nikolata
The Monster
Merak ettigimden soruyorum Allah'a iman etmemenizdeki neden ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
incel sitesine filan dusmedim bro burada low iq tiktok foidleri yerine normal insanlar varyok cunku
saka maka allaha nasi inanabiliyonuz amk inanmamak için o kadar fazla sebep var ki adam incel sitesine düşmüş hala tanrıya inanıyo
Neden engel olan şey neinanmak istiyorum ama inanamıyorum işte
Inanmayi defalarca denedim ama bana hicbirsey katmadiMerak ettigimden soruyorum Allah'a iman etmemenizdeki neden ne?
işi bırak yat dinlen okullar başlayana kadar kafa toplaBeyler cok kotuyum 3 gundur ciddi anlamda uyuyamiyorum vucuduma sanki civi bariyormus gibi heryerim aciyo nefes alamiyom gozum karaeiyor amk kafam patlicak galiba midemde cok bulaniyoe nefes alamiyorum napmaliyim balkona gecsem duzelirmi sabaha kadar beklicwm heryerim karincalaniyoe
orosbu cocuna dedimki boyum uzun olsun büyüyünce 170 kaldım amk allaha göre bu uzunmu şimdi okadar yeteneğin var bi kişiyi 190 yapamıyon ya ananı arvadını sikeyim allahAksine bos dualar edip hicbir karsilik alamamla iyice nefret etmemi sagladi
banada vücudun bu kadar mükemmel herşeyin bir amaca hizmet etmesinin böyle rastgele oluştuğunu iddia etmek saçma geliyorbi tanrının olması bile saçma geliyo aq işi gücü yok evreni yaratıp bizim gibi küçük insanlarla eğlenecek bide üstüne ona ibadet edip önünde eğilmemizi istiyor sanki egolu bir insan gibi hangi tanrının sevilmeye ihtiyacı olur ki bide adeletsizlik var bazı insanlar çok iyi hayat yaşarken bazıları berbat boktan bir hayat yaşıyo müslimlere sorsan buda onun sınavı o cennete gidecek filan derler depremde tüm ailemi ve evimi kaybetsem ve biri bana gelip buda senin sınavın kanka cennete gidecen falan dese deliririrm
olmadığını bilioyurm çünküNeden engel olan şey ne
islamın kolpa oldugu ve insan tarafından yazıldığı çok belli eğer yeterince tarafsız şekilde bakmayı becerirseniz.ufak bir örnek vereyim mesela, adam allahı bile insanlaştırıyor yok öfkelenirmiş sevinirmiş. tabi sorsan insanlar anlasın diye bu şekilde yazıyor derler (ki böyle böyle her boku aklayabiliriz). eskiden zaten kutsal şeylere bağlanan ne kadar inanç varsa altından eninde sonunda materyalist bir cevap çıkıyor. şuan günümüzde aklımızda beliren çoğu sorunun yanıtını bulabiliyoruz. bulamadıklarımızın yarattığı boşluğuda kanıtsız, çok kişi kabul ediyor diye güvenilir gözüken inançlar ile doldurmamıza gerek yok. tabi din genel olarak iyidir insanın psikolojisini iyi tutar, umut verir, şükretmesini sağlar, insanları bir araya toplar. inanmak bence aşırı saçma ama inanan bir toplumda yaşamak isterim.Merak ettigimden soruyorum Allah'a iman etmemenizdeki neden ne?
Mamiyi rahatsız etmeyinislamın kolpa oldugu ve insan tarafından yazıldığı çok belli eğer yeterince tarafsız şekilde bakmayı becerirseniz.
Ben de aynısı, içimde inanç yok amkinanmak istiyorum ama inanamıyorum işte
kime gore neye gore uzun demis daha spesifik olman lazimdiorosbu cocuna dedimki boyum uzun olsun büyüyünce 170 kaldım amk allaha göre bu uzunmu şimdi okadar yeteneğin var bi kişiyi 190 yapamıyon ya ananı arvadını sikeyim allah
allah bilerek gıcıklık yaptı şimdi geri müslüman olup 190 yap diycem busefer bu orosbu cocu skolyozda eder engellide eder anamıda fırfırlarkime gore neye gore uzun demis daha spesifik olman lazimdi
eğer rastgele bir şekilde bir tanrı olduğuna inanabiloyasınz rastgele bi şekilde evren ve doğada oluşabileceğine inanabiliriz diye düşünüyorumbanada vücudun bu kadar mükemmel herşeyin bir amaca hizmet etmesinin böyle rastgele oluştuğunu iddia etmek saçma geliyor
inanmayana saygı duyarımda bana saçma geliyor
deizim tanrısıBence allah var fakat iyi biri değil yani belirli bi düzeni yok sikinin keyfine göre iş yapıyor peygamberler de dümen
Allah sinirsiz merhametliMerak ettigimden soruyorum Allah'a iman etmemenizdeki neden ne?
foidler evrene mektup gönderiyom diyodu bende mektup gönderip 190 yap benimi desem ama bahtım sikik olduğu için skolyozda olurumAllah değilde işlerin yönetimini evrenin yaptığını düşünüyorum, tabi ikisini aynı kişi/şey olarak da düşünebilirsin, bence gerçekten biri var ama cennet cehennem gibi şeyler yok