Vücut / Yüz Dismorfisi

everestt

everestt

Iron
12 yaşımdan beri bu durumdan muzdaripim. Ortaokulda zaten şişmandım sınıftaki şişko eleman olur ya o bendim işte. Şu an önceki hâlimden eser kalmadı ve 19 yaşındayım. Ama hâlâ aynada kendime bakmaktan tiksiniyorum. Kollarım, gözlerim, burnum, omuzlarım, çenem, karnım kısacası her yerim. Bu durum 3 senedir sosyal hayatımı da etkilemeye başladı. Psikoloğa gitmek şart mıdır?

• +1
Reactions: eniyiguresci
Vücut-yüz dismorfin varsa bence fizyoloğa git.Psikolog cope boşa paranı dökmüş olursun.

Vücut-yüz dismorfin varsa bence fizyoloğa git.Psikolog cope boşa paranı dökmüş olursun.
Bozuk akla masal uydurursun ama kötü bir görünüme asla

• +1
  • JFL
Reactions: kullancı1998572619, EK0 and erlang
bir uzmandan yardım al sen belki çirkin bile değilsindir

bir uzmandan yardım al sen belki çirkin bile değilsindir
Zaten problemim o. Şimdiye kadar kime sorarsam sorayım gerçek hayatta da sanalda da, rate yaptırsam da kimse bana 7/10 aşağısı demedi ve görünümümü bozan büyük bir kusurum olduğunu söylemedi. Boy açısından da problemim olmadığını söylüyolar boyum 1.90. o yüzden bir psikoloğa gitmeli miyim diye sormuştum. Diğer arkadaş da cope demiş.

• +1
Reactions: EK0
Zaten problemim o. Şimdiye kadar kime sorarsam sorayım gerçek hayatta da sanalda da, rate yaptırsam da kimse bana 7/10 aşağısı demedi ve görünümümü bozan büyük bir kusurum olduğunu söylemedi. Boy açısından da problemim olmadığını söylüyolar boyum 1.90. o yüzden bir psikoloğa gitmeli miyim diye sormuştum. Diğer arkadaş da cope demiş.
gitsen iyi olur nereye gidersin bilmiyorum psikolojik konularda çok bilgim yok ama yani şu problem için yardım alabileceğin biryere git

özgüven gerçekten önemli hayatın boyunca adam akıllı ilişki yapamazsın bu sıkıntıyla

• +1
Reactions: everestt
Bozuk akla masal uydurursun ama kötü bir görünüme asla
mentalcell olmaya mahkümsun
12 yaşımdan beri bu durumdan muzdaripim. Ortaokulda zaten şişmandım sınıftaki şişko eleman olur ya o bendim işte. Şu an önceki hâlimden eser kalmadı ve 19 yaşındayım. Ama hâlâ aynada kendime bakmaktan tiksiniyorum. Kollarım, gözlerim, burnum, omuzlarım, çenem, karnım kısacası her yerim. Bu durum 3 senedir sosyal hayatımı da etkilemeye başladı. Psikoloğa gitmek şart mıdır?
mental sağlık tartışmasız çok önemli bu durumu ailen ve uzmanlarla görüşüp gerekirse ciddi para ve zaman dökmen en mantıklısı uzun vadede Bende 5 ay tedavi ve terapi gördüm terapiye başlamadan önce önyargılıydım ve ailemin zoru ile gittdim ama şuanda iyi gelmişim diyorum

bu arada yaş ve geçmiş olarak tıpa tıp aynıyız

• Woah
Reactions: everestt
mentalcell olmaya mahkümsun

mental sağlık tartışmasız çok önemli bu durumu ailen ve uzmanlarla görüşüp gerekirse ciddi para ve zaman dökmen en mantıklısı uzun vadede Bende 5 ay tedavi ve terapi gördüm terapiye başlamadan önce önyargılıydım ve ailemin zoru ile gittdim ama şuanda iyi gelmişim
Büyük ihtimalle gidicem, burdaki tek engel ailem zaten

Git bence,bende psikiyatriste dehb ve depresyon için gidiyorum concerta ve selectra yazıyor onları kullanıyorum tabi birçok psikiyatriste gitmiş biri olarak bazıları seni resmen hiç dinlemiyor şurada 40 dk konuşma oluyor