En Büyük Recessed Maxilla Belirtileri Neler?

orbitalover

orbitalover

Iron
Maxilla hakkında çok bilgim yok. maxillanin recessed olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Foto at biz söyleyek :p

• +1
Reactions: orbitalover
Google Emma Myers yazıyorsun ve Recessedi görüyorsun

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak and orbitalover
Alt dişler üst dişlerden öndeyse
Şükür bı gerilik yok eskidende iyi demişlerdi ama sıkıntılıyim amk sikko sikko şeyleri kafaya takıyorum

• +1
Reactions: Kayra139, Dathomirian Zabrak and Aven
psikolojik bozukluk doktora git
İrlde kimsenin takmadığı şeyler arkadaş ortamında herkes elin yüzün düzgün diyor 2.donem başından beri 3-4 kız yürümüştür ama incel olup özgüven eksikligim olduğu için hiçbi sık yapamiyom geçen kızın teki arkadaşım senden hoşlanıyor dedi Allah razı olsun dedim aq.Ergen ruh sağlığına gidiyorum bidahakine soylicem böyle bi ucube olduğumu :feelswhy:

• +1
  • JFL
Reactions: Kayra139 and Aven
İrlde kimsenin takmadığı şeyler arkadaş ortamında herkes elin yüzün düzgün diyor 2.donem başından beri 3-4 kız yürümüştür ama incel olup özgüven eksikligim olduğu için hiçbi sık yapamiyom geçen kızın teki arkadaşım senden hoşlanıyor dedi Allah razı olsun dedim aq.Ergen ruh sağlığına gidiyorum bidahakine soylicem böyle bi ucube olduğumu :feelswhy:
Oo kral 3-4 kız falan helal olsun nası yaptın onu sen baya yakısıklı bi adamsın galiba

• JFL
Reactions: Dathomirian Zabrak
Oo kral 3-4 kız falan helal olsun nası yaptın onu sen baya yakısıklı bi adamsın galiba
Ya aminakoyim kendimi öven tek kelime yok burdan bile milletle taşşak geçmeye çalışıyoruz siz irlde benden daha ucubesinizdir amk

Ya aminakoyim kendimi öven tek kelime yok burdan bile milletle taşşak geçmeye çalışıyoruz siz irlde benden daha ucubesinizdir amk
valla ben irlde ucube degilim kasli beyaz tenli bi htnyim (y):p

• JFL
Reactions: Dathomirian Zabrak, orbitalover, Toyota Corolla and 1 other person
Maxilla recessed ise yüzünüz ön taraftan uykusuz kalmış yorgun çökük gibi görünür, göz altları genelde mordur.

649aef8faa8188e00cf49ab5   2023 06 27  171746

Yan profilden en çok kolay anlaşılır en basiti göz altınızdan aşşağı inen dümdüz çöküklük çizgisi vardır sanki yüzünüz geriye preslenmiş ileriye büyüyememiş gibidir . Burnunuz daha ileride büyük gibi durur, gözleriniz biraz dışarı doğru çıkıktır.

• +1
Maxilla recessed ise yüzünüz ön taraftan uykusuz kalmış yorgun çökük gibi görünür, göz altları genelde mordur.

View attachment 3740707
Yan profilden en çok kolay anlaşılır en basiti göz altınızdan aşşağı inen dümdüz çöküklük çizgisi vardır sanki yüzünüz geriye preslenmiş ileriye büyüyememiş gibidir . Burnunuz daha ileride büyük gibi durur, gözleriniz biraz dışarı doğru çıkıktır.
Foto tam değil ama orbi victus böyle hocam fotoda angle yok diyebilirim

Attachments

• Screenshot_2025-05-16-23-45-00-583_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-05-16-23-45-00-583_com.miui.gallery.jpg
    511.3 KB · Views: 0

Attachments

• Screenshot_2025-05-16-23-51-31-754_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-16-23-51-31-754_com.miui.gallery-edit.jpg
    99.5 KB · Views: 0
  • Screenshot_2025-05-16-23-53-04-853_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-16-23-53-04-853_com.miui.gallery-edit.jpg
    75.2 KB · Views: 0
  • +1
Reactions: Kayra139
Direk yan acı bu hiç önden çekmedim
Burun mükemmel değil ama idare eder
Bu tam yandan değil kanki kafanı kaldırmadan ve tam yana dönüp çekmen gerekiyor hiçbirşey anlaşılmıyor

1736551 forward mace

1. Açı üst maxilla buruna dik değil yatay inmesi lazım, göz altı ve burun gibi şeyleri de etkiliyor göz altında morluk varsa vs..
burunun tabanına da etki ediyor recessed ise burun daha çıkıntılı ve uzun görünüyor.
Burunun alar taban genişliği, projeksiyonu, burun ucu gibi daha birçok şeyi etkiliyor ama bunlar maxillan recessed olmamasına rağmen fenotipin yüzünden öyle olabilir.
Üst maxilla için en iyi gözlem ilk açı ve göz altı

Alt maxilla recessed ise üst dudak daha geride ve durgun oluyor,dişler genellikle problemli oluyor ve tedavi gerektiriyor,bide midfacein alt kısmına azıcık etkiliyor.

Daha belirgin farklılıklar için lefort patientlerine bak lefort 1 alt maksilla için tüm maxilla için lefort 2 ve 3(before after neredeyse 0)

• +1
  • Love it
Reactions: Ashoimex, orbitalover and IlI
View attachment 3742264
1. Açı üst maxilla buruna dik değil yatay inmesi lazım, göz altı ve burun gibi şeyleri de etkiliyor göz altında morluk varsa vs..
burunun tabanına da etki ediyor recessed ise burun daha çıkıntılı ve uzun görünüyor.
Burunun alar taban genişliği, projeksiyonu, burun ucu gibi daha birçok şeyi etkiliyor ama bunlar maxillan recessed olmamasına rağmen fenotipin yüzünden öyle olabilir.
Üst maxilla için en iyi gözlem ilk açı ve göz altı

Alt maxilla recessed ise üst dudak daha geride ve durgun oluyor,dişler genellikle problemli oluyor ve tedavi gerektiriyor,bide midfacein alt kısmına azıcık etkiliyor.

Daha belirgin farklılıklar için lefort patientlerine bak lefort 1 alt maksilla için tüm maxilla için lefort 2 ve 3(before after neredeyse 0)
Teşekkürler :feelshah:

elmacık kemikleri çıkık değilse ve burun içe gömülü gibiyse recessed maxillan vardır ve artı olarak gözler hafif önde çıkık gibi durur

• +1
'UPPER maxillary projection is the key to aesthetics' diye bi thread var onuda oku

Last edited:
  • +1
elmacık kemikleri çıkık değilse ve burun içe gömülü gibiyse recessed maxillan vardır ve artı olarak gözler hafif önde çıkık gibi durur
Haci hiçbiri yok tek elmaciklar çok belirgin değil oda yaş 16.3 büyüdükçe oturur diye düşünüyorum

Haci hiçbiri yok tek elmaciklar çok belirgin değil oda yaş 16.3 büyüdükçe oturur diye düşünüyorum
bf azalt lean yap yani belki oturur büyüdükçe ama kemik yapısını değiştirmek şart o yüzden bonemass yap

bf azalt lean yap yani belki oturur büyüdükçe ama kemik yapısını değiştirmek şart o yüzden bonemass yap
Valla yanaklarım baya var sıkınca baya yanakliyim fotolarda da bellidir belki :feelshah: Leanmaxx çok zor ama furosemıden kullancam +3-4 l su içiyorum son günlerde,hallow cheek çıkmaya başladı cardio da var baskete gittigimden fakat şekeri ve karbonhidrat kesemiyorum:feelswhy:

Valla yanaklarım baya var sıkınca baya yanakliyim fotolarda da bellidir belki :feelshah: Leanmaxx çok zor ama furosemıden kullancam +3-4 l su içiyorum son günlerde,hallow cheek çıkmaya başladı cardio da var baskete gittigimden fakat şekeri ve karbonhidrat kesemiyorum:feelswhy:
çok su içerken dikkat et fazla abanma bağırsak sağlığını deler geçersin bir kaç thread var bağırsak sağlığı için onlarıda yaparsan istediğine ulaşırsın

bende şekeri ve karbonhidratı kesmeye çalışıyorum kola içme konusunda kafayı çok bozdum bırakamıyorum su gibi içiyon diyolar bazen:feelswhy: