iş kurmak lazım

Tallooksmaxxer

Tallooksmaxxer

Fire
fazla uzatmayacam bizim gibi 3. dünya ülkelerinde iş sahibi olmak başarabilirseniz dünyanın en kral olayıdır ve işçlik de boktan bir şeydir. burası avrupa değil, maaşla rahat bir hayat sürmek çok küçük bir kesim insanlar için geçerli. ancak onlar bile bir tane sikindirik metal bir parça üretip satan kobi sahibinin yanına yaklaşamaz.

maaşla çalış çalış ananın amı bir karış. başkalarını zengin ediyorsun anca.

aklınıza hemen sikik sikik pastane kafe açma hayali falan gelmesin. tabi başarılı bir pastane kafa açmak da kolay değil ama daha niş bir sektör olmalı ki yeni oyuncuların önüne set çekip rekabeti düşürelim. (deneyimli olduğunuz bir sektör en iyisi)

iş kurmak diyince aklınıza çılgın fikirler gelmesin, kibrit çöpü üretin ama bir şey üretin.

bu mevzu kolay değil tabi, maaşlı bir çalışan için en büyük sorun sermaye biriktirmek ama maaşlı çalışma işinin asla sonu gelmiyor.

Last edited:
  • +1
Reactions: churmaxxed, Resistance., Atsizz and 6 others
Su

• +1
  • Hmm...
Reactions: churmaxxed, why not me?, Tallooksmaxxer and 1 other person
fazla uzatmayacam bizim gibi 3. dünya ülkelerinde iş sahibi olmak başarabilirseniz dünyanın en kral olayıdır ve işçlik de boktan bir şeydir. burası avrupa değil, maaşla rahat bir hayat sürmek çok küçük bir kesim insanlar için geçerli. ancak onlar bile bir tane sikindirik metal bir parça üretip satan kobi sahibinin yanına yaklaşamaz.

aklınıza hemen sikik sikik pastane kafe açma hayali falan gelmesin. tabi başarılı bir pastane kafa açmak da kolay değil ama daha niş bir sektör olmalı ki yeni oyuncuların önüne set çekip rekabeti düşürelim. (deneyimli olduğunuz bir sektör en iyisi)

iş kurmak diyince aklınıza çılgın fikirler gelmesin, kibrit çöpü üretin ama bir şey üretin.

bu mevzu kolay değil tabi, maaşlı bir çalışan için en büyük sorun sermaye biriktirmek ama maaşlı çalışma işinin asla sonu gelmiyor.
okumicamda turkiye 3. dunya ulkesi degil

• JFL
Reactions: churmaxxed, Resistance., Misogynist_Maxxer and 3 others

en basitinden @dogu adam kredi çekip dükkan açtı tecrübeli olduğu işi yapıyo. ( tam olarak ne yapıyo bilmiyorum bazen atatürk bazen duvarlara asılan heykellerde yapıyomuş)

• +1
Reactions: Tallooksmaxxer
  • +1
Reactions: Resistance., Misogynist_Maxxer, dogu and 1 other person
en basitinden @dogu adam kredi çekip dükkan açtı tecrübeli olduğu işi yapıyo. ( tam olarak ne yapıyo bilmiyorum bazen atatürk bazen duvarlara asılan heykellerde yapıyomuş)
ben ucuz wl satıyom knk almak istiyosan 1 dl 7tl dmden yaz

• +1
Reactions: dogu
okumicamda turkiye 3. dunya ulkesi degil
sen yıllık enflasyonun %80 olduğu kaç tane 1. dünya ülkesi gördün

• +1
Reactions: churmaxxed, Resistance., Misogynist_Maxxer and 2 others
Şuan stockluyom 2 günde 1 tane çıkıyor birim fiyatı 17.500 şuan bi ara 1 günde 2 tane sattı şimdi tekrar reklam giricem stocklayıp bide 800 bin liralık atatürk büstü ihalesi aldık 80 tane

• +1
Reactions: Serialsuicide and Tallooksmaxxer

Ne kadar bütçen var kredi çeke biliyor musun nelerde tecrüben veya bilgin var ben mesela heykeli 2.500 e üretip 17.500 e satıyorum 1-2 günde çıkıyor heykel ondan sonra tekne işine gireceğim bütçe olunca eğer doğru işi yaparsan çok kazanırsın ve yaptığın işlerle uğraşan adamalrla mutlaka arkadaş ol.

1758052925164

Last edited:
  • +1
Reactions: Serialsuicide, İNTİKAM VAKTİ and Tallooksmaxxer
Romayı yeniden inşaa etmek zorunda değilsiniz,

Yurt dışında olup ülkemize uyarlayabileceğiniz her işi burada tutturabilme şansınız var.

Fakat her şeyden önemlisi para akışı,

Bir para akışı yaratamadığınız sürece asla hiç bir şeye girişmeyin.

• +1
Reactions: churmaxxed, İNTİKAM VAKTİ, Misogynist_Maxxer and 3 others
Romayı yeniden inşaa etmek zorunda değilsiniz,

Yurt dışında olup ülkemize uyarlayabileceğiniz her işi burada tutturabilme şansınız var.

Fakat her şeyden önemlisi para akışı,

Bir para akışı yaratamadığınız sürece asla hiç bir şeye girişmeyin.
Hakkariyi yeniden inşa edelim

Attachments

• 1758053268564.png
    1758053268564.png
    231.9 KB · Views: 0
  • JFL
Reactions: Serialsuicide, Misogynist_Maxxer and Atsizz
  • +1
Reactions: dogu
is kurmak lazim bir hedef degil,
Para kazanman lazim, bunu is kurarak yapmalisin.
hersey satis, satisin mantiginj anlamalisin, demek istedigim bir dolandiric insanlada hayal satar, bir barista caffee veya cookie, bir girisimci bir soruna en optimali satmali,

sadece bir is kur, ve batacak, bir daha kur tekrar batacak, her bir iste birseyler ogrenmis olacaksin, bir mali masavir veya avukat kadar sistemi ogreneceksin, bir grafiker kadar adobe bir marketer kadar scalelemeyi ogreneceksin, en onemli nokta bunlari ogrenmeye calisarak ogrenemezsin, surecin icinde ogrenmelisin, mesela ben hic ofis kiralamadim, bunu online ogrenemem, kiralama islemini yaparak, ic mimarla calisarak filan surecte ogrenecegim birsey.

en onemli nokta yapmak, zaten ilk girisimlerinde herturlu yuksek ihtimal istedigin basariyi yakalayamayacaksin, ama basariyi tecrube olarak gorursen cok sey kazanirsin,

suan baya fazla denemem oldu, istedigim basariyi yakalayamadim, ama cook sey ogrendim, bildigimi sandigim veya ihtiyacim olmadigini sandigim cok sey ogrendim, onemli olan batarken kaynaklari aktarabilmek + gelecek planlarin icin yeterli sarmeye yaratabilmek.

• +1
  • Hmm...
Reactions: Serialsuicide, Tallooksmaxxer and Misogynist_Maxxer