istanbula tasınmak mantıklımıdır

suan tek bi tane aldım bide kandels neuroscience var noroendokrin yollarınıda anlatıyor sırada oda var
eyw kral tıpı bitirince psikiyatri olmayı düşünüyom işime yarar

• +1
Reactions: auitistsurvior
eyw kral tıpı bitirince psikiyatri olmayı düşünüyom işime yarar
psikiyatri okuycaksan benim onerim asırı fazla felsefe ne norobilim kitapları okumandır diger uzmanlardan daha ileride olacaksın hastaların problemlerini vesaire cok daha iyi algılayıp cozebilirsin meyvelerini yiyiceksin bana guven

• +1
Reactions: Auchelius and shepshepx
işte böyle buyurdu zerdüşt
bana sorarsan üstinsan termini hayat felsefen yapman lazım
fight club izlediyesen tyler durden karakteri üstinsanın vücut bulmuş hali

• +1
Reactions: orhanhic
kanka suan noroloji ve beyin hakkında genel giris kitaplarını okuyom ogreniyom thread yazarken cozumunu bildigim butun sorunları yazarım

depresyon mental hastalıklar

nootropikler

bagımlılıklar

odaklanma motviasyon fokus ne biliyosam yani
self discipline bile genetik

• +1
Reactions: Auchelius, İNTİKAM VAKTİ and auitistsurvior
self discipline bile genetik
noroplastisite ile bi nebze degisiyor ama genetikte tembelsen hep tembelsin adderale falan duzelirde not sustainable

• +1
Reactions: Auchelius and jauscope
psikiyatri okuycaksan benim onerim asırı fazla felsefe ne norobilim kitapları okumandır diger uzmanlardan daha ileride olacaksın hastaların problemlerini vesaire cok daha iyi algılayıp cozebilirsin meyvelerini yiyiceksin bana guven
eq geliştirecek herhangi bir alana yönelmek psikiyatride ilerletir

• +1
noroplastisite ile bi nebze degisiyor ama genetikte tembelsen hep tembelsin adderale falan duzelirde not sustainable
just have high dopamin/noradrenaline theory

• +1
  • +1
Reactions: Auchelius
adderal alınca cok inhib falanda artıyor bide tolerans yapıyor of
sebebi muhtemelen düşük serotonin kanka inhibitasyonun 2 tane belli sebebi var birincisi kaygı döngüsünü sağlayan kalıp düşünceler ve regülasyon ikincisi ise kaygıyı köküne kadar hissetmeni sağlayan düşük serotonin

sebebi muhtemelen düşük serotonin kanka inhibitasyonun 2 tane belli sebebi var birincisi kaygı döngüsünü sağlayan kalıp düşünceler ve regülasyon ikincisi ise kaygıyı köküne kadar hissetmeni sağlayan düşük serotonin
uyarıcıların cogu arttırıyor daha hassas oluyosujn seratonin ilede alakası vardırda uyarıcılar direk high inhib yapar

• +1
uyarıcıların cogu arttırıyor daha hassas oluyosujn seratonin ilede alakası vardırda uyarıcılar direk high inhib yapar
high inhib yapma sebebide bu aslında serotonin/dopamin uyuşmazlığı serotonin düşüklüğü iyi duygular hissetmeni engeller dopamin ise yaşadığın duyguların yoğunluğunu belirler düşük serotonin sayesinde iyi duygular hissedemiyorsun adderalin verdi dopamin sayesinde ise bu kötü duyguları aşırı yoğun yaşıyorsun

• +1
high inhib yapma sebebide bu aslında serotonin/dopamin uyuşmazlığı serotonin düşüklüğü iyi duygular hissetmeni engeller dopamin ise yaşadığın duyguların yoğunluğunu belirler düşük serotonin sayesinde iyi duygular hissedemiyorsun adderalin verdi dopamin sayesinde ise bu kötü duyguları aşırı yoğun yaşıyorsun
ssri ile kombinleyekmi diyosun yani

• +1
ssri ile kombinleyekmi diyosun yani
kombinlemek yerine başta ssri kullanıp serotonini belirli bir seviyeye getirmek lazım 5.6 ay sonra nöroterapik etkileri beyin kimyanı değiştirdikten sonra dehb ilacı konabilir sonradan ama aynıanda kullanmak beynini sikiyor iyice delirirsin

• +1
kombinlemek yerine başta ssri kullanıp serotonini belirli bir seviyeye getirmek lazım 5.6 ay sonra nöroterapik etkileri beyin kimyanı değiştirdikten sonra dehb ilacı konabilir sonradan ama aynıanda kullanmak beynini sikiyor iyice delirirsin
ssri oneriyormusun peki sen kullandın diye hatırlıyorum

mood swing inhib falan bunlara iyi geldimi sende

• +1
ssri oneriyormusun peki sen kullandın diye hatırlıyorum

mood swing inhib falan bunlara iyi geldimi sende
1 ay kullanıp attım şimdi en ağır ssriye tkerar basladım sunu söylenilirimki ssri dopamini sikiyor bir bok duygu hissedemiyorsun

1 ay kullanıp attım şimdi en ağır ssriye tkerar basladım sunu söylenilirimki ssri dopamini sikiyor bir bok duygu hissedemiyorsun
motivasyon odaklanmada negatifmi

• +1
motivasyon odaklanmada negatifmi
evet kanki ama kaygı odaklı dikkat bozujlugun varsa dikkate iyi gelir yani kaygı bozujlugu teshisin varsa ve dikkat bozujlugun varsa muhtemelen dehb yok sende

• +1
beyin sürekli kaygı yapmaktan dikkate serotonin ayıramıyor

• +1
istanbulda kira şans işi, tanıdığın varsa kral gibi yaşarsın ucuza. ama genel manada yaşanmaz diye yorumluyorum, ne zaman ankara veya karadenize gitsem şehrin durgunluğu beni içine çekiyor. İstanbulun stresi kasveti adamı mahvediyor
bizde tanıdık var direk ev falan heryer hazır knk oyle avantaj var is falanda hazır bana otelde guzel

• +1
bizde tanıdık var direk ev falan heryer hazır knk oyle avantaj var is falanda hazır bana otelde guzel
tüm forum otelde çalışıyo otel açsanıza :lul:

• JFL
low inhib yapar
ard arda bosalırsınız sikiscekseniz yani
daha motivesiniz
daha mutlu
daha az uyumak
dikkat eksikligi ve hiperaktivite bozukluklarına iyi gelir eger o yoksa ortalama odaklanmanız her senaryoda artacak
Thank you, high inhibisyonda dopamin aktivitesinin düşük ve dengesiz olduğunu biliyordum çünkü harekete geçmek için ödül devreleri yanlış çalışan amigdala-serotonin baskısı yüzünden çalışmıyor yani çok güçlü bir fren sistemi var bu da sürekli düşünme, harekete geçememeye,pasifliğe neden oluyor. Benim dopaminim çok hızlı tükeniyor bu kimyasaala karşı bir hassasiyetim var mesela cinsel tetikleyiciler,sosyal medya,oyunlar bile beni mahvediyor. SSRI aldığım dönemde anksiyetem daha çok artmıştı çünkü dopamin bastırıldı muhtemelen. Bu bana genetik olarak geçti bullshit. Nörotipik için en lifefuel umudum dopaminerjik ilaçlar buna ihtiyacım var .

Last edited:
  • +1
Serotonin seviyelerinden ziyade daha çok reseptör duyarlılığı ve nasıl çalıştığı önemli. Kimyasallar tek başına etken değil, iletildiği bölgeye nasıl bağlanıyor, nasıl etki uyandırıyor burası kritik. Highinhibisyonda serotonin reseptörleri daha çok aktif oluyor bu da aşırı özfarkındalık, sürekli başkalarının seni nasıl gördüğünü düşünmeye sebep oluyor. Yüksek serotonin baskısı dopamini de düşürür bu yüzden eyleme geçmekte zorlanırsın. SSRI'lar bazı kişilere atılganlık olarak iyi gelmeyebilir, serotonin fazla artınca anksiyete azalır ama bu sefer de tatmin olmuşsun hisi olur, harekete geçme motivasyonu düşer. Dark Triad kişilerin beyni incelense dopamin sisteminin çok iyi çalıştığı gözükür.

• +1
Thank you, high inhibisyonda dopamin aktivitesinin düşük ve dengesiz olduğunu biliyordum çünkü harekete geçmek için ödül devreleri yanlış çalışan amigdala-serotonin baskısı yüzünden çalışmıyor yani çok güçlü bir fren sistemi var bu da sürekli düşünme, harekete geçememeye,pasifliğe neden oluyor. Benim dopaminim çok hızlı tükeniyor bu kimyasaala karşı bir hassasiyetim var mesela cinsel tetikleyiciler,sosyal medya,oyunlar bile beni mahvediyor. SSRI aldığım dönemde anksiyetem daha çok artmıştı çünkü dopamin bastırıldı muhtemelen. Bu bana genetik olarak geçti bullshit. Nörotipik için en lifefuel umudum dopaminerjik ilaçlar buna ihtiyacım var .
git arastır kullan ne diym ben cok bakmadım ilaca

Serotonin seviyelerinden ziyade daha çok reseptör duyarlılığı ve nasıl çalıştığı önemli. Kimyasallar tek başına etken değil, iletildiği bölgeye nasıl bağlanıyor, nasıl etki uyandırıyor burası kritik. Highinhibisyonda serotonin reseptörleri daha çok aktif oluyor bu da aşırı özfarkındalık, sürekli başkalarının seni nasıl gördüğünü düşünmeye sebep oluyor. Yüksek serotonin baskısı dopamini de düşürür bu yüzden eyleme geçmekte zorlanırsın. SSRI'lar bazı kişilere atılganlık olarak iyi gelmeyebilir, serotonin fazla artınca anksiyete azalır ama bu sefer de tatmin olmuşsun hisi olur, harekete geçme motivasyonu düşer. Dark Triad kişilerin beyni incelense dopamin sisteminin çok iyi çalıştığı gözükür.
tatmin olmak ve harekete geçmemek>tatmin olmamak ve harekete geçmek hear me out

kira yüksek, toplu tasima berbat, araba/motorun varsa trafik ve yoldaki tiplerde bir o kadar berbat.

para kazandiran bir sebep harici (iyi maasli is, üniversite okumak) disardan istanbula gelmek cidden mallik bence

ha gece hayati bence eskisehir/izmirden bile daha iyi, takilayim cevrem olsun falan diyorsan belki arada tatile gelebilirsin

• +1
Reactions: Atsizz, Serialsuicide and auitistsurvior
kira yüksek, toplu tasima berbat, araba/motorun varsa trafik ve yoldaki tiplerde bir o kadar berbat.

para kazandiran bir sebep harici (iyi maasli is, üniversite okumak) disardan istanbula gelmek cidden mallik bence

ha gece hayati bence eskisehir/izmirden bile daha iyi, takilayim cevrem olsun falan diyorsan belki arada tatile gelebilirsin
ailecek gitcez zaten 16 ya yeni girdim cok yeni

alım gucumuz bir tık yukselecek ben zaten acıktayım tek dershaneye gidiyom evde calısıyom surekli onun harici bosum biyerde asgari maasta olsa calısmaya baslarım orda yuksek ihtimal otelde falan zaten giderim yok birikir kosede

sanırım gitcez ya belli oldu

chadmanlet sence yurtıdısnda universite okujmak gercekci bir hayalmi

Deprem olursa yüksek ihtimalle ölürsün

• +1
beyler istanbul coperı iken biranda edirnenin en küçük unutulmus semtine hapsoldum okulumda erkek yok herkes karı cok kotu hıssedıyorum yardım edın bana
hentai işi

Users who are viewing this thread

Back