kutsal kitapları okumak bir incel için ne kadar ROI?

TheTrueManlet

TheTrueManlet

Bronze
biliyorsunuz ki holy bookları okumak ROI açısından eğer düşük psl seviyesindeyseniz ROI i sıfır olan bir şey çünkü genelde Kuran'ı kerimden örneğe çıkacak olursak gerçke hayatta nasıl davranılacağından ziyade geçmişte olan hikayelere ve olaylara örnek veriyor. Kültürlenme açısından önemli olan bu kitaplar sosyal yaşamda neredeyse 0 etki elde ediyorsa, neden bu kitapları okumalıyız veya okumalı mıyız... Dinlere cidden inanmak isterdim ama geçmiş threadlerime bakarsanız neden tanrıya inanmamak istediğimi az çok anlayabilirsiniz.

biliyorsunuz ki holy bookları okumak ROI açısından eğer düşük psl seviyesindeyseniz ROI i sıfır olan bir şey çünkü genelde Kuran'ı kerimden örneğe çıkacak olursak gerçke hayatta nasıl davranılacağından ziyade geçmişte olan hikayelere ve olaylara örnek veriyor. Kültürlenme açısından önemli olan bu kitaplar sosyal yaşamda neredeyse 0 etki elde ediyorsa, neden bu kitapları okumalıyız veya okumalı mıyız... Dinlere cidden inanmak isterdim ama geçmiş threadlerime bakarsanız neden tanrıya inanmamak istediğimi az çok anlayabilirsiniz.
Okumalısın , hayatının veya özellikle mindsetinin nasıl değişeceğini bilemezsin . Burada copelamak için çok thread var ama true cope için bi dine bağlanabilirsin .
En basitinden arkadaşım son olaylarda "çok takıyosun , dinine önem ver cennette true hurilerle takılırız" manasında bikaç şey söyledi bence gayet copelanabilir

• +1
  • JFL
Reactions: veneficus, susisesi and EK0
Okumalısın , hayatının veya özellikle mindsetinin nasıl değişeceğini bilemezsin . Burada copelamak için çok thread var ama true cope için bi dine bağlanabilirsin .
En basitinden arkadaşım son olaylarda "çok takıyosun , dinine önem ver cennette true hurilerle takılırız" manasında bikaç şey söyledi bence gayet copelanabilir
Genel kültürü saymıyorum bile ama sonuçta insan yalnızsa kimle konuşacak 🙃🙃

• JFL
  • +1
Reactions: susisesi and EK0
tam dini kitaptan ne beklediğini anlamadım sana ilişki kitabı gibi nasıl davranacağını mı anlatacaktı?
sana kitapta herşeye bi anlam veriyor nasıl davranman gerektiğini alttan alta öğretiyor

sen şuan çirkinim kısayım diye sabahtan akşama kadar ağlanıyorsun yanlış anlama kötü bişey değil ama dindar bi adam dini inancı sebebiyle bunları kafasına bile takmıyor

sen bi kötü olay yaşadığında ağlarken dindar bi adam imtahan diyip yoluna bakabiliyor bunlar bile psiklojik olarak çok iyi gelir insana

inan veya inanma demiyorum açıkcası beni bağlamaz senin inancın ama dinlerin verdiği bu psikolojik huzur reddedebilicek birşey değil

• +1
  • Love it
Reactions: dixetheel, coax96, Kasana77 and 1 other person
tamam da sırf kendi nefsim dışında olan sebeplerden dolayı dine inanıyorsam, bu dini kendi seçimim olmaktan çıkarır ve zorunluluk haline getiir, bu da tüm din "bir sınavdır" anlayışıyla çelişkiye girer.
Eğer chad olsaydım, dinleri muhtemelen umursamazdım. Ölüm gerçeği gelse bile, belirli bir ömre kadar günahkar olurdum, ve bu beni etkilerdi, yani Allah önceden insanlara cennet veya cehenneme gireceğini kendisi karar veriyor.

tam dini kitaptan ne beklediğini anlamadım sana ilişki kitabı gibi nasıl davranacağını mı anlatacaktı?
sana kitapta herşeye bi anlam veriyor nasıl davranman gerektiğini alttan alta öğretiyor

sen şuan çirkinim kısayım diye sabahtan akşama kadar ağlanıyorsun yanlış anlama kötü bişey değil ama dindar bi adam dini inancı sebebiyle bunları kafasına bile takmıyor

sen bi kötü olay yaşadığında ağlarken dindar bi adam imtahan diyip yoluna bakabiliyor bunlar bile psiklojik olarak çok iyi gelir insana

inan veya inanma demiyorum açıkcası beni bağlamaz senin inancın ama dinlerin verdiği bu psikolojik huzur reddedebilicek birşey değil
Ekonomi, hayat, ilişki, vesaire. Eğer bir kitap "dünya kılavuzu" olarak tanrı tarafından indiriliyorsa, bu özellikleri beklemem sence en doğal hakkım değil mi?

• Woah
Reactions: eniyiguresci
Ekonomi, hayat, ilişki, vesaire. Eğer bir kitap "dünya kılavuzu" olarak tanrı tarafından indiriliyorsa, bu özellikleri beklemem sence en doğal hakkım değil mi?
dediğin şeylerin hepsi kuranda bulunan şeyler ondan tam ne aradığını anlamadım dedim
saydığın 3 şeyde kuranda bulunuyor tam olarak nasıl istediğini çözemedim

• +1
Reactions: kumaddikt and Kasana77
Okumalısın buradaki lowlara bakma sen oku beğenmezsen beğenmezsin

• +1
  • Ugh..
Reactions: eniyiguresci, dixetheel, EK0 and 2 others
müsluman ol herboku yap cezan kadar yan sonra cehennemden tahliye olup cennete git
/
Ateist ol sonsuz cehennem

• JFL
Reactions: coax96 and EK0
müsluman ol herboku yap cezan kadar yan sonra cehennemden tahliye olup cennete git
/
kanka o öyle olmuyor ya ebedi kalıyorsun orda

• +1
Reactions: Demirs
bence doğal hakkın ama dünya kılavuzu demek her konuda teknik el kitabı olması demek değil. kuran ekonomi için faiz, borç, ticaret, zekat gibi temel ilkeler veriyor, ilişkilerde evlilik, aile, adalet ve sorumluluklardan bahsediyor, hayat konusunda da nasıl bir karakter ve ahlakla yaşaman gerektiğini anlatıyor. yani sana hangi mesleği seç veya sevgiline şu cümleyi kur demiyor daha çok kararlarını hangi prensiplere göre vereceğini öğretiyor.

• +1
Reactions: kumaddikt
/

bu kadar basit değil islamda müslüman ol istediğini yap biraz yan sonra çık diye bir garanti yok
büyük günah işleyen biri affedilebilir de ceza görebilir de bu allahın hükmüne bağlı
ateist tarafında da islamı hiç doğru şekilde duymamış biriyle gerçeği bildiği halde reddeden biri aynı durumda görülmeyebilir
yani olay müslümansan garanti cennet ateistsen direkt sonsuz cehennem kadar düz değil

• +1
Reactions: kumaddikt
/
Üstteki yahudi şehir efsanesi amk JFL

• +1
Reactions: veneficus
Kitaplarda yapmayın etmeyin dediklerini gerçekten yapmayıp etmeyenler kahvede vakit öldürmüş bilgiden uzak kalmış yaşlılar oluyor genelde bizim jenerasyondakiler de bi tık öyle olacak

Yapan edenler de (hak yiyenler, hiçbişey umrunda olmayanlar, sonucu ne olursa olsun kendi çıkarına hizmet ediyorsa her şeyi yapanlar) istedikleri hayatı yaşıyor

Burdaki cinsel dürtünü bastırıp cennette kadınlarla ödüllendirilmek bi tık ilginç açıkçası

• +1
Burdaki cinsel dürtünü bastırıp cennette kadınlarla ödüllendirilmek bi tık ilginç açıkçası
rasyonel olarak bakarsan zaten çok ilginç şeyler var. ama orda dürtülerinizi yok edecez denmesinden daha hoş geliyor kulağa tabii

kutsal kitap okuyacağına daha yararlı şeyler yap.sana bir görev vereceğim ve görevin şu:union find veri yapısının amortize analizi ve robert tarjanın yazısını oku.dinle alakası yok ama yap sana verilmiş bir görevdir.
@yanlisyerdekidogrua

Bide soyle bisey var bu dunyada sikişemiyosam cennete sikismenin mantigi yok ki zaten cennet varsa orda herkez sikisicek ve sikişin bi anlami kalmicak onemli olan bu dunyada sikismek

Bide soyle bisey var bu dunyada sikişemiyosam cennete sikismenin mantigi yok ki zaten cennet varsa orda herkez sikisicek ve sikişin bi anlami kalmicak onemli olan bu dunyada sikismek
Yaşar Nuri Öztürkü dinleyin aklınızdaki bu sorulara saçma sapan mezhepsel yaklaşanlar yerine düzgün cevaplar veriyor hatta yanlış hatırlamıyorsam iki kişinin rızası ile yapılan cinsel ilişkinin zina olmadığını söylüyordu

Cennet veya cehennem yok hepsi senin zihninde. Yaptığın kötülüklerin vicdan azabi cehennem yaptığın iyiliklerin rahatlığı ise cennet. Eğer okuyacaksan Kuran değil hallacı Mansur gibi adamların felsefelerini oku.

• +1
Yaşar Nuri Öztürkü dinleyin aklınızdaki bu sorulara saçma sapan mezhepsel yaklaşanlar yerine düzgün cevaplar veriyor hatta yanlış hatırlamıyorsam iki kişinin rızası ile yapılan cinsel ilişkinin zina olmadığını söylüyordu
O adam tam kolpa mk kizlarin sacina bakmak bile günahken sikmek nasil gunah olmaz