Omuz genişliği hk.

5ft11in

5ft11in

Bronze
Hayatım boyunca hiçbir spor dalıyla ciddi anlamda uğraşmadım. İlkokul ve ortaokulda arkadaşlarla futbol, basketbol falan oynardım, hepsi bu. Küçükken yüzme de yapmadım; zaten hiçbir zaman sevmedim.

Buna rağmen 53 cm omuz genişliğim var. Erkeklerde ortalama 40-45 cm civarı, 50 cm+ ise genellikle ciddi şekilde kas kütlesi olan adamlarda görülüyor. Genetik olarak geniş clavicle yapısına sahip olmak güzel bir özellik ama boy konusunda tam anlamıyla iki ucu boklu değnek.

1.85-1.88+ olmadığınız sürece aşırı geniş omuz bazen frame'i olduğundan daha kısa gösterebiliyor. Benimle aynı boydaki dar omuzlu bir adam, yan yana gelmediğimiz sürece benden uzunmuş gibi görünebiliyor. Bu da bazen ciddi bir optical illusion yaratıyor.

Öte yandan uzun adamların yanında olduğumda olay tamamen değişiyor. Fotoğrafta adam benden uzun olsa bile geniş frame'im direkt göze çarpıyor ve çok daha massive duruyorum. Özellikle üst vücudu doldurduğumda bu avantaj daha da belirginleşecek.

Body proportions da ayrı bir bela. Bacaklar gövdeye göre çok uzunsa başka türlü, gövde uzunsa başka türlü garip görünüyorsun. Benim torso'm bacaklarıma göre uzun. Bu yüzden 170 ,1.75 veya daha ustu bir boyda uzun bacaklı bir kız bile uzaktan bakıldığında benden uzunmuş gibi görünebiliyor. Yan yana geldiğimiz anda ise gerçek boy farkı direkt belli oluyor. Tam bir proportion curse.

Asıl sinir bozucu tarafı şu: 1.88-1.90 civarında olsaydım bu frame ile çok farklı bir görüntü ortaya çıkardı. Geniş clavicle + uzun boy + yeterli kas kütlesi = holy frame. Şu an bile omuz genişliği avantaj ama boy bunu tam olarak kullanmama izin vermiyor.

Keşke 1.88-1.90 olsaydım. Bu frame'i de düzgün bir şekilde doldurduğumda gerçekten karşıma çıkacak adam sayısı çok azalırdı. Neyse bir yandan baktığımızda 1.88+ boylarda olsaydım zor dolacaktım dolsam bile kaslar hala zayıf gözükebilirdi daha çok zamanımı alacaktı. ama 6-7 senenin sonunda kimsenin ulasamayacağı seylere sahip olurdum neyse sikerim banane amk. Kendi boyumla daha V tape durarım ve zaten hızlı dolan bir genetiğim var. Boyda çok uzun olmadığı için dahada hızlı dolacam gençlikte daha etkili olur.

• +1
Reactions: erlang, EK0, Asdec and 2 others
@Grok özetini çıkar

• JFL
Reactions: IranicBvll, EK0 and susisesi
ortalama 50 cm civarı
40-45 1-10 percent falan
bide tek basına bidelt ölcmen cok zor büyük ihtimalle hatalı ölcüm

• +1
Reactions: Orcairis
ortalama 50 cm civarı
40-45 1-10 percent falan
bide tek basına bidelt ölcmen cok zor büyük ihtimalle hatalı ölcüm
40-45 1-10 doğrudur ama herkesde 50 cm olduğunu düşünmüyorum çünkü herkesin omzu benim gibi değil. 1 lise arkadaşım vardı benden geniş omzu olan adamın omzu 56 cm di. boyu şuan 1.91+ o zamanlar 1.88'di. Ve ölçüm tek başına ölçülmedi doğru tekniklerle ben dışındaki biri tarafından mezura ile ölçüldü.

• +1
Reactions: Hanife
40-45 1-10 doğrudur ama herkesde 50 cm olduğunu düşünmüyorum çünkü herkesin omzu benim gibi değil. 1 lise arkadaşım vardı benden geniş omzu olan adamın omzu 56 cm di. boyu şuan 1.91+ o zamanlar 1.88'di. Ve ölçüm tek başına ölçülmedi doğru tekniklerle ben dışındaki biri tarafından mezura ile ölçüldü.
1790628033910

• +1
Reactions: Orcairis and szenn
benim bahsettiğim bideltoid değil dostum. Arkadan ölçümde tabiki 50 cm çıksın bir zahmet
1790628544505

53 cm biacromial mi claimliyon simdi ben anlamadım 😂

• +1
Reactions: Orcairis
View attachment 5703338
53 cm biacromial mi claimliyon simdi ben anlamadım 😂
1790628672966

bir şeyi claimlediğim yok bu çocuğun omzunun en baş ve en son noktasının kısımlarından bahsediyorum biacromial kemik çatısından başlar cahil 53 cm imkansız bir şey tuna tavusda yoktur o

View attachment 5703348
bir şeyi claimlediğim yok bu çocuğun omzunun en baş ve en son noktasının kısımlarından bahsediyorum biacromial kemik çatısından başlar cahil 53 cm imkansız bir şey tuna tavusda yoktur o
tmm bidelt iste o salak mıyın amg aynı sey

• +1
Reactions: kay4w and susisesi
tmm bidelt iste o salak mıyın amg aynı sey
sırttan ölçümde farklı sonuç alırsın.
omzumun çevresi 120cm diyen birinin omuz genişliği 60 cm değildir
(120-20):2 yaparsın bu öndeki sonucu verir

• JFL
Reactions: maarda
şimdi aynada dik durarak baktım biacromialim'de 47 cm ne değişti :lul:

• JFL
Reactions: szenn
47 o kadar fazla degil, belki boyuna gore genis duruyodur ama
47'den fazlada olabilir parmakla kemik çatısından omuz sonuna kadar ölçüm aldım çarpı 2 yapıp 53 den çıkardım. Ki 47 tüm omzumun genişliği değil ve tek başına az gozukebilir ama yanların çıkarılmış hali. Kaç tane 53 cm omuzu olan insan gordun sokakta veya çevrende. İllaki varlar ama ya yüzme yada gym geçmişleri vardır

Kaç tane 53 cm omuzu olan insan gordun sokakta veya çevrende
natty (ve sub10% bf neredeyse hic kasim yoktu) oldugum donem 54 cikmisti su an daha bile genisim. O donem dc de fln paylasmistim gorenler biliyo

1 yildan kisa sure gym btw

47 kotu demiyorum gayet iyidir ama oyle wow dedirtcek bi genislik de degil

• +1
Reactions: BugraSA
natty (ve sub10% bf neredeyse hic kasim yoktu) oldugum donem 54 cikmisti su an daha bile genisim. O donem dc de fln paylasmistim gorenler biliyo

elle ölçüm aldım hata payını hesap etmeden yazdığım bir sayı olmasına rağmen çoğu kişiden çok geniş.
ve zaten şimdi araştırma yaptım erkeklerin ortalama biakromiyal omuz genişliği yaklaşık 40-41cm olduğu yazıyor.

Androjenlerin etkisiyle mi yoksa genetik mi

Mahalle yanarken bizim orospular

elle ölçüm aldım hata payını hesap etmeden yazdığım bir sayı olmasına rağmen çoğu kişiden çok geniş.
ve zaten şimdi araştırma yaptım erkeklerin ortalama biakromiyal omuz genişliği yaklaşık 40-41cm olduğu yazıyor.

1790631210624
belki goggle yanlıştır diye makaleleri bile kontrol ettim. Devasa adamların bile 47 cm biacromial genişliği olduğu yazıyor bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen burda boşuna ego kasmak için yazmıyorum bunları gerçek neyse o.

Androjenlerin etkisiyle mi yoksa genetik mi
bok yere mi natty yazdik

su anda roidlere ara verdim ama bi donem cok kullandim ve su an cok daha genisim btw.
Yeni ünide tanıştığım ne kadar büyük durduğuma yorum yapmayan kimse olmadı daha

bok yere mi natty yazdik

su anda roidlere ara verdim ama bi donem cok kullandim ve su an cok daha genisim btw.
Pardon abe

• So Sad
Reactions: susisesi
bok yere mi natty yazdik

Boy kaç

Pardon abe
onemli degil o sekilde yazmamistim zaten:02Pat:
durust olmak gerekirse yanimda su anda olcecek bisi yok ama kendimi sıktığımda tuvalet kapısından daha genişim, ev kapısından daha küçüğüm ama.

ne kadar ne kadar oluyo bilmiyorum ama gerçekten geniş olunca tanıştığın herkesin hakkında söylediği ilk şey falan oluyo zaten insanlar bişey diyosa genişsindir işte
187 ama 192 ye falan fraudluyorum, omuz geniş olduğundan hiç sahte durmuyo

• +1
Reactions: Unique4

durust olmak gerekirse yanimda su anda olcecek bisi yok ama kendimi sıktığımda tuvalet kapısından daha genişim, ev kapısından daha küçüğüm ama.

ne kadar ne kadar oluyo bilmiyorum ama gerçekten geniş olunca tanıştığın herkesin hakkında söylediği ilk şey falan oluyo zaten insanlar bişey diyosa genişsindir işte

omuz genişliğimi söylemeyen yok zaten. 9. sınıfta böyle değildim cücük bir şeydim 10,11 derken büyüme patlaması geldi omuzlara
hocalar bile omuzların ne geniş , omuzların genişledi cart curt söylüyodu

• +1
Kanka kısa olduğum için senden nefret edebilir miyim
etmesen:)
omuz genişliğimi söylemeyen yok zaten. 9. sınıfta böyle değildim cücük bir şeydim 10,11 derken büyüme patlaması geldi omuzlara
hocalar bile omuzların ne geniş , omuzların genişledi cart curt söylüyodu
iyi genissindir o zaman. Bana da lisede bile genis diyolardi simdi daha bile genisim. Eger roid dusunursan sen de baya daha genislersin yuksek iht

seninde genetiğin iyi ama natty olmadığın halde böyle övünme sen genede. Kötü bir izlenim veriyor ben de zaten omzum geniş diye etrafta gezmiyom insanlar bir şey diyince konusu açılıyo o kadar thread açma sebebimde geniş omuzun 1.90 üstü olmayan birine avantajını ve dezavantajını yazmaktı.

iyi genissindir o zaman. Bana da lisede bile genis diyolardi simdi daha bile genisim. Eger roid dusunursan sen de baya daha genislersin yuksek iht
Baya genişlerimde WNBF de yarışmayı düşünüyorum 2030 civarlarında o yüzden steroide hiç bulaşmayacam.

• +1

Bu arada roidleri boy içinde kullandın mı?

sana boydan dolayı baya iyi duruyodur işte. Seninde dediğin gibi şuan karşında durabilcek insan çıkmaz. Banada karşıma benim gibi omzu olan uzun adam gelmediği sürece öyle oluyor

• +1
natty olmadığın halde böyle övünme sen genede
acikcasi hic sikimde degil. roidliyom gyme gitmiyom, Height fraudluyorum, kirpiklerimi boyuyorum, kilo vermek icin ilac kullaniyorum, natty olmadigimi bilen kimse yok.

Kendi yararım için istediğimi yaparım. Nattylerin hüü natty değilsin demesi ciddi sikimde değil. Zaten her şeyim sahte ama konuştuğum kız çok uzunsun çok kaslısın çok genişsin demesi hoşuma gidiyo gidip de ben steroidliyim dicek galim yok
Bu arada roidleri boy içinde kullandın mı?
hayır plaklarım çoktan kapanmıştı

edit: yeni bi teoriyi kendi üzerümde test etmek için 60 gün 50IU hgh i mtren erda ve anadrolla test etmeyi planlıyorum. Frame ne kadar genişlicek before after paylaşırım

• +1
Reactions: szenn
acikcasi hic sikimde degil. roidliyom gyme gitmiyom, Height fraudluyorum, kirpiklerimi boyuyorum, kilo vermek icin ilac kullaniyorum, natty olmadigimi bilen kimse yok.

Kendi yararım için istediğimi yaparım. Nattylerin hüü natty değilsin demesi ciddi sikimde değil. Zaten her şeyim sahte ama konuştuğum kız çok uzunsun çok kaslısın çok genişsin demesi hoşuma gidiyo gidip de ben steroidliyim dicek galim yok

hayır plaklarım çoktan kapanmıştı
Demek istediğim natty biriyle karşılaştırma kendini yana doğru büyüklük ve fizik konusunda. Küre girsem benim omuzların karşısında duracak adam yok canavar sametden daha büyük durarım boyumda ondan çok uzun

Küre girsem
kimse senaryolarinizi siklemiyo malesef girsem yapsam ben de soyle olsam.

kötü bi anlamda demiyorum bu arada. Sadece irrelevant ve irl de yan yana gelsek ama o roid kullanıyo diye zırlayamican mesela

• +1
Reactions: Unique4
kimse senaryolarinizi siklemiyo malesef girsem yapsam ben de soyle olsam.

kötü bi anlamda demiyorum bu arada. Sadece irrelevant ve irl de yan yana gelsek ama o roid kullanıyo diye zırlayamican mesela
sahte senaryo kurma gibi bir amacım yok. Küre girmiyorum diye suçlumu oluyorum
natty ve hiç spor olmadan 53 cm omzu olan birine roid kullansan genişlersin büyük iht. yazıyorsun
sağlığım için ve WNBF pro card hayalim için girmiyorum diye suçlumu oluyorum.
yüzüm hem maskülen hem feminen. bir eksiğim yok çekiciyim estetiğim kendi boyumda bu omuz genişliğim ve ince belimle çok iyi bir fizik genetiğim var niye ama o roid kullanıyor diye zırlayım. Roid kullanmadan böyle bir büyüklüğe ulaşılmaycağını anlayabilcek kadar zeki biri olduğum için siklemem. Sen nasıl nattyler laf atınca siklemiyosan bende roid kullananları siklemiyorum bilmem anlatabildim mi?
hiç bir kin dökmedim bunları yazarken haberin olsun. Sana laf atmıyom yanı takıl kafana göre.

suçlumu oluyorum
yo ama küre girip girmemen sikimde değil
pro card hayalim için girmiyorum diye suçlumu oluyorum
idc bro bişey demiyorum yan yana gelsek daha genişiz roidli olmam sikimde değil hile yaptığımı düşünerek zırlasan da gerçek değişmiyo
Sen nasıl nattyler laf atınca siklemiyosan bende roid kullananları siklemiyorum bilmem anlatabildim mi?
iyi sen sikleme bro yani ne anlatmaya çalışıyon bilmiyorum ama iki kişi bize baktığında ilaçlı da olsam senden daha genişim. Büyük ihtimalle bıydan dolayı natty halimde de daha geniştim orası ayrı konu
hiç bir kin dökmedim bunları yazarken haberin olsun. Sana laf atmıyom yanı takıl kafana göre.
yani pek öyle gelmiyo ama olsun.

kısacası bodybuilder olma hayalim yok, sağlığım sikimde değil ama çoğu nattyden daha sağlıklıyım zaten.

Hedeflerime ulaşmak için “hile” yapmak sikimde değil

• +1
Reactions: BugraSA
yo ama küre girip girmemen sikimde değil

idc bro bişey demiyorum yan yana gelsek daha genişiz roidli olmam sikimde değil hile yaptığımı düşünerek zırlasan da gerçek değişmiyo

iyi sen sikleme bro yani ne anlatmaya çalışıyon bilmiyorum ama iki kişi bize baktığında ilaçlı da olsam senden daha genişim. Büyük ihtimalle bıydan dolayı natty halimde de daha geniştim orası ayrı konu

yani pek öyle gelmiyo ama olsun.

kısacası bodybuilder olma hayalim yok, sağlığım sikimde değil ama çoğu nattyden daha sağlıklıyım zaten.

Hedeflerime ulaşmak için “hile” yapmak sikimde değil
Birazcık kin doktuysem topum :D kendin bana kin döktün 47 cm e wow dencek bir şey değil dedin sana araştırmalar attım ne yasıyosun bilmiyorum bp den gozun donmus. Boydan dolayı geniş durursun natty halinde omuzlarımız aynı okumuyosun sanırım :)

hile yapıyosun diye bir şeyde söylemedim. Çok fazla çevreden maruz kalmışsın roid kullandığın için tepkilere. benide onlardan sanıyosun garip bir durum neyse iyi forumlar
Birazcık kin doktuysem topum :D kendin bana kin döktün 47 cm e wow dencek bir şey değil dedin sana araştırmalar attım ne yasıyosun bilmiyorum bp den gozun donmus. Boydan dolayı geniş durursun natty halinde omuzlarımız aynı okumuyosun sanırım :)

verilere gore 185 de asiri uzun bi boy ama kimse 185 e asiri uzun demez
Konumuz en başından beri biokromiyal uzunluktu. Boy konusunu ben getirmedim buralara
47 cm biokromiyal dev gibi adamlarda olduğu söyleniyor. Buna herkesde varmış gibi tepki vermenden dolayı söyledim.

Konumuz en başından beri biokromiyal uzunluktu. Boy konusunu ben getirmedim buralara
47 cm biokromiyal dev gibi adamlarda olduğu söyleniyor. Buna herkesde varmış gibi tepki vermenden dolayı söyledim.
sonuçta 1.85 dev boyu değil ama 47 cm çok büyük adamlarda varmış. Bana gelen tamamen genetic lottery :)

Buna herkesde varmış gibi tepki vermenden dolayı söyledim.
yani impressive değil bence baya geniş bisssürü kişi tanıyorum. Aynı şekilde sözde 185 çok uzun ama 185 üstü aşırı fazla arkadaşım var. hatta 180 üstü erkek arkadaş sayım 180 altından az direkt.

Konuyu oraya getirmek değil örnek veriyorum onu da anla amk.

yani impressive değil bence baya geniş bisssürü kişi tanıyorum. Aynı şekilde sözde 185 çok uzun ama 185 üstü aşırı fazla arkadaşım var. hatta 180 üstü erkek arkadaş sayım 180 altından az direkt.

Onu anladım zaten dost sıkıntı yok. En başından beridir sen beni küçümsemeye çalışıyosun ben değil benim demek istediğim 2 saattir bu.
Beni küçümsediğin halde kendinin küçümsendiğini sanıp dahada kudurup dahada bir şeyler zırvalıyon. Bp ruined your life💔

• Hmm...

baya geniş dediğin adamlar göze geniş. Aç bak makalelere 47cm in devasalığını farket anlıcaksın demek istediğimi.

yüz boydanda , genişliktende daha önemli. Bana bile böyle kudurduysan yarın bir gün 1.70 ağzı laf yapan chad kız arkadaşını çalınca bu konulardaki tüm egonun nasıl kudurcağını merak etmedim değil.

yüz boydanda , genişliktende daha önemli. Bana bile böyle kudurduysan yarın bir gün 1.70 ağzı laf yapan chad kız arkadaşını çalınca bu konulardaki tüm egonun nasıl kudurcağını merak etmedim değil.
@susisesi kanka nolur 1.70 boy hakkında bişi deme ciddi ağlarım

• JFL
  • So Sad
Reactions: googlegemini, letrozoleabusing324, 5ft11in and 1 other person