kaç saat uyudugumuzmu önemli kaçta uyuduguzmu

kücüklükten beri saat 2 3 de uyuyorum düzeltemiyorum ama 10 saat uyuyom en az

Kaçta uyuduğunu önemi yok, düzenli olduğu sürece istediğin saatte uyuyabilirsin

• +1
Reactions: Auchelius and Ashoimex
Sabah kalkmak mentali etkiliyor btw

• +1
Reactions: Auchelius
Sabah kalkmak mentali etkiliyor btw
onun sebebi biyolojik olarak atalarımızın hep sabahın köründe kalkıp işe falan başlamasından dolayı ve güneşteki d vitamini değil mi

• Hmm...
  • +1
Reactions: pashanimair and xlegend
onun sebebi biyolojik olarak atalarımızın hep sabahın köründe kalkıp işe falan başlamasından dolayı ve güneşteki d vitamini değil mi
ben 12 de kalkıyom kahvaltı yapasım olmuyo,

circadian rhythm

• +1
Reactions: xlegend
İkiside önemli ama kac saat uyudugun 10 kat daha önemli
Yanlışınız var dostlar kaçta uyuduğunuz kaç saat uyuduğunuz kadar önemli hatta daha önemli bile olabilir
Mesela tüm şartlar ayni olup22de uyuyup 7 de kalktiginizda
Ve gece 3 ye uyuyup 12de kalktiginizda asla ayni hissetmezsiniz ve berbat hissedersiniz.
Botb sleepmaxing le ilgili bir post var kaynak olarak oraya bakabilirsiniz ancak bunu pek cok yerde uzun bir zamandir goruyorum

• Hmm...
  • +1
Reactions: pashanimair and maarda
Yanlışınız var dostlar kaçta uyuduğunuz kaç saat uyuduğunuz kadar önemli hatta daha önemli bile olabilir
Mesela tüm şartlar ayni olup22de uyuyup 7 de kalktiginizda
Ve gece 3 ye uyuyup 12de kalktiginizda asla ayni hissetmezsiniz ve berbat hissedersiniz.
Botb sleepmaxing le ilgili bir post var kaynak olarak oraya bakabilirsiniz ancak bunu pek cok yerde uzun bir zamandir goruyorum
"berbat hissedersiniz" dışında bir kaynağın var mı

• +1
  • Hmm...
Reactions: yadih, Auchelius and pashanimair
Evrim ağacı ve barış özcanın videosu var uyku konusunda izleyebilirsin

• JFL
Reactions: pashanimair
Evrim ağacı ve barış özcanın videosu var uyku konusunda izleyebilirsin
yav söylesene işte neye bağlıyorsun
para kazanmak için 4 dakikalık konuyu 20-30 dakikada anlatan elemanları açmaya vaktim yok

• +1
  • JFL
Reactions: Auchelius, pashanimair and İNTİKAM VAKTİ
adam haklı 1haftadır 4-13 uyku uyuyom her gün tır ezmiş gibi kalkıyorum başım ağrıyo bütün gün iğrenç

• +1
adam haklı 1haftadır 4-13 uyku uyuyom her gün tır ezmiş gibi kalkıyorum başım ağrıyo bütün gün iğrenç
anekdotsal kanıt = dnr
ayrıca 1 hafta sence bir şeye "düzenli" demeye yeterli mi? özellikle uyku gibi birşey için

• +1
  • Hmm...
Reactions: Auchelius, pashanimair and xlegend
Katılmıyorum kaynağın var mı kendi düşüncen mi bu reis

• JFL
para kazanmak için 4 dakikalık konuyu 20-30 dakikada anlatan elemanları açmaya vaktim yok
Çünkü hormonlar uykudayken üretilir,vücut kendini yeniler ve dinlenir.
Özellikle bu olay 22.00 ve 02.00 arası gerçekleşır bundan dolayi bu saatler arasinda uykuda olman önemli

• JFL
  • +1
Aynen kanka 4 dakikalik konu 30dk anlatiyolar ama

• +1
Özellikle bu olay 22.00 ve 02.00 arası gerçekleşır bundan dolayi bu saatler arasinda uykuda olman önemli
Anladin?

• +1
Hormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyor
Hatta akşam 6 dan sonra yemek yersen daha fazla yağ alıyorsun vücut bilinçli olduğu için saate bakıp sana cezayı çakıyor bam 2x yağ
Haklısın uzatmayalım

• +1
Reactions: yadih, Auchelius and pashanimair
Hormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyor
Hatta akşam 6 dan sonra yemek yersen daha fazla yağ alıyorsun vücut bilinçli olduğu için saate bakıp sana cezayı çakıyor bam 2x yağ
Haklısın uzatmayalım
Aslında dediğin doğru vücudumuz aslında saatleri biliyor,yaratılıştan atalarımız sabahları güneş doğunca kalkar işlerini yaparlardı ve akşam hava kararınca yorulmalarından ve yapacak bir şeyleri olmadığından uyurlardı.

• JFL
  • +1
Katılmıyorum kaynağın var mı kendi düşüncen mi bu reis
Beyninde sirkadiyen saat işlevi gören SCN grup hücresi var,ışık-güneş döngüsüne göre çalışıyorlar gözlerden alınan ışık bu hücrelere iletiliyor ve melatonin gibi hormonlar salgılanmaya başlıyor
Mesela öğlen 5 gece 1 uyku düzenin olsun,gece 1 de kalktığında öğlen 5e kadar sabah ışıklarını alıyor oluyorsun ve uyuyacağın zamanda blackout perde gibi şeylerle ışığı kesersen vücudunu yeterince yönlendirmiş olursun,önemli olan ışık ve süreklilik,bu süreci yeteri kadar uzun sürdürürsen vücudun da alışır zaten

• +1
Reactions: Auchelius, Ashoimex, İNTİKAM VAKTİ and 1 other person
Haklısın uzatmayalım
Düzgünce,öğretici bir dille sana konuyu anlatmaya çalışıyorum cahil olduğun yetmezmiş gibi patavatsız çokbilmiş bir şekilde konuşuyorsun şuan ananı sikmemek için kendimi zor tutuyorum.

• So Sad
Reactions: maarda
Aslında dediğin doğru vücudumuz aslında saatleri biliyor,yaratılıştan atalarımız sabahları güneş doğunca kalkar işlerini yaparlardı ve akşam hava kararınca yorulmalarından ve yapacak bir şeyleri olmadığından uyurlardı.
Evet daha şimdi saati sordum tam söyledi valla

• JFL
Düzgünce,öğretici bir dille sana konuyu anlatmaya çalışıyorum cahil olduğun yetmezmiş gibi patavatsız çokbilmiş bir şekilde konuşuyorsun şuan ananı sikmemek için kendimi zor tutuyorum.
Bende öğrenmeye çalışıyorum neden öyle dedin ki? üzdün açıkcası...

• JFL
Haklısın uzatmayalım
Reis şimdi gece 22 gibi uyumanın faydası olarak gece karanlığın tam çöktüğü anlar olduğu için diyorum o saatlerden güneş doğana kadar olan uyku genel itibariyle daha faydalı diye biliyorum

• +1
Reactions: maarda and HasSıkımovıc_31
Reis şimdi gece 22 gibi uyumanın faydası olarak gece karanlığın tam çöktüğü anlar olduğu için diyorum o saatlerden güneş doğana kadar olan uyku genel itibariyle daha faydalı diye biliyorum
Doğru biliyorsun farklı kaynaklarda sorgulayabilirsin yada yapay zekaya doğruluğunu sor bu aptal anlamamakta ısrarcı

• So Sad
Reactions: maarda
Vücudun için önemli olan sabahın ilk ışıkları.

• +1
Reactions: ascendantwill
Sen bu işi çözmüşsün ya bravo 👏👏👏