overdose d2k2

MogEater

MogEater

sub0 to true adam - In memory of Zagro
+10k iu ustu sikinti diyorlar dogru mu? bayadir yapiyorum bunu.

böbrek taşı yapabiliyor onun dışında 10kdan fazla alımının yararı yok tiktoktaki lavuklar falan diyor anca overdose d3+ bonesmashing 🥵😈 fln

• +1
Reactions: MogEater
@ZerefDragnee1l

böbrek taşı yapabiliyor onun dışında 10kdan fazla alımının yararı yok tiktoktaki lavuklar falan diyor anca overdose d3+ bonesmashing 🥵😈 fln
10 damla atiyom o zaman bazen 20 yapiyodum

• +1
Reactions: yadih
ben de 4-5 aydır haftalık 50k iu yapıyom da ben deficienttım. yarıya düşür deficient değilsen

@ZerefDragnee1l
benim bildiğim günlük 12k üniteden sonra vücuda bir yararı olmadığı gibi uzun vadede yeterli k2 alınmasına rağmen damarlarda kireçlenmeye, böbrek taşına, beyin hasarına ve karaciğerde toksisiteye neden olabiliyor overdose olayı aslında şöyle çalışıyor doktorlar da kullanıyor bu overdose işini load phase olarak
d3 değerlerin normal değerlerin altındaysa günlük 50k üniteye kadar alabilme ve hiç zarar görmeme gibi bir olay var çünkü vücut ihtiyacı olduğundan ötürü direkt vitamini depoluyor ve emiyor bu da hızlı bir şekilde toparlanmaya yarıyor, creatine mantığı gibi hani bazı eşşekler ilk hafta günlük 20gr alıyor ve etkiler daha hızlı oluyor ya tek farkı bu hız farkı ki tabii bu da d vitamin değerin düşükse çalışıyor, uzun vadede düşük gramajlar alsan yine aynı etki olucak

uzun vadeden kastım şu, kanındaki d vitamini seviyesi 40 ila 50 arasındayken maksimum verimi alıyorsun zaten, ama 60 ya da 80 olsa bile yine aynı etki fakat bu sefer yanında damar kireçlenmesi ve beyin hasarı gibi bazı riskler getiriyor

ben bir ara haftada 300 bin ünite d3 her d3 aldığımda 300mcg k2 alıyodum bi zarar görmedim hatta uzun vadede ramusum falan uzadı kemikler büyüdü ama d3le mi alakalı yoksa büyüme ile mi bilmiyorum

Last edited:
  • +1
Reactions: MogEater and xlegend