Çiğ et çiğ süt primal hakkında

senualF

senualF

I am not a jester for your amusement
Joined
Oct 22, 2025
Posts
73
Reputation
143
Çiğ süt, çiğ et hakkında. (ÇOK ÖNEMLİ NOT: erğrğeğ çiğ süt çiğ etle chad mi olucan amuğa goyim diyenler havlamaya başlamadan, evet ltn basein çiğ et çiğ süt sayesinde chad olmayacak)


Direkt konuya giriyorum çiğ et türkiyede olmaz. İlk olarak hepimiz fakiriz amk kıyma harici kırmızı eti kim alcak normalde çiğ et, çiğ ciğerde overcooked ete göre besin değerlerinin daha fazla olduğu net ama etin grass fed olması lazım ve et üstündeki yağında sarımtırak olması lazım canım ülkemde yurtdışında olan hiçbir sik olmadığından oda yok türkiyede o kasaptan aldığınız et (alabiliyosanız oda) çoooook büyük ihtimalle güvenli değil orta pişmiş et hem tad olarak en iyisi hem çiğ etin besin değerlerine yakın hem güvenlik açısından iyi, dışı koyu kahverengi içi kırmızı etler ideal carnivore jesterlar genelde iyi kaynağınız yoksa orta pişmiş yiyin diyor alabiliyosanız et çok fazla pişirmeyin kıyma spamlayabilirsiniz tadı baharat olmadan bok gibi ama 1 ay falan sadece orta pişmiş kıyma yiyip farkı kendiniz görebilirsiniz.

Çiğ süt: yaklaşık 2 aydır peynirciden aldığım 3 lt çiğ sütü içiyorum (kaynatmadan) 250 ml, 500ml, 1litre diye arttırdım şuan günde 1 litre içiyorum hala zehirlenmedim başlarda küçük kaplara koyup dondurucuya koyup her gün her gün buzdolabına indirip öyle içiyodum korkudan şimdi sikimde bile değil üstünde 24 saat içinde tüketin diyor ben alıyorum 3 gün içinde bitiriyorum buzdolabında duruyor, full dışarda durduğuda oldu 4 gün boyunca, yağı hatta daha güzel oldu bir bok olmadı bana yabancı arkadaşlarımında anlattıgına göre çiğ sütün dayanma süresi sandığımızdan çok daha fazla gibi en azından bence öyle çünkü bir şey olmuyor zehirlendiğim an hepinize bildiririm, ölmeyeceğim için maks hastahaneye yatar çıkarım 2 haftaya diye düşünüyorum, ama siz çok korkuyorsanız aman abi salmonella sikmesin beni diyosanız jersey sütde içebilirsiniz en yakını o çiğ süte (1 litreyi arada yemek olmadan içince ishal yapıyor, sabah 500ml akşam yatmadan 500ml içiyorum daha 1 kere bile ishal olmadım) çiğ süt özellikle benim gibi çok yemek yemiyorsanız kalori açığınız olmaması için çok iyi masai kabilesindeki 3 metre sırıklar günde sadece 4litre çiğ süt içiyorlar hatta ineklerin memelerinden direkt içiyorlar bonemasslerinide biliyosunzdur evet genetik evet afrika genetiği ama sütün illaki etkisi olmalı
BESİN DEĞERLERİ
650 kalori
30g karbonhidrat
32g protein
34g yağ
1200mg kalsiyum
Bu kalsiyum miktarı yetişkinlerin bir günde ihtiyacı olan kalsiyumu (1000-1200) tek başına veriyor bunu ergenlikte özellikle 18 altında her gün almaya başladığınızda kemikleriniz %100 hiç süt içmemenizden daha iyi olucaktır cope diyenler yarrağımı yiyebilir. Dicen aynı besin değeri market sütündede var, sayın amına kodumun salağı o sütü o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.

Kısaca çiğ süt tad olarak, besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var ama genetiğin 165 se 170 olman çok bişey değiştirmeyecek özellikle tiktokta 16 yaşından 19 a 175 den 190 a çıkan ya da anormal boy artışı olanlar var bunların jepsi ya pastörize ya çiğ süt içiyor pastörize içenlerde genelde ülkelerinde çiğ süt yasak olduğu için içiyor kısaca umut kesmeyin hepimiz çiğ sütle 170 den 2 metre olucaz kemik gelişimine etki olarak ergenlikte yiyip içebileceğin dünyadaki en iyi şey tek sorun salmonella e coli bakteri copeuna hepinizin düşmüş olması, benim aldığım süt her gün yenileniyor günde 2-3 tane falan geliyor maks aldığım yere ztn(test ettim bu arada iki tane vardı altına çaktırmadan siyah tahta kalemi ucuyla işaret koydum ertesi gün yoktu yeni süt vardı) ben sabah erken gidip 1 tane alıyorum 3 gün içiyorum sonra aynı döngü, heee eğer bunun üstünede gidip pazar arası aldığın çiğ sütü içiyorsan senin amına ben koyayım neyse hepimiz çiğ sütle chad olucaz devam içmeye
 
  • +1
  • JFL
  • Hmm...
Reactions: Dathomirian Zabrak, Duck Eats Bagel, ascendantwill and 3 others
Aynennn aga boy falan uzatıyor
 
  • JFL
Reactions: wills, Duck Eats Bagel, why not me? and 7 others
Çiğ süt, çiğ et hakkında. (ÇOK ÖNEMLİ NOT: erğrğeğ çiğ süt çiğ etle chad mi olucan amuğa goyim diyenler havlamaya başlamadan, evet ltn basein çiğ et çiğ süt sayesinde chad olmayacak)


Direkt konuya giriyorum çiğ et türkiyede olmaz. İlk olarak hepimiz fakiriz amk kıyma harici kırmızı eti kim alcak normalde çiğ et, çiğ ciğerde overcooked ete göre besin değerlerinin daha fazla olduğu net ama etin grass fed olması lazım ve et üstündeki yağında sarımtırak olması lazım canım ülkemde yurtdışında olan hiçbir sik olmadığından oda yok türkiyede o kasaptan aldığınız et (alabiliyosanız oda) çoooook büyük ihtimalle güvenli değil orta pişmiş et hem tad olarak en iyisi hem çiğ etin besin değerlerine yakın hem güvenlik açısından iyi, dışı koyu kahverengi içi kırmızı etler ideal carnivore jesterlar genelde iyi kaynağınız yoksa orta pişmiş yiyin diyor alabiliyosanız et çok fazla pişirmeyin kıyma spamlayabilirsiniz tadı baharat olmadan bok gibi ama 1 ay falan sadece orta pişmiş kıyma yiyip farkı kendiniz görebilirsiniz.

Çiğ süt: yaklaşık 2 aydır peynirciden aldığım 3 lt çiğ sütü içiyorum (kaynatmadan) 250 ml, 500ml, 1litre diye arttırdım şuan günde 1 litre içiyorum hala zehirlenmedim başlarda küçük kaplara koyup dondurucuya koyup her gün her gün buzdolabına indirip öyle içiyodum korkudan şimdi sikimde bile değil üstünde 24 saat içinde tüketin diyor ben alıyorum 3 gün içinde bitiriyorum buzdolabında duruyor, full dışarda durduğuda oldu 4 gün boyunca, yağı hatta daha güzel oldu bir bok olmadı bana yabancı arkadaşlarımında anlattıgına göre çiğ sütün dayanma süresi sandığımızdan çok daha fazla gibi en azından bence öyle çünkü bir şey olmuyor zehirlendiğim an hepinize bildiririm, ölmeyeceğim için maks hastahaneye yatar çıkarım 2 haftaya diye düşünüyorum, ama siz çok korkuyorsanız aman abi salmonella sikmesin beni diyosanız jersey sütde içebilirsiniz en yakını o çiğ süte (1 litreyi arada yemek olmadan içince ishal yapıyor, sabah 500ml akşam yatmadan 500ml içiyorum daha 1 kere bile ishal olmadım) çiğ süt özellikle benim gibi çok yemek yemiyorsanız kalori açığınız olmaması için çok iyi masai kabilesindeki 3 metre sırıklar günde sadece 4litre çiğ süt içiyorlar hatta ineklerin memelerinden direkt içiyorlar bonemasslerinide biliyosunzdur evet genetik evet afrika genetiği ama sütün illaki etkisi olmalı
BESİN DEĞERLERİ
650 kalori
30g karbonhidrat
32g protein
34g yağ
1200mg kalsiyum
Bu kalsiyum miktarı yetişkinlerin bir günde ihtiyacı olan kalsiyumu (1000-1200) tek başına veriyor bunu ergenlikte özellikle 18 altında her gün almaya başladığınızda kemikleriniz %100 hiç süt içmemenizden daha iyi olucaktır cope diyenler yarrağımı yiyebilir. Dicen aynı besin değeri market sütündede var, sayın amına kodumun salağı o sütü o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.

Kısaca çiğ süt tad olarak, besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var ama genetiğin 165 se 170 olman çok bişey değiştirmeyecek özellikle tiktokta 16 yaşından 19 a 175 den 190 a çıkan ya da anormal boy artışı olanlar var bunların jepsi ya pastörize ya çiğ süt içiyor pastörize içenlerde genelde ülkelerinde çiğ süt yasak olduğu için içiyor kısaca umut kesmeyin hepimiz çiğ sütle 170 den 2 metre olucaz kemik gelişimine etki olarak ergenlikte yiyip içebileceğin dünyadaki en iyi şey tek sorun salmonella e coli bakteri copeuna hepinizin düşmüş olması, benim aldığım süt her gün yenileniyor günde 2-3 tane falan geliyor maks aldığım yere ztn(test ettim bu arada iki tane vardı altına çaktırmadan siyah tahta kalemi ucuyla işaret koydum ertesi gün yoktu yeni süt vardı) ben sabah erken gidip 1 tane alıyorum 3 gün içiyorum sonra aynı döngü, heee eğer bunun üstünede gidip pazar arası aldığın çiğ sütü içiyorsan senin amına ben koyayım neyse hepimiz çiğ sütle chad olucaz devam içmeye
dnr atmayan kaldı mı
 
  • +1
Reactions: wills, Duck Eats Bagel, why not me? and 4 others
Water da adam en azından konuya düzgün açıklama getirmiş ondan like
 
  • +1
Reactions: Kayra139, Duck Eats Bagel, Auchelius and 2 others
yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.
Cope bide biliyormuş gibi yazdığı tavıra bak amk
Water da adam en azından konuya düzgün açıklama getirmiş ondan like
En az 4-5 yanlış var
 
  • +1
  • Woah
Reactions: Dathomirian Zabrak, Duck Eats Bagel, Zagro and 2 others
Yok tiktokta her gördüğüne atlamadan araştır bir dahakine
Araştırıyom zaten aynı sonuçları yabancı kaynaklardada bulabilirsin bu arada he içersin içmezsin sana kalmış, ben zehirlenmiyorum.
Screenshot 2025 10 27 12 55 34 534 comandroidchrome edit
Screenshot 2025 10 27 12 56 08 675 comandroidchrome edit
 
  • JFL
  • +1
Reactions: Kayra139 and maarda
Çiğ süt, çiğ et hakkında. (ÇOK ÖNEMLİ NOT: erğrğeğ çiğ süt çiğ etle chad mi olucan amuğa goyim diyenler havlamaya başlamadan, evet ltn basein çiğ et çiğ süt sayesinde chad olmayacak)


Direkt konuya giriyorum çiğ et türkiyede olmaz. İlk olarak hepimiz fakiriz amk kıyma harici kırmızı eti kim alcak normalde çiğ et, çiğ ciğerde overcooked ete göre besin değerlerinin daha fazla olduğu net ama etin grass fed olması lazım ve et üstündeki yağında sarımtırak olması lazım canım ülkemde yurtdışında olan hiçbir sik olmadığından oda yok türkiyede o kasaptan aldığınız et (alabiliyosanız oda) çoooook büyük ihtimalle güvenli değil orta pişmiş et hem tad olarak en iyisi hem çiğ etin besin değerlerine yakın hem güvenlik açısından iyi, dışı koyu kahverengi içi kırmızı etler ideal carnivore jesterlar genelde iyi kaynağınız yoksa orta pişmiş yiyin diyor alabiliyosanız et çok fazla pişirmeyin kıyma spamlayabilirsiniz tadı baharat olmadan bok gibi ama 1 ay falan sadece orta pişmiş kıyma yiyip farkı kendiniz görebilirsiniz.

Çiğ süt: yaklaşık 2 aydır peynirciden aldığım 3 lt çiğ sütü içiyorum (kaynatmadan) 250 ml, 500ml, 1litre diye arttırdım şuan günde 1 litre içiyorum hala zehirlenmedim başlarda küçük kaplara koyup dondurucuya koyup her gün her gün buzdolabına indirip öyle içiyodum korkudan şimdi sikimde bile değil üstünde 24 saat içinde tüketin diyor ben alıyorum 3 gün içinde bitiriyorum buzdolabında duruyor, full dışarda durduğuda oldu 4 gün boyunca, yağı hatta daha güzel oldu bir bok olmadı bana yabancı arkadaşlarımında anlattıgına göre çiğ sütün dayanma süresi sandığımızdan çok daha fazla gibi en azından bence öyle çünkü bir şey olmuyor zehirlendiğim an hepinize bildiririm, ölmeyeceğim için maks hastahaneye yatar çıkarım 2 haftaya diye düşünüyorum, ama siz çok korkuyorsanız aman abi salmonella sikmesin beni diyosanız jersey sütde içebilirsiniz en yakını o çiğ süte (1 litreyi arada yemek olmadan içince ishal yapıyor, sabah 500ml akşam yatmadan 500ml içiyorum daha 1 kere bile ishal olmadım) çiğ süt özellikle benim gibi çok yemek yemiyorsanız kalori açığınız olmaması için çok iyi masai kabilesindeki 3 metre sırıklar günde sadece 4litre çiğ süt içiyorlar hatta ineklerin memelerinden direkt içiyorlar bonemasslerinide biliyosunzdur evet genetik evet afrika genetiği ama sütün illaki etkisi olmalı
BESİN DEĞERLERİ
650 kalori
30g karbonhidrat
32g protein
34g yağ
1200mg kalsiyum
Bu kalsiyum miktarı yetişkinlerin bir günde ihtiyacı olan kalsiyumu (1000-1200) tek başına veriyor bunu ergenlikte özellikle 18 altında her gün almaya başladığınızda kemikleriniz %100 hiç süt içmemenizden daha iyi olucaktır cope diyenler yarrağımı yiyebilir. Dicen aynı besin değeri market sütündede var, sayın amına kodumun salağı o sütü o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.

Kısaca çiğ süt tad olarak, besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var ama genetiğin 165 se 170 olman çok bişey değiştirmeyecek özellikle tiktokta 16 yaşından 19 a 175 den 190 a çıkan ya da anormal boy artışı olanlar var bunların jepsi ya pastörize ya çiğ süt içiyor pastörize içenlerde genelde ülkelerinde çiğ süt yasak olduğu için içiyor kısaca umut kesmeyin hepimiz çiğ sütle 170 den 2 metre olucaz kemik gelişimine etki olarak ergenlikte yiyip içebileceğin dünyadaki en iyi şey tek sorun salmonella e coli bakteri copeuna hepinizin düşmüş olması, benim aldığım süt her gün yenileniyor günde 2-3 tane falan geliyor maks aldığım yere ztn(test ettim bu arada iki tane vardı altına çaktırmadan siyah tahta kalemi ucuyla işaret koydum ertesi gün yoktu yeni süt vardı) ben sabah erken gidip 1 tane alıyorum 3 gün içiyorum sonra aynı döngü, heee eğer bunun üstünede gidip pazar arası aldığın çiğ sütü içiyorsan senin amına ben koyayım neyse hepimiz çiğ sütle chad olucaz devam içmeye
Chad ol haberleşiriz
 
Direkt attığın araştırmadan alınan tablo,bu kadar az değer farkının cidden birşey ifade ettiğini sanıyorsan delüzyonelsin

1761563320388


Aynı araştırmadan standardize sütün depolama koşullarına göre yaşadığı değişim:
1761563527489

Yani pastörize süt ile neredeyse aynı değerleri etkiliyor,sütün besin değerlerini bu kadar kafaya takıyorsan buzdolabına sokmaman lazım hatta direkt aldığın gibi tüketmen gerek en verimli değerleri almak için
buzdolabında duruyor

Burda geçen araştırmaları tek tek incelemekle uğraşmadım,ikisine baktım ama asıl amaç önce ve sonra besin değerini karşılaştırmak değil,yüzde olarak hangi sıcaklıkta ne kadar süre de ne kadar azaldığını bulmak için yapılmışlar, bizim tartıştığımız konu açısından bir kaynak olmak için çok yüzeysel kalıyorlardı

50 den fazla araştırmayı toplayan derleme makalesi:

Besin değerini çözdüysek sen belirtmemişsin ama diğer konu enzimler,pastörizasyon işlemi sonrası süttün sindirilmesini sağlayan bakterilerin yok edilmesi argümanı
İşlem,hem faydalı hemde zararlı neredeyse tüm bakterileri yok etiyor buna laktozun sindirimine yardımcı olan laktaz da dahil yani enzimlerin bir kısmı yada çoğunluğu gidiyor diyebiliriz
Ama hepimiz (laktoz intoleransı olmadığı sürece) ince bağırsakta kendi laktazımızı üretiyoruz,diğer enzimler ise pek insan sindirimi için gerekli değil ve laktoz örneği gibi kolayca telafi edilebiliyor
1761564958539

besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var
igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor
Sütte igf1 yada gh yok,sadece insan hipofizinde üretilmeye özel şeyler sadece bovine somatotropin var ve bu insan vücudunda biyolojik olarak aktif değil çünkü amino asit dizisi farklı,bize yararlı birşey olsa bile bir önemi olmayacaktı çünkü büyük bi çoğunluğu sindirim sırasında amino asitlere parçalanıyor yani kana geçmiyor
 
  • +1
  • Love it
Reactions: Duck Eats Bagel, Zagro and cakdripa
Direkt attığın araştırmadan alınan tablo,bu kadar az değer farkının cidden birşey ifade ettiğini sanıyorsan delüzyonelsin

View attachment 4251903

Aynı araştırmadan standardize sütün depolama koşullarına göre yaşadığı değişim:
View attachment 4251908
Yani pastörize süt ile neredeyse aynı değerleri etkiliyor,sütün besin değerlerini bu kadar kafaya takıyorsan buzdolabına sokmaman lazım hatta direkt aldığın gibi tüketmen gerek en verimli değerleri almak için



Burda geçen araştırmaları tek tek incelemekle uğraşmadım,ikisine baktım ama asıl amaç önce ve sonra besin değerini karşılaştırmak değil,yüzde olarak hangi sıcaklıkta ne kadar süre de ne kadar azaldığını bulmak için yapılmışlar, bizim tartıştığımız konu açısından bir kaynak olmak için çok yüzeysel kalıyorlardı

50 den fazla araştırmayı toplayan derleme makalesi:

Besin değerini çözdüysek sen belirtmemişsin ama diğer konu enzimler,pastörizasyon işlemi sonrası süttün sindirilmesini sağlayan bakterilerin yok edilmesi argümanı
İşlem,hem faydalı hemde zararlı neredeyse tüm bakterileri yok etiyor buna laktozun sindirimine yardımcı olan laktaz da dahil yani enzimlerin bir kısmı yada çoğunluğu gidiyor diyebiliriz
Ama hepimiz (laktoz intoleransı olmadığı sürece) ince bağırsakta kendi laktazımızı üretiyoruz,diğer enzimler ise pek insan sindirimi için gerekli değil ve laktoz örneği gibi kolayca telafi edilebiliyor
View attachment 4251970


Sütte igf1 yada gh yok,sadece insan hipofizinde üretilmeye özel şeyler sadece bovine somatotropin var ve bu insan vücudunda biyolojik olarak aktif değil çünkü amino asit dizisi farklı,bize yararlı birşey olsa bile bir önemi olmayacaktı çünkü büyük bi çoğunluğu sindirim sırasında amino asitlere parçalanıyor yani kana geçmiyor
Eklemeyi unuttum ayrıca çiğ süt çok yararlı tüm vitamin değerlerini 5 kat arttıran bir besin olsa da önemi olmayacaktı,besin fark etmeksizin besinlerden aldığın miktar sağlıklı yaşam harici birşeye etkisi olması için çok yetersiz,kolayca takviye alıp açığı kapatabilirsin yada farklı bir amacın varsa çok daha kolay gerceklestirebilirsin ama looksmax olarak aşırı eksikliğin yoksa vitaminler de cope yani bunun da bi önemi yok
 
  • +1
  • Love it
Reactions: BaranPSL, Duck Eats Bagel, Zagro and 1 other person
Eklemeyi unuttum ayrıca çiğ süt çok yararlı tüm vitamin değerlerini 5 kat arttıran bir besin olsa da önemi olmayacaktı,besin fark etmeksizin besinlerden aldığın miktar sağlıklı yaşam harici birşeye etkisi olması için çok yetersiz,kolayca takviye alıp açığı kapatabilirsin yada farklı bir amacın varsa çok daha kolay gerceklestirebilirsin ama looksmax olarak aşırı eksikliğin yoksa vitaminler de cope yani bunun da bi önemi yok
Bende b12 ve d vitamini eksikliği vardı primaldan sonra (primal dediğim çiğ et falan değil, çiğ süt, daha çok kırmızı et alabildiğin kadar oda her gün 10 yumurta, 20 dakika güneş gibi gibi) daha iyi hissetmeye başladım yüzümdeki o yağ gitmeye başladı özellikle gün içinde çok yemek yemiyorum o yüzden süt kalori açığını kapatmaya yardımcı oluyor he boya etkisi BENCE var valla attığın her şeyi okumadım yarısında saldım üşendim hacı helal et :
Neyse ben çiğ sütle copelamaya devam ama genel olarak süt iyi bi besin ben hastada olmuyorum şimdi dizi izlerken gömüyom yarım litre, pastörize sütde için jerseyde ya da goasitis gibi sperm falanda içebilirsiniz :lul:
 
  • +1
Reactions: maarda
Çiğ süt, çiğ et hakkında. (ÇOK ÖNEMLİ NOT: erğrğeğ çiğ süt çiğ etle chad mi olucan amuğa goyim diyenler havlamaya başlamadan, evet ltn basein çiğ et çiğ süt sayesinde chad olmayacak)


Direkt konuya giriyorum çiğ et türkiyede olmaz. İlk olarak hepimiz fakiriz amk kıyma harici kırmızı eti kim alcak normalde çiğ et, çiğ ciğerde overcooked ete göre besin değerlerinin daha fazla olduğu net ama etin grass fed olması lazım ve et üstündeki yağında sarımtırak olması lazım canım ülkemde yurtdışında olan hiçbir sik olmadığından oda yok türkiyede o kasaptan aldığınız et (alabiliyosanız oda) çoooook büyük ihtimalle güvenli değil orta pişmiş et hem tad olarak en iyisi hem çiğ etin besin değerlerine yakın hem güvenlik açısından iyi, dışı koyu kahverengi içi kırmızı etler ideal carnivore jesterlar genelde iyi kaynağınız yoksa orta pişmiş yiyin diyor alabiliyosanız et çok fazla pişirmeyin kıyma spamlayabilirsiniz tadı baharat olmadan bok gibi ama 1 ay falan sadece orta pişmiş kıyma yiyip farkı kendiniz görebilirsiniz.

Çiğ süt: yaklaşık 2 aydır peynirciden aldığım 3 lt çiğ sütü içiyorum (kaynatmadan) 250 ml, 500ml, 1litre diye arttırdım şuan günde 1 litre içiyorum hala zehirlenmedim başlarda küçük kaplara koyup dondurucuya koyup her gün her gün buzdolabına indirip öyle içiyodum korkudan şimdi sikimde bile değil üstünde 24 saat içinde tüketin diyor ben alıyorum 3 gün içinde bitiriyorum buzdolabında duruyor, full dışarda durduğuda oldu 4 gün boyunca, yağı hatta daha güzel oldu bir bok olmadı bana yabancı arkadaşlarımında anlattıgına göre çiğ sütün dayanma süresi sandığımızdan çok daha fazla gibi en azından bence öyle çünkü bir şey olmuyor zehirlendiğim an hepinize bildiririm, ölmeyeceğim için maks hastahaneye yatar çıkarım 2 haftaya diye düşünüyorum, ama siz çok korkuyorsanız aman abi salmonella sikmesin beni diyosanız jersey sütde içebilirsiniz en yakını o çiğ süte (1 litreyi arada yemek olmadan içince ishal yapıyor, sabah 500ml akşam yatmadan 500ml içiyorum daha 1 kere bile ishal olmadım) çiğ süt özellikle benim gibi çok yemek yemiyorsanız kalori açığınız olmaması için çok iyi masai kabilesindeki 3 metre sırıklar günde sadece 4litre çiğ süt içiyorlar hatta ineklerin memelerinden direkt içiyorlar bonemasslerinide biliyosunzdur evet genetik evet afrika genetiği ama sütün illaki etkisi olmalı
BESİN DEĞERLERİ
650 kalori
30g karbonhidrat
32g protein
34g yağ
1200mg kalsiyum
Bu kalsiyum miktarı yetişkinlerin bir günde ihtiyacı olan kalsiyumu (1000-1200) tek başına veriyor bunu ergenlikte özellikle 18 altında her gün almaya başladığınızda kemikleriniz %100 hiç süt içmemenizden daha iyi olucaktır cope diyenler yarrağımı yiyebilir. Dicen aynı besin değeri market sütündede var, sayın amına kodumun salağı o sütü o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.

Kısaca çiğ süt tad olarak, besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var ama genetiğin 165 se 170 olman çok bişey değiştirmeyecek özellikle tiktokta 16 yaşından 19 a 175 den 190 a çıkan ya da anormal boy artışı olanlar var bunların jepsi ya pastörize ya çiğ süt içiyor pastörize içenlerde genelde ülkelerinde çiğ süt yasak olduğu için içiyor kısaca umut kesmeyin hepimiz çiğ sütle 170 den 2 metre olucaz kemik gelişimine etki olarak ergenlikte yiyip içebileceğin dünyadaki en iyi şey tek sorun salmonella e coli bakteri copeuna hepinizin düşmüş olması, benim aldığım süt her gün yenileniyor günde 2-3 tane falan geliyor maks aldığım yere ztn(test ettim bu arada iki tane vardı altına çaktırmadan siyah tahta kalemi ucuyla işaret koydum ertesi gün yoktu yeni süt vardı) ben sabah erken gidip 1 tane alıyorum 3 gün içiyorum sonra aynı döngü, heee eğer bunun üstünede gidip pazar arası aldığın çiğ sütü içiyorsan senin amına ben koyayım neyse hepimiz çiğ sütle chad olucaz devam içmeye
İshal olma sebebin genelde parazitten dolayı ama küçük miktar parazit olduğu için pek bir etki etmiyor vücudunda ölüyor uyum sağlıyor ama cenabetliğin tutar hasta bir inekten gelen çiğ sütü içersin yükse parazit miktarı tüketirsin birde bağışıklığın düşükse yarramı yersin diğer türlü çiğ süt / çiğ et yedin diye ölecek değilsin
 
  • +1
Reactions: Duck Eats Bagel
Direkt attığın araştırmadan alınan tablo,bu kadar az değer farkının cidden birşey ifade ettiğini sanıyorsan delüzyonelsin

View attachment 4251903

Aynı araştırmadan standardize sütün depolama koşullarına göre yaşadığı değişim:
View attachment 4251908
Yani pastörize süt ile neredeyse aynı değerleri etkiliyor,sütün besin değerlerini bu kadar kafaya takıyorsan buzdolabına sokmaman lazım hatta direkt aldığın gibi tüketmen gerek en verimli değerleri almak için



Burda geçen araştırmaları tek tek incelemekle uğraşmadım,ikisine baktım ama asıl amaç önce ve sonra besin değerini karşılaştırmak değil,yüzde olarak hangi sıcaklıkta ne kadar süre de ne kadar azaldığını bulmak için yapılmışlar, bizim tartıştığımız konu açısından bir kaynak olmak için çok yüzeysel kalıyorlardı

50 den fazla araştırmayı toplayan derleme makalesi:

Besin değerini çözdüysek sen belirtmemişsin ama diğer konu enzimler,pastörizasyon işlemi sonrası süttün sindirilmesini sağlayan bakterilerin yok edilmesi argümanı
İşlem,hem faydalı hemde zararlı neredeyse tüm bakterileri yok etiyor buna laktozun sindirimine yardımcı olan laktaz da dahil yani enzimlerin bir kısmı yada çoğunluğu gidiyor diyebiliriz
Ama hepimiz (laktoz intoleransı olmadığı sürece) ince bağırsakta kendi laktazımızı üretiyoruz,diğer enzimler ise pek insan sindirimi için gerekli değil ve laktoz örneği gibi kolayca telafi edilebiliyor
View attachment 4251970


Sütte igf1 yada gh yok,sadece insan hipofizinde üretilmeye özel şeyler sadece bovine somatotropin var ve bu insan vücudunda biyolojik olarak aktif değil çünkü amino asit dizisi farklı,bize yararlı birşey olsa bile bir önemi olmayacaktı çünkü büyük bi çoğunluğu sindirim sırasında amino asitlere parçalanıyor yani kana geçmiyor
Amino asitlerine parçalanması vücutta o aminoasitler kullanılarak benzeri bir yapının sentezlenmesi için gerekli değil mi?
 
  • +1
Reactions: maarda and Duck Eats Bagel
İshal olma sebebin genelde parazitten dolayı ama küçük miktar parazit olduğu için pek bir etki etmiyor vücudunda ölüyor uyum sağlıyor ama cenabetliğin tutar hasta bir inekten gelen çiğ sütü içersin yükse parazit miktarı tüketirsin birde bağışıklığın düşükse yarramı yersin diğer türlü çiğ süt / çiğ et yedin diye ölecek değilsin
Tek sıçımlık ishal olduydum la, 1 sıçtım geçti diğeri normaldi ben küçükkende ailemdekiler içiriyordu bana belki ondan bağışıklı falanımdır bilmiyom ama 15 yaşından sonra süt yerine çay içmeye başladım malesef, şuan babamla aramda 8cm var
 
Amino asitlerine parçalanması vücutta o aminoasitler kullanılarak benzeri bir yapının sentezlenmesi için gerekli değil mi?
Vücudun zaten aminoasit üretiyor, senin üretemediklerin esansiyel amino asitler bunu dışardan alman lazım o yüzden parçalanması öyle bi mucizeye yol açmıyor, he çokta parçalanmıyor zaten hatta bazı kaynaklarda hiç parçalanmıyor deniyor, genel olarak kaynaktan kaynağa değişiyor he ama vitaminleri net azaltıyor
 
Vücudun zaten aminoasit üretiyor, senin üretemediklerin esansiyel amino asitler bunu dışardan alman lazım o yüzden parçalanması öyle bi mucizeye yol açmıyor, he çokta parçalanmıyor zaten hatta bazı kaynaklarda hiç parçalanmıyor deniyor, genel olarak kaynaktan kaynağa değişiyor he ama vitaminleri net azaltıyor
Kanka şimdi vücut aminoasit üretiyorlar hiçlikten üretmiyor ya hani gerekli bileşenlerde inorganik şeyler basitçe protein tüketiyorsun ya hani o yüzden
 
  • +1
Reactions: Duck Eats Bagel
Direkt attığın araştırmadan alınan tablo,bu kadar az değer farkının cidden birşey ifade ettiğini sanıyorsan delüzyonelsin

View attachment 4251903

Aynı araştırmadan standardize sütün depolama koşullarına göre yaşadığı değişim:
View attachment 4251908
Yani pastörize süt ile neredeyse aynı değerleri etkiliyor,sütün besin değerlerini bu kadar kafaya takıyorsan buzdolabına sokmaman lazım hatta direkt aldığın gibi tüketmen gerek en verimli değerleri almak için



Burda geçen araştırmaları tek tek incelemekle uğraşmadım,ikisine baktım ama asıl amaç önce ve sonra besin değerini karşılaştırmak değil,yüzde olarak hangi sıcaklıkta ne kadar süre de ne kadar azaldığını bulmak için yapılmışlar, bizim tartıştığımız konu açısından bir kaynak olmak için çok yüzeysel kalıyorlardı

50 den fazla araştırmayı toplayan derleme makalesi:

Besin değerini çözdüysek sen belirtmemişsin ama diğer konu enzimler,pastörizasyon işlemi sonrası süttün sindirilmesini sağlayan bakterilerin yok edilmesi argümanı
İşlem,hem faydalı hemde zararlı neredeyse tüm bakterileri yok etiyor buna laktozun sindirimine yardımcı olan laktaz da dahil yani enzimlerin bir kısmı yada çoğunluğu gidiyor diyebiliriz
Ama hepimiz (laktoz intoleransı olmadığı sürece) ince bağırsakta kendi laktazımızı üretiyoruz,diğer enzimler ise pek insan sindirimi için gerekli değil ve laktoz örneği gibi kolayca telafi edilebiliyor
View attachment 4251970


Sütte igf1 yada gh yok,sadece insan hipofizinde üretilmeye özel şeyler sadece bovine somatotropin var ve bu insan vücudunda biyolojik olarak aktif değil çünkü amino asit dizisi farklı,bize yararlı birşey olsa bile bir önemi olmayacaktı çünkü büyük bi çoğunluğu sindirim sırasında amino asitlere parçalanıyor yani kana geçmiyor
Eklemeyi unuttum ayrıca çiğ süt çok yararlı tüm vitamin değerlerini 5 kat arttıran bir besin olsa da önemi olmayacaktı,besin fark etmeksizin besinlerden aldığın miktar sağlıklı yaşam harici birşeye etkisi olması için çok yetersiz,kolayca takviye alıp açığı kapatabilirsin yada farklı bir amacın varsa çok daha kolay gerceklestirebilirsin ama looksmax olarak aşırı eksikliğin yoksa vitaminler de cope yani bunun da bi önemi yok
bookmarked
 
  • Love it
Reactions: maarda
100 gram raw meat yiyeceğine
110 gram pişmiş et ye aynı besin değerini alıyosun
 
  • +1
Reactions: Duck Eats Bagel and Serialsuicide
100 gram raw meat yiyeceğine
110 gram pişmiş et ye aynı besin değerini alıyosun
Bende onu diyom zaten çok aşırı pişmemiş olduğu sürece çiğ etle pişmiş etin farkı yok
 
  • +1
Reactions: Dathomirian Zabrak

Similar threads

A
Replies
7
Views
206
reanrao
reanrao
kullancı1998572619
Replies
6
Views
304
kullancı1998572619
kullancı1998572619
D
Replies
9
Views
255
maarda
maarda

Users who are viewing this thread

Back
Top