Hayatin dogru duzgun bir degeri yok

NoxInfernum

NoxInfernum

A Larp a Day Keeps Reality Away.
Sadece bunu dis gorunuslerimiz uzerine atarak kendimizi yalanlamaya calisiyoruz.

Chad olunca evet hayat cok guzel oluyor ve her seyin istersen dort dortluk olabiliyor ama chad olsam da icimdeki bosluk dolmayacak gibi hissediyorum,

ND isen baslamadan bitti zaten, dogumumuzdan itibaren ne olacagimizin hepsi belirlenmisti.

Tanriya bu sebepten dolayi kizgin ve darginim.

• +1
  • So Sad
Reactions: FUCK YEA, Serialsuicide, İNTİKAM VAKTİ and 3 others
Sadece bunu dis gorunuslerimiz uzerine atarak kendimizi yalanlamaya calisiyoruz.

Chad olunca evet hayat cok guzel oluyor ve her seyin istersen dort dortluk olabiliyor ama chad olsam da icimdeki bosluk dolmayacak gibi hissediyorum,

ND isen baslamadan bitti zaten, dogumumuzdan itibaren ne olacagimizin hepsi belirlenmisti.

Water, tanri yok

• +1
  • Hmm...
Reactions: İNTİKAM VAKTİ, kullancı1998572619, flows5991 and 2 others
Water, tanri yok
Tanri var ya da yok orasi beni ilgilendirmez. Sahsen bir tanrinin varligina inaniyorum ama tanriya karsi yarattiklarindan ve bizi getirdigi durumdan dolayi bir kizginlik duyuyorum.

Her ne kadar insanligin sozde bir ozgur iradesi olsa da bizi su anda bulundugumuz yasamlari yasamaya musaade eden tanri var olsa nolur var olmasa nolur.

Tanri var ya da yok orasi beni ilgilendirmez. Sahsen bir tanrinin varligina inaniyorum ama tanriya karsi yarattiklarindan ve bizi getirdigi durumdan dolayi bir kizginlik duyuyorum.

Her ne kadar insanligin sozde bir ozgur iradesi olsa da bizi su anda bulundugumuz yasamlari yasamaya musaade eden tanri var olsa nolur var olmasa nolur.
Tanrının varlıgı yoklugunu dinlerin yalan olmasından anlayabilirsin çocukluktan empoze etmeseler 20 yaşından sonra insanlara din anlatmaya başlasalar kimse inanmazdı dinlere, musanın denizi ikiye bölmesine rağmen firavunun mal gibi arkasından gitmesi, hz muhammedin ayı ikiye yarması ama araplar hariç kimsenin görmemesi dinde kuranda bir sürü saçmalık kadınları böcek gibi gören ayetler var ama kimse inandığı kitabı açıp okumadığı için lan bu kitap ne anlatıyor acaba amk demediği için ayakta zaten şuan dinler, din kesinlikle yalan bu yüzden tanrı varsa bile evreni yaratıp bıraktıya geliyor yani deistliğe çıkıyor çoğu ex müslüman için, he şöyle bir şeyde var tanrı evreni dünyayı yarattı sonra niye bırakıp boşboş otursun şuan var diyelim gökte bir şey yapmadan oturuyor mu yani var olsada olmasada bencede önemli değil çünkü hiçbir şekilde müdahale edemiyor "imtihan" dünyası oldugu için bencede varlığı yokluğu önemsiz bence %100 yok evreni dünyayı yaratıp oturan bi tanrı olduğunada inanmıyorum düşündükçe ateist oluyorsun zaten big bang evrim falan araştırdıkça mantığına oturuyor herşeyin tesadüfen oluşması evreni yaratıp boşboş oturan bi tanrının olmasından daha mantıklı geliyor bana

• +1
Reactions: Serialsuicide and NoxInfernum
Tanrının varlıgı yoklugunu dinlerin yalan olmasından anlayabilirsin çocukluktan empoze etmeseler 20 yaşından sonra insanlara din anlatmaya başlasalar kimse inanmazdı dinlere, musanın denizi ikiye bölmesine rağmen firavunun mal gibi arkasından gitmesi, hz muhammedin ayı ikiye yarması ama araplar hariç kimsenin görmemesi dinde kuranda bir sürü saçmalık kadınları böcek gibi gören ayetler var ama kimse inandığı kitabı açıp okumadığı için lan bu kitap ne anlatıyor acaba amk demediği için ayakta zaten şuan dinler, din kesinlikle yalan bu yüzden tanrı varsa bile evreni yaratıp bıraktıya geliyor yani deistliğe çıkıyor çoğu ex müslüman için, he şöyle bir şeyde var tanrı evreni dünyayı yarattı sonra niye bırakıp boşboş otursun şuan var diyelim gökte bir şey yapmadan oturuyor mu yani var olsada olmasada bencede önemli değil çünkü hiçbir şekilde müdahale edemiyor "imtihan" dünyası oldugu için bencede varlığı yokluğu önemsiz bence %100 yok evreni dünyayı yaratıp oturan bi tanrı olduğunada inanmıyorum düşündükçe ateist oluyorsun
Semavi dinlerin dogru oldugunu zaten dusunmuyorum

Tanri varsa yarattiklari icin boyle seylerle ugrasacak bir varlik degildir ztn

Semavi dinlerin dogru oldugunu zaten dusunmuyorum

Tanri varsa yarattiklari icin boyle seylerle ugrasacak bir varlik degildir ztn
Dedigim gibi herşeyin tesadüfen oluşması hiçbir sebep yokken koskoca evreni yaratıp sonra boşboş oturan bi tanrının varlıgından daha mantıklı geliyor bana

• +1
Reactions: NoxInfernum
Dedigim gibi herşeyin tesadüfen oluşması hiçbir sebep yokken koskoca evreni yaratıp sonra boşboş oturan bi tanrının varlıgından daha mantıklı geliyor bana
Bombos oturup oturmadigini bilemem ama ben sahsen bir Dunya yarataacak olsam insanlar anlamasa bile bir iki sey yapardim.

Bir video oyunu tasarladigini dusun ve video oyununun icerisinde yuzde yuz kendi baslarina olan yapay zekalarin bir dunyasinin oldugunu dusun.

Sen ne yapardin boyle bir durumda ?

Ben sahsen izlerdim merakla bazen de sikko sikko olaylar yapip gozlemlerdim / yapay zekalari istegime gore oynatirdim. Tabii ki Tanrinin nasil kompleksleri oldugunu bilmiyorum ve mentalitesini anlamak zor. Ne bir din olusturma cabasinda olurdum ne de bir seyler ekstradan yapma cabasinda olurdum, benim sahsi fikrim.

• +1
Reactions: Trenmaxx1
Ben sahsen izlerdim merakla bazen de sikko sikko olaylar yapip gozlemlerdim / yapay zekalari istegime gore oynatirdim. Tabii ki Tanrinin nasil kompleksleri oldugunu bilmiyorum ve mentalitesini anlamak zor. Ne bir din olusturma cabasinda olurdum ne de bir seyler ekstradan yapma cabasinda olurdum, benim sahsi fikrim.
Sen böyle olurdun insan olarak ama sonsuz güçlü bi varlığın böyle boş şeylerle uğraşma fikri mantıklı gelmiyor, denize gidiyorsun mesela kumları sen yarattın diyelim küçücük kum tanelerinin ne yaşadığı ya da ne yaşayacağı umrunda olur muydu? Bence olmazdı aynı mantık tanrıyla insanlar arasında yani hadi bi savaş çıkariyim bakalım nolcak hadi bi şuraya bomba attıriyim bakalım kaç kişi ölcek gibi şeyler çok saçma geliyor

• +1
Reactions: NoxInfernum
Bombos oturup oturmadigini bilemem ama ben sahsen bir Dunya yarataacak olsam insanlar anlamasa bile bir iki sey yapardim.

Bir video oyunu tasarladigini dusun ve video oyununun icerisinde yuzde yuz kendi baslarina olan yapay zekalarin bir dunyasinin oldugunu dusun.

Sen ne yapardin boyle bir durumda ?

conway in hayat oyunu ilgini çekebilir tam olarak dediğin şeyi temel alan bir mekanizma

• +1
Reactions: Topkra and NoxInfernum
Sen böyle olurdun insan olarak ama sonsuz güçlü bi varlığın böyle boş şeylerle uğraşma fikri mantıklı gelmiyor, denize gidiyorsun mesela kumları sen yarattın diyelim küçücük kum tanelerinin ne yaşadığı ya da ne yaşayacağı umrunda olur muydu? Bence olmazdı aynı mantık tanrıyla insanlar arasında yani hadi bi savaş çıkariyim bakalım nolcak hadi bi şuraya bomba attıriyim bakalım kaç kişi ölcek gibi şeyler çok saçma geliyor
Tanri bize gore sonsuz ve guclu peki ya kendisine gore ?

Ben su an bir oyun yaratsam, oyundaki yapay zekalara gore gucum sonsuz olur cunku benim yarattigim bir sey. Peki O Dunya'nin oldugu Evren disindaki benim gercekligimde o sonsuz gucum olacak diye bir sey var mi ?

Herkesin kendi yarattigi uzerinde gucu olur, bu tanrinin her turlu sonsuz ve guclu oldugu anlamina gelmiyor. Semavi Dinleri reddediyorsun ama Tanri kavramina Semavi Dinlerdeki Tanri aciklamasi uzerinden yaklasiyorsun, sacma geldi.

Tanri dedigin seyin bize kiyasla en guclu olmasi onun gucunun sonsuz oldugu anlamina gelmez.

Sen de Tanri olabilirsin, ama bu Dunya'nin tanrisi degil.

Bir de savas bomba falan demedim daha cok gozlemlenebilecek seyler. Mesela ben bir Orman simulasyonu kurup ne olacagini, yasamlarin nasil evrimlestigini izlemek icin boyle bir Dunya yaratabilirdim. Herkesin fikri farkli tabii.

lan bi cin musallat olsa başınızı secdeden kaldırmazsınız kapı kapı hoca arasınız gelip de burda ateistlik taslıyosunuz amına kodumun topları

• JFL
  • +1
Reactions: İNTİKAM VAKTİ, true al dajjal and Serialsuicide
kanka diyorum bu hayat hem nd hem mtn çekilmiyor

• JFL
  • Love it
Reactions: kreator and Topkra
varlıklı olmasam kafaya atardım 1 tane nojoke

• +1
Reactions: flows5991 and veneficus
lan bi cin musallat olsa başınızı secdeden kaldırmazsınız kapı kapı hoca arasınız gelip de burda ateistlik taslıyosunuz amına kodumun topları
dnr

• JFL
  • +1
Reactions: Türk, szenn, true al dajjal and 3 others
Götü yiyen cin gelsin kickboks yapıyorum
Ed 2 saat gölge boksu

• JFL
Reactions: temelyeterliliktest, Türk, szenn and 6 others
Cinler gerçek bu arada zamanında octagonda vs atmıştım

siz
Cinler gerçek bu arada zamanında octagonda vs atmıştım
inanmayın amk bi musallat olsunlar nasıl paçanızdan bok akıtıyonuz

• +1
Reactions: szenn
siz

inanmayın amk bi musallat olsunlar nasıl paçanızdan bok akıtıyonuz
inanıyorum bro zamanında allahlada vs atmıştım güçlüydü.

• JFL
Reactions: Serialsuicide
Zaten doğru düzgün bir değeri olmayışı onu anlamlı kılan şey değil mi

• +1
Reactions: szenn

Tanrıya inanmak istiyorum ama sonra dünyanın nasıl olduğuna tekrar bakıyorum ve umutsuzluğa kapılıyorum :hnghn:

senin var gardiş önemlisin bizim için la deme la oyle la adamsın la

Doğduğundan itibaren Tanrı direk tüm hayatını belirlemiyor sadece senin geçemediğin hangi aileden olacağındır. Kendi çabaların ile hayatını değiştirebilirsin,zaten ondan dolayı bilincimiz var