keşke okul okumasaydım

Ozchyn

Ozchyn

people change.
evet beni birçok açıdan geliştirdi, anılarım oldu, bilim öğrendim, farkındalığım arttı, şu bu...

evet temel şeyler öğreniyoruz ortaokul sonuna kadar, lise de öyle sayılabilir belki

ama bence ortaokul mezunu olmak yeterli

ya da belki hiç okumamak

biliyorum çok wtf bir durum gibi geliyor kulağa

okul okuyosun, geç yatmaya başlıyorsun, mal mal insanlarla bir yere tıkılıyorsun hapishane misali, katlanmak zorundasın, o kadar low inhib olmadığın için de adam akıllı mutlu olmayorsun sosyal olarak

yok Hidrojenin sembolü H imiş atom numarası 1 miş. bu bilgi sen taa üniden mezun olana kadar veya belki de hiç işine yaramayacak.

evet bu çok dar bir bakış açısı, sonuçta biz o temelleri daha kompleks sonradan öğreneceğimiz bilgileri anlamak için öğreniyoruz

ama şunu diyorum

biz sapık gibi hadi integral öğreneyim hadi biyokimya öğreneyim biyoproses biyotransport şu bu öğreneyim demiyoruz

okuyacağın bölüme harbiden ilgili biriysen hep öyle olduysan üniversitenin ortamına sistemine katlanabilirsin tabii

tabii o noktaya gelene kadar yüzlerce stresli sınavlardan geçmelisin, ve kabul edelim o yüzde bir kişiysen bunları amaçsız öğrenip amaçsız ilerliyorsun hayatta

neyse sadede gelelim artik

onca yılı zamanı anne babamiz biz dogmadan once planlasaydi da iste arastirsaydi bizim ne yeteneklerimiz oldugunu ne alanlara yatkin oldugumuzu daha pratik şeyler öğrenseydik

biliyorum hayati idame etmek gerekiyor meslek lazim

ama insanlar para harcayacak seyler ariyor zaten

ben mesela okula gidip uykumu moralimi her seyimi bozmasi yerine

bir veya birkac spor dalinda ustalasmayi, fazla dilde akıcı olmayı, birkac sanat dalinda yetenek sahibi olmayi, ve zanaat öğrenmeyi yeğlerdim

veya her ne sikimse

ama eminim ki öğrenip unuttugum bir sikime yaramamis, yaramayacak, zorlama salak manmade bilgiler ogrenmekten katbekat daha iyi olurdu, daha mutlu olurdum

• +1
  • JFL
Reactions: letrozoleabusing324, Serialsuicide, Iranidnordid and 5 others
Yav sen ne anlatıyorsun aq,

Okul keşke okumasaydim diyen birisi ya başarısızdır ya da aşırı başarılıdır.

Soylediklerine göre aşırı başarılı değilsin, başarısız olduğun için de kendi kendine cope mekanizması geliştirmişsin.

"Man-made bilgiler" ve bu gündelik hayatta gözlemlenilebilen bir bilgi:ROFLMAO:

Godumun low iqlari sizi

• +1
Reactions: BugraSA, googlegemini and AffcetedDrake93

Soylediklerine göre aşırı başarılı değilsin, başarısız olduğun için de kendi kendine cope mekanizması geliştirmişsin.

Godumun low iqlari sizi
anasını fırfırladığım iqnun ne anlama geldiğini bilmeyip iqyu zeka ölçmek olarak kullanıyo ayrıca orosbu cocu tembel olup zeki olan insan çok gördüm ben böyle normielerle uğraşıyoz:lul:

Godumun low iqlari sizi
yok babuş,
önce seni kim incitti onu söyle,
irl'de gösteremediğin nefretini burada kusma pussy gibi

vakıf üniversitesinde %100 burslu mbg okuyorum seneye almanyada hibeli erasmusa gidicem, ortalamam 2.81

farklı bir hayat düşünmek illa başarısız olmayı gerektirmiyor yani xd

belki senin için öyledir ama
bu zihinsel esneklik olmadığı için low iq low iq diyerek projecting yapma forumlarda

• +1
  • JFL
Reactions: coax96, Serialsuicide and mtn_dude_193

Godumun low iqlari sizi
Knk bu düşüncenin temeli türkiye eğitim sisteminden geliyor aslında başarı veya başarısızlık değil

Sürekli değişen sınav sistemi, çan eğrisi sistemi, okuduktan sonra unemployed olma ihtimali yüksek oluşu. Yalnızca top 10 taş çatlasa en kötü 15 üniye girmen gerek. Kısaca seni olabildiğince oyalamaya ve hayatını ona adamaya planlanmış bi sistem. Okusan ve onca şey yapsan bile seni sefil ve süründürebilecek bi ülke, sınav sistemi.

• +1
Reactions: googlegemini and Ozchyn
Knk bu düşüncenin temeli türkiye eğitim sisteminden geliyor aslında başarı veya başarısızlık değil

Sürekli değişen sınav sistemi, çan eğrisi sistemi, okuduktan sonra unemployed olma ihtimali yüksek oluşu. Yalnızca top 10 taş çatlasa en kötü 15 üniye girmen gerek. Kısaca seni olabildiğince oyalamaya ve hayatını ona adamaya planlanmış bi sistem. Okusan ve onca şey yapsan bile seni sefil ve süründürebilecek bi ülke, sınav sistemi.
Ülke nüfusu 90 milyon

• +1
Reactions: BugraSA and Iranidnordid
yok babuş,
önce seni kim incitti onu söyle,
irl'de gösteremediğin nefretini burada kusma pussy gibi
Hiçbir yerde nefret kusmadim
vakıf üniversitesinde %100 burslu mbg okuyorum seneye almanyada hibeli erasmusa gidicem, ortalamam 2.81
Bu neyi kanıtlıyor aq
anasını fırfırladığım iqnun ne anlama geldiğini bilmeyip iqyu zeka ölçmek olarak kullanıyo ayrıca orosbu cocu tembel olup zeki olan insan çok gördüm ben böyle normielerle uğraşıyoz:lul:
Sizin gibilerle ugrasamayacagim, bana normie diyor bir de.

Istediğin kadar çabala, salaksan zekası yüksek olan adamın yanına bile yaklaşmazsin. Nasıl doğduysan osun.

Cage

• +1
Reactions: ascndndfrgt, Stardew and stacyworshipper
Türkiye'de kimseyi kimse okumaya zorlamiyor knk

Ona bakarsan Türkiye'den Harvard'a fln da giden var yokluktan, bu adamlarla senin farkın onun isteği, azmi ve zekası.

He tabii Harvard'a gitmek öyle pek zeka gerektiren bir durum değil orasi ayrı.

• +1
  • JFL
  • Ugh..
Reactions: BugraSA, Serialsuicide, Stardew and 2 others
ilkokul zihniyeti zeki ve çalışkanın farkını bilmiyo gerizeğkalı

• +1
Reactions: Stardew
orta okuldan sonrası cidden boş lise ortamı falan güzelde sırf onun için 4 senemi çöp etmek istemezdim

• +1
Reactions: Stardew and Ozchyn
  • +1

aynen
bunun yanında bir de demek istediğim
bunca zamanı
daha tutkuyla yapacağın
uyku kaybettirmeyecek
donanımını geliştirecek şeylere harcasan
dediğim gibi
birkaç spor dalında ustalaşmak
birkaç dili ana dilin gibi konuşabilmek
birkaç zanaatta ve sanatta ustalaşmak
farklı farklı beceriler öğrenmek

illa bir binaya gitmek için para ve/veya ruhunu, zamanını, sabrını harcayıpn debelenmek gerekmiyor

• +1
Reactions: maarda and Iranidnordid
Ona bakarsan Türkiye'den Harvard'a fln da giden var yokluktan, bu adamlarla senin farkın onun isteği, azmi ve zekası.
azmi ve zekası (aylık geliri en az 2 milyon tl olan aile)

Last edited:
  • JFL
  • +1
Reactions: coax96, Serialsuicide, Ozchyn and 3 others
aynen
bunun yanında bir de demek istediğim
bunca zamanı
daha tutkuyla yapacağın
uyku kaybettirmeyecek
dediğim gibi

illa bir binaya gitmek için para ve/veya ruhunu, zamanını, sabrını harcayıpn debelenmek gerekmiyor
İşte para denen faktör burada devreye giriyor
Paran varsa yaparsın
Paran yoksa yapamazsın
“Muhh bilgi muhh network” elimizde internet var. Hepsine hemen ulaşabilirsin. Üniversitenin artık tek önemi daha çok kazanan bi köle olabilmek

• +1
  • JFL
Reactions: Stardew, Ozchyn and maarda
Türkiye'de kimseyi kimse okumaya zorlamiyor knk

He tabii Harvard'a gitmek öyle pek zeka gerektiren bir durum değil orasi ayrı.
Ya bak bunları çok duyuyorum
Mesela yurt dışı eğitimi güzellemesi çok gördüm heveslendim ettim

Ama kimse bana 10 kişinin en az 5’inin maddi sorunlar ve burs kıtlığından dolayı geri dönmesinden bahsetmedi

Kimse bana türkiyeye göre girişi daha kolay ancak okunmasının daha zor olduğunu söylemedi

Kimse bana danışmanların dolandırabildiğini vize ve bürokratik süreçlerin adamların sikinin keyfine göre tersine gidip en az 60 bin liramın çöpe gidebileceğini söylemedi

Kimse oraya alışmanın vs psikolojik zorluklarından bahsetmedi

Gerçekten dediğin kadar azim ve hırs ile olma ihtimali çokta yüksek değil

Türkiyedesin, alt-orta sınıfsın, ailenin senin okulun için birikimi yok, yurtdışı için eğitilerek büyütülmedin. Elinde burda top 10 üniden top 10 bölümden birini kazanmak ve üni sürecinde de kendini bayağı bi sikmek dışında seçeneğin yok.

• +1
Reactions: Stardew, Ozchyn and Naughty America
evet beni birçok açıdan geliştirdi, anılarım oldu, bilim öğrendim, farkındalığım arttı, şu bu...

evet temel şeyler öğreniyoruz ortaokul sonuna kadar, lise de öyle sayılabilir belki

ya da belki hiç okumamak

okul okuyosun, geç yatmaya başlıyorsun, mal mal insanlarla bir yere tıkılıyorsun hapishane misali, katlanmak zorundasın, o kadar low inhib olmadığın için de adam akıllı mutlu olmayorsun sosyal olarak

yok Hidrojenin sembolü H imiş atom numarası 1 miş. bu bilgi sen taa üniden mezun olana kadar veya belki de hiç işine yaramayacak.

evet bu çok dar bir bakış açısı, sonuçta biz o temelleri daha kompleks sonradan öğreneceğimiz bilgileri anlamak için öğreniyoruz

ama şunu diyorum

biz sapık gibi hadi integral öğreneyim hadi biyokimya öğreneyim biyoproses biyotransport şu bu öğreneyim demiyoruz

okuyacağın bölüme harbiden ilgili biriysen hep öyle olduysan üniversitenin ortamına sistemine katlanabilirsin tabii

tabii o noktaya gelene kadar yüzlerce stresli sınavlardan geçmelisin, ve kabul edelim o yüzde bir kişiysen bunları amaçsız öğrenip amaçsız ilerliyorsun hayatta

onca yılı zamanı anne babamiz biz dogmadan once planlasaydi da iste arastirsaydi bizim ne yeteneklerimiz oldugunu ne alanlara yatkin oldugumuzu daha pratik şeyler öğrenseydik

bir veya birkac spor dalinda ustalasmayi, fazla dilde akıcı olmayı, birkac sanat dalinda yetenek sahibi olmayi, ve zanaat öğrenmeyi yeğlerdim

veya her ne sikimse

ama eminim ki öğrenip unuttugum bir sikime yaramamis, yaramayacak, zorlama salak manmade bilgiler ogrenmekten katbekat daha iyi olurdu, daha mutlu olurdum
Zaman kaybetmissin hemde fazla
Framein boyle ola biliirdi
IMG 7916

• JFL
  • +1
Reactions: coax96, Turanmethod, Stardew and 2 others
Ama kimse bana 10 kişinin en az 5’inin maddi sorunlar ve burs kıtlığından dolayı geri dönmesinden bahsetmedi
Oran oyle midir bilmiyorum ama donen cidden cok oluyor
Kimse bana danışmanların dolandırabildiğini vize ve bürokratik süreçlerin adamların sikinin keyfine göre tersine gidip en az 60 bin liramın çöpe gidebileceğini söylemedi
Bilinen danismanlar dolandirmaz, merdiven alti bir yere gittiysen olabilir. Burokratik isler cidden oyle yuruyor biraz, ama evraklari tam verdiysen ve maddi durumun da yeterliyse problem cikmaz genelde. Istisnalar yok degil, gidemeyen arkadasim da oldu sacma sapan bir nedenden.
Kimse oraya alışmanın vs psikolojik zorluklarından bahsetmedi
Bu cidden cok cok zordu en azindan benim icin

• +1
Reactions: Nox𓂀, Ozchyn, Naughty America and 1 other person
Oran oyle midir bilmiyorum ama donen cidden cok oluyor

Bilinen danismanlar dolandirmaz, merdiven alti bir yere gittiysen olabilir. Burokratik isler cidden oyle yuruyor biraz, ama evraklari tam verdiysen ve maddi durumun da yeterliyse problem cikmaz genelde. Istisnalar yok degil, gidemeyen arkadasim da oldu sacma sapan bir nedenden.

Bu cidden cok cok zordu en azindan benim icin
Ki bak bide italyadan bahsediyoruz. İtalya türkiye için gidilebilecek tüm faktörleri ele aldığımızda en iyi seçenek. O en iyi seçenekte bile 10 öğrencinin 5’i çoğunlukla maddi kaynaklardan ötürü geri dönüyor.

• +1
Reactions: Stardew and Ozchyn
azmi ve zekası (aylık geliri en az 2 milyon tl olan aile)
Yrrm çoğunluk öyle zaten biz elinde çok bir şeyi yokken burslu gidenlerden bahsediyoruz

• JFL
Kanka %50 verisini nerden aldin onu merak ettim, bir kaynak var mi?

Bu adam videosunda söylüyor. 2-3 senwden fazladır full italyada okumayla alakalı içerikler üretiyor.

• +1
Reactions: Ozchyn and Stardew
dediğim gibi
Bunların hepsini okula giderken de yaparsın btw
Ki bak bide italyadan bahsediyoruz. İtalya türkiye için gidilebilecek tüm faktörleri ele aldığımızda en iyi seçenek. O en iyi seçenekte bile 10 öğrencinin 5’i çoğunlukla maddi kaynaklardan ötürü geri dönüyor.
Abartin aminakoyim sıç sıç

İtalya'da meheme restoranında kaçak işçi saatlik 8 Euro maaş ile part time okul saatiyle birlikte 4 arkadaşınla kaldığın bir evde ekstra harcamalarin olmadan nasıl yasayamiyirsun ?

Gören sanicak İtalya'ya gitmiş okumuş geri dönmüş tecrübelerden anlatiyor

• +1
Türkiyedesin, alt-orta sınıfsın, ailenin senin okulun için birikimi yok, yurtdışı için eğitilerek büyütülmedin. Elinde burda top 10 üniden top 10 bölümden birini kazanmak ve üni sürecinde de kendini bayağı bi sikmek dışında seçeneğin yok
Dediğin diğer şeylerin yarısında haklısın ama burada tamamen yanlışsin.

Yurtdisina gitmek için o şekilde buyutulmen şart değil, yurtdışında okumak için birikiminin olması şart değil.

Yokluktan giden varsa sen de gidebilirsin, başkasının yaptığını senin yapamayacagin ne malum ?

Yeterince isteyen ve yeterince kafası çalışan herkes yurtdışına cebinden 1000 dolardan fazla çıkmayarak gider

• +1
  • JFL
Reactions: BugraSA, Stardew and Naughty America

Bu adam videosunda söylüyor. 2-3 senwden fazladır full italyada okumayla alakalı içerikler üretiyor.

Genelinin %30'unun dondugune dair veri var da Turklerin %50'yi kendisi uydurmus. Bilemiyorum da oyle olsa da sasirmam sahsen

Yurtdisina gitmek için o şekilde buyutulmen şart değil, yurtdışında okumak için birikiminin olması şart değil.

Yokluktan giden varsa sen de gidebilirsin, başkasının yaptığını senin yapamayacagin ne malum ?

Yeterince isteyen ve yeterince kafası çalışan herkes yurtdışına cebinden 1000 dolardan fazla çıkmayarak gider
birikim olmadan sehir bile degistermezsin kanka ne ülkesi

• +1
Reactions: herson, Stardew and Iranidnordid

Olm siz hayatı ne sanıyorsunuz amk herkes gerizekalı mı yksye giriyor öyle bişey mi düşünüyorunuz harbiden

• +1
birikim olmadan sehir bile degistermezsin kanka ne ülkesi
Ne mal adamlarsiniz siz aq

Uçak biletini bile okulun karşıladığı dönemde birikimsiz okuyamayacak misin:ROFLMAO:

• +1

Paran yoksa ailenin maddi durumu orta-üst sınıfın altıysa çoğu durumda gidemiyprsun gitsen bile geri dönüyorsun bu kadar. Diyelim hadi gittin hadi bitirdin iflahın sikiliyor dersidir geçinmesidir onlar sana ekstra sorumluluk oluyor. Kiminin ailesi yeteri kadar yolluyor para zaten.

• +1
Reactions: Ozchyn and Stardew
Türkiyedesin, alt-orta sınıfsın, ailenin senin okulun için birikimi yok, yurtdışı için eğitilerek büyütülmedin. Elinde burda top 10 üniden top 10 bölümden birini kazanmak ve üni sürecinde de kendini bayağı bi sikmek dışında seçeneğin yok.
aynen tam olarak bu
türkiyede okumak, verdiğin kadarını almıyorsun

o yüzden keşke farklı bir yol çizilseydi bana diyorum çok dogru soyluyosun

saf eziyet

• +1
Reactions: Stardew and Iranidnordid
Genelinin %30'unun dondugune dair veri var da Turklerin %50'yi kendisi uydurmus. Bilemiyorum da oyle olsa da sasirmam sahsen
Mantığı şu türklerde daha çok geri dönme oluyor yuvarlama yapmış evet

• +1

Uçak biletini bile okulun karşıladığı dönemde birikimsiz okuyamayacak misin:ROFLMAO:
vasifsiz ogernciyi kim alsin senin dedigin ustun yetenekli veya akedemik olarak cok basarlili olan insanlar obur turlu hangi universite masraflsrini karsiliyor amk

• +1

Olm adamlar seni kredi kartı gibi görüyor tüm eğitim kurumları tüm devletler dünya genelinde özel üni tarzı programlar başlattı örnek odtü kıbrıs gibi vs.

• +1
  • Nerd
Reactions: Ozchyn and Nox𓂀
Olm siz hayatı ne sanıyorsunuz amk herkes gerizekalı mı yksye giriyor öyle bişey mi düşünüyorunuz harbiden
Insanların %90i risk almaktan korkuyor.

%5'i yapamayacağını düşünüyor.

%3'unun ailesi vs izin vermiyor

%1'i de okul sayesinde gidiyor

Geri kalan %1 de Anadolu'da olmasına rağmen götünü sıkıyor AP / SAT ile gidiyor.

Paran yoksa ailenin maddi durumu orta-üst sınıfın altıysa çoğu durumda gidemiyprsun gitsen bile geri dönüyorsun bu kadar
Mal mısın kardeşim ?

Full ride al bak bakalım gidebiliyor musun gidemiyor musun :ROFLMAO:, senin mantığına göre hindistanlilwrin hiçbirinin üniversite okuyamamasi lazımdı ama bak bakalım domine ediyorlar international havuzunu
vasifsiz ogernciyi kim alsin senin dedigin ustun yetenekli veya akedemik olarak cok basarlili olan insanlar obur turlu hangi universite masraflsrini karsiliyor amk
Yarram vasıfsız olma o zaman salak mısın

Aptalin tembelin teki olan adam gelmiş ağlıyor Türkiye'de sistem çok kötü diye, vay canına sorun sende değil ama tamamen sistemde değil mi ?

Paşa paşa vasıfsız olmayacaksın kardeşim. Bebek değilsin git çalış, kafanı çalıştır çabala. Sonra da ağlama

Sizin gibi bu KONUDA cahil olanlarla daha fazlasını yazmayacağım, sorunuz varsa cevaplarım ama sadece kendi kolpa mekanizmanız içerisinde dört takla atıp duruyorsunuz.

Başarılı olman gerekiyorsa olursun, olmazsan da sistemi suçlu bulamazsın. Yapan yapıyor

Bitmiştir

• +1
  • JFL
Reactions: BugraSA and Naughty America

Aptalin tembelin teki olan adam gelmiş ağlıyor Türkiye'de sistem çok kötü diye, vay canına sorun sende değil ama tamamen sistemde değil mi ?

Paşa paşa vasıfsız olmayacaksın kardeşim. Bebek değilsin git çalış, kafanı çalıştır çabala. Sonra da ağlama

Sizin gibi bu KONUDA cahil olanlarla daha fazlasını yazmayacağım, sorunuz varsa cevaplarım ama sadece kendi kolpa mekanizmanız içerisinde dört takla atıp duruyorsunuz.

Başarılı olman gerekiyorsa olursun, olmazsan da sistemi suçlu bulamazsın. Yapan yapıyor

Bitmiştir
be amiakodumun salaagi aldiklari kisiler arasinda %0.5-1 arasindaki ogrenciler hatta belki daha otesi 2m uniye gecicek ogrenci var herhangi bir sporda dogustan yetenegimide ben secmiyorum akedemik olarakta derece ogrencileri bile dogru duzgun cikamiyorlar yurt disina diyorsunki 1000 dolar altina ulke degistirim aptal falanda degilim trdeki ilk70 liseden birindeyim siktirgit bu forumdan cik turkiyenin haline bak biraz sen tabi yurtdisinda hicbirseyden haberin yok
sistemde yarrragim gibi ayni

Last edited:
  • +1
Reactions: Ozchyn
Insanların %90i risk almaktan korkuyor.

%5'i yapamayacağını düşünüyor.

%3'unun ailesi vs izin vermiyor

%1'i de okul sayesinde gidiyor

Geri kalan %1 de Anadolu'da olmasına rağmen götünü sıkıyor AP / SAT ile gidiyor.

Mal mısın kardeşim ?

Full ride al bak bakalım gidebiliyor musun gidemiyor musun :ROFLMAO:, senin mantığına göre hindistanlilwrin hiçbirinin üniversite okuyamamasi lazımdı ama bak bakalım domine ediyorlar international havuzunu

Bitmiştir
surecleri sadece 'calismak ve istemek' parantezine sikistirmak cok yuzeysel bir bakis acisi. %1'lik istisnai durumlari ya da derece yapan burslulari kuralmis gibi gosterip banka teminati, bloke hesap, vize prosedurleri ve sosyoekonomik imkanlari yok sayamazsin. basta herkes cebinden 1000 dolar cikmadan gidebilir dedin, itiraz gelince o zaman derece yap, %1 ol noktasına geldin. yani aslinda sen de bu imkanlarin herkes icin kolayca ulasilabilir olmadigini kendi elinle kabul etmis oldun. insanlarin yasadigi finansal ve sistemsel engelleri görmezden gelip 'vasifsizlik” olarak etiketlemek gercek dunyadan kopuk bir elitizmden baska bir sey degil. dunyada firsat esitligi diye bir sey yok. sistem elestirisi yapan herkesi tembel veya bagirip aglayanilan etmek konuyu anlamamak demek

• +1
Reactions: Ozchyn and Naughty America

ya da belki hiç okumamak

ama şunu diyorum

veya her ne sikimse

bi kac dil konusup bir tane sporda ustalasıp okul okusan olmaz mi

• +1
Reactions: Ozchyn

Godumun low iqlari sizi
tamam işte kime göre neye göre başarısız olmuş, arkadaş kendisinin akademik zekasının diğerlerine göre daha az olduğundan ve akademik olarak zeki olmadığı için de zorla okutulmanın gereksiz olduğundan bahsetmiş işte
çoğu bilgi bu arada aşırı gereksiz, mesela ben havada %80 azot olduğunu ne yapabilirim, veya bitkilerdeki miyometriyumu ne yapabilirim?
Ha diyorsun ki okulun amacı çoğu bilgiyi göstererek hangisine ilgi duyduğunu göstermek, ve zaten alanını seçtiğin zaman okul müfredatının çoğundan fazlasını göreceksin, o konuda hak verebilirim, ama eğer bir insan belli bir konuda başarılı olamıyorsa onu zorlamak kendisine işkence çektirmekten başka bir şey değil
NDler olarak kesinlikle okul okumamalıyız bence. Çünkü zaten okulda dışlanacağın için hem ek travma eklemiş olursun kendine hem de okula gidince sosyal gelişimin olmaz en azından bir yerlerde çalışırsan belki gene orda dışlanırsın ama gerçek hayat tecrüben olur.

• +1
Reactions: Serialsuicide and Ozchyn

ya da belki hiç okumamak

ama şunu diyorum

veya her ne sikimse

bu adam çok high iq amk. sadece bu post değil, genel olaral

• +1
  • Love it
Reactions: Ozchyn and Iranidnordid