Neden Allah inanmiyorsun?

nikolata

nikolata

The Monster
Merak ettigimden soruyorum Allah'a iman etmemenizdeki neden ne?

• +1
Reactions: Stardew, Iranidnordid, szenn and 1 other person
olmaması

• +1
  • JFL
Reactions: emire, caglar3, truesalvatore and 2 others
yok cunku

saka maka allaha nasi inanabiliyonuz amk inanmamak için o kadar fazla sebep var ki adam incel sitesine düşmüş hala tanrıya inanıyo

• +1
  • JFL
Reactions: caglar3, erlang, truesalvatore and 14 others
inanmak istiyorum ama inanamıyorum işte

• +1
Reactions: blackpillruinedmyli
yok cunku

saka maka allaha nasi inanabiliyonuz amk inanmamak için o kadar fazla sebep var ki adam incel sitesine düşmüş hala tanrıya inanıyo
incel sitesine filan dusmedim bro burada low iq tiktok foidleri yerine normal insanlar var

• +1
Reactions: Timuri, kumaddikt and syringee
Inanmayi defalarca denedim ama bana hicbirsey katmadi
Aksine bos dualar edip hicbir karsilik alamamla iyice nefret etmemi sagladi
Ustune dunya hayati hakkindaki tum bildiklerine ragmen insalari cennet cehennem olarak ayiriyor aq secmece bir olay bu allahin bilmedigi birsey yoksa bu forumdaki herhangi birinin inanmayacagini bilerek neden onu yaratiyor

• +1
Reactions: caglar3 and truesalvatore
Beyler cok kotuyum 3 gundur ciddi anlamda uyuyamiyorum vucuduma sanki civi bariyormus gibi heryerim aciyo nefes alamiyom gozum karaeiyor amk kafam patlicak galiba midemde cok bulaniyoe nefes alamiyorum napmaliyim balkona gecsem duzelirmi sabaha kadar beklicwm heryerim karincalaniyoe

• +1
Reactions: syringee
Beyler cok kotuyum 3 gundur ciddi anlamda uyuyamiyorum vucuduma sanki civi bariyormus gibi heryerim aciyo nefes alamiyom gozum karaeiyor amk kafam patlicak galiba midemde cok bulaniyoe nefes alamiyorum napmaliyim balkona gecsem duzelirmi sabaha kadar beklicwm heryerim karincalaniyoe
işi bırak yat dinlen okullar başlayana kadar kafa topla

bi tanrının olması bile saçma geliyo aq işi gücü yok evreni yaratıp bizim gibi küçük insanlarla eğlenecek bide üstüne ona ibadet edip önünde eğilmemizi istiyor sanki egolu bir insan gibi hangi tanrının sevilmeye ihtiyacı olur ki bide adeletsizlik var bazı insanlar çok iyi hayat yaşarken bazıları berbat boktan bir hayat yaşıyo müslimlere sorsan buda onun sınavı o cennete gidecek filan derler depremde tüm ailemi ve evimi kaybetsem ve biri bana gelip buda senin sınavın kanka cennete gidecen falan dese deliririrm

• +1
Reactions: truesalvatore and coax96
Aksine bos dualar edip hicbir karsilik alamamla iyice nefret etmemi sagladi
orosbu cocuna dedimki boyum uzun olsun büyüyünce 170 kaldım amk allaha göre bu uzunmu şimdi okadar yeteneğin var bi kişiyi 190 yapamıyon ya ananı arvadını sikeyim allah

• JFL
  • +1
Reactions: truesalvatore, susisesi and coax96
bi tanrının olması bile saçma geliyo aq işi gücü yok evreni yaratıp bizim gibi küçük insanlarla eğlenecek bide üstüne ona ibadet edip önünde eğilmemizi istiyor sanki egolu bir insan gibi hangi tanrının sevilmeye ihtiyacı olur ki bide adeletsizlik var bazı insanlar çok iyi hayat yaşarken bazıları berbat boktan bir hayat yaşıyo müslimlere sorsan buda onun sınavı o cennete gidecek filan derler depremde tüm ailemi ve evimi kaybetsem ve biri bana gelip buda senin sınavın kanka cennete gidecen falan dese deliririrm
banada vücudun bu kadar mükemmel herşeyin bir amaca hizmet etmesinin böyle rastgele oluştuğunu iddia etmek saçma geliyor

inanmayana saygı duyarımda bana saçma geliyor

• +1
Reactions: coax96, szenn and ascndndfrgt
180 altıyım
zengin değilim
htn değilim
daha ne olsun orospu çcouğu allah

• JFL
  • +1
  • So Sad
Reactions: truesalvatore, zeta_mogging, ankaranin_adami and 3 others
tatilde bile uyutmayan zorla uyandıran bi ailem var daha ne olsun aq yani

islamın kolpa oldugu ve insan tarafından yazıldığı çok belli eğer yeterince tarafsız şekilde bakmayı becerirseniz.ufak bir örnek vereyim mesela, adam allahı bile insanlaştırıyor yok öfkelenirmiş sevinirmiş. tabi sorsan insanlar anlasın diye bu şekilde yazıyor derler (ki böyle böyle her boku aklayabiliriz). eskiden zaten kutsal şeylere bağlanan ne kadar inanç varsa altından eninde sonunda materyalist bir cevap çıkıyor. şuan günümüzde aklımızda beliren çoğu sorunun yanıtını bulabiliyoruz. bulamadıklarımızın yarattığı boşluğuda kanıtsız, çok kişi kabul ediyor diye güvenilir gözüken inançlar ile doldurmamıza gerek yok. tabi din genel olarak iyidir insanın psikolojisini iyi tutar, umut verir, şükretmesini sağlar, insanları bir araya toplar. inanmak bence aşırı saçma ama inanan bir toplumda yaşamak isterim.

• +1
Reactions: truesalvatore, zeta_mogging, Iranidnordid and 4 others
islamın kolpa oldugu ve insan tarafından yazıldığı çok belli eğer yeterince tarafsız şekilde bakmayı becerirseniz.
Mamiyi rahatsız etmeyin
Yemek yiyip gidin

• +1
Reactions: nikitassss9 and eniyiguresci
inanmak istiyorum ama inanamıyorum işte
Ben de aynısı, içimde inanç yok amk
Öbür türlü risk almamak adına Müslüman rpsi yaparım yani ama hakiki olmayacağı için girişmiyorum bile

• +1
  • So Sad
Reactions: mtn_dude_193 and susisesi
orosbu cocuna dedimki boyum uzun olsun büyüyünce 170 kaldım amk allaha göre bu uzunmu şimdi okadar yeteneğin var bi kişiyi 190 yapamıyon ya ananı arvadını sikeyim allah
kime gore neye gore uzun demis daha spesifik olman lazimdi

• +1
  • JFL
Reactions: blackpillruinedmyli and coax96
kime gore neye gore uzun demis daha spesifik olman lazimdi
allah bilerek gıcıklık yaptı şimdi geri müslüman olup 190 yap diycem busefer bu orosbu cocu skolyozda eder engellide eder anamıda fırfırlar

• JFL
  • +1
Reactions: iwishiwastaller, -BayHarbourButcher, zeta_mogging and 1 other person
Bence allah var fakat iyi biri değil yani belirli bi düzeni yok sikinin keyfine göre iş yapıyor peygamberler de dümen

banada vücudun bu kadar mükemmel herşeyin bir amaca hizmet etmesinin böyle rastgele oluştuğunu iddia etmek saçma geliyor

inanmayana saygı duyarımda bana saçma geliyor
eğer rastgele bir şekilde bir tanrı olduğuna inanabiloyasınz rastgele bi şekilde evren ve doğada oluşabileceğine inanabiliriz diye düşünüyorum

Allah sinirsiz merhametli
insnalarin sana kotu davranmasi bilincalti oluyor(iradem disi)
sana verilen bu genetik insanlarin sana kotu davranmasina sebep oluyor(iradem disi)
git gide kortizol seviyem artarka hayatimdan yil caliniyor(iradem disi)
Allah bana bilerek kotu bir hayat veriyor. Neden boyle bir tanriya tapayim? olum olmasaydi kimse Allaha veya herhangi bir dine inanmazdi. O zaman bizim inanmamizdaki yegane sebep olumse biz Allaha degil, olume inaniyoruz.

Allah değilde işlerin yönetimini evrenin yaptığını düşünüyorum, tabi ikisini aynı kişi/şey olarak da düşünebilirsin, bence gerçekten biri var ama cennet cehennem gibi şeyler yok

Allah değilde işlerin yönetimini evrenin yaptığını düşünüyorum, tabi ikisini aynı kişi/şey olarak da düşünebilirsin, bence gerçekten biri var ama cennet cehennem gibi şeyler yok
foidler evrene mektup gönderiyom diyodu bende mektup gönderip 190 yap benimi desem ama bahtım sikik olduğu için skolyozda olurum:smonk: