Phenotype (MEGATİRAD)

Proto Iranid ve Pontid Türkiye'nin en iyisidir
Paylaştığın zarif iranid berbat görünüyor

• +1
Reactions: Deleted member 103276
Proto Iranid ve Pontid Türkiye'nin en iyisidir
Paylaştığın zarif iranid berbat görünüyor
Turanidide ekle aralarına hic yoktan armenoidden iyidir.
Azerbaycanda en çok görülen pheno ne?

Dinarid ve armenoid fenotipleri genel olarak eğimli alın ve brakisefali, kısa baş, büyük yamuk burun, geride infraorbitaller, çenenin aşağıya büyümesi downgrown gibi benzer özelliklere sahip olmaya meyilli olduğu için en kötü fenotiplerdir.

Armenoid sanırım oriantalid ile alpinidin karışımı sonucu ortaya çıkmış
Armenoid, dinaridlerin orientalid/east med ile karışıp evrimleşme sayesinde oluştu. İki ırkın da bazı özellikleri benzerdir mesela kafatasları brakisefalidir yani düz arka kafalıdır, kısa başlıdır, alnı eğimlidir, burunları kancalıdır vs ama dinaridler çok eskiden avrupaya göç ettiği için armenoide göre daha fazla avrupalı gibi durur ve pigmentasyonu daha az esmerdir.

EVET NASİL GÖRÜNDÜĞÜN PHENOTYPE TARAFINDAN BELİRLENİR VE TRDE GORULEN ORTALAMA PHENOLAR:

Not:sıralama en kötüden en iyiye doğrudur

1)Armenoid:
View attachment 3286685

İyi özellikler: geniş omuzlar geniş ve büyük kafatasi ve geniş çene

Kötü özellikler: subhuman tier orbitaller böcek gözleri ve maxilla çıkık olmayan zygolar geride olan çene iğrenç cranofacial gelişim kısa boy yaglanmaya musait vücut tipi 20 yaşında gelen kırışıklıklar yani boktan kolajen genleri aşırı dolgun alt dudak iğrenç kocaman bir burun aşırı kıllı vücut kellesmeye müsait kafa hipsikranik boktan kafa şekli ve bok renginde ten

Bu phenoya sahip iseniz malesef dostlarım its over

Pheno ratei: 2/10

2)anatolid:

View attachment 3286694
Armenoidin daha dinariclesmis ve hafif turanidlesmis versiyonudur trde en cok gorulen phenodur

Özellikler: armenoide göre daha uzun boy daha iyi orbitaller daha iyi maxilla kısacası armenoidin özelliklerinin bir nebze daha iyi versiyonu

Skor: 3/10

3)iranid(robust olmayan versiyon)

View attachment 3286701
Ozellikle güneydoğu ve doğu anadolu illerinde gorulen phenodur. Arap fenotipi olan oriantalidin daha sağlam bir versiyonudur

İyi özellikler: Uzun boy iyi chin uzunluğu ve chin projection deep set eyes iyi supraorbitaller yaglanmayan vücut tipi slightly outward veya straight gonionlar

Kötü özellikler: hiperdolikosefalik kötü kafa şekli dar ve uzun bir yuz close set çok küçük round gözler ve çok kötü infraorbitaller iğrenç burun şekli kötü maxilla dar omuzlar bok rengi ten ince dudaklar iğrenç kolajen genleri

Skor: 3.5-4/10

4)east alpinid:
View attachment 3286715

Türkiyede iç anadoluda karadeniz ege ve akdenizin dağlık bolgelerinde görülür

İyi özellikler: yüzde özellikle gözde iyi yağ yastıkciklari iyi burun şekli düzgün dudaklar fena olmayan göz şekli geniş yüz ve kafatası

Kotu özellikler: aşırı kötü bonemass ve density aşırı flat zygolar kısa boy aşırı yağlı vücut tipi küçük kafatası genellikle düz maxilla

Skor: 4.5-5/10
anatolidim sanırım, fenotiplerden anlayan biri varsa yardım edebilir mi ne olduğumu bulmam için

ben burdakilerin hicbirine uymuyom aq baska feno listesi yok mu

anatolidim sanırım, fenotiplerden anlayan biri varsa yardım edebilir mi ne olduğumu bulmam için
At bana pmden. Sakın thread acıpta tipini atma.