Ameliyat Masası
Dying on a Surgery Table is a bliss
Selam dostlar. Aslında cevabı bir tık biliyorum ama merak ettiğim birkaç şey var. Chin tucks ne neck curl yapsam bile mandibula altındaki gıdık gider mi? Yağ oranım %15 veya daha da altı çünkü çok zayıfladım spordan beri. Sorun küçük short mandibulamda. Ne zaman konuşsam veya yutkunsam yemek yesem boğaz kısmım öyle salak bir görünüş oluyor ki 3/4 açıdan vs inanılmaz iğrenç gözüküyor kendime konuşurken videolarda vs yandan ya da 3/4 açıda bakamaz oldum. Looksmaxx ile ilgili bilgim yoktu. YKS'ye abanan bir gençtim bundan birkaç sene önce. Top ünilerden birinde iyi bir bölüm okuyorum ama her şey için çok geç ergenliği kaçırdım. Ergenlikte obezin tekiydim ve 18imden sonra 19 yaşımda spora başladım. İlk başlama sebebim kendi dişçimin senin çenelerin ne kadar küçük demesiyle oldu. Farkındalık kazandım ve ne kadar çirkin olduğumu anladım. 4 ortodontist gezdim 3 tanesi takıntı yaptığımı ve abarttığımı sadece 1 tanesi bana ortognatik cerrahi için araştırma hastanelerine vs giderek düzeltebileceğimi söyledi. Çenelerim hizalı kapanış problemim yok tek sorun çenem çok azıcık kayık dişlerimin ortasını eşit yapmıyor yani farkedilecek seviyede değil dişçi değilseniz. ama anlayacağınız sol ve sağ tarafımda bi değişiklik yaratıyor bu. Mewing falan demeyin aptal cope mekanizmalara inanmıyorum. 2 yıldır mewing yapıp duruyorum sözde ki her zaman dilim damağımda sanıyordum mewingi bilmeden de önce ama artık mewingin bir neden değil sonuç olduğunu düşünüyorum. Düzgün gelişim olmuş bireylerde dil tamamen düz duruyor damakta. Bende ise bence dilin bir kısmı kökte tam yukarı kalkamıyor yeterli öne gelişim olmamasının yarattığı oral cavity eksikliği yüzünden. Neyse fikirleriniz neler?