özgür irade ilizyonu

auitistsurvior

auitistsurvior

somethin something intellectual something cool
yaptıgımız secimler ve kararlar bir zincir gibi birbirine baglıdır kendimiz aslında karar vermiyoruz ozgur irade aslında yoktuır milyonlarca cevresel biyolojik tarihsel etkenler sana o kararı sectirdi

noroloji uzmanları bu konuyu bildigi icin insanları aksiyonlarından sorumlu tutmayı yanlıs goruyorlar

kendimiz kararlar almıyoruz fakat 'kötü' davranan diger insanları yok yere cezalandırıyoruz insanlar cok absurd

• +1
Reactions: wsdem, Auchelius, swaggy and 5 others
bu konu hakkında konusmak isteyen varsa yazabilir determinizm hakkında muhabbet edebilirz

• +1
Reactions: Auchelius, swaggy, maarda and 1 other person
daha uzun uzadıya acıklardımda usendim beyler isteyen olursda acıklayım konusalım

• +1
Reactions: Auchelius, swaggy, maarda and 1 other person
tabi bu depresif olmak icin yeterli bir neden degil isteyen varsa acıklanır

• +1
Reactions: Auchelius, swaggy, pashanimair and 1 other person
cok mantikli

aslinda personality de genetik degilmi

yani mesela senin mentalitenin stoic mi olacagı yoksa LDARlayacagın

dogustan belirlenmiyor mu?

• +1
Reactions: Auchelius, İNTİKAM VAKTİ, swaggy and 2 others
cok mantikli

aslinda personality de genetik degilmi

yani mesela senin mentalitenin stoic mi olacagı yoksa LDARlayacagın

dogustan belirlenmiyor mu?
hepsi genetik degil verdigin kararlar icin milyonlarcac etken var

tabi biz 'karar' veriyoruz ama karar vermek demek baska bir secenek var demek bizim dilimis determinizm icin yeterli kelimelere sahip degil

genetik determinizm zaten

mesela bu posta o commenti atma sebebim benim bu postu atmam benim bu postu atma sebebim beynimdeki milyonlarca noronun trilyonlarca kurdugu baglantılardı iliskilerden kaynaklı birsey yuzunden oldu

genetik determinizmde rol oynuyor ama determinizmin bir alt dalı stoic yada ldarlıycagında rol oynuyodur ama o sınırsız etkenlerden birisi genetik harici asırı fazla daha etken var stoic mi olcaksın ldarlıycakmısın

• +1
Reactions: Auchelius, swaggy, pashanimair and 1 other person
uğraştırmicaksa seni
okuruz baba
ozgur irade mutluluk icin essensiyal bir olay degildir kotu olaylar kacınılmaz ise iyi olaylarda kacınılmazdır bir kararı sen kendin vermedin diye uzulmene gerek yok hayatını film gibi dusun ilerisinde ne olacagını merak edip izlemeye devam et

kararlar bize ait degil derken 'kararı' sen veriyorsun ama o karar zaten senin her zaman verecegin bir karar idi yani bir masada oturdugunu hayal et onunde iki buton olsun birisi sana hangi butona basman gerektigini soyluyor ve sende basıyorsun

o masa senaryosunu dusun ama tek bir etken(hangi tusa basacagını soyleyen ses) yerine milyonlarca farklı etken o secenegi secmeni sagladı gelecegi degistirmen imkansiz ne yaparsan yap o kararı verecektin zaten

suan zihmindeki dusunceleri kelimelere dokemiyorum amkkkk umarım az anlamıssındır nietchenin kitaplarını ve yazılarını okumanı oneririm o adam en mutlu determinist olabilir guzel anlatıyor bu durumu

hayatını determinizmi kesfetemden once nasıl yasıyorsan oyle yasamaya devam et yani 'ozgur iradenin' var oldugunu dusundugun zamanlar nasıl yasıyorsan oyle yasamaya devam et cunku zaten kararlarımız pre determined ise bunun hakkında endiselenip pasif olup uzulecegimize onun tadını cıkarmalıyız birsey yediginde arkadaslarınla dısarı cıktıgında falan yine o hosuna gidiyor ozgur iradenin varlıgı hayattan aldıgın zevk ile bir korelasyonu yoktur kısaca

• +1
Reactions: orhanhic, Auchelius, swaggy and 1 other person
ozgur irade mutluluk icin essensiyal bir olay degildir kotu olaylar kacınılmaz ise iyi olaylarda kacınılmazdır bir kararı sen kendin vermedin diye uzulmene gerek yok hayatını film gibi dusun ilerisinde ne olacagını merak edip izlemeye devam et

kararlar bize ait degil derken 'kararı' sen veriyorsun ama o karar zaten senin her zaman verecegin bir karar idi yani bir masada oturdugunu hayal et onunde iki buton olsun birisi sana hangi butona basman gerektigini soyluyor ve sende basıyorsun

o masa senaryosunu dusun ama tek bir etken(hangi tusa basacagını soyleyen ses) yerine milyonlarca farklı etken o secenegi secmeni sagladı gelecegi degistirmen imkansiz ne yaparsan yap o kararı verecektin zaten

suan zihmindeki dusunceleri kelimelere dokemiyorum amkkkk umarım az anlamıssındır nietchenin kitaplarını ve yazılarını okumanı oneririm o adam en mutlu determinist olabilir guzel anlatıyor bu durumu

hayatını determinizmi kesfetemden once nasıl yasıyorsan oyle yasamaya devam et yani 'ozgur iradenin' var oldugunu dusundugun zamanlar nasıl yasıyorsan oyle yasamaya devam et cunku zaten kararlarımız pre determined ise bunun hakkında endiselenip pasif olup uzulecegimize onun tadını cıkarmalıyız birsey yediginde arkadaslarınla dısarı cıktıgında falan yine o hosuna gidiyor ozgur iradenin varlıgı hayattan aldıgın zevk ile bir korelasyonu yoktur kısaca
determinizmi kesfettikten once ve sonra hayatımda birsey degismedi zaten tum hayatım boyle gecmisse ben yine mutlu olmussam boyle olmaya devam cok sorun degil benim icin

• +1
kader baştan yazıldı over

• +1
  • Hmm...
Reactions: swaggy, pashanimair, Serialsuicide and 1 other person
kader baştan yazıldı over
quantum fizike gore kader yerine randomness teorisi var ama kader gercek degilse bile verdigimiz kararlar hala bize ait degil

fakat bu durum beni uzmuyor nedense anlam veremiyorum son 2 aydır boyle bende beynim uyusmayua basladı herseye karsı yuruken biri bakıp gulunce tepki veremiyorum determinizmi kesfediyorum tepki veremiyorum travma sonrası stres bozuklugu oldu sanırım

• +1
quantum fizike gore kader yerine randomness teorisi var ama kader gercek degilse bile verdigimiz kararlar hala bize ait degil

fakat bu durum beni uzmuyor nedense anlam veremiyorum son 2 aydır boyle bende beynim uyusmayua basladı herseye karsı yuruken biri bakıp gulunce tepki veremiyorum determinizmi kesfediyorum tepki veremiyorum travma sonrası stres bozuklugu oldu sanırım
ya gelecek randoım(yine kararları sen vermiyorsun)

yada gelecek tam kader

ikiside cok brutal cunku gelecek randomsa kumar oynuyorsun yani bi kızla yanlıslıkla carpısıp tanısamama sebebin tamamen jackpotu vuramadıgın icin hem genetik jackpot hemde hayat jackpotu amk

gelecek tam kaderse senin kaderin big bangin ilk olustugu milyarlar yıl onceden yazıldı bile

amınakoyayım blackpillin en dibinin dibi bu big bang yasandıgı ve evren genislemesi basladıgı saniyede senin benim icin OVER olmustu kainatin olusumu senin bekar kalaacgını garantiledi bile

• +1

Artık kim doğru yolu seçerse ancak kendi iyiliği için seçmiş olur. Kim doğru yoldan saparsa, o da ancak kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse bir başkasının günah yükünü çekmez ve onunla yargılanmaz. Ayrıca biz, peygamber göndermedikçe kimseye azap etmeyiz.

• +1
  • Hmm...
Reactions: orhanhic and swaggy
ya gelecek randoım(yine kararları sen vermiyorsun)

yada gelecek tam kader

ikiside cok brutal cunku gelecek randomsa kumar oynuyorsun yani bi kızla yanlıslıkla carpısıp tanısamama sebebin tamamen jackpotu vuramadıgın icin hem genetik jackpot hemde hayat jackpotu amk

gelecek tam kaderse senin kaderin big bangin ilk olustugu milyarlar yıl onceden yazıldı bile

amınakoyayım blackpillin en dibinin dibi bu big bang yasandıgı ve evren genislemesi basladıgı saniyede senin benim icin OVER olmustu kainatin olusumu senin bekar kalaacgını garantiledi bile
bundan daha blackpilled bir sey yok amınakoyayım

BİG BANGDEN ONCE SENİN KADERİN YAZILDI VE O ZAMAN BİLE OVERDI

@maarda dusuncelerin neler bence cia bu yazdıklarım gorse psikolojik warfare silahı olarak kullanır aq

• +1
Reactions: orhanhic, Auchelius, swaggy and 2 others
Artık kim doğru yolu seçerse ancak kendi iyiliği için seçmiş olur. Kim doğru yoldan saparsa, o da ancak kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse bir başkasının günah yükünü çekmez ve onunla yargılanmaz. Ayrıca biz, peygamber göndermedikçe kimseye azap etmeyiz.
tek sorun biz secim yapmıyoruz sende secim yapmıyorsun az once yazdıgın seyler bu postu benim attıgım icin ve diger sınırsız eksternal faktorlerden dolayı attın

ozgur iradeye sahip oldugumuz bir senaryoda bile morality ve ahlaki degerler insan urunudur her senaryoda insnları yaptıgı seylerden dolayı suclamak aptallıkltan ibaret

• +1
yo herseyi allah yönetiyor o yaptiriyor

• +1
  • WTF
  • JFL
Reactions: orhanhic, auitistsurvior, swaggy and 2 others
tek sorun biz secim yapmıyoruz sende secim yapmıyorsun az once yazdıgın seyler bu postu benim attıgım icin ve diger sınırsız eksternal faktorlerden dolayı attın

ozgur iradeye sahip oldugumuz bir senaryoda bile morality ve ahlaki degerler insan urunudur her senaryoda insnları yaptıgı seylerden dolayı suclamak aptallıkltan ibaret
Şüphesiz biz her şeyi dakik, şaşmaz bir ölçüye ve bir kadere göre yarattık.

• +1
  • Hmm...
Reactions: orhanhic, auitistsurvior and pashanimair

yani eninde sonunda blackpilli ögrenicekmiydim ben kaçış yokmuydu

• +1
Reactions: orhanhic, auitistsurvior and pashanimair
1755628272925

• JFL
Reactions: orhanhic, Auchelius, auitistsurvior and 1 other person
quantam randomness evrenin kaderi uzerinde etkisi yoksa evet zaman ve uzayın varlıgından itibaren kaderin belirlenmisti

• +1
Reactions: orhanhic and Serialsuicide
Şüphesiz biz her şeyi dakik, şaşmaz bir ölçüye ve bir kadere göre yarattık.
bir tanrı varsa 3. boyut varlıkların algıları onu kavramaya yeterli degildir bir tanrının varlığı kanıtlayamayız yada yoklugunuda kanıtlayamayız

• +1
Reactions: orhanhic and Serialsuicide

@orhanic baska aklına oturmayan birsey varsa yaz bende ilk bunu kesfedince bi kotu hissettmistim yani oyuzden

sen ne düşünüyosun bi adam küçük kızı neden rapeler?
genetik etkenler gecmis yasantıları cause and efect etkisi(zincirleme neden sonuc iliskisi) beynindeki motor noronlardaki haraketler ve daha gunumuz bilimiyle sayamadıgımız milyonlarca farklı etken

onların hepsi birlesip bir adama kızı rapelettirdi bu kararı o adam vermedi kaderinde vardı zaten o kızı rfapeleyeckti ne yaparsa yapsın

• +1
Reactions: Serialsuicide
genetik etkenler gecmis yasantıları cause and efect etkisi(zincirleme neden sonuc iliskisi) beynindeki motor noronlardaki haraketler ve daha gunumuz bilimiyle sayamadıgımız milyonlarca farklı etken

onların hepsi birlesip bir adama kızı rapelettirdi bu kararı o adam vermedi kaderinde vardı zaten o kızı rfapeleyeckti ne yaparsa yapsın
beynin fiziksel isleyiwsinden ortaya cıkan neden sonuc zincirine baglı bir eylemden ibaret

mesela kendi 'iradeni' kullanark zor birseyi yapmakta beynin fiziksel surecinden olusan bir olaydır ornek soguk dus almak

• +1

ama ben adamın ne düşündüğünü bilmek istiyodum gerçekten bakire mi sikmek istiyodu :lul:

• Hmm...
Reactions: auitistsurvior
ama ben adamın ne düşündüğünü bilmek istiyodum gerçekten bakire mi sikmek istiyodu :lul:
genelde pedofililerin ana motivasyonu bakireligini almak degildir bi kızın i cant breeed diye bebek sikmezler

direk pedofililk kisilik bozuklugu bakire sikmek isteyen 10 11 yasında kız siker tabi kucuk kız derken 'kucuk' kac yas aralıgı onu dikkate almak lazım

• +1
genelde pedofililerin ana motivasyonu bakireligini almak degildir bi kızın i cant breeed diye bebek sikmezler

direk pedofililk kisilik bozuklugu bakire sikmek isteyen 10 11 yasında kız siker tabi kucuk kız derken 'kucuk' kac yas aralıgı onu dikkate almak lazım
benim aklıma sadece bu geldi kisilik bozukluğu hastalıkları falan unuttum sadece aklıma şu geldi sikseydim bakire diye sikerdim o yüzden

• +1
benim aklıma sadece bu geldi kisilik bozukluğu hastalıkları falan unuttum sadece aklıma şu geldi sikseydim bakire diye sikerdim o yüzden
sen oyle yapardın belki ama pedofililerin yuzde 99 virgul 99 u boyle farkli motivasyonları yok tek cocuklardan hoslandıkları icin sikiyolar

bakireligini almak istiyosan ortaokul 8 e giden bi kıza taciz et hem ergenlige girmis hemde yuzde 98 bakiredir cocuklar cok igrenc amk asla pedofilierin zihnini anlayamayacgım

• +1
sen oyle yapardın belki ama pedofililerin yuzde 99 virgul 99 u boyle farkli motivasyonları yok tek cocuklardan hoslandıkları icin sikiyolar

bakireligini almak istiyosan ortaokul 8 e giden bi kıza taciz et hem ergenlige girmis hemde yuzde 98 bakiredir cocuklar cok igrenc amk asla pedofilierin zihnini anlayamayacgım
böyle bi şeyi kolaymış gibi anlatıyon ya :lul: bide ortaokula gidenlerde çocuk.

• +1
böyle bi şeyi kolaymış gibi anlatıyon ya :lul: bide ortaokula gidenlerde çocuk.
ergen cocuk ayrı ikisinin farkl isimleri var ergenlere azanların ayrı bi ismi vardı ama unuttum

ergenlige daha girmeyenler cocuk sayılıyor onlarında adı pedofili iste

• +1
ergen cocuk ayrı ikisinin farkl isimleri var ergenlere azanların ayrı bi ismi vardı ama unuttum

ergenlige daha girmeyenler cocuk sayılıyor onlarında adı pedofili iste
ergenlerden hoslanmak erkeklerin dogasında var ama o baska bir threadin konusu burda tartısılmaz

• Hmm...
Dededen beri yüksek inhibisyon genetiği aktarılıyor (omega brutal ) bu doğanın ve toplumun benim gibileri artık cinsel piyasadan yok etmesinin bir parçası mıydı

• +1
Reactions: Serialsuicide and auitistsurvior
bir tanrı varsa 3. boyut varlıkların algıları onu kavramaya yeterli degildir bir tanrının varlığı kanıtlayamayız yada yoklugunuda kanıtlayamayız
zaten yeterli olsaydı imtihan diye bişey olmazdı

• Hmm...
ergenlerden hoslanmak erkeklerin dogasında var ama o baska bir threadin konusu burda tartısılmaz
yoıu have to be severly mentally ill not to find 15 year old attractive -gatis

vay amk ergenlerden hoşlanmak erkeklerin doğasınds varmış:feelswat:

• +1
Dededen beri yüksek inhibisyon genetiği aktarılıyor (omega brutal ) bu doğanın ve toplumun benim gibileri artık cinsel piyasadan yok etmesinin bir parçası mıydı
senin dedigin genetik determinizme giriyor ve normal determinizmede dahil sanırsam

• +1
Reactions: tiredman
  • +1
Reactions: orhanhic
1755630455190

• Woah
senin dedigin genetik determinizme giriyor ve normal determinizmede dahil sanırsam
Genetik determinizm her zaman belirleyici değildir ama bir şeyin genetikle aktarılması çok kötü örneğin high inhibition,lowiq, otizm gibi şeyler

• +1
Reactions: auitistsurvior and Serialsuicide
Genetik determinizm her zaman belirleyici değildir ama bir şeyin genetikle aktarılması çok kötü örneğin high inhibition,lowiq, otizm gibi şeyler
genetic determinizm her insani az yada cok etkiler istisnasızdır bu durum tabi 'etkilemeyi' bu senaryoda ne olarak tanımladıgında gore degisir

eger kuantum randomness yok ise senin kaderin zaman ve uzayın olusumdan beri yazılmıstı seni 'genetik havuzdan silmek icin' yapılan birsey degil tamamen kaderinde olan birsey extarnel bir faktor kaderini rewritelamadı

neyse quantum randomnes var ise bile genetic randomness aynı kalıyor yasadıgın durum genetic determinisme dolaylı yoldan determinizme giriyor amja 'bu doganın' ve 'toplumun' seni cinsel piyasdan silmek icin yaptıgı bir 'plan' falan degildi

• +1
Reactions: orhanhic and tiredman

her molekülü okuduk eyw

• +1
Reactions: auitistsurvior and Serialsuicide
@orhanic baska aklına oturmayan birsey varsa yaz bende ilk bunu kesfedince bi kotu hissettmistim yani oyuzden
suç işlemenin ne olduğu hakkındaki kısmı hariç birkaç sene önce okumuştum
çok bi kötü hissetme olmadı teşekküre derim

• +1

Users who are viewing this thread

Back