beingntiscool
Iron
title
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ikiside.title
İkiside önemli ama kac saat uyudugun 10 kat daha önemlititle
onun sebebi biyolojik olarak atalarımızın hep sabahın köründe kalkıp işe falan başlamasından dolayı ve güneşteki d vitamini değil miSabah kalkmak mentali etkiliyor btw
ben 12 de kalkıyom kahvaltı yapasım olmuyo,onun sebebi biyolojik olarak atalarımızın hep sabahın köründe kalkıp işe falan başlamasından dolayı ve güneşteki d vitamini değil mi
sabah kalkınca demir sikesim geliyo inanılmaz enerjik hissediyorum amkSabah kalkmak mentali etkiliyor btw
circadian rhythmonun sebebi biyolojik olarak atalarımızın hep sabahın köründe kalkıp işe falan başlamasından dolayı ve güneşteki d vitamini değil mi
İkiside önemli ama kac saat uyudugun 10 kat daha önemli
Yanlışınız var dostlar kaçta uyuduğunuz kaç saat uyuduğunuz kadar önemli hatta daha önemli bile olabilirKaçta uyuduğunu önemi yok, düzenli olduğu sürece istediğin saatte uyuyabilirsin
"berbat hissedersiniz" dışında bir kaynağın var mıYanlışınız var dostlar kaçta uyuduğunuz kaç saat uyuduğunuz kadar önemli hatta daha önemli bile olabilir
Mesela tüm şartlar ayni olup22de uyuyup 7 de kalktiginizda
Ve gece 3 ye uyuyup 12de kalktiginizda asla ayni hissetmezsiniz ve berbat hissedersiniz.
Botb sleepmaxing le ilgili bir post var kaynak olarak oraya bakabilirsiniz ancak bunu pek cok yerde uzun bir zamandir goruyorum
Evrim ağacı ve barış özcanın videosu var uyku konusunda izleyebilirsin"berbat hissedersiniz" dışında bir kaynağın var mı
Senin kaynağın ne?"berbat hissedersiniz" dışında bir kaynağın var mı
yav söylesene işte neye bağlıyorsunEvrim ağacı ve barış özcanın videosu var uyku konusunda izleyebilirsin
adam haklı 1haftadır 4-13 uyku uyuyom her gün tır ezmiş gibi kalkıyorum başım ağrıyo bütün gün iğrenç"berbat hissedersiniz" dışında bir kaynağın var mı
anekdotsal kanıt = dnradam haklı 1haftadır 4-13 uyku uyuyom her gün tır ezmiş gibi kalkıyorum başım ağrıyo bütün gün iğrenç
Katılmıyorum kaynağın var mı kendi düşüncen mi bu reisKaçta uyuduğunu önemi yok, düzenli olduğu sürece istediğin saatte uyuyabilirsin
Çünkü hormonlar uykudayken üretilir,vücut kendini yeniler ve dinlenir.yav söylesene işte neye bağlıyorsun
para kazanmak için 4 dakikalık konuyu 20-30 dakikada anlatan elemanları açmaya vaktim yok
Aynen kanka 4 dakikalik konu 30dk anlatiyolar amayav söylesene işte neye bağlıyorsun
para kazanmak için 4 dakikalık konuyu 20-30 dakikada anlatan elemanları açmaya vaktim yok
Anladin?Çünkü hormonlar uykudayken üretilir,vücut kendini yeniler ve dinlenir.
Özellikle bu olay 22.00 ve 02.00 arası gerçekleşır bundan dolayi bu saatler arasinda uykuda olman önemli
Hormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyorÇünkü hormonlar uykudayken üretilir,vücut kendini yeniler ve dinlenir.
Özellikle bu olay 22.00 ve 02.00 arası gerçekleşır bundan dolayi bu saatler arasinda uykuda olman önemli
Bu öznel bir şey mi ki kendi düşüncesi olsun?Katılmıyorum kaynağın var mı kendi düşüncen mi bu reis
Aslında dediğin doğru vücudumuz aslında saatleri biliyor,yaratılıştan atalarımız sabahları güneş doğunca kalkar işlerini yaparlardı ve akşam hava kararınca yorulmalarından ve yapacak bir şeyleri olmadığından uyurlardı.Hormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyor
Hatta akşam 6 dan sonra yemek yersen daha fazla yağ alıyorsun vücut bilinçli olduğu için saate bakıp sana cezayı çakıyor bam 2x yağ
Haklısın uzatmayalım
Beyninde sirkadiyen saat işlevi gören SCN grup hücresi var,ışık-güneş döngüsüne göre çalışıyorlar gözlerden alınan ışık bu hücrelere iletiliyor ve melatonin gibi hormonlar salgılanmaya başlıyorKatılmıyorum kaynağın var mı kendi düşüncen mi bu reis
Düzgünce,öğretici bir dille sana konuyu anlatmaya çalışıyorum cahil olduğun yetmezmiş gibi patavatsız çokbilmiş bir şekilde konuşuyorsun şuan ananı sikmemek için kendimi zor tutuyorum.Hormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyor
Hatta akşam 6 dan sonra yemek yersen daha fazla yağ alıyorsun vücut bilinçli olduğu için saate bakıp sana cezayı çakıyor bam 2x yağ
Haklısın uzatmayalım
Evet daha şimdi saati sordum tam söyledi vallaAslında dediğin doğru vücudumuz aslında saatleri biliyor,yaratılıştan atalarımız sabahları güneş doğunca kalkar işlerini yaparlardı ve akşam hava kararınca yorulmalarından ve yapacak bir şeyleri olmadığından uyurlardı.
Bende öğrenmeye çalışıyorum neden öyle dedin ki? üzdün açıkcası...Düzgünce,öğretici bir dille sana konuyu anlatmaya çalışıyorum cahil olduğun yetmezmiş gibi patavatsız çokbilmiş bir şekilde konuşuyorsun şuan ananı sikmemek için kendimi zor tutuyorum.
Reis şimdi gece 22 gibi uyumanın faydası olarak gece karanlığın tam çöktüğü anlar olduğu için diyorum o saatlerden güneş doğana kadar olan uyku genel itibariyle daha faydalı diye biliyorumHormonların mesai sadece 22.00-02.00 herhalde,vücudumuz sanki bilinci varmış gibi saatleri biliyor ve ona göre hormon basıyor
Haklısın uzatmayalım
Anlamak istemeyen birine bir şey anlatamamEvet daha şimdi saati sordum tam söyledi valla
Doğru biliyorsun farklı kaynaklarda sorgulayabilirsin yada yapay zekaya doğruluğunu sor bu aptal anlamamakta ısrarcıReis şimdi gece 22 gibi uyumanın faydası olarak gece karanlığın tam çöktüğü anlar olduğu için diyorum o saatlerden güneş doğana kadar olan uyku genel itibariyle daha faydalı diye biliyorum
Vücudun için önemli olan sabahın ilk ışıkları.Reis şimdi gece 22 gibi uyumanın faydası olarak gece karanlığın tam çöktüğü anlar olduğu için diyorum o saatlerden güneş doğana kadar olan uyku genel itibariyle daha faydalı diye biliyorum
Sen bu işi çözmüşsün ya bravoDüzgünce,öğretici bir dille sana konuyu anlatmaya çalışıyorum cahil olduğun yetmezmiş gibi patavatsız çokbilmiş bir şekilde konuşuyorsun şuan ananı sikmemek için kendimi zor tutuyorum.