shepshepx
Iron
eyw kral tıpı bitirince psikiyatri olmayı düşünüyom işime yararsuan tek bi tane aldım bide kandels neuroscience var noroendokrin yollarınıda anlatıyor sırada oda var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
eyw kral tıpı bitirince psikiyatri olmayı düşünüyom işime yararsuan tek bi tane aldım bide kandels neuroscience var noroendokrin yollarınıda anlatıyor sırada oda var
psikiyatri okuycaksan benim onerim asırı fazla felsefe ne norobilim kitapları okumandır diger uzmanlardan daha ileride olacaksın hastaların problemlerini vesaire cok daha iyi algılayıp cozebilirsin meyvelerini yiyiceksin bana guveneyw kral tıpı bitirince psikiyatri olmayı düşünüyom işime yarar
işte böyle buyurdu zerdüştfelsefe melsefe kitap var mi oneri bu konuda
bana sorarsan üstinsan termini hayat felsefen yapman lazımişte böyle buyurdu zerdüşt
self discipline bile genetikkanka suan noroloji ve beyin hakkında genel giris kitaplarını okuyom ogreniyom thread yazarken cozumunu bildigim butun sorunları yazarım
depresyon mental hastalıklar
nootropikler
bagımlılıklar
odaklanma motviasyon fokus ne biliyosam yani
noroplastisite ile bi nebze degisiyor ama genetikte tembelsen hep tembelsin adderale falan duzelirde not sustainableself discipline bile genetik
eq geliştirecek herhangi bir alana yönelmek psikiyatride ilerletirpsikiyatri okuycaksan benim onerim asırı fazla felsefe ne norobilim kitapları okumandır diger uzmanlardan daha ileride olacaksın hastaların problemlerini vesaire cok daha iyi algılayıp cozebilirsin meyvelerini yiyiceksin bana guven
just have high dopamin/noradrenaline theorynoroplastisite ile bi nebze degisiyor ama genetikte tembelsen hep tembelsin adderale falan duzelirde not sustainable
adderal alınca cok inhib falanda artıyor bide tolerans yapıyor ofjust have high dopamin/noradrenaline theory
sebebi muhtemelen düşük serotonin kanka inhibitasyonun 2 tane belli sebebi var birincisi kaygı döngüsünü sağlayan kalıp düşünceler ve regülasyon ikincisi ise kaygıyı köküne kadar hissetmeni sağlayan düşük serotoninadderal alınca cok inhib falanda artıyor bide tolerans yapıyor of
uyarıcıların cogu arttırıyor daha hassas oluyosujn seratonin ilede alakası vardırda uyarıcılar direk high inhib yaparsebebi muhtemelen düşük serotonin kanka inhibitasyonun 2 tane belli sebebi var birincisi kaygı döngüsünü sağlayan kalıp düşünceler ve regülasyon ikincisi ise kaygıyı köküne kadar hissetmeni sağlayan düşük serotonin
high inhib yapma sebebide bu aslında serotonin/dopamin uyuşmazlığı serotonin düşüklüğü iyi duygular hissetmeni engeller dopamin ise yaşadığın duyguların yoğunluğunu belirler düşük serotonin sayesinde iyi duygular hissedemiyorsun adderalin verdi dopamin sayesinde ise bu kötü duyguları aşırı yoğun yaşıyorsunuyarıcıların cogu arttırıyor daha hassas oluyosujn seratonin ilede alakası vardırda uyarıcılar direk high inhib yapar
ssri ile kombinleyekmi diyosun yanihigh inhib yapma sebebide bu aslında serotonin/dopamin uyuşmazlığı serotonin düşüklüğü iyi duygular hissetmeni engeller dopamin ise yaşadığın duyguların yoğunluğunu belirler düşük serotonin sayesinde iyi duygular hissedemiyorsun adderalin verdi dopamin sayesinde ise bu kötü duyguları aşırı yoğun yaşıyorsun
kombinlemek yerine başta ssri kullanıp serotonini belirli bir seviyeye getirmek lazım 5.6 ay sonra nöroterapik etkileri beyin kimyanı değiştirdikten sonra dehb ilacı konabilir sonradan ama aynıanda kullanmak beynini sikiyor iyice delirirsinssri ile kombinleyekmi diyosun yani
ssri oneriyormusun peki sen kullandın diye hatırlıyorumkombinlemek yerine başta ssri kullanıp serotonini belirli bir seviyeye getirmek lazım 5.6 ay sonra nöroterapik etkileri beyin kimyanı değiştirdikten sonra dehb ilacı konabilir sonradan ama aynıanda kullanmak beynini sikiyor iyice delirirsin
1 ay kullanıp attım şimdi en ağır ssriye tkerar basladım sunu söylenilirimki ssri dopamini sikiyor bir bok duygu hissedemiyorsunssri oneriyormusun peki sen kullandın diye hatırlıyorum
mood swing inhib falan bunlara iyi geldimi sende
motivasyon odaklanmada negatifmi1 ay kullanıp attım şimdi en ağır ssriye tkerar basladım sunu söylenilirimki ssri dopamini sikiyor bir bok duygu hissedemiyorsun
evet kanki ama kaygı odaklı dikkat bozujlugun varsa dikkate iyi gelir yani kaygı bozujlugu teshisin varsa ve dikkat bozujlugun varsa muhtemelen dehb yok sendemotivasyon odaklanmada negatifmi
bizde tanıdık var direk ev falan heryer hazır knk oyle avantaj var is falanda hazır bana otelde guzelistanbulda kira şans işi, tanıdığın varsa kral gibi yaşarsın ucuza. ama genel manada yaşanmaz diye yorumluyorum, ne zaman ankara veya karadenize gitsem şehrin durgunluğu beni içine çekiyor. İstanbulun stresi kasveti adamı mahvediyor
tüm forum otelde çalışıyo otel açsanızabizde tanıdık var direk ev falan heryer hazır knk oyle avantaj var is falanda hazır bana otelde guzel
turist avruplalılardan mog yiyince katliam yasanır knktüm forum otelde çalışıyo otel açsanıza![]()
eyw tesekkurlerişte böyle buyurdu zerdüşt
Thank you, high inhibisyonda dopamin aktivitesinin düşük ve dengesiz olduğunu biliyordum çünkü harekete geçmek için ödül devreleri yanlış çalışan amigdala-serotonin baskısı yüzünden çalışmıyor yani çok güçlü bir fren sistemi var bu da sürekli düşünme, harekete geçememeye,pasifliğe neden oluyor. Benim dopaminim çok hızlı tükeniyor bu kimyasaala karşı bir hassasiyetim var mesela cinsel tetikleyiciler,sosyal medya,oyunlar bile beni mahvediyor. SSRI aldığım dönemde anksiyetem daha çok artmıştı çünkü dopamin bastırıldı muhtemelen. Bu bana genetik olarak geçti bullshit. Nörotipik için en lifefuel umudum dopaminerjik ilaçlar buna ihtiyacım var .low inhib yapar
ard arda bosalırsınız sikiscekseniz yani
daha motivesiniz
daha mutlu
daha az uyumak
dikkat eksikligi ve hiperaktivite bozukluklarına iyi gelir eger o yoksa ortalama odaklanmanız her senaryoda artacak
Serotonin seviyelerinden ziyade daha çok reseptör duyarlılığı ve nasıl çalıştığı önemli. Kimyasallar tek başına etken değil, iletildiği bölgeye nasıl bağlanıyor, nasıl etki uyandırıyor burası kritik. Highinhibisyonda serotonin reseptörleri daha çok aktif oluyor bu da aşırı özfarkındalık, sürekli başkalarının seni nasıl gördüğünü düşünmeye sebep oluyor. Yüksek serotonin baskısı dopamini de düşürür bu yüzden eyleme geçmekte zorlanırsın. SSRI'lar bazı kişilere atılganlık olarak iyi gelmeyebilir, serotonin fazla artınca anksiyete azalır ama bu sefer de tatmin olmuşsun hisi olur, harekete geçme motivasyonu düşer. Dark Triad kişilerin beyni incelense dopamin sisteminin çok iyi çalıştığı gözükür.sebebi muhtemelen düşük serotonin kanka inhibitasyonun 2 tane belli sebebi var birincisi kaygı döngüsünü sağlayan kalıp düşünceler ve regülasyon ikincisi ise kaygıyı köküne kadar hissetmeni sağlayan düşük serotonin
git arastır kullan ne diym ben cok bakmadım ilacaThank you, high inhibisyonda dopamin aktivitesinin düşük ve dengesiz olduğunu biliyordum çünkü harekete geçmek için ödül devreleri yanlış çalışan amigdala-serotonin baskısı yüzünden çalışmıyor yani çok güçlü bir fren sistemi var bu da sürekli düşünme, harekete geçememeye,pasifliğe neden oluyor. Benim dopaminim çok hızlı tükeniyor bu kimyasaala karşı bir hassasiyetim var mesela cinsel tetikleyiciler,sosyal medya,oyunlar bile beni mahvediyor. SSRI aldığım dönemde anksiyetem daha çok artmıştı çünkü dopamin bastırıldı muhtemelen. Bu bana genetik olarak geçti bullshit. Nörotipik için en lifefuel umudum dopaminerjik ilaçlar buna ihtiyacım var .
tatmin olmak ve harekete geçmemek>tatmin olmamak ve harekete geçmek hear me outSerotonin seviyelerinden ziyade daha çok reseptör duyarlılığı ve nasıl çalıştığı önemli. Kimyasallar tek başına etken değil, iletildiği bölgeye nasıl bağlanıyor, nasıl etki uyandırıyor burası kritik. Highinhibisyonda serotonin reseptörleri daha çok aktif oluyor bu da aşırı özfarkındalık, sürekli başkalarının seni nasıl gördüğünü düşünmeye sebep oluyor. Yüksek serotonin baskısı dopamini de düşürür bu yüzden eyleme geçmekte zorlanırsın. SSRI'lar bazı kişilere atılganlık olarak iyi gelmeyebilir, serotonin fazla artınca anksiyete azalır ama bu sefer de tatmin olmuşsun hisi olur, harekete geçme motivasyonu düşer. Dark Triad kişilerin beyni incelense dopamin sisteminin çok iyi çalıştığı gözükür.
ailecek gitcez zaten 16 ya yeni girdim cok yenikira yüksek, toplu tasima berbat, araba/motorun varsa trafik ve yoldaki tiplerde bir o kadar berbat.
para kazandiran bir sebep harici (iyi maasli is, üniversite okumak) disardan istanbula gelmek cidden mallik bence
ha gece hayati bence eskisehir/izmirden bile daha iyi, takilayim cevrem olsun falan diyorsan belki arada tatile gelebilirsin
hentai işibeyler istanbul coperı iken biranda edirnenin en küçük unutulmus semtine hapsoldum okulumda erkek yok herkes karı cok kotu hıssedıyorum yardım edın bana