Sizce erkeğe rhino nasıl oluyor?

EK0

EK0

Equinox
beyler burda çok söyledim rhino yapmayı planladığımı sınıfta bugün bi kız dedi işte erkeğe rhino hiç olmuyor bence yakışmicak falan diyede siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Toplumdaki erkeğe rhino yakışmaz inancı bence çok saçma genel olarak problem estetiği yapan doktorla alakalı eğer estetiği iyi yaparsa ve burunu doğal durdurmayı başarırsa bence çok iyi olabiliyor

tabi tam tersi doğal durmassa burun kızlarda pek problem olmasada erkeklerde ciddi bi problem olabiliyor ona dikkat etmek lazım

• +1
Reactions: Jordan Barrett, erlang, arseth6 and 4 others
beyler burda çok söyledim rhino yapmayı planladığımı sınıfta bugün bi kız dedi işte erkeğe rhino hiç olmuyor bence yakışmicak falan diyede siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Toplumdaki erkeğe rhino yakışmaz inancı bence çok saçma genel olarak problem estetiği yapan doktorla alakalı eğer estetiği iyi yaparsa ve burunu doğal durdurmayı başarırsa bence çok iyi olabiliyor

tabi tam tersi doğal durmassa burun kızlarda pek problem olmasada erkeklerde ciddi bi problem olabiliyor ona dikkat etmek lazım
Bence bişry olmaz.Hc kullandınmı yani bulbouse noseunmu var yoksa yan profilde nmi sevmiyon

• +1
Reactions: erlang and EK0

kanka doktorun morph yapip sana gosterdimi ?

• +1
Foidlere gore erkek estetik yaptirmamali direkt oyle dusunuyolar estetik kadinlara ozgu bir seymis

• +1
  • JFL
Reactions: emire, erlang, zeta_mogging and 5 others
Bence bişry olmaz.Hc kullandınmı yani bulbouse noseunmu var yoksa yan profilde nmi sevmiyon
direk kırık burnum kemerim kırık nefes falan alamıyorum o sebeple hem göz altı torbaları hemde ödem oluyor yüzümde

ayriyetten kırık kemer kısmı yüze hiç uymuyor kemerli burun hiç yakışmıyor yüze

• +1
Reactions: Jordan Barrett, erlang, arseth6 and 3 others
kanka doktorun morph yapip sana gosterdimi ?
daha doktorla görüşmedim kışı bekliyorum yaptırmak için kışın yaptırmak daha iyi diyolar

• +1
Reactions: Jordan Barrett, erlang, arseth6 and 1 other person

1 ay önce rhino oldum doktorun güzel doğal bi burun çıkarırsa gayet güzel oluyor kocaman patlıcan kadar burnum varfı halen şişlik var ama şişliğe rağmen eskidinden kat kat iyi yan profilde baya düzeldi

• +1
Reactions: EK0

Bildiğim kadarıyla Çoğunlukla kadınlar rhino oluyor ve kadınların çoğu hep tek tip ya da onun benzeri burun isteyip onu yaptırıyor Bu yüzden bazı doktorlarda eli sürekli bunu yapmaya alıştığı için bazı erkeklerede benzer burun yapıyorlar o zaman yakışmıyor eğer rhino yaptıracaksan bence erkeklerede sık sık yapan ve iyi sonuçlar elde eden bir doktora yaptır full kızlara sadece 1 2 erkeğe burun yapmış doktora yaptırmanı önermem

Last edited:
  • +1
Reactions: googlegemini, EK0 and Turanmethod
daha doktorla görüşmedim kışı bekliyorum yaptırmak için kışın yaptırmak daha iyi diyolar
kanka bence doktorun iyise rhino yakisir neden yakismasin aslinda burnun kirik olmasaydi kızlar burnu cok takmiyor hatta büyük burunlular daha cekici geliyor derdim de burunun kirikmis nefes almakda falan zorlaniyorsan yaptir ama burnu kaydirak gibi yapanlar var dikkat et

• +1
Bildiğim kadarıyla Çoğunlukla kadınlar rhino oluyor ve kadınların çoğu hep tek tip burun isteyip onu yaptırıyor ya da benzerini. Bu yüzden bazı doktorlarda eli sürekli bunu yapmaya alıştığı için bazı erkeklerede benzer burun yapıyorlar o zaman yakışmıyor eğer rhino yaptıracaksan bence erkeklerede sık sık yapan ve iyi sonuçlar elde eden bir doktora yaptır full kızlara sadece 1 2 erkeğe burun yapmış doktora yaptırmanı önermem
chatgptde aynısını dedi kadın yapmaya alışmış doktora gitme dedi ve doktoruma özellikle doğal ve yüzüme uyan bi burun istememi tembihledi

kuzenimde (erkek) yıllar önce bi doktora yaptırmış o memnun durumundan ona yaptırmayı planlıyorum tabi yine daha çok var bi kaç doktor gezerim heralde

• +1
Reactions: Jordan Barrett, arseth6 and BladerFlame
1 ay önce rhino oldum doktorun güzel doğal bi burun çıkarırsa gayet güzel oluyor kocaman patlıcan kadar burnum varfı halen şişlik var ama şişliğe rağmen eskidinden kat kat iyi yan profilde baya düzeldi
reis daha çok bilgi verebilir misin nasıl oldu süreç iyileşme falan ne zaman nefes almaya başladın

1 ay geçti burun hala şiş olsada en azından güzel mi

abartıldığı kadar süreç sancılı mı

• +1
Reactions: Jordan Barrett, arseth6 and kerme99
chatgptde aynısını dedi kadın yapmaya alışmış doktora gitme dedi ve doktoruma özellikle doğal ve yüzüme uyan bi burun istememi tembihledi

kuzenimde (erkek) yıllar önce bi doktora yaptırmış o memnun durumundan ona yaptırmayı planlıyorum tabi yine daha çok var bi kaç doktor gezerim heralde
Bir de rhino olmadan önce şu oranlarına göre yaptırmanı öneririm

->burun Uzunluk genişlik
->nose to bizygo
->nazofrontal açı
->nazolabial açı
->ağız burun oranı

• +1
Bir de rhino olmadan önce şu oranlarına göre yaptırmanı öneririm

->burun Uzunluk genişlik
->nose to bizygo
->nazofrontal açı
->nazolabial açı
reis doktor bakmıyor mu bunlara benim ayriyetten bişey yapmam gerekiyor mu

• +1
  • Hmm...
Reactions: Jordan Barrett, arseth6 and BladerFlame
Her Doktor bakıyormu bilmiyorum ama eğer bakmıyorsa ya sen ölç özellikle ona göre iste ya da ölçerek yapan bir doktora yaptır bence

• +1
reis daha çok bilgi verebilir misin nasıl oldu süreç iyileşme falan ne zaman nefes almaya başladın

1 ay geçti burun hala şiş olsada en azından güzel mi

abartıldığı kadar süreç sancılı mı
ilk 1 hafta eziyet nefes alamıyorsın yemek yemek çok zor burnun hep acıyor ağrı kesici geçici süreliğine o ağrıyo geçiriyor uyku çok zor ama 1 hafta sonra doktor tamponu çıkartıyor zaten birden aşırı rahat nefes alıyorsun ve kolaylaşıyor genel olarak ben süreçte bi 5 kilo verdim yemek yemek çok zor olduğu için az yiyordum bide ameliyata boğazına bi boru sokuyorlar o baya tahriş etmişti boğazımı yutkunamıyordum

şuan halen şiş olmasına rağmen eski burnumu siker atar

• +1
before after atayım istiyorsan bulursam

• +1
before after atayım istiyorsan bulursam
çok iyi olur ben okul dönemi yapacağım için bir mezun olmadan sonucu çevreme göstermek istiyorum 1 aydaki değişimi görmek iyi olur

• +1
ki şey diyolar ameliyatı kışın yapınca ödem falan soğuktan daha çok iniyormuş ben ondan kışın yapacam büyük ihtimal daha çok iner benim ödem

• +1

Convdan atarmısın burnu

• +1
İyi bı yerde oranları bozmadan yapsan dışarıdan bakan biri siksen anlamaz bide foidlerin mallik yarıyor ya Keleş burun normal bir burundan iyi mi yani

• +1

Image 2026 09 18 205816211

• JFL
Tabi ki yapman gerekiyor amk doktor sadece burnunu değiştirip tüm side skorunu sikip atabilir asla doktora güvenmicen bu parayı sen veriyon malzeme anestezi herşeyi ekstra hizmet payınıda fazlasıyla ödüyorsun yönetici taraf sen olacaksın nerede yaşarsan yaşa en güvenlisi istanbuldaysa oraya gideceksin yüzünün en açık yeri burnun. Nasolabial angle burun ucu kalkıklığına bağlı sadece ön projeksiyondaki fazla kıkırdık yapısını alıp kalkıklık aynı kalabilir nasofrontal (alın burun açısı)her türlü genişleyecek bunun için olabildiğince düz bırakman lazım alın burun geçişi agresif olmalı yumuşak olursa feminen oluyor allahtan benim browridge açıyı oluşturabiliyor bazılarında direkt o yok iğrenç görünüyor burunla alın birleşik dümdüz oluyor. Burun ucu da rickettse ve orta yüz uzunluğunu etkiliyor ikisini senin ayarlaman ya da bilen birine sorman lazım bana da sorabilirsin midder third uzunluğunda sorun yoksa direkt rickets e ye göre ayarlıcan thats all yani

• +1
Tabi ki yapman gerekiyor amk doktor sadece burnunu değiştirip tüm side skorunu sikip atabilir asla doktora güvenmicen bu parayı sen veriyon malzeme anestezi herşeyi ekstra hizmet payınıda fazlasıyla ödüyorsun yönetici taraf sen olacaksın nerede yaşarsan yaşa en güvenlisi istanbuldaysa oraya gideceksin yüzünün en açık yeri burnun. Nasolabial angle burun ucu kalkıklığına bağlı sadece ön projeksiyondaki fazla kıkırdık yapısını alıp kalkıklık aynı kalabilir nasofrontal (alın burun açısı)her türlü genişleyecek bunun için olabildiğince düz bırakman lazım alın burun geçişi agresif olmalı yumuşak olursa feminen oluyor allahtan benim browridge açıyı oluşturabiliyor bazılarında direkt o yok iğrenç görünüyor burunla alın birleşik dümdüz oluyor. Burun ucu da rickettse ve orta yüz uzunluğunu etkiliyor ikisini senin ayarlaman ya da bilen birine sorman lazım bana da sorabilirsin midder third uzunluğunda sorun yoksa direkt rickets e ye göre ayarlıcan thats all yani
yüzüm üçe eşit bölünüyor altın oran ama yani reis bi zahmet doktorlar yapsın onları ben baktım bi doktorlar yapıyormuş genellikle yani ucuz diğer estetiklere göre ama 100k ile 200k arası bi ücret yani bi zahmet biraz özen göstersinler ki başarısız yaparsalar kendi başarı oranlarıda etkileniyor ondan onlar içinde önemli başarılı yapmak zaten o yüz oranlarına göre yapmasalar kimsenin yüze uymaz

• +1
Reactions: Jordan Barrett and arseth6
yüzüm üçe eşit bölünüyor altın oran ama yani reis bi zahmet doktorlar yapsın onları ben baktım bi doktorlar yapıyormuş genellikle yani ucuz diğer estetiklere göre ama 100k ile 200k arası bi ücret yani bi zahmet biraz özen göstersinler ki başarısız yaparsalar kendi başarı oranlarıda etkileniyor ondan onlar içinde önemli başarılı yapmak zaten o yüz oranlarına göre yapmasalar kimsenin yüze uymaz
şu söylediğim açıları sikleyen bir tane doktor bulamazsın anca bizden biri doktor olursa adamların derdi harmoni değil direkt burnun kendisi dayı looksmax forumundasın para vermiyim diye sistemle inatlaşmamaya çalışmamalısın ios’da body editor diye uygulama var mesela rastgele indirdiydim manuel kısmından ayarlayabiliyorsun çok basit 2500 entryin var 5 mesajlık zamanını alır

• +1
şu söylediğim açıları sikleyen bir tane doktor bulamazsın anca bizden biri doktor olursa adamların derdi harmoni değil direkt burnun kendisi dayı looksmax forumundasın para vermiyim diye sistemle inatlaşmamaya çalışmamalısın ios’da body editor diye uygulama var mesela rastgele indirdiydim manuel kısmından ayarlayabiliyorsun çok basit 2500 entryin var 5 mesajlık zamanını alır
kanka biraz baktım araştırdım genel olarak bakıyolarmış doktorlar zaten mantık olarak baktığında bakmasalar hiç bir erkeğe estetik güzel olmaz erkeklerin yüz oranlarına göre yapılmadıkça estetik oturmuyor

tabi bizim gibi looksmaxxing terimlerini bir bir hesaplamıyolar ama yani oranları hesaplıyolar erkek burnu yapmak kolay bişey değil sırıtması çok olası

ki zaten ben gitsem bu ratioları hesaplasam falan ben neyi etkileyebilirim doktora reis benim şu şu açıyı 120 falan yapın mı dicem

• +1
tam oran değilde işte 3d similasyonları var onların adam ordan nasıl durucağını falan hesaplıyor zaten teknoloji çok gelişti

• +1
kanka biraz baktım araştırdım genel olarak bakıyolarmış doktorlar zaten mantık olarak baktığında bakmasalar hiç bir erkeğe estetik güzel olmaz erkeklerin yüz oranlarına göre yapılmadıkça estetik oturmuyor

tabi bizim gibi looksmaxxing terimlerini bir bir hesaplamıyolar ama yani oranları hesaplıyolar erkek burnu yapmak kolay bişey değil sırıtması çok olası

ki zaten ben gitsem bu ratioları hesaplasam falan ben neyi etkileyebilirim doktora reis benim şu şu açıyı 120 falan yapın mı dicem
Yaptıracak kişi sensin aga bende mse’den sonra olacağım en sağlıklısının dediğim şekilde olduğunu düşünüyorum doktor sana after halini gösterir bir bakmışsın alakası yok. Doktora özellikle bildiğini göstermen hafiften sıkıştırman iyi olur benlikçe

• +1
Yaptıracak kişi sensin aga bende mse’den sonra olacağım en sağlıklısının dediğim şekilde olduğunu düşünüyorum doktor sana after halini gösterir bir bakmışsın alakası yok. Doktora özellikle bildiğini göstermen hafiften sıkıştırman iyi olur benlikçe
kanka açı falan söylesek büyük ihtimal adam bize uzaylı gibi bakar ne anlatıyor bu der ondan dedim bende bence okadar ciddi ciddi adama baskı yapmana gerek yok

estetiği özelde olursan zaten devletteki gibi adamlar rahat değil yaptıkları hata hepsi onlara patlıyor yaptıkları bi hata başarı oranlarını düşürüyor

geçen giden tanıdıklarım var doktorlar övünüyormuş sürekli başarı oranlarıyla demiş işte 3000 hasta ameliyat ettim biri revize yaptırmadı falan demiş yani senin burnunun güzel olup olmamasını onlarda çok takıyolar merak etme

• +1
ki zaten plastik cerrahi bölümü bu oranlar üzerine kuruludur piyasadaki en kötü doktor bile o oranları az biraz incelemek zorunda

@kumaddikt bu kardeşim plastik cerrahi istiyordu illa araştırmıştır az biraz dediklerim doğru değil mi rahatlat beni

• +1
Reactions: Jordan Barrett and kumaddikt
@arseth6 moruk bu arada yanlış anlama sana laf etmek için falan uzun uzun açıklamadım hem kendi içimi rahatlatmak hemde senin içini rahatlatmak için yaptım sektör okadar random değil okadar stres yapma diye

• +1
ki zaten plastik cerrahi bölümü bu oranlar üzerine kuruludur piyasadaki en kötü doktor bile o oranları az biraz incelemek zorunda

@kumaddikt bu kardeşim plastik cerrahi istiyordu illa araştırmıştır az biraz dediklerim doğru değil mi rahatlat beni
Kanka tldr yazar mısın eğer adam anlamaz falan diyosanız garanti anlar özrllikle kemikten falan bahsediyosanız zaten bilmeme ihtimali yok

• +1
Kanka tldr yazar mısın eğer adam anlamaz falan diyosanız garanti anlar özrllikle kemikten falan bahsediyosanız zaten bilmeme ihtimali yok
kanka ben burun estetiği olacamda şey diyolar oranlarını kendin ölçtür doktorlar yüzün oranlarını falan takmıyolar diyolarda

özellerde bildiğim kadarıyla en kötü doktor bile az biraz olsa oranları falan incelemek zorunda yani yanlış mıyım

ki estetik piyasasında özellikle istanbulda çok rekabet var burnunun güzel olması onlar içinde çok önemli reklam oluyor onlara

• +1
Reactions: Jordan Barrett and kumaddikt
kanka ben burun estetiği olacamda şey diyolar oranlarını kendin ölçtür doktorlar yüzün oranlarını falan takmıyolar diyolarda

özellerde bildiğim kadarıyla en kötü doktor bile az biraz olsa oranları falan incelemek zorunda yani yanlış mıyım

ki estetik piyasasında özellikle istanbulda çok rekabet var burnunun güzel olması onlar içinde çok önemli reklam oluyor onlara
İstanbuldaysan kötü doktor oranının yüksek olacağını zannetmiyorum sen azıcık terim öğrenirsen adam seni zaten ciddiye alıcak hee bu yaptırmak için yaptırmıyo diyecek her şeyi sor bu neden olcak nasıl olcak asla çekinme sonuçta o yapmak zorunda dert etme

• Love it
upturned yapma sıkıntı cıkmaz kaydırak gibi yaptırıyolar bok gibi oluyo sonra

• +1

Knk cevrendekilerin yorumlarina pek aldiris gosterme
Eger morph yaptiysan guzel durduysa milletin dediklerini sikleme
Yaptirdiktan sonra knkkk eskisi daha iyiydi vs diyenler olcaktie onlarida direkt postala sahsi fikrim bu yonde
Sonuc olarak guzel bir burun elde ediyorsun fakat sana donup eski yamuk burnun daha guzeldi diyorlar inanirmiydin

• +1
Reactions: EK0 and kay4w
Knk cevrendekilerin yorumlarina pek aldiris gosterme
Eger morph yaptiysan guzel durduysa milletin dediklerini sikleme
Yaptirdiktan sonra knkkk eskisi daha iyiydi vs diyenler olcaktie onlarida direkt postala sahsi fikrim bu yonde
Sonuc olarak guzel bir burun elde ediyorsun fakat sana donup eski yamuk burnun daha guzeldi diyorlar inanirmiydin
ameliyattan sonra demelerinin imkanı bile yok neredeyse burnum kırık manyak dağınık görseler zaten %99 oğlum çok fena olmuş diyeceklerde

böyle heyecanlı heyecanlı ameliyatı beklerken böyle demeleri biraz moralimi kırıyor pek takmamak lazım

• +1
Reactions: Jordan Barrett and balve
ameliyattan sonra demelerinin imkanı bile yok neredeyse burnum kırık manyak dağınık görseler zaten %99 oğlum çok fena olmuş diyeceklerde

böyle heyecanlı heyecanlı ameliyatı beklerken böyle demeleri biraz moralimi kırıyor pek takmamak lazım
aga burun maxilladan dolayı kötüyse uncanny durabilir eğer maksilla reccesed ise falan hiç yapma

• +1
Reactions: erlang, balve and EK0
aga burun maxilladan dolayı kötüyse uncanny durabilir eğer maksilla reccesed ise falan hiç yapma
yok yok kanka kırık burun ondan hem nefesi ağızdan alıyorum ondan bide ödem falan oluyor eye area mahvoluyor

ki burunun kendiside kırık yüzünden olduğundan daha büyük yüzün oranlarını bozuyor

• +1
Reactions: Jordan Barrett, erlang, mtn_dude_193 and 1 other person

Emin ol derler bu pic ergen psikolojisi o kadar amcikki kusursuz olsa bile kanka onceden burnunun orasi burasi daha iyiydi soyle yapsalar daha iyi olurmus vs diyenler olur bence
Artik cevrene bagli
Moralinin kirilmasinada izin verme olm hayalindeki buruna kavusacaksin bende insallah bu yil yaptiricam ayni sekil

• +1
  • Love it
Radix recessionundan dolayı bir estetik sıkıntı varsa rhino olma.Bu tür bir vakada radix implantı daha mantıklı.Rhino gibi botch ihtimali fazla ve zahmetli bir ameliyat son çare olarak yapılmalı.

• +1
Reactions: EK0 and mtn_dude_193
yok yok kanka kırık burun ondan hem nefesi ağızdan alıyorum ondan bide ödem falan oluyor eye area mahvoluyor

ki burunun kendiside kırık yüzünden olduğundan daha büyük yüzün oranlarını bozuyor
nası kırdın

• +1
Reactions: EK0 and erlang
nası kırdın
çocukken merdiven boşluğundan yüz üstü düşmüşüm çocukken kırılıncada burun kırık kaynadı dahada büyüdü nefes problemleride başladı

• So Sad
  • +1
Reactions: Jordan Barrett and mtn_dude_193
çocukken merdiven boşluğundan yüz üstü düşmüşüm çocukken kırılıncada burun kırık kaynadı dahada büyüdü nefes problemleride başladı
inş 3 yaşındayken falan değildir

• Hmm...
  • +1
Reactions: EK0 and kay4w

saglam bi doktor da cok guzel duruyo
eskiden calistigim bi yerde bi erkek yapmisti tüm yuzu burnuna toplanmis gibiydi (daha swelling olabilir)
baska bi erkek tanidigim da bambaska Biri olmustu slayliyodu yani

• +1
saglam bi doktor da cok guzel duruyo
eskiden calistigim bi yerde bi erkek yapmisti tüm yuzu burnuna toplanmis gibiydi (daha swelling olabilir)
baska bi erkek tanidigim da bambaska Biri olmustu slayliyodu yani
benimde umut o reis yaşama tek lifefuelim bu şu ameliyat olsunda ascend geçireyim hayat düzelsin diye motive ediyorum kendimi

• +1
Reactions: Jordan Barrett
benimde umut o reis yaşama tek lifefuelim bu şu ameliyat olsunda ascend geçireyim hayat düzelsin diye motive ediyorum kendimi
olcaksan Ankara ya uc bence
cebinden 150 200 cikar
ama lifetime mutlu olrusn

• +1
olcaksan Ankara ya uc bence
cebinden 150 200 cikar
ama lifetime mutlu olrusn
reis para çok önemli değil burun bu ondan kıymam parayada şey diyolar istanbul başkenti estetiğin en iyi orada olur diyolar

ondan bende istanbulda olmayı düşünüyorum zaten hemen yaşadığımız yer

• +1
Reactions: Jordan Barrett and iluvanavar
reis para çok önemli değil burun bu ondan kıymam parayada şey diyolar istanbul başkenti estetiğin en iyi orada olur diyolar

ondan bende istanbulda olmayı düşünüyorum zaten hemen yaşadığımız yer
istanbul ve Ankara estetik konusunda esit seviye diyebiliriz,
Ankara dememin sebebi ankaranin internette pazarlamasi daha yapiliyor doktorlar tarafindan
ondan taninirliklari oldugu icin botchlayamazlar gibi bisey
istanbul da da olabilirsin hic sorjn olmaz
dogru doktorlarla calistiktan sonra,
knk senin burnunun sorun ne Tam olarak?
buyuk deme mesela neresinden rahatsiz oluyosn Tam olarak

• +1
istanbul ve Ankara estetik konusunda esit seviye diyebiliriz,
Ankara dememin sebebi ankaranin internette pazarlamasi daha yapiliyor doktorlar tarafindan
ondan taninirliklari oldugu icin botchlayamazlar gibi bisey
istanbul da da olabilirsin hic sorjn olmaz
dogru doktorlarla calistiktan sonra,
knk senin burnunun sorun ne Tam olarak?
buyuk deme mesela neresinden rahatsiz oluyosn Tam olarak
kanka bak detaylı anlatıyım çocukken işte dedim yukardada kırıyoz burnu kemer kısmı kırılıyor çocukken kırınca burun kırık kaynıyor
kemer yüze göre çok büyük oluyor bide bunun üstüne kıkırdakta kırılmış meğer kıkırdakta öne düşüyor burun aşağı bakıyor
burun zaten yamuk
bide onun üstüne burunda geniz eti çıkmasın mı tek delik full kapanıyor ben gece full ağızdan nefes alıyorum
bu sebeple manyak yüzümde ödem var kronik hem yüzüm şişkin oluyor yağ oranıma göre hemde özellikle eye area ödemli eye aream mahvoluyor

yani benim durumda biraz burun estetiği pek tercih değil mecburiyet yinede insanlar kanka burnun iyi ya yapmana gerek yok falan diyince bozuluyom yani görsen şuanki burnumu nasıl diyebilir bi insan bunu dersin