Nasıl lean olunur

S

stilettoo

Iron
Arkadaşlar 118kg'den 101'e düştüm kalori açığım bazalın 2/3'ü falan ama şu an kilo vermem yavaşladı. Spor salonuna gidiyorum ağırlık falan filan feşmekan

kardiyom 6 eğim 5 hız oluyor en az üstüne çıkmaya çalışıyorum 30dk yapıyorum
bisiklet dirençte son mod 30 dk çeviriyorum

Amk lean olmak istiyorum aslında kas mas sikimde değil hayatımda en son lean oldugum zaman 12 yaşındaydım bu süreci nasıl hızlandırırım
tecrübeliler yazsın
peptid falan demeyin onları kullanmam
forumda yeniyim terim kullanmayın

• +1
Reactions: Kayra139 and kullancı1998572619
kalori açığı verip kilo verememen gibi durum olamaz protein yüksek bir diyet yap tüm şekersiz cola sprite enerji içicekleri iç günlük aktiveni minimum 10k adıma getirmeyi dene

en önemlisi kalorileri doğru saydığınddan emin ol

• +1
Reactions: Kayra139
kalori açığı verip kilo verememen gibi durum olamaz protein yüksek bir diyet yap tüm şekersiz cola sprite enerji içicekleri iç günlük aktiveni minimum 10k adıma getirmeyi dene

en önemlisi kalorileri doğru saydığınddan emin ol
kanka çok kilo verdim ya tıkanma dönemi falan oluyormuş sence arttırıyım mı kalori açığını bazı günler 1000 kalori altı alıyorum amk ama gerçekten kas mas sikimde degil ki geri inşaa ederim
suyu 4 litre içiyorum
full proteini maksimize etmeye çalışıyorum güzelce
ağzıma rafine şeker sürmedim 3 aydır
şekersiz kola gömüyom
bide boy 185 101 kilo ya ben ne zaman çenem falan belli olur kaç kiloda
bodyfat hala var yani şu an tahmin ettigin gibi

• +1
kanka çok kilo verdim ya tıkanma dönemi falan oluyormuş sence arttırıyım mı kalori açığını bazı günler 1000 kalori altı alıyorum amk ama gerçekten kas mas sikimde degil ki geri inşaa ederim
suyu 4 litre içiyorum
full proteini maksimize etmeye çalışıyorum güzelce
ağzıma rafine şeker sürmedim 3 aydır
şekersiz kola gömüyom
bide boy 185 101 kilo ya ben ne zaman çenem falan belli olur kaç kiloda
bodyfat hala var yani şu an tahmin ettigin gibi
1000 kalori altı sağlıklı değil amk kesinlikle yorgun düşersin hasta olursun uzun vadede siki tutarsın kısaca TDEE Calculator yaz ordaki soru Dürüstçe doldur kaloriyi ne kadar düşürmek istiyorsan düşür ama zaten bazal metabolizma hızın 2800 felan çıkar muhtemelen o yüzden 1800-1900 kalori ile uzun vadeli ver kiloyu çünkü herhangi bir PED kullanmayı düşünmüyorsun

1000 kalori açığıda gayet iyi zaten

Last edited:
  • +1
1000 kalori altı sağlıklı değil amk kesinlikle yorgun düşersin hasta olursun uzun vadede siki tutarsın kısaca TDEE Calculator yaz ordaki soru Dürüstçe doldur kaloriyi ne kadar düşürmek istiyorsan düşür ama zaten bazal metabolizma hızın 2800 felan çıkar muhtemelen o yüzden 1800-1900 kalori ile uzun vadeli ver kiloyu çünkü herhangi bir PED kullanmayı düşünmüyorsun

ağırsağlamdan hesapladım yağ oranı yüzde 33 çıktı yüzde 30 diyek
bazal 1800 çıktı
tde 2300

yani 1800 kafi dimi
bide yüzde 33 çok mu la ama zayıf bir insan da dgeılım yani its over mi
15 kiloyu 2.5 ayda verdim benim lean olma sürem 6-7 ayı bulur dımı

• +1
bazal 1800 çıktı
tde 2300

yani 1800 kafi dimi
leanden kastın ne olduğuna göre değişir

• +1
leanden kastın ne olduğuna göre değişir
karın kası istiyorum çene hattamın belli olmasını istiyorum yüzde kaça düşmem lazım benim boy kilo ile bide ne zamana olur sence bu
temiz beslenip protein iyi alıp böyle devam edersem
taş gibi iradem varmış aslında bu zamana kadar deli gibi yedim amk kafamı sikeyim

• +1
karın kası istiyorum çene hattamın belli olmasını istiyorum yüzde kaça düşmem lazım benim boy kilo ile bide ne zamana olur sence bu
taş gibi iradem varmış aslında bu zamana kadar deli gibi yedim amk kafamı sikeyim
benim tahminim minimum 1 yıl sürer PEDleri kullanırsan kullanmayı düşünürsen daha kısa sürer

• +1
Arkadaşlar 118kg'den 101'e düştüm kalori açığım bazalın 2/3'ü falan ama şu an kilo vermem yavaşladı. Spor salonuna gidiyorum ağırlık falan filan feşmekan

Amk lean olmak istiyorum aslında kas mas sikimde değil hayatımda en son lean oldugum zaman 12 yaşındaydım bu süreci nasıl hızlandırırım
tecrübeliler yazsın
agam amacin sadece lean olmak ise ve kalori sayma vesayre kafani karistiyorsa sabah birsey yeme oğlen yeme akşam proteinli low karb li bir öğün ye günde 4 litre su ic ayriyetten kas idmani yapmana pek gerek yok gibi onun yerine 1 saat daha kardiyo yapabilirsin

• Hmm...
Reactions: xantares
ben

5 6 ay 1000 kalori alti yedim ve 2500 kalori üstü harcadim (bazal + kardiyo ) pek bir sorun olmuyo biraz yorgun olursun ama arkadaşlara falan takildikca yorgunluk geciyor zaten zero iciyormus enerji verir o

• +1
bazal 1800 çıktı
tde 2300

yani 1800 kafi dimi
its over asla degil benim yag orani %40 cikmisti amk

• Love it
boyun 185 zaten karin kasi cikma ihtimali var %15 gibi üst karin kaslarini gorürsün ama tabi baya uzun sürecek 5-6 ay en az

• +1
pumsız 55cm yani PEd ler çalışıyor ama sihirli değnekde değil omuzlara özel birşey olmuyor kısaca

• +1
Reactions: Kayra139 and Turanmethod
its over asla degil benim yag orani %40 cikmisti amk
aga sen kaç kilodan kaça düştün ne kadar sürdü ve boyun kaç

bende kilo verince 15kg canım tatlı çekmiyor sanırım insülin direncim vardı baya azaltmışım muhtemelen

herkes baya değiştiğimi söylüyor beğeniyor falan
amk hala yağ oranım çok fazla olmasına rağmen kasiyer kızlar yüzüme bakıyor falan insanlar gözlerimin içine bakmaya başlıyor konuşurken
otobüs koltuğuna sığmıyordum 15kg verince sığdım taşma falan kalmadı

bir de göbek 10cm gitti daha gitmiyor herhalde daha ilerleyen süreçlerde olcak
senin durumun ne spor falan yapıyor musun
hayatımda en son küçükken leandim şimdi artık lean yaşamak istiyorum
glisemik indeksi düşük karblar alıyorum ve rafine şekeri yemiyorum yiyorsam birkaç ısırık maks
umarım baaşarırım bu kadar kilo gitti devamı da gider

• +1
aga sen kaç kilodan kaça düştün ne kadar sürdü ve boyun kaç

bende kilo verince 15kg canım tatlı çekmiyor sanırım insülin direncim vardı baya azaltmışım muhtemelen

herkes baya değiştiğimi söylüyor beğeniyor falan
amk hala yağ oranım çok fazla olmasına rağmen kasiyer kızlar yüzüme bakıyor falan insanlar gözlerimin içine bakmaya başlıyor konuşurken
otobüs koltuğuna sığmıyordum 15kg verince sığdım taşma falan kalmadı

bir de göbek 10cm gitti daha gitmiyor herhalde daha ilerleyen süreçlerde olcak
senin durumun ne spor falan yapıyor musun
hayatımda en son küçükken leandim şimdi artık lean yaşamak istiyorum
glisemik indeksi düşük karblar alıyorum ve rafine şekeri yemiyorum yiyorsam birkaç ısırık maks
umarım baaşarırım bu kadar kilo gitti devamı da gider
agam ben 165.5 da 95 kıloydum gecen sene yaklasık 3-4 ayda 70 kg ya dustum %25-23 bf de sonra aynı bf de 75.55 kıloya cıktım sporla ve tekrar cuta gırdım suan leanım 64 kılo falanım %13-14 bf halo effeckt gercek 3 4 aya en kralını yasıyacaksın sadece sakın dıyetı bırakma

• +1

tecrübeliler yazsın
eğimi 14 yap en az

• +1
eğimi 14 yap en az
kanka 10 eğimde hayatım sikiliyo yapamıyom 14 cok degıl mı bide dizlere yük binme olayı varmış

bide abi spor salonunda millet hep eğimsiz yapıyor amk salaklar heralde en obezinden en zayıfına incline arttrıran yok hıc

senin kilo kacc haci kac kg kac boy kac dk kac egim kac hız yapabiliyorsu?

• +1
kanka 10 eğimde hayatım sikiliyo yapamıyom 14 cok degıl mı bide dizlere yük binme olayı varmış

bide abi spor salonunda millet hep eğimsiz yapıyor amk salaklar heralde en obezinden en zayıfına incline arttrıran yok hıc

sorun olmaz egımlı yap 4.5 5 hız yaparsın

• +1
eğimi 14 yap en az

benim boy 178 kilom 68 valla eğimi 20 yapıyom fulluyorum yani hız 4 de 30dk koşuyorum eğim olayını tam bilmiyorum eğimsiz hiç yapmadım zaten 1 haftadır gyme gidiyorum ama yks sürecinden çıktım kilomdan dolayı ve karın çalıştığım için her sabah lean e yakınım bayağı ben de lean olmak için çalışıyorum sikimde değil kütle kazanmak falan bodyfatim 15 falandır onu 10-12 ye çekmeye çalışıyorum ama benim vücudumda 2-3 haftada falan baya şeyler değişiyor zaten düşük kiloda olduğum ve boyumda o kadar uzun olmadığı için

• +1

eğimi ve hızı kalp ritmine göre ayarla milletten tavsiye alma

• +1
eğimi ve hızı kalp ritmine göre ayarla milletten tavsiye alma
doğru diyon ben hayatımda hiç 75 kilodan fazla olmadım 100kilo adama tavsiye vermem saçma da eğimsiz koşmak mantıksız geldi ilk

• +1
Reactions: Kayra139, kullancı1998572619 and psikozbagimlisi
doğru diyon ben hayatımda hiç 75 kilodan fazla olmadım 100kilo adama tavsiye vermem saçma da eğimsiz koşmak mantıksız geldi ilk
evet eğimsiz kardiyo yapmak mantıksız eğer eğim imkanın varsa

• +1
evet eğimsiz kardiyo yapmak mantıksız eğer eğim imkanın varsa
cihazlar ölçmüyo adam gibi akıllı saatim de yok
geminiye sordum böyle konuşamayacak kadar olmayacakmışız ve uzun cümleler kurabilmeliymişiz şu an bende bu 7 eğim 5 hız ilerde artar umarım

• +1

Koşu eğimli yapılmaz max 5 eğim falan gereksiz mss stres
Az ye yüksek eğimli yürü ama uzun vadede ayağına zarar verebilir ben bi ara 15-20 eğim 7-9 speed ile yürüyodum aşşağı yukarı günlük 20dk falan ayağımın üstüne basamayacak derecede ödem topladı görünüşte ödem hafif birşeydi o yüzden düz taban oldum sandım aşırı korktum dışarı çıkmadım doktora gitmek üzereydim bi süre evde yattım üstüne basmadım anca öyle düzeldi kardiyo abartmayın kas koyun zaten lean gözükürsünüz kas idmanını aksatırsanız skinnyfat olcanız zarwn

• +1
Reactions: Kayra139 and Topkra
sene 2026 da diyet mi yapıyonuz ahha götünüze bişeyler vurun ve keyfinbize bakın

• +1
  • JFL
Reactions: Gordon Freeman and kullancı1998572619
ne demek bu
1783020113637

cesur fikir

dnp veya clen gir karb alma yağ alma sadece protein tozu günde 6 ölçek

• +1
Reactions: kullancı1998572619

tecrübeliler yazsın
dnp diye bisey var peptid degil ondan al kullab dogal bisey korkma

sterod turevi 99% receteli proviron da beyaz recete herkes vermez
Beyaz reçeteli bi ilacı 3 eczaneden 1i veriyor steroid olup olmamasıyla alakası yok nadirlik skalası var clenbuterol ecza deposu sayfaların hiç birinde göremedim o yüzden ayrıca sorayım dedim proviron clomid falan yaygın baya ama mesela pregnly isteğe göre getiriyorlar beyaz reçete olmasına rağmen kırmızı reçete muamelesi yapıyor sırf ilaç kıtlığı var diye