dişlerime koyulan teşhisler

ZerefDragnee1l

ZerefDragnee1l

fakecel
over. 4 farklı bölümden randevu verdiler amk
IMG 20250701 150357

• So Sad
Reactions: Aven and pashanimair
:confused:

• +1
Reactions: ZerefDragnee1l
ne icin gittin doktora

en azından fixlenir

ne icin gittin doktora
ben bir hastanede genel dişe gittim bu bizi aşar dediler başka hastanede genel dişe gittim orthoya yolladılar ortho geri git tam baksınlar dedi aynı gün içinde sonuç bu şimdi bunları fixlemekle uğraşıcam uzun sürecek bayağı

knk hergun maxillana raw meat sür fixlenişr

• JFL
Reactions: Aven, pashanimair and ZerefDragnee1l
ben bir hastanede genel dişe gittim bu bizi aşar dediler başka hastanede genel dişe gittim orthoya yolladılar ortho geri git tam baksınlar dedi aynı gün içinde sonuç bu şimdi bunları fixlemekle uğraşıcam uzun sürecek bayağı
bu arada crossbite mi daha kotu overbitemi

bu arada crossbite mi daha kotu overbitemi
Her ikisi de kötü ama kanımca overbite daha kötü. Çünkü overbite'da hem mandibula hem de maksilla recessed olabiliyor fakat underbite'da sadece maksilla geride kalmış oluyor, ayriyeten bazı Sınıf 3 Maloklüzyon hastalarında mandibula overprojected olabiliyor.

Her ikisi de kötü ama kanımca overbite daha kötü. Çünkü overbite'da hem mandibula hem de maksilla recessed olabiliyor fakat underbite'da sadece maksilla geride kalmış oluyor, ayriyeten bazı Sınıf 3 Maloklüzyon hastalarında mandibula overprojected olabiliyor.
Peki crossbiteda ne oluyor genelde

• +1
Reactions: kökleyicifallik and pashanimair
Peki crossbiteda ne oluyor genelde
Tmj alıyon çok zor çiğniyorsun maxilla asimetrik oluyor büyük ihtimal orbital tabanı içeri çekiliyor nazal tabanı daralıyor amınakoyuyor yani özetle

• +1
Reactions: Thief, angrywhiteboy and Furkan Sarıkaya
Tmj alıyon çok zor çiğniyorsun maxilla asimetrik oluyor büyük ihtimal orbital tabanı içeri çekiliyor nazal tabanı daralıyor amınakoyuyor yani özetle
Dm gelsene knk

Overbite çok daha iyi çünkü underbite önden adamı insan dışı gmsteriyor overbite ise her insanda var netedeyse

• Hmm...
Reactions: Furkan Sarıkaya
Kanka 14 yaşındasın 17 ye kadar maksıilla gelişimi görebilirsin tabi bitmiş de olabilir gelişimi

Overbite çok daha iyi çünkü underbite önden adamı insan dışı gmsteriyor overbite ise her insanda var netedeyse
Evet, görünüş olarak haklısın ama underbite tedavi sonucu potansiyeli olarak bana daha avantajlıymış gibi geliyor.
Eğer ki kişinin oklüzal düzlem kapanışı 4.5 mm'den fazla değilse maloklüzyon konusunda herhangi bir sıkıntısı yoktur, yoksa dediğin gibi tüm normal insanların alt dişleri biraz geridedir.

Attachments

• underbite4.jpg
    underbite4.jpg
    41.4 KB · Views: 0