senualF
I am not a jester for your amusement
- Joined
- Oct 22, 2025
- Posts
- 45
- Reputation
- 100
Çiğ süt, çiğ et hakkında. (ÇOK ÖNEMLİ NOT: erğrğeğ çiğ süt çiğ etle chad mi olucan amuğa goyim diyenler havlamaya başlamadan, evet ltn basein çiğ et çiğ süt sayesinde chad olmayacak)
Direkt konuya giriyorum çiğ et türkiyede olmaz. İlk olarak hepimiz fakiriz amk kıyma harici kırmızı eti kim alcak normalde çiğ et, çiğ ciğerde overcooked ete göre besin değerlerinin daha fazla olduğu net ama etin grass fed olması lazım ve et üstündeki yağında sarımtırak olması lazım canım ülkemde yurtdışında olan hiçbir sik olmadığından oda yok türkiyede o kasaptan aldığınız et (alabiliyosanız oda) çoooook büyük ihtimalle güvenli değil orta pişmiş et hem tad olarak en iyisi hem çiğ etin besin değerlerine yakın hem güvenlik açısından iyi, dışı koyu kahverengi içi kırmızı etler ideal carnivore jesterlar genelde iyi kaynağınız yoksa orta pişmiş yiyin diyor alabiliyosanız et çok fazla pişirmeyin kıyma spamlayabilirsiniz tadı baharat olmadan bok gibi ama 1 ay falan sadece orta pişmiş kıyma yiyip farkı kendiniz görebilirsiniz.
Çiğ süt: yaklaşık 2 aydır peynirciden aldığım 3 lt çiğ sütü içiyorum (kaynatmadan) 250 ml, 500ml, 1litre diye arttırdım şuan günde 1 litre içiyorum hala zehirlenmedim başlarda küçük kaplara koyup dondurucuya koyup her gün her gün buzdolabına indirip öyle içiyodum korkudan şimdi sikimde bile değil üstünde 24 saat içinde tüketin diyor ben alıyorum 3 gün içinde bitiriyorum buzdolabında duruyor, full dışarda durduğuda oldu 4 gün boyunca, yağı hatta daha güzel oldu bir bok olmadı bana yabancı arkadaşlarımında anlattıgına göre çiğ sütün dayanma süresi sandığımızdan çok daha fazla gibi en azından bence öyle çünkü bir şey olmuyor zehirlendiğim an hepinize bildiririm, ölmeyeceğim için maks hastahaneye yatar çıkarım 2 haftaya diye düşünüyorum, ama siz çok korkuyorsanız aman abi salmonella sikmesin beni diyosanız jersey sütde içebilirsiniz en yakını o çiğ süte (1 litreyi arada yemek olmadan içince ishal yapıyor, sabah 500ml akşam yatmadan 500ml içiyorum daha 1 kere bile ishal olmadım) çiğ süt özellikle benim gibi çok yemek yemiyorsanız kalori açığınız olmaması için çok iyi masai kabilesindeki 3 metre sırıklar günde sadece 4litre çiğ süt içiyorlar hatta ineklerin memelerinden direkt içiyorlar bonemasslerinide biliyosunzdur evet genetik evet afrika genetiği ama sütün illaki etkisi olmalı
BESİN DEĞERLERİ
650 kalori
30g karbonhidrat
32g protein
34g yağ
1200mg kalsiyum
Bu kalsiyum miktarı yetişkinlerin bir günde ihtiyacı olan kalsiyumu (1000-1200) tek başına veriyor bunu ergenlikte özellikle 18 altında her gün almaya başladığınızda kemikleriniz %100 hiç süt içmemenizden daha iyi olucaktır cope diyenler yarrağımı yiyebilir. Dicen aynı besin değeri market sütündede var, sayın amına kodumun salağı o sütü o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.
Kısaca çiğ süt tad olarak, besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var ama genetiğin 165 se 170 olman çok bişey değiştirmeyecek özellikle tiktokta 16 yaşından 19 a 175 den 190 a çıkan ya da anormal boy artışı olanlar var bunların jepsi ya pastörize ya çiğ süt içiyor pastörize içenlerde genelde ülkelerinde çiğ süt yasak olduğu için içiyor kısaca umut kesmeyin hepimiz çiğ sütle 170 den 2 metre olucaz kemik gelişimine etki olarak ergenlikte yiyip içebileceğin dünyadaki en iyi şey tek sorun salmonella e coli bakteri copeuna hepinizin düşmüş olması, benim aldığım süt her gün yenileniyor günde 2-3 tane falan geliyor maks aldığım yere ztn(test ettim bu arada iki tane vardı altına çaktırmadan siyah tahta kalemi ucuyla işaret koydum ertesi gün yoktu yeni süt vardı) ben sabah erken gidip 1 tane alıyorum 3 gün içiyorum sonra aynı döngü, heee eğer bunun üstünede gidip pazar arası aldığın çiğ sütü içiyorsan senin amına ben koyayım neyse hepimiz çiğ sütle chad olucaz devam içmeye
Direkt konuya giriyorum çiğ et türkiyede olmaz. İlk olarak hepimiz fakiriz amk kıyma harici kırmızı eti kim alcak normalde çiğ et, çiğ ciğerde overcooked ete göre besin değerlerinin daha fazla olduğu net ama etin grass fed olması lazım ve et üstündeki yağında sarımtırak olması lazım canım ülkemde yurtdışında olan hiçbir sik olmadığından oda yok türkiyede o kasaptan aldığınız et (alabiliyosanız oda) çoooook büyük ihtimalle güvenli değil orta pişmiş et hem tad olarak en iyisi hem çiğ etin besin değerlerine yakın hem güvenlik açısından iyi, dışı koyu kahverengi içi kırmızı etler ideal carnivore jesterlar genelde iyi kaynağınız yoksa orta pişmiş yiyin diyor alabiliyosanız et çok fazla pişirmeyin kıyma spamlayabilirsiniz tadı baharat olmadan bok gibi ama 1 ay falan sadece orta pişmiş kıyma yiyip farkı kendiniz görebilirsiniz.
Çiğ süt: yaklaşık 2 aydır peynirciden aldığım 3 lt çiğ sütü içiyorum (kaynatmadan) 250 ml, 500ml, 1litre diye arttırdım şuan günde 1 litre içiyorum hala zehirlenmedim başlarda küçük kaplara koyup dondurucuya koyup her gün her gün buzdolabına indirip öyle içiyodum korkudan şimdi sikimde bile değil üstünde 24 saat içinde tüketin diyor ben alıyorum 3 gün içinde bitiriyorum buzdolabında duruyor, full dışarda durduğuda oldu 4 gün boyunca, yağı hatta daha güzel oldu bir bok olmadı bana yabancı arkadaşlarımında anlattıgına göre çiğ sütün dayanma süresi sandığımızdan çok daha fazla gibi en azından bence öyle çünkü bir şey olmuyor zehirlendiğim an hepinize bildiririm, ölmeyeceğim için maks hastahaneye yatar çıkarım 2 haftaya diye düşünüyorum, ama siz çok korkuyorsanız aman abi salmonella sikmesin beni diyosanız jersey sütde içebilirsiniz en yakını o çiğ süte (1 litreyi arada yemek olmadan içince ishal yapıyor, sabah 500ml akşam yatmadan 500ml içiyorum daha 1 kere bile ishal olmadım) çiğ süt özellikle benim gibi çok yemek yemiyorsanız kalori açığınız olmaması için çok iyi masai kabilesindeki 3 metre sırıklar günde sadece 4litre çiğ süt içiyorlar hatta ineklerin memelerinden direkt içiyorlar bonemasslerinide biliyosunzdur evet genetik evet afrika genetiği ama sütün illaki etkisi olmalı
BESİN DEĞERLERİ
650 kalori
30g karbonhidrat
32g protein
34g yağ
1200mg kalsiyum
Bu kalsiyum miktarı yetişkinlerin bir günde ihtiyacı olan kalsiyumu (1000-1200) tek başına veriyor bunu ergenlikte özellikle 18 altında her gün almaya başladığınızda kemikleriniz %100 hiç süt içmemenizden daha iyi olucaktır cope diyenler yarrağımı yiyebilir. Dicen aynı besin değeri market sütündede var, sayın amına kodumun salağı o sütü o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtıyorlarki bu proteinlerin falan yapısı bozuluyor bu da vücudunun tamamını ememesine neden oluyor özelliklede vitaminlerin amına sert koyuluyor ve çiğ sütün içinde olan ineklerin büyüme hormanlarına ve vücut fonksiyonlarına bağlı igf1 ısıtılmayla beraber 3 kat daha azalıyor ne diye o uht sütün 4 ay raf ömrü var sanıyosun herşeyi gittiği için.
Kısaca çiğ süt tad olarak, besin değerleri olarak, boy uzamasına etkisi var ama genetiğin 165 se 170 olman çok bişey değiştirmeyecek özellikle tiktokta 16 yaşından 19 a 175 den 190 a çıkan ya da anormal boy artışı olanlar var bunların jepsi ya pastörize ya çiğ süt içiyor pastörize içenlerde genelde ülkelerinde çiğ süt yasak olduğu için içiyor kısaca umut kesmeyin hepimiz çiğ sütle 170 den 2 metre olucaz kemik gelişimine etki olarak ergenlikte yiyip içebileceğin dünyadaki en iyi şey tek sorun salmonella e coli bakteri copeuna hepinizin düşmüş olması, benim aldığım süt her gün yenileniyor günde 2-3 tane falan geliyor maks aldığım yere ztn(test ettim bu arada iki tane vardı altına çaktırmadan siyah tahta kalemi ucuyla işaret koydum ertesi gün yoktu yeni süt vardı) ben sabah erken gidip 1 tane alıyorum 3 gün içiyorum sonra aynı döngü, heee eğer bunun üstünede gidip pazar arası aldığın çiğ sütü içiyorsan senin amına ben koyayım neyse hepimiz çiğ sütle chad olucaz devam içmeye