braces narrow face düzeltirmi

itsoverandthatsokey

itsoverandthatsokey

Iron
title

• +1
  • WTF
  • JFL
Reactions: recai iskender, pashanimair, Furkan Sarıkaya and 2 others
  • +1
Reactions: Dwrk and pashanimair
Eğer takacaksan doktora extract tipi tel takmasını söyle.
Eğer distract tipi tel takarsa mandibulada recession görülebiliyor.
İlk tip daha uzun ve kontrollü fakat sonuçları daha iyi.
Bide karşılıklı rep atmayı öğrenin artık şu amı sikik forumda

• +1
Reactions: divisionpanzerfaust, Furkan Sarıkaya, temelyeterliliktest and 3 others
overbite deil sıkıntı narrow face

• +1
Reactions: pashanimair
Kapaklı sistem (damon) braketlerinden kullanırsan bir nebze yüzün genişleyebilir, onun haricindeki diğer braketler (traditional, roth 0.22 vb.) yüzü genişletmek için hiçbir işe yaramaz. Ek olarak MSE veya SARPE kullanırsan istediğin yüz genişliğine rahatlıkla sahip olabilirsin.

• +1
Reactions: reanrao, Auchelius, Serialsuicide and 1 other person
Kapaklı sistem (damon) braketlerinden kullanırsan bir nebze yüzün genişleyebilir, onun haricindeki diğer braketler (traditional, roth 0.22 vb.) yüzü genişletmek için hiçbir işe yaramaz. Ek olarak MSE veya SARPE kullanırsan istediğin yüz genişliğine rahatlıkla sahip olabilirsin.
ağustosta gidicem doktara mse sorucam

• +1
Reactions: pashanimair and Furkan Sarıkaya
Şeffaf plak tedavisi iyi mi peki? Recession yapıyor mu?

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya and pashanimair
Asimetri yapıyor gıbı seyler gordum mse ile alakalı dogru mu dogruysa alternatifi ne

• +1
Asimetri yapıyor gıbı seyler gordum mse ile alakalı dogru mu dogruysa alternatifi ne
Alternatifi sarpe ve dahada etkili sonuç veriyor

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, pashanimair and reanrao
  • +1
Eğer dişlerin crowdedse damak veya alt çene kısmını dişlerini düzgün bir şekilde damağına sğıabileceği kadar genişletir ama buda genelde çok büyük bir fark yaratmaz tam tersi dişlerin arasında boşluk varsa küçültedebilir

• +1
Mallesef hayır ama fiyat konusunda bilgisi olan birini biliyorum @MogEater
Aklıma biley daha takıldı eğer orayı genişletiyorsa mantıken ön dişler arasj gap yaratmaz mı baya buyuk sorun bence

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, pashanimair and Auchelius
Aklıma biley daha takıldı eğer orayı genişletiyorsa mantıken ön dişler arasj gap yaratmaz mı baya buyuk sorun bence
Yaratıyor hatta dişleride genişletip hareket ettirdiği için kapanma bozukluğu sağlıyor mse de öyle biliyorum orthodontistim öyle anlatmıştı ama sarpe de öylemi bilmiyorum.

• +1
@MogEater ne kadar ödedin sarpeye bende crossbite var cozumlerinden biriymis yaptircam sanirim

• +1
dogru orthodontik tedavi tum face asimetriyi duzeltir, tmj splint ve braces ilk 12 ayda tum orbitallerdekinasimetriyi %60 filan duzeltti baya asimetrikti, tedavi sonunda komple tek bir tarafi implant ile assagi cekerek malar+orbitallerdeki ve paletteki asimetriyi biraz daha duzeltecegiz, en son okuloplastik cerrah ile eye area fixlerken tekrar asimetri fixlenecek ( Fat transfer etc ) ve model tier simetriye ulasacagim, ayni zamanda eger orthodontik tedavi gerekliyken dogru tedaviyi almazsan yuzde baya bir sorun olur, benim bir massater cok buyuk mesela, ikiside buyuk ama bir massater daha buyuk tedavi sonunlar bunlarida duzeltmek gerekcem filan.

Sarpe fiyatlari degisiklik gosterebilir ben 600usd odedim

sarpe underbite bile cozebiliyor, cunku disleri disariya dogru itiyor ve biraz maxilladan cogunlukla palatteden forwood
growth elde ediyorsun

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, Serialsuicide, pashanimair and 2 others
  • +1
  • So Sad
Reactions: Furkan Sarıkaya, ascendantwill, pashanimair and 1 other person
dişlerden kaynaklı sorun yoksa bir yarrama yaramaz tel ve dişe bağlı yapılanlar
narrow face nedeni pallate ufaklığı ise tel neden işe yarasın ki? bir de tüm face dememiş narrowluğu düzeltir mi demiş en azından öyle anladım ben

• +1
Reactions: pashanimair
  • +1
Reactions: swaggy, pashanimair and Auchelius
Eğer ki gideceğin ortodontistin alanında deneyimli biri olduğunu varsayarsak, Expanderi düzgün bir şekilde damak paletine yerleştirir ve sana vereceği talimatları da (vidayı ne kadar zaman aralığında ve ne şekilde çevireceğin vb.) doğru bir şekilde uygularsan herhangi bir sorun olmaz. Ayriyeten bu tedaviye başlamadan önce üst dişlerinin çapraşık olmaması gerekir. MSE'den daha iyi ve garanti sonucu veren SARPE'yi @MogEater açıklamış zaten. Bu durumda Expanderler arasındaki en iyi seçenek SARPE'dir

• +1
Reactions: swaggy, pashanimair, reanrao and 1 other person
Expander tedavisi sonrasında diş teli kullanıyorsun.

• +1
Reactions: swaggy, ZerefDragnee1l, pashanimair and 2 others
Damon Braces > Roth 0.22 Braces> Traditional Braces > Invısalign
Senin sanki çene geriliğin falan vardı herhalde hangi tedavi sürecine başvuracaksın ve çözümünü bulabildin mi

• +1
  • +1
Reactions: pashanimair and Auchelius
  • +1
Bu sıralama hem fiyat hem performans sıralaması dimi
O 3 braces türünün fiyatı birbirine yakın, onun haricinde dediğin gibi performans sıralaması.

• +1
Reactions: pashanimair and Auchelius
Expander tedavisi sonrasında diş teli kullanıyorsun.
Evet gördüm onu bu sabah saol ön dişlerim çarpık değil en azından üst taraf için alt kısım direk sağa doğru kayık birbirinin üstüne falan binmiş küçükken sürekli kavga ederdim ondan oldugunu dısunuyorum oraya expander falan olmaz dimi

• +1
Senin sanki çene geriliğin falan vardı herhalde hangi tedavi sürecine başvuracaksın ve çözümünü bulabildin mi
Bende damak darlığı ve alt çene geriliği var. Hangi tedavi türüne başvurmam gerektiği en başından beri belli ancak gittiğim ortodontist o tedaviyi yapmıyor aksine maksillada gerilik yaratabilecek bir tedaviyi uygulamaya çalışıyor. İlk gittiğimde bana Expander vereceğini söylemişti fakat Damon Braces kullandığım için geçen ay gittiğimde Expander vermekten vazgeçti; halbuki damak paletim hala daha dar, gülünce 6 dişim zar zor gözüküyor, damak paletimin genişliği "V" şeklinde ve çukur şeklinde. Damon Braces diş kemerini (maksillanın uç kısmında bulunan kemiksi yapı) ekstra genişlettiğinden dolayı bir nebze de olsa maksillayı genişletir, damak darlığında sadece Damon Braces kullanmak kesinlikle yetersizdir. Onun haricinde @swaggy sağolsun onun tavsiyesi üzerine Whatsapp'tan bulunduğum şehirdeki tüm ortodontistlere mesaj attım ve birçok klinik attığım mesajların doğruluğunu onaylayıp, istediğim tedaviyi yapabileceklerini söylediler. Maalesef ki ailem bu konuda doğal olarak arkamda durmuyor, özel hastane doktorundan daha mı iyi bileceksin diyorlar ve ek olarak başka ortodontiste gidebilmek için maddi durumumuz da kısıtlı. Yine çıkmazın içindeyim, bu konuda daha ne yapabilirim bilmiyorum. Şu anki tek düşüncem sefalometrik veya el bilek kemiği röntgeni aracılığıyla kemik yaşıma baktırıp, ona göre düşünüp de hareket etmek.

Last edited:
  • +1
Reactions: swaggy, Serialsuicide, reanrao and 1 other person
Evet gördüm onu bu sabah saol ön dişlerim çarpık değil en azından üst taraf için alt kısım direk sağa doğru kayık birbirinin üstüne falan binmiş küçükken sürekli kavga ederdim ondan oldugunu dısunuyorum oraya expander falan olmaz dimi
Genellikle mandibulaya Expander takılmaz çünkü çoğunlukla genişliği yeterli oluyor ve maksillanın genişlemesine karşın mandibula da olumlu yönde etkileniyor.

• +1
Reactions: reanrao and Auchelius
narrow face nedeni pallate ufaklığı ise tel neden işe yarasın ki? bir de tüm face dememiş narrowluğu düzeltir mi demiş en azından öyle anladım ben
dişlerden kaynaklı sorun yoksa bir yarrama yaramaz tel ve dişe bağlı yapılanlar
Bir tek Damon Braces işe yarar, onun haricindeki diğer 3 tedavi türü dediğin gibi.

• +1
Genellikle mandibulaya Expander takılmaz çünkü çoğunlukla genişliği yeterli oluyor ve maksillanın genişlemesine karşın mandibula da olumlu yönde etkileniyor.
Benim gittiğim ortodontisti bi şekilde ikna etmiştim ilk gittiğimde fiyat uyuşmazlığı ve adam akıllı çalışıp çalışmayacağı belli değildi 2 ci gittiğimi en az 5-6 seans gidip ikna edebildim durumu şimdide bu sefer randevu vermiyor başka birinde arıyacağım tedaviyi artık üst ve alta damak genişletici takmayı düşünüyordum üstte okey dediler ama alta olmaz diyip durdular orası sert kemik orası genişlemez dediler.

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya
Benim gittiğim ortodontisti bi şekilde ikna etmiştim ilk gittiğimde fiyat uyuşmazlığı ve adam akıllı çalışıp çalışmayacağı belli değildi 2 ci gittiğimi en az 5-6 seans gidip ikna edebildim durumu şimdide bu sefer randevu vermiyor başka birinde arıyacağım tedaviyi artık üst ve alta damak genişletici takmayı düşünüyordum üstte okey dediler ama alta olmaz diyip durdular orası sert kemik orası genişlemez dediler.
Evet, mandibulayı genişletmek genellikle daha küçük 8-10 gibi yaşlarda yapılır diye biliyorum ama dediğim gibi çoğunlukla mandibula genişliği yeterli oluyor.

• +1
Evet, mandibulayı genişletmek genellikle daha küçük 8-10 gibi yaşlarda yapılır diye biliyorum ama dediğim gibi çoğunlukla mandibula genişliği yeterli oluyor.
Adını değiştir bence nick koy burda isim yazmak iyi fikir degil gibime geliyor verdigin bilgiler degerli

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya, Serialsuicide and Auchelius
Adını değiştir bence nick koy burda isim yazmak iyi fikir degil gibime geliyor verdigin bilgiler degerli
Gerçek değildir kanka ismi

• +1
  • Hmm...
Reactions: Furkan Sarıkaya and reanrao
çene geriliği için tek çözüm bsso'mu peki?

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya
Kaydolurken dalgınlığıma gelmişti, otomatik doldura basmıştım. O yüzden /:

• +1
Reactions: reanrao
çene geriliği için tek çözüm bsso'mu peki?
Ameliyatları pek bilmiyorum, tek bildiğim şey ortodontik potansiyeli bitmek üzere veya bitmiş olan hastaların ortognatik cerrahiye yönlendirilmesi fakat ne tür ameliyatlar var hiç bilmiyorum. Ameliyatlar için @MogEater'a danışabilirsin.

• +1
Reactions: Auchelius