aytcanavari
Iron
Aylardır bir tane siktiğimin rme’si için maymun oldum. Önce lokal devlet hastaneme gittim, asimetrim için. Çapaya gönderdi, ordan ağız, diş, çene, cerrahisine gittim adam bazı yüz kemiklerimin simetrik olmadığını kabul etti ve her asimetri yakınmasıyla gelenler için aynı şeyi söyleyip gönderdi: “her insanın yüzü biraz asimetriktir” ulan banane amınakoyayım diğer insanlardan, ben kendi yüzümün asimetrik olmasını istemiyorum. Yap işte şu tedaviyi. Neyse ordan ortodonti ve estetik cerrahiye gitmemi söyledi, adam akıllı muayene olmak için özele gittim. Röntgen çektirdiler inceledi doktor bi kaç tmj testi yaptı ve dedi ki: “kemikler yamuk yani asimetrik olamaz sen gelişim çağında olduğun için asimetri normaldir“ adamın hiç bi sikim anlamadığını o an çaktım zaten amınakoyayım yüz kemikleri yamulamıyorsa benim suratım nasıl asimetrik o zaman. Sonra tmj için çapadayken ortodontik tedaviyi yaptıktan sonra kendiliğinden düzelir demişti adam bu özeldeki de bugün dedi ki bizim onun için de yapabileceğimiz bişey yok fizik tedaviye git hipermobil eklemlerin var. Bunun için yorum yapamicam çünkü tmj hakkında bilgim çok yok. Kısacası siz ameliyatlık olacak kadar kötü duruma gelene kadar kimse inisiyatifi ele almıyor hepsi birbirine şutluyor. Estetik kaygılar için gittiğiniz zaman hiç bir doktor size yardımcı olmuyor, en son bu kemik asimetrisiden başlayıp masseter asimetrisi ordan ısırma eşitsizliği diğer postürel problemler bla bla hepsi çığ gibi büyüyor ve siz 20 yaşınıza geldiğinizde yarrağı yiyorsunuz ve doktor bu sefer size diyor ki ameliyat olacaksın. Böyle olacağını da kuzenimden biliyorum çünkü o da küçükken böyleydi o asimetri büyüdü büyüdü adam şimdi ameliyat olmadan çözülemez durumda bütün yüz kemikleri de yarrağı yemiş durumda. Dsö piçlerine güvenmeyin kendi işinizi kendiniz halledin artık sadece tmj geçmesi için fizik tedaviye gidicem asimetriyi de kendim çözmeyi amaçlıyorum. Bi de hepsinden ayrı olarak hardmax yapmak için estetik cerrahı da bulamıyoruz amk paramızla rezil oluyoruz.
Last edited: