Ölümlü Olduğunuzu Farkettiğiniz de Aldığınız Kararlar Nedir?

iyi vala nolsun yks kasmaya devam. sende durumlar nasıl? bide sen niye banlandin amk
undercover optaydi ben maarda ve menasi oyalarken gizlice gidip bi postal annelerine atti

islam dini gökten düşmedi ki amk. tüm dinlerin tarihsel bir arka planı var. hepsi basitten karmaşığa doğru ilerliyor. mesela ahiret bağlamında attığım kitabı okursan ahiret düşüncesinin nasıl yavaş yavaş ortaya çıktığını göreceksin. monoteizmde öyle
İslamda ki ahiret düşüncesiyle onların bi alakası yok, benzer olan tek nokta ölümden sonra hayat düşüncesi ki bu düşünce insanlarda her zaman olmuştur ve olacaktır.. Neyse keyfin bilir peygamber değilim ki islama davet edeyim milleti :feelsgood:..

• +1
Reactions: Zodiac
çok havalısın kanka kızlar kesin amımı sik diye dm atıyordur sana
lelouch pp koyan anime bağımlısı ergen anlayamaz bu işleri, kızlar amımı sik diye bana dm atıyolar ağla :hnghn:

• JFL
Reactions: ZerefDragnee1l
İslamda ki ahiret düşüncesiyle onların bi alakası yok, benzer olan tek nokta ölümden sonra hayat düşüncesi ki bu düşünce insanlarda her zaman olmuştur ve olacaktır.. Neyse keyfin bilir peygamber değilim ki islama davet edeyim milleti :feelsgood:..
nası yok amk ben direkt ahiret kavramının kendisinden bahsediyom

Yani ergen kardeşlerimiz hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar ya ascendleyecek chad olacak sonra partiden partiye karıdan karıya atlayacaklar, peki birgün öleceğini anladığında ne olacak? Ölüm varken dünya için çabalamak ne kadar mantıklı? Fikirlerinizi merak ediyorum..
Ure hayatta kal her sey kral sentetik genetik komunizm gelene kadar over :lul:

nası yok amk ben direkt ahiret kavramının kendisinden bahsediyom
islamdan önceki 3 büyük kitapta geçiyor bunlar ama tahrif edildiği için güvenilmez ,geçmişte de kavimlere peygamber gönderildi, insanlar ahiret bilgisini yarım yamalak kulaktan dolma da olsa öğrenmiş olabilirler.. Ama en güvenilir bilgi Kuran'da geçen..

• +1
Reactions: OgreGravital
Pesimist değil realist, çözüm odaklı olmak lazım eğer ölüm varsa ve kaçınılmaz bir gerçekse bunun için ne yapabilirsin? Sen şimdi üniversite kazanacaksın işte v-tape body yapacaksın fitnessa gidip, hadi düşük bi ihtimal dış görünüşü iyileştirdin sonra karı avına çıkacaksın, iş bulması kariyeri boku püsürü de var, hayatının bir anlamı olacak mı zannediyorsun? Mutluluk sence bunlarda mı?
Kanka ölümden sonra hayatın olduğu ne malum

Kanka ölümden sonra hayatın olduğu ne malum
Yaratıcın sana vahiyle bildirdiği için ona güveniyorsun ve inanıyorsun (başka seçenek yok)

• So Sad
Reactions: Eren151
islamdan önceki 3 büyük kitapta geçiyor bunlar ama tahrif edildiği için güvenilmez ,geçmişte de kavimlere peygamber gönderildi, insanlar ahiret bilgisini yarım yamalak kulaktan dolma da olsa öğrenmiş olabilirler.. Ama en güvenilir bilgi Kuran'da geçen..
tam anlamadım amk beynim çalışmıyor şuan. ama yukarıda ölümden sonra hayat düşüncesi hep vardı dedin de neye dayanarak dedin ki? çok çok eski insanların ölü gömme ritüellerini falan diyorsan pek temellendirmiyor onlar ahiret düşüncesini.

tam anlamadım amk beynim çalışmıyor şuan. ama yukarıda ölümden sonra hayat düşüncesi hep vardı dedin de neye dayanarak dedin ki? çok çok eski insanların ölü gömme ritüellerini falan diyorsan pek temellendirmiyor onlar ahiret düşüncesini.
ölümden sonra ruhların bir yere gittiğine inanıyorlar işte uçmag gibi, içgüdüsel olarak insanlar genelde ölümden sonra bi hayat düşünerek hayatlarına anlam bulmaya çalışmışlar (ahiret bilgileri yokken)

• +1
Reactions: Deleted member 107180
Bilmediği şeyde yok ossurukcan seni
Varsa çıksın karşıma 2 tokatlarım
Sen yarrakgibi jawi olan gozluk arkadas miisin ona benziyosun sanki bu arada allah yok

Varsa çıksın karşıma 2 tokatlarım
Sen yarrakgibi jawi olan gozluk arkadas miisin ona benziyosun sanki bu arada allah yok
Bence maarda yok cunku siktim oldu

• +1
Reactions: sladekilic, Zodiac and Deleted member 133325
ölümden sonra ruhların bir yere gittiğine inanıyorlar işte uçmag gibi, içgüdüsel olarak insanlar genelde ölümden sonra bi hayat düşünerek hayatlarına anlam bulmaya çalışmışlar (ahiret bilgileri yokken)
Cunku bilim ve felsefe henuz gelismemisti insanlar yasadiklari olaylari anlamlandiramiyorlardi

• Woah
Reactions: menas
Yani ergen kardeşlerimiz hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar ya ascendleyecek chad olacak sonra partiden partiye karıdan karıya atlayacaklar, peki birgün öleceğini anladığında ne olacak? Ölüm varken dünya için çabalamak ne kadar mantıklı? Fikirlerinizi merak ediyorum..
ölümsüzlüğü ve lifetime arttırmanın yollarını aramıştım

• Hmm...
Reactions: Xavier
Amımı sik -Kızlar

• JFL
Reactions: ZerefDragnee1l and Deleted member 133325

Users who are viewing this thread

Back