itsoverandthatsokey
Iron
title
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Tel takıyorum 1.5 senedir çenemde bi sikim değişmedi ya da ben fark etmedim bilmiyorumtitle
fuckTel takıyorum 1.5 senedir çenemde bi sikim değişmedi ya da ben fark etmedim bilmiyorum
Eğer takacaksan doktora extract tipi tel takmasını söyle.fuck
overbite deil sıkıntı narrow faceEğer takacaksan doktora extract tipi tel takmasını söyle.
Eğer distract tipi tel takarsa mandibulada recession görülebiliyor.
İlk tip daha uzun ve kontrollü fakat sonuçları daha iyi.
Bide karşılıklı rep atmayı öğrenin artık şu amı sikik forumda
Yarram dis teliyle skullu nasıl degiscen amk mal mısınoverbite deil sıkıntı narrow face
hayirtitle
ağustosta gidicem doktara mse sorucamKapaklı sistem (damon) braketlerinden kullanırsan bir nebze yüzün genişleyebilir, onun haricindeki diğer braketler (traditional, roth 0.22 vb.) yüzü genişletmek için hiçbir işe yaramaz. Ek olarak MSE veya SARPE kullanırsan istediğin yüz genişliğine rahatlıkla sahip olabilirsin.
Şeffaf plak tedavisi iyi mi peki? Recession yapıyor mu?Eğer takacaksan doktora extract tipi tel takmasını söyle.
Eğer distract tipi tel takarsa mandibulada recession görülebiliyor.
İlk tip daha uzun ve kontrollü fakat sonuçları daha iyi.
Bide karşılıklı rep atmayı öğrenin artık şu amı sikik forumda
Asimetri yapıyor gıbı seyler gordum mse ile alakalı dogru mu dogruysa alternatifi neKapaklı sistem (damon) braketlerinden kullanırsan bir nebze yüzün genişleyebilir, onun haricindeki diğer braketler (traditional, roth 0.22 vb.) yüzü genişletmek için hiçbir işe yaramaz. Ek olarak MSE veya SARPE kullanırsan istediğin yüz genişliğine rahatlıkla sahip olabilirsin.
Alternatifi sarpe ve dahada etkili sonuç veriyorAsimetri yapıyor gıbı seyler gordum mse ile alakalı dogru mu dogruysa alternatifi ne
Fiyat farkı ne kadar bilgin var mıAlternatifi sarpe ve dahada etkili sonuç veriyor
Mallesef hayır ama fiyat konusunda bilgisi olan birini biliyorum @MogEaterFiyat farkı ne kadar bilgin var mı
Eğer dişlerin crowdedse damak veya alt çene kısmını dişlerini düzgün bir şekilde damağına sğıabileceği kadar genişletir ama buda genelde çok büyük bir fark yaratmaz tam tersi dişlerin arasında boşluk varsa küçültedebilirtitle
Aklıma biley daha takıldı eğer orayı genişletiyorsa mantıken ön dişler arasj gap yaratmaz mı baya buyuk sorun benceMallesef hayır ama fiyat konusunda bilgisi olan birini biliyorum @MogEater
Yaratıyor hatta dişleride genişletip hareket ettirdiği için kapanma bozukluğu sağlıyor mse de öyle biliyorum orthodontistim öyle anlatmıştı ama sarpe de öylemi bilmiyorum.Aklıma biley daha takıldı eğer orayı genişletiyorsa mantıken ön dişler arasj gap yaratmaz mı baya buyuk sorun bence
dişlerden kaynaklı sorun yoksa bir yarrama yaramaz tel ve dişe bağlı yapılanlartitle
nooodişlerden kaynaklı sorun yoksa bir yarrama yaramaz tel ve dişe bağlı yapılanlar
yeessnooo
narrow face nedeni pallate ufaklığı ise tel neden işe yarasın ki? bir de tüm face dememiş narrowluğu düzeltir mi demiş en azından öyle anladım bendişlerden kaynaklı sorun yoksa bir yarrama yaramaz tel ve dişe bağlı yapılanlar
Damon Braces > Roth 0.22 Braces> Traditional Braces > InvısalignŞeffaf plak tedavisi iyi mi peki? Recession yapıyor mu?
Eğer ki gideceğin ortodontistin alanında deneyimli biri olduğunu varsayarsak, Expanderi düzgün bir şekilde damak paletine yerleştirir ve sana vereceği talimatları da (vidayı ne kadar zaman aralığında ve ne şekilde çevireceğin vb.) doğru bir şekilde uygularsan herhangi bir sorun olmaz. Ayriyeten bu tedaviye başlamadan önce üst dişlerinin çapraşık olmaması gerekir. MSE'den daha iyi ve garanti sonucu veren SARPE'yi @MogEater açıklamış zaten. Bu durumda Expanderler arasındaki en iyi seçenek SARPE'dirAsimetri yapıyor gıbı seyler gordum mse ile alakalı dogru mu dogruysa alternatifi ne
Expander tedavisi sonrasında diş teli kullanıyorsun.Aklıma biley daha takıldı eğer orayı genişletiyorsa mantıken ön dişler arasj gap yaratmaz mı baya buyuk sorun bence
Senin sanki çene geriliğin falan vardı herhalde hangi tedavi sürecine başvuracaksın ve çözümünü bulabildin miDamon Braces > Roth 0.22 Braces> Traditional Braces > Invısalign
Invisalign tedavisinin diğer Braces'lara nazaran daha pahalı olması da cabası.Damon Braces > Roth 0.22 Braces> Traditional Braces > Invısalign
Bu sıralama hem fiyat hem performans sıralaması dimiInvisalign tedavisinin diğer Braces'lara nazaran daha pahalı olması da cabası.
O 3 braces türünün fiyatı birbirine yakın, onun haricinde dediğin gibi performans sıralaması.Bu sıralama hem fiyat hem performans sıralaması dimi
yeess
peki bunu bizmi seçiyozO 3 braces türünün fiyatı birbirine yakın, onun haricinde dediğin gibi performans sıralaması.
Hem evet hem hayırpeki bunu bizmi seçiyoz
Evet gördüm onu bu sabah saol ön dişlerim çarpık değil en azından üst taraf için alt kısım direk sağa doğru kayık birbirinin üstüne falan binmiş küçükken sürekli kavga ederdim ondan oldugunu dısunuyorum oraya expander falan olmaz dimiExpander tedavisi sonrasında diş teli kullanıyorsun.
Bende damak darlığı ve alt çene geriliği var. Hangi tedavi türüne başvurmam gerektiği en başından beri belli ancak gittiğim ortodontist o tedaviyi yapmıyor aksine maksillada gerilik yaratabilecek bir tedaviyi uygulamaya çalışıyor. İlk gittiğimde bana Expander vereceğini söylemişti fakat Damon Braces kullandığım için geçen ay gittiğimde Expander vermekten vazgeçti; halbuki damak paletim hala daha dar, gülünce 6 dişim zar zor gözüküyor, damak paletimin genişliği "V" şeklinde ve çukur şeklinde. Damon Braces diş kemerini (maksillanın uç kısmında bulunan kemiksi yapı) ekstra genişlettiğinden dolayı bir nebze de olsa maksillayı genişletir, damak darlığında sadece Damon Braces kullanmak kesinlikle yetersizdir. Onun haricinde @swaggy sağolsun onun tavsiyesi üzerine Whatsapp'tan bulunduğum şehirdeki tüm ortodontistlere mesaj attım ve birçok klinik attığım mesajların doğruluğunu onaylayıp, istediğim tedaviyi yapabileceklerini söylediler. Maalesef ki ailem bu konuda doğal olarak arkamda durmuyor, özel hastane doktorundan daha mı iyi bileceksin diyorlar ve ek olarak başka ortodontiste gidebilmek için maddi durumumuz da kısıtlı. Yine çıkmazın içindeyim, bu konuda daha ne yapabilirim bilmiyorum. Şu anki tek düşüncem sefalometrik veya el bilek kemiği röntgeni aracılığıyla kemik yaşıma baktırıp, ona göre düşünüp de hareket etmek.Senin sanki çene geriliğin falan vardı herhalde hangi tedavi sürecine başvuracaksın ve çözümünü bulabildin mi
Genellikle mandibulaya Expander takılmaz çünkü çoğunlukla genişliği yeterli oluyor ve maksillanın genişlemesine karşın mandibula da olumlu yönde etkileniyor.Evet gördüm onu bu sabah saol ön dişlerim çarpık değil en azından üst taraf için alt kısım direk sağa doğru kayık birbirinin üstüne falan binmiş küçükken sürekli kavga ederdim ondan oldugunu dısunuyorum oraya expander falan olmaz dimi
narrow face nedeni pallate ufaklığı ise tel neden işe yarasın ki? bir de tüm face dememiş narrowluğu düzeltir mi demiş en azından öyle anladım ben
Bir tek Damon Braces işe yarar, onun haricindeki diğer 3 tedavi türü dediğin gibi.dişlerden kaynaklı sorun yoksa bir yarrama yaramaz tel ve dişe bağlı yapılanlar
Benim gittiğim ortodontisti bi şekilde ikna etmiştim ilk gittiğimde fiyat uyuşmazlığı ve adam akıllı çalışıp çalışmayacağı belli değildi 2 ci gittiğimi en az 5-6 seans gidip ikna edebildim durumu şimdide bu sefer randevu vermiyor başka birinde arıyacağım tedaviyi artık üst ve alta damak genişletici takmayı düşünüyordum üstte okey dediler ama alta olmaz diyip durdular orası sert kemik orası genişlemez dediler.Genellikle mandibulaya Expander takılmaz çünkü çoğunlukla genişliği yeterli oluyor ve maksillanın genişlemesine karşın mandibula da olumlu yönde etkileniyor.
Evet, mandibulayı genişletmek genellikle daha küçük 8-10 gibi yaşlarda yapılır diye biliyorum ama dediğim gibi çoğunlukla mandibula genişliği yeterli oluyor.Benim gittiğim ortodontisti bi şekilde ikna etmiştim ilk gittiğimde fiyat uyuşmazlığı ve adam akıllı çalışıp çalışmayacağı belli değildi 2 ci gittiğimi en az 5-6 seans gidip ikna edebildim durumu şimdide bu sefer randevu vermiyor başka birinde arıyacağım tedaviyi artık üst ve alta damak genişletici takmayı düşünüyordum üstte okey dediler ama alta olmaz diyip durdular orası sert kemik orası genişlemez dediler.
Adını değiştir bence nick koy burda isim yazmak iyi fikir degil gibime geliyor verdigin bilgiler degerliEvet, mandibulayı genişletmek genellikle daha küçük 8-10 gibi yaşlarda yapılır diye biliyorum ama dediğim gibi çoğunlukla mandibula genişliği yeterli oluyor.
Gerçek değildir kanka ismiAdını değiştir bence nick koy burda isim yazmak iyi fikir degil gibime geliyor verdigin bilgiler degerli
çene geriliği için tek çözüm bsso'mu peki?Evet, mandibulayı genişletmek genellikle daha küçük 8-10 gibi yaşlarda yapılır diye biliyorum ama dediğim gibi çoğunlukla mandibula genişliği yeterli oluyor.
Kaydolurken dalgınlığıma gelmişti, otomatik doldura basmıştım. O yüzden /:Adını değiştir bence nick koy burda isim yazmak iyi fikir degil gibime geliyor verdigin bilgiler degerli
Gerçek ismimGerçek değildir kanka ismi
Ameliyatları pek bilmiyorum, tek bildiğim şey ortodontik potansiyeli bitmek üzere veya bitmiş olan hastaların ortognatik cerrahiye yönlendirilmesi fakat ne tür ameliyatlar var hiç bilmiyorum. Ameliyatlar için @MogEater'a danışabilirsin.çene geriliği için tek çözüm bsso'mu peki?
olum larplasana amkGerçek ismim![]()
larplamak ne oluyor?olum larplasana amk
yani mesela senın ısmın mehmet ama sen sanalda ahmet diye tanıtıyosunlarplamak ne oluyor?
ben zorbalamistim seni ondan actin threadi dimititle
evet eski thread buben zorbalamistim seni ondan actin threadi dimi
haketmistin sanki bi tikevet eski thread bu