Diş telleri maksillayı geriye doğru çekebilir mi?

F

Furkan Sarıkaya

Iron
Recessed veya flat maxillaya yol açabilir mi?

Ekran grnts 2025 04 27 172112

Ekran grnts 2025 04 27 172219

İnternette biraz araştırma yaptım fakat kesin bir cevaba ulaşamadım. Sizin görüşünüz nasıl? Şimdiden teşekkürler.

• +1
Reactions: Kayra139 and Aven
Ya yok öyle bişey aq ama lastik kullanma diyorlar

• +1
Reactions: maarda, Aven and Furkan Sarıkaya
Diş teli takacaksan ve damak küçükse önce bi damak genişletici kullan mse gibi tavsiyem

• +1
Reactions: Furkan Sarıkaya
Diş teli takacaksan ve damak küçükse önce bi damak genişletici kullan mse gibi tavsiyem
Abi damak genişletici verecekler zaten ama ilk önce diş teli taktılar. Kanımca ilk önce dişlerimi düzeltip de takacaklar çünkü genişletici damağı ikiye ayırıyor ya, asimetrik bir şekilde ayrılmasın diye.

Kemiğin 14 yaşından sonra gelişimi durmakta,yani sorunuzun cevabı hayır olacak fakat diş çektirirseniz kemik erimesi dolayısıyla üst çene geriye gitmiş gibi izlenim yaratabilir.

• +1
  • Love it
Reactions: Dathomirian Zabrak and Furkan Sarıkaya
Kemiğin 14 yaşından sonra gelişimi durmakta,yani sorunuzun cevabı hayır olacak fakat diş çektirirseniz kemik erimesi dolayısıyla üst çene geriye gitmiş gibi izlenim yaratabilir.
13 yaşındayım* 12 yaşımın ortalarında diş teli taktırmıştım. Çok teşekkürler yorumunuz için 🙏🙏

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak and Kayra139
Bugün doktora gittim ve 20lik dişlerimi ilerde veya şimdi çektirmem gerekeceğini söyledi 16 yaşındayım bu arada bende gelecekte çektireyim dedim ama 25 yaşında falan çektirmek dediğiniz sorunu yaşamama sebep olurmu

Bugün doktora gittim ve 20lik dişlerimi ilerde veya şimdi çektirmem gerekeceğini söyledi 16 yaşındayım bu arada bende gelecekte çektireyim dedim ama 25 yaşında falan çektirmek dediğiniz sorunu yaşamama sebep olurmu
20 lik dişlerini çektirirsen çenenin tam potansiyelinde gelişmesini engellersin

20 lik dişlerini çektirirsen çenenin tam potansiyelinde gelişmesini engellersin
Bende ondan korktuğum için gelecek yıllarda çektireyim dedim dişçiye ancak ilerde çektirmem demi sorun yaratır yoksa şuanmı çektirmem sorun yaratır

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak
Bende ondan korktuğum için gelecek yıllarda çektireyim dedim dişçiye ancak ilerde çektirmem demi sorun yaratır yoksa şuanmı çektirmem sorun yaratır
şimdi çektirmelisin,çekilmeyen diş diğer dişlere baskı yaparak onlarında dizilişini bozacak ve ağrı,apse vs olacak yani çektirmeden duracağını sanmıyorum.

• +1
Reactions: Dathomirian Zabrak
şimdi çektirmelisin,çekilmeyen diş diğer dişlere baskı yaparak onlarında dizilişini bozacak ve ağrı,apse vs olacak yani çektirmeden duracağını sanmıyorum.
Maxxilayi nasıl etkiler ve aşırı acılı uzun bir süreç olmayacakmi 16 yaşında daha kötü olmasın herşey paletim darda değil aslında her dişim gayet düzgün şekil bozukluğu yok dizilişi bozacağından eminmisin acaba

nomalde maxillayı geri çekmez ama senin yaşın küçük o yüzden gelişimini etkiler belki

• Hmm...
nomalde maxillayı geri çekmez ama senin yaşın küçük o yüzden gelişimini etkiler belki
Vallahi abi sadece diş köklerine baskı uyguluyormuş, umarım dediğin gibi değildir

• +1
Reactions: drakenryuguji
Vallahi abi sadece diş köklerine baskı uyguluyormuş, umarım dediğin gibi değildir
kendi doktorum da lastik kullanacağımda aynısını söylemişti ve hiçbir değişiklik yaşamadım. lastiği çok kısa süre kullandım o yüzden de olabilir.

• Hmm...
Bence 18 ine kadar bekle öyle çektir ama yine de doktora git sor şu yasa kadar beklememin problemi olur mu diye
Genel kemik gelişimin bitmeden çekilmesini önermem çene genişliği gibi şeylere de etkili çünkü

• +1
Reactions: Zodiac and DarkSoulHKF
kendi doktorum da lastik kullanacağımda aynısını söylemişti ve hiçbir değişiklik yaşamadım. lastiği çok kısa süre kullandım o yüzden de olabilir.
Abi hakkını helal et, o lastikten kastığın oklüzyon kapanışın düzelmesi için yani overbite/underbite için mi, yoksa dişlerin hizalanmasında (çarpışıklıkta kullanılan) dişlerin önüne takılan kısa lastikler mi?

• +1
Abi hakkını helal et, o lastikten kastığın oklüzyon kapanışın düzelmesi için yani overbite/underbite için mi, yoksa dişlerin hizalanmasında (çarpışıklıkta kullanılan) dişlerin önüne takılan kısa lastikler mi?
hizalanması içindi ama kısa değildi normal lastik işte

hizalanması içindi ama kısa değildi normal lastik işte
Abi büyük ihtimal bana da ondan verecekler, senin bahsettiğini overbite için ayriyetten bir tane daha uzun lastik var, o sandım. Peki ya o verecekleri elastikler kemiklere etki eder mi?

• +1
Abi büyük ihtimal bana da ondan verecekler, senin bahsettiğini overbite için ayriyetten bir tane daha uzun lastik var, o sandım. Peki ya o verecekleri elastikler kemiklere etki eder mi?
nomalde etmez de , yaşından dolayı sende kemik gelişimini etkileyebilir

• Hmm...