlı formunda değil cart curtta ben yinede egefittnesın doğal olduğuna inanmıyom aq,roid korkulacak birşey değil zaten

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak
  • JFL
Reactions: Dathomirian Zabrak and maarda