herson
og lurker - sub 5
4 aydır topikal minox kullanıyorum, sonuçlar efsane değil ama gözle görülür ve hoşuma gidiyor. Sadece henüz vellus göremediğim ve seyrek olan 2 bölge var onlar keyfimi bozuyor genetic weakspotlarım. Sakal patternim babamınkiyle birebir aynı. Toplam 2 yıl günde 1 kez 7-8 fıs olacak şekilde(humanis minox önerilen kullanımı sabah 5 akşam 5 kez olacak şekilde(her fıs 0.2 ml minox) 1+1=2 ml şeklinde) kullanarak ilerlemeyi düşünüyorum. Ben en başında biraz hayalperet sonuçlar beklemiştim ama genel olarak 4. ayımı dolduruyorum ve gayet iyi gözle görülür bir gelişimim var. 2. yılın sonunda tahminimce genetik potansiyelime ulaşmış veya bayağı yakınlaşmış olurum, o vakit inceleme yapacağım. Hâlâ vellus varsa ve tam gelişmemiş kıl varsa 3. yıla uzatmayı ve bu ekstra 1 yılda dozu arttırmayı düşünüyorum. Eğer 2 yıllık kullanımda istediğim şekildeyse 4 aylık bir kademeli bırakma sürecine gireceğim öbür şekilde olursa yine 4 aylık bir kademeli azaltma sürecine gireceğim ardından komple bırakacağım.
Daha sonrasında ise sakal ekimi düşünüyorum. Sakal ekimi sonuçlarının ne kadar genelde ne kadar berbat olduğunu ve doğal gözükmediğini biliyorsunuzdur ancak benim yaptırmak istediğim ekim komple sakaldan ziyade destek amaçlı. Bunu genelde sakalı iyi olan ama patchy olan veya uzun minoxidil kullanımı sonrası(muhtemelen benim senaryom) yine de patchy olan kişiler yaptırıyor. Burada tabii ekimi yapacak hekim klinik çok çok önemli ayrıca yöntem de önemli. Ben eğer aşırı gelişim olursa adem elmasından aşağı inen sakallardan da aldırmayı düşünüyorum çünkü neticede bir sakal kılının yerini en iyi başka bir sakal kılı tutabilir. Ha öbür türlü zaten hem saçım hem sakalım kıvırcık yani no problem. Aşağıya 2 yıllık minoxidil kullanımı sonrası ekim yaptıran birini ve zaten sakalı olup istedi hale getirmek için ekim yaptıran bir kaç örnek vereceğim. Sıfır sakalk olup ekim yaptıranlar genel de uncanny oluyor. Ayrıca dermaroll u komple bıraktım ki zaten dermaroll yerine dermastamp öneriliyor.
2.5 yıllık kullanım ardından istediğini sonucu alamayıp ekim yaptıran kişi:
2 yıl minoxidil kullanımı sonrası limite ulaştığını düşünüp eksik bölgesini doldurmak için ekim yaptırıan kişi:
DNR
Daha sonrasında ise sakal ekimi düşünüyorum. Sakal ekimi sonuçlarının ne kadar genelde ne kadar berbat olduğunu ve doğal gözükmediğini biliyorsunuzdur ancak benim yaptırmak istediğim ekim komple sakaldan ziyade destek amaçlı. Bunu genelde sakalı iyi olan ama patchy olan veya uzun minoxidil kullanımı sonrası(muhtemelen benim senaryom) yine de patchy olan kişiler yaptırıyor. Burada tabii ekimi yapacak hekim klinik çok çok önemli ayrıca yöntem de önemli. Ben eğer aşırı gelişim olursa adem elmasından aşağı inen sakallardan da aldırmayı düşünüyorum çünkü neticede bir sakal kılının yerini en iyi başka bir sakal kılı tutabilir. Ha öbür türlü zaten hem saçım hem sakalım kıvırcık yani no problem. Aşağıya 2 yıllık minoxidil kullanımı sonrası ekim yaptıran birini ve zaten sakalı olup istedi hale getirmek için ekim yaptıran bir kaç örnek vereceğim. Sıfır sakalk olup ekim yaptıranlar genel de uncanny oluyor. Ayrıca dermaroll u komple bıraktım ki zaten dermaroll yerine dermastamp öneriliyor.
2.5 yıllık kullanım ardından istediğini sonucu alamayıp ekim yaptıran kişi:
2 yıl minoxidil kullanımı sonrası limite ulaştığını düşünüp eksik bölgesini doldurmak için ekim yaptırıan kişi:
DNR