Mentalcel misiniz? Bu konuyu okuduktan sonra değilsiniz :d

ER enjoyer

ER enjoyer

Terachad in Türkiye Mtn in europe
Evet arkadaşlar hoşgeldiniz konuma şimdi size benimde hala muzdarip olduğum ama biryandanda oldukça ilgili olduğum bir konu olan mental sağlığın önemini ve nasıl mental sağlığımızı toparlayacağımızı anlatacağım.
İlk önce bizim günlük hayatımızı bozan en büyük şeylerden birinin mental sağlık olduğunu söylemeden geçemem.Peki neden? Sadece uzun boylu ve chad olmak hayatımızı mükemmel yapmaz mı? tabi yapar yarram :DDDD ama hiçbiriniz 190 üstü chad olamayacaksınız multi milyoner olmadığınız sürece.Bazenleri kendinize soruyor musunuz? Sokakta gördüğümortalama/çirkin görünüşlü insanlar nasıl mutlu ve sosyal/ilişki hayatı anlamında aktif yaşıyorda ben yaşayamıyorum? Bunun en büyük sebebi sizin kalıtsal yada çevresel birşekilde geliştirdiğiniz nörolojik sorunlar.Hiç kendinizi belirli bir kesimden dışlanmış hissettiniz mi?Genel olarak toplum desek yada özele inersek sınıf arkadaşları,yaşıtların vb. Eğer hissettiyseniz bunun en büyük sebebi nörotipik aktivitelerden uzaklaşmaktır ve git gide otistik diye dalga geçilen o insanlar gibi topluma karşı bi uyumsuzluk geliştirmektir.Çoğumuzun buraya düşme sebebi bile o.Hepimizin belli bir sorunu var kimimiz yakışıklı hergün başka bir kadınla ilişki yaşıyor ama kendiyle takıntılı(okb) ve hep gelişmek istiyor.Kimimiz sosyal anksiyete ve non nt bu yüzdeb insanlar tarafından kabul görmüyor kimimiz ağır depresif hergününü yatarak geçiriyor cart curt.Aslında sorun sadece dış görünüşte değildi sorun senin mentalindeydide çocukluğun çirkin yada asosyal yada ikisi(doğru orantılı) olarak geçtiği için belirli savunma mekanizmaları geliştirdin ve bunlardan dolayı şuanki hayatında zorlanıyorsun.Şimdi ise bunları çözme vakti.
İlk Adım(Teşhis)
İlk önce bi hayatından memnum olmama vb. sorununu seç ve bu sorunların içerisine gir hepsinin detaylarını araştır ve psikolojideki karşılığına bak bana pmdende yazabilirsin hastalık teşhisi tam olarakta koyma yetim olmasada yardım edebilirim.

İkinci Adım
gerçekten üstteki adımdan sonra kendini sıkıntılı bulmaya başladıysan psikiyatriye git ve reçeteli ilacını al (gerçekten sıkıntılı olsan zaten bilirdino yüzden cope biraz:forcedsmile:)

Üçüncü Adım ilaçları high t yüksek irade gereken davranışlarla destekle yani mesela sosyal anksiyeten mi var ilaç kullanırken git tüm sahnelere çık millete birşey anlatmasan dahi sunum yap ortamın yoksa bir ortam gördüğünde(keko olmadığına dikkat et) selam vererek gir ve alışmaya çalış.(ortamlara girmeyi ben hala yaomadım btw ama yapmak zorunda kalacam ileriki zamanlarda)

Tüm mentalcelliğini ortalama 1 ila 3 sene içerisinde yaşadığın deneyimler ve ilaçlar ile çözdükten sonrada hayatını yaşa kral

• +1
Reactions: IlI, Kayra139, maarda and 2 others
çok water konu ama bu konu hakkında tek thread açan kişi benim o yüzden kalsın böyle:lul:

• +1
Reactions: IlI
bu konudan sonra mentalcelliğimi bıraktım teşekkürler

• JFL
  • +1
Reactions: Kayra139 and ER enjoyer
Depresyonda olan mentalceller bu konuyu okuyup, fayda saglayamayinca seni sikecekler

• JFL
Reactions: ER enjoyer, Kayra139 and Aven
Sosyal anksiyete ve adhd var baya bi süredir ailem dısında kimseyle konusmuyorum jfl

• So Sad
  • +1
Reactions: Kayra139 and Tornoviaa
Sosyal anksiyete ve adhd var baya bi süredir ailem dısında kimseyle konusmuyorum jfl
ortam değiştir taşın yada dışarı çıkıp biryerde otur birileri bile seni bulabilir sen onları bulmadan ama birileriyle uzun süre konusmamak mentali baya siker söyleyeyim

• +1
ortam değiştir taşın yada dışarı çıkıp biryerde otur birileri bile seni bulabilir sen onları bulmadan ama birileriyle uzun süre konusmamak mentali baya siker söyleyeyim

Dost olarak gördüğün ve karşıdakinin de öyle hissettirdiği, ama ortak alan kalmayınca zamanla araya soğukluk girip tamamen ilişkinin kopması.

Bu cevaptan bağımsız, başıma geldi

• +1
Reactions: maarda
aga ben düzeliyom ya
arkadaş ortamım genişledi baya okulda okul dışında falan
karşı cinsle konuşurken artık eskisi gibi elim ayağıma dolanmıyor
özgüveni toparladıktan sonra doktorun uydurdugu teşhisler yalan artık gözümde

ve keko aşığı olmayan kafamın uyuştugu bir kız buldum irlden

''Hiç kendinizi belirli bir kesimden dışlanmış hissettiniz mi?'' Ben dışlanma hissi değil direkt nörotipik olmayan otistik, kaygılı davranışlarım ve fiziksel kusurlar yüzünden içinde bulunduğum topluma uyum sağlayamadığım için yaşıtım olan bazı normieler tarafından dışlandım ve kızlı ortamlara alınmadım düpe düz dışlandım yani arkamdan bile konuşmuş eleman ortama giremez bu halde diye yani adamlar kızlara karşı iyi bir imaj çizmek için yapıyor bunu zorbalığın daniskası bu ama en çok sinir olduğum bu davranışları gizliyorlar en azından dürüst ol. Bunu gerçek anlamda yaşadım yani his değil kesinlikle bu yüzden sosyal becerileri,karakteri olgunlaşmayı destekleyen aktivitelerden uzak kaldım istemsiz bir şekilde. Bu kişi nasıl destekleyici davranışlar olmadan kendini geliştirebilir ve güven kazanabilir ? Genel olarak insanlarla bağ kurmak, samimi olmak, ilişkileri başlatma ve yürütme konusunda beceriksizim ve bu davranışlarım ortaya çıktığında aşırı kaygı yaşıyorum ve yeni kişilerle tanışmaya çalışmak kolay olmuyor . 16 yaşımdan sonra genetik yatkın olduğum yüksek inhibisyon sebebiyle duygu durumlarım ergenlik ve çevresel etkileşimle birlikte daha çok içe kapanık, kaçıngan bir hale geldi bu yüzden klasik mentalcel psikolojisi olarak kendimi izolasyonla çürüttüm yıllarca. Foidler ve normieler diyor ya ''sosyalleşin bro gerisi gelir diye'' ulan siz nörolojik ve görünüş olarak farklı insanlara empati yapıyor musunuz da bu kadar kolay konuşuyorsunuz bu kadar kolay olsaydı bu insanlar olmazdı.
Şuanda spor yapıyorum, beslenme ve yağ oranıma dikkat ediyorum. Sosyal olarak sorun yaşamamak, donup kalmamak için kendimi entelektüel olarak güçlendiriyorum ve bunu deneyimle birleştirmek için aktivitelere katılmama gerekiyor anksiyeteyi yenip. Bir de yüz için estetik düşünüyorum .

Last edited:
  • JFL
''Hiç kendinizi belirli bir kesimden dışlanmış hissettiniz mi?'' Ben dışlanma hissi değil direkt nörotipik olmayan otistik, kaygılı davranışlarım ve fiziksel kusurlar yüzünden içinde bulunduğum topluma uyum sağlayamadığım için yaşıtım olan bazı normieler tarafından dışlandım ve kızlı ortamlara alınmadım düpe düz dışlandım yani arkamdan bile konuşmuş eleman ortama giremez bu halde diye yani adamlar kızlara karşı iyi bir imaj çizmek için yapıyor bunu zorbalığın daniskası bu ama en çok sinir olduğum bu davranışları gizliyorlar en azından dürüst ol. Bunu gerçek anlamda yaşadım yani his değil kesinlikle bu yüzden sosyal becerileri,karakteri olgunlaşmayı destekleyen aktivitelerden uzak kaldım istemsiz bir şekilde. Bu kişi nasıl destekleyici davranışlar olmadan kendini geliştirebilir ve güven kazanabilir ? Genel olarak insanlarla bağ kurmak, samimi olmak, ilişkileri başlatma ve yürütme konusunda beceriksizim ve bu davranışlarım ortaya çıktığında aşırı kaygı yaşıyorum ve yeni kişilerle tanışmaya çalışmak kolay olmuyor . 16 yaşımdan sonra genetik yatkın olduğum yüksek inhibisyon sebebiyle duygu durumlarım ergenlik ve çevresel etkileşimle birlikte daha çok içe kapanık, kaçıngan bir hale geldi bu yüzden klasik mentalcel psikolojisi olarak kendimi izolasyonla çürüttüm yıllarca. Foidler ve normieler diyor ya ''sosyalleşin bro gerisi gelir diye'' ulan siz nörolojik ve görünüş olarak farklı insanlara empati yapıyor musunuz da bu kadar kolay konuşuyorsunuz bu kadar kolay olsaydı bu insanlar olmazdı.
Şuanda spor yapıyorum, beslenme ve yağ oranıma dikkat ediyorum. Sosyal olarak sorun yaşamamak, donup kalmamak için kendimi entelektüel olarak güçlendiriyorum ve bunu deneyimle birleştirmek için aktivitelere katılmama gerekiyor anksiyeteyi yenip. Bir de yüz için estetik düşünüyorum .
Güzel yazı zaten nörotipikliği bu yüzden sordum.Ortamlara alınmazsan Seni olgunlaştıracak yada deneyimlendirecek deneyimleri yaşayamazsan nörodivergent olursun.Bunları çözmenin en iyi yoluda üstteki adımlarla bunların olma sebeplerini kökten çözüp baştan başlayarak nt filmler,oyunlar,gruplar vb. Şeylerle etkileşim haline geçmek

• +1
Reactions: tiredman
htn ve üstü nt olmanın önemi kalkıyor