Bu alt forumu kullanarak Türkçe öğrenme hakkında bir soru?

enchanted_elixir

enchanted_elixir

𝕸𝖊𝖗𝖈𝖊𝖓𝖆𝖗𝖞 𝕮𝖔𝖗𝖕 • 𝟐𝟎𝟐𝟐🥉• Inactive
Contributor
2025 yazında, uyanık olduğum saatlerin çoğunu İngilizce altyazılı Türk filmleri izleyerek geçirdim. Zamanla bu, Türk dilinin sesine, ritmine, dilbilgisine ve sözdizimine aşina olmamı sağladı ve bazı temel kelimeleri öğrenmeme yardımcı oldu. Ayrıca beni Türkiye'yi bir ülke olarak daha yakından tanımaya, tarihi (özellikle dil tarihi), coğrafyası, manzaraları, antropolojisi, kültürü ve daha fazlası hakkında bilgi edinmeye teşvik etti.

Şunu sormak istiyorum: Bu alt forumda düzenli olarak paylaşımlar yaparsam, bunun Türkçe öğrenmeme daha etkili bir şekilde yardımcı olacağını düşünüyor musunuz?

Herkese teşekkürler.
—Google Çeviri kullanılarak İngilizceden çevrilmiştir.

@Fridx

• +1
  • JFL
  • Love it
Reactions: turkcelfatcel, honorv2, Aven and 13 others
mf since when were you turk

• +1
  • Hmm...
Reactions: Serialsuicide, stacyworshipper, iblamexyz and 4 others
biri bana turkce oretsin, benim turkcem cok kotu

ve turkyum :feelswhy:

• +1
  • JFL
  • Woah
Reactions: turkcelfatcel, cakdripa, Serialsuicide and 8 others
Türkçe hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama kebabı severim

• JFL
  • +1
  • Love it
Reactions: turkcelfatcel, Serialsuicide, stacyworshipper and 5 others
  • JFL
  • +1
  • Woah
Reactions: turkcelfatcel, honorv2, Serialsuicide and 6 others
english konus lan, bisey anamiyorum
Türkçe hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama kebabı severim →
I don't know anything about Turkish, but I like kebab.

• +1
Reactions: Serialsuicide, stacyworshipper, temelyeterliliktest and 5 others
Türkçe hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama kebabı severim →
I don't know anything about Turkish, but I like kebab.
inshallah ben turkcemi da guzel yaparim
@maarda @Menas @pashanimair bana oret lan

• JFL
  • +1
  • Woah
Reactions: maarda, Aven, pashanimair and 7 others
2025 yazında, uyanık olduğum saatlerin çoğunu İngilizce altyazılı Türk filmleri izleyerek geçirdim. Zamanla bu, Türk dilinin sesine, ritmine, dilbilgisine ve sözdizimine aşina olmamı sağladı ve bazı temel kelimeleri öğrenmeme yardımcı oldu. Ayrıca beni Türkiye'yi bir ülke olarak daha yakından tanımaya, tarihi (özellikle dil tarihi), coğrafyası, manzaraları, antropolojisi, kültürü ve daha fazlası hakkında bilgi edinmeye teşvik etti.

Şunu sormak istiyorum: Bu alt forumda düzenli olarak paylaşımlar yaparsam, bunun Türkçe öğrenmeme daha etkili bir şekilde yardımcı olacağını düşünüyor musunuz?

Herkese teşekkürler.

@Fridx
Anneni uzun süre siksem baban olabilir miyim?

• JFL
  • +1
Reactions: kurdistan, Aven, Serialsuicide and 6 others
  • +1
Reactions: kurdistan, Serialsuicide, Cinnamon fan64 and 2 others
Soruma kimse cevap vermedi. :( -- Google Çeviri ile İngilizceden çevrilmiştir.

• +1
Reactions: kurdistan, Serialsuicide, Cinnamon fan64 and 1 other person
  • JFL
  • +1
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, Orcairis and 2 others
most people here are kurd so you should screw turkish and go for kurdish:lul:
Really? If you're not lying, why is that?

I'm assuming they're Turkish though so they can still help me out.

• +1
Reactions: Cinnamon fan64 and h1rumirinx
Really? If you're not lying, why is that?

I'm assuming they're Turkish though so they can still help me out.
I am just joking. since we are secular sarr, I believe most people would like to help you out.

which series do you watch tho I am curious about that

• +1
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64 and enchanted_elixir
I am just joking. since we are secular sarr, I believe most people would like to help you out.

which series do you watch tho I am curious about that
Erkenci Kuş (finished) and Bay Yanliş (not finished though)

I was also recommended by @Fridx - Çukur and Kurtlar Dadisi

• +1
  • Love it
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, Fridx and 1 other person
Erkenci Kuş (finished) and Bay Yanliş (not finished though)

I was also recommended by @Fridx - Çukur and Kurtlar Dadisi
damn I guess you like Can Yaman.

Kurtlar Vadisi is a classic, I think you should give that one a chance next.

• +1
vay kafanı sikeyim senin izlediği şeylere bak

• JFL
  • +1
Reactions: Baban, kurdistan, cakdripa and 7 others
damn I guess you like Can Yaman.

Kurtlar Vadisi is a classic, I think you should give that one a chance next.
I watched the first one. I saw the second one being recommended on the side and it also had Anil Celik, which I liked his role as JJ in Erkenci Kus.

That's why I watched Bay Yanlis. But I do like Can Yaman.

• +1
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, Fridx and 2 others

Herkese teşekkürler.

@Fridx
yeah yeah kebab kebab master oggway something

nice thread :feelstastyman::feelstastyman: ❤️❤️:feelsautistic::feelsautistic:

Last edited:
  • +1
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, Nyxen and 2 others
Kardeşim şuan Türkiye’de gün başlamadı, o yüzden cevaplar sonradan gelecektir. Soruna cevap vermek gerekirse, Evet. Paylaşım yapmak Türkçe öğrenmende biraz katkıda bulunur.

• +1
  • JFL
Kardeşim şuan Türkiye’de gün başlamadı, o yüzden cevaplar sonradan gelecektir. Soruna cevap vermek gerekirse, Evet. Paylaşım yapmak Türkçe öğrenmende biraz katkıda bulunur.
Teşekkürler ederim.

• +1
Knk burda yazılan şeylerin çoğunu günlük hayatta diğer normal insanlar kullanmaz bence kelimeleri cümle yapısını konuşma tarzını öğrenirsin ama burda öğrendiğin gibi konuşmanı önermem

• +1
Reactions: kurdistan, Serialsuicide, Cinnamon fan64 and 1 other person
Knk burda yazılan şeylerin çoğunu günlük hayatta diğer normal insanlar kullanmaz bence kelimeleri cümle yapısını konuşma tarzını öğrenirsin ama burda öğrendiğin gibi konuşmanı önermem
Teşekkürler ederim, @meert!

• +1
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, meert and 1 other person

Herkese teşekkürler.

@Fridx
Sen kalbimizde yüzde yüz türksün:Comfy:

• +1
  • Love it
Reactions: kurdistan, Cinnamon fan64 and enchanted_elixir
mf since when were you turk
does this man not look turk to you

1767679128161

• JFL
Reactions: Charm0, Serialsuicide, Cinnamon fan64 and 4 others
You are a hundred percent Turk in our hearts:Comfy:
But I can't put together a sentence in Turkish besides simple stuff :Sadge:

• +1
  • So Sad
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64 and Fridx
Ig so but you will learn more of a casual Turkish this way, depends on what ur goals are

• +1
But I can't put together a sentence in Turkish besides simple stuff :Sadge:
@Fridx, at least I know some words so I can get the jist of a sentence sometimes, and I also forgot to mention that I can read Turkish (albeit slowly)

• +1
  • Love it
@Fridx, at least I know some words so I can get the jist of a sentence sometimes, and I also forgot to mention that I can read Turkish (albeit slowly)
Kurtlar vadisi even predicted that america will ran out of petrol in 2025 and will start searching petrol in other countries
Exactly what they are doing in venezuela

• +1
  • Woah
Kurtlar vadisi even predicted that america will ran out of petrol in 2025 and will start searching petrol in other countries
And that show is made in 2003
But id only recommend watching the first 97 episodes because thats how long the original is when that finishes kurtlar vadisi pusu starts and that one is boring

Last edited:
  • +1
  • Woah
The structure and stuff in Turkish makes sense and they say linguistically one of the best. Accent and speaking is probably gonna be the hardest cuz most ppl who learn Turkish later in life can never pronounce propperly.

Also most of the shows you mentioned are shit:forcedsmile:.
Can recomend you some commedy stuff as well

• +1
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, enchanted_elixir and 1 other person
Really?

I don't think the USA is short on petrol though, that's not true, especially with fracking.
But I do think they may take advantage of Venezuela's petrol for profit, maybe?

• +1
I had to start somewhere lol
I saw it mentioned in an Eastern European short on YT where these ethnically romanian and sudanese middle aged women in the comment section were talking about it so I decided to give it a shot and I finished watching Erkenci Kus, then started Bay Yanlis because it was on recommended while I was watching Erkenci Kus.

• +1
The structure and stuff in Turkish makes sense and they say linguistically one of the best. Accent and speaking is probably gonna be the hardest cuz most ppl who learn Turkish later in life can never pronounce propperly.

Can recomend you some commedy stuff as well
Yea ngl can yaman is getting made fun of in turkey, a lot

• +1
  • Woah
Reactions: Serialsuicide, Cinnamon fan64, susisesi and 1 other person
Really?

I don't think the USA is short on petrol though, that's not true, especially with fracking.
But I do think they may take advantage of Venezuela's petrol for profit, maybe?

• +1
Reactions: Cinnamon fan64 and enchanted_elixir
Kurtlar Vadisi, Amerika'nın 2025'te benzininin tükeneceğini ve diğer ülkelerden benzin aramaya başlayacağını bile öngördü.
Venezuela'da tam olarak bunu yapıyorlar.
Kuzey Güney veya Medcezir daha iyi

• +1
Reactions: Cinnamon fan64 and Fridx
Kuzey Güney veya Medcezir daha iyi
Medcezir is more like a drama so op might like it more but kurtlar vadisi is goated

• +1
Reactions: Cinnamon fan64, meert and enchanted_elixir
JFL just hoodmaxxxing nigga you can easily get some ugly white hoe with that
Cody can't even get a ugly white hoe :Sadge:
And if he could, he'd likely (I'd imagine) rather be single than do that.

And hoodmaxing is disgusting to be fair.

Last edited:
  • JFL
  • +1
Medcezir is more like a drama so op might like it more but kurtlar vadisi is goated

js watch Yalan Dünya if you want commedy and Id suggest Ezel if you want drama and stuff (might not be the best but atleast not infinite many episodes like the other shows)

• +1
Reactions: flows5991, Cinnamon fan64, enchanted_elixir and 1 other person
you would learn just casual internet turkish which is ok depending on what you want.

also seeing that it was mentioned here definitely watch kurtlar vadisi if you can find a good sub version. that show is undisputable goat when it comes to turkish tv, i would say even worldwide. but keep in mind that you won't get or relate to most of the references in the show. it has a lot of references to 90's turkish political scene, the clashes between govermental bodies and early 2000's world politics. you can still watch it for the plot and the artistic value of it which is still really a good watch.

• +1
  • Love it
Reactions: BugraSA, maarda, enchanted_elixir and 2 others
also seeing that it was mentioned here definitely watch kurtlar vadisi if you can find a good sub version. that show is undisputable goat when it comes to turkish tv, i would say even worldwide. but keep in mind that you won't get or relate to most of the references in the show. it has a lot of references to 90's turkish political scene, the clashes between govermental bodies and early 2000's world politics. you can still watch it for the plot and the artistic value of it which is still really a good watch.
Kurtlar Vadisi Crying GIF
OG TURKISH HARDMAXXER POLAT ALEMDAR:love:

• JFL
  • +1
Reactions: Charm0, BugraSA, meert and 2 others

Herkese teşekkürler.

@Fridx
Dil öğrenmek kullanmaktan geçer. aynı şekil almanca ve ingilizceyi de böyle öğrendim. Burada paylaşım yapman tabii ki Türkçe hakkındaki bilgini arttıracaktır.

• +1
Reactions: enchanted_elixir

Herkese teşekkürler.

@Fridx
nibba this subforum has died the past few months most people quit so its mostly greys here but i guess thats the case for the whole forum

sayin ts with a gray username:feelsgood:

• +1
Reactions: Ameliyat Masası, enchanted_elixir and Fridx

Herkese teşekkürler.

@Fridx
yes saar we will teach u
start by posting ur information in turkish tomorrow 8am

• JFL
Reactions: szenn and flows5991
  • +1
Reactions: Fridx, Ameliyat Masası and Deleted member 98741
roach dili ve edebiyatı

Users who are viewing this thread

Back