sbl hakkında yardım

herson

herson

Iron
evde spor yapıyorum. Dinlenmeme rağmen barfikste gerilediğimi anladığım vakit hiç ileri gidemediğimi fark ettim. eskiden rir 1-2 şeklinde çalışmayı doğru bulurdum o şekil çalışırdım(güray aydın.) Aradan 3 yıl geçti bir sürü şeyi unutmuşum, son 1 ayı tekrardan alışma olarak kabul ettim. Sbl hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Kendi oluşturduğum program:
pull
bw barfiks
5 set tükeniş
barbell row 5 set
dumbell shrug 5 set
hammer curl 4 set

push
elmas şınav tükeniş 4 set
z bar skull crusher 4 set
dambıl shoulder press
lateral raise
Barbell row da doğru formu bile unutmuşum.
Optimal şekilde sırt ve göğüs günü nasıl olmalı ?
kablolu hareketler hariç çoğu hareketi yapabilecek ekipmanım var
@ZerefDragnee1l

• +1
Reactions: Resistance., Auchelius and pashanimair
nigga belki 4-5 set yaptığın için ilerlemiyorsundur hiç düşündün mü

• +1
  • JFL
Reactions: ZerefDragnee1l, cakdripa, Resistance. and 6 others
evde spor yapıyorum. Dinlenmeme rağmen barfikste gerilediğimi anladığım vakit hiç ileri gidemediğimi fark ettim. eskiden rir 1-2 şeklinde çalışmayı doğru bulurdum o şekil çalışırdım(güray aydın.) Aradan 3 yıl geçti bir sürü şeyi unutmuşum, son 1 ayı tekrardan alışma olarak kabul ettim. Sbl hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Kendi oluşturduğum program:
pull
bw barfiks
5 set tükeniş
barbell row 5 set
dumbell shrug 5 set
hammer curl 4 set

push
dambıl shoulder press
lateral raise
@ZerefDragnee1l
5 Set niye yapiyon

• +1
Reactions: Kayra139 and herson
Ben araştırdım bu programı buldum gelişerek ilerliyorsun felan
Ne aşırı kolay ne kolay
Bayağı bilgi var
2-3 gün sonra buna başlıyorum

https://nick-e.com/bwsf/

• +1
  • WTF
  • JFL
Reactions: pashanimair, xlegend, Duck Eats Bagel and 2 others
Daha fazla yapıyorum yazarken hepsine 5 set yazdım
Her hareket için bile 5 set aşırı fazla ve büyük ihtimal tukenise gidemiyorsun

• +1
Reactions: herson
Her hareket için bile 5 set aşırı fazla ve büyük ihtimal tukenise gidemiyorsun
evet 3 set yeterliymiş. kendime yeni program ayarlıyorum şuan. sbl sayfaları buldum ig de oradan bakıyorum.

• +1
Reactions: Yagiz8928
  • JFL
  • +1
Reactions: Duck Eats Bagel, ZerefDragnee1l and Kayra139
  • +1
Reactions: pashanimair, Duck Eats Bagel and Yagiz8928
Aga bilmeden konuşmazsan sevinirim
aga gelişmeyerek nasıl ilerliyoruz onu anlamadım bu programda gelişerek ilerliyoruz demişsin

• +1
Reactions: Kayra139
aga gelişmeyerek nasıl ilerliyoruz onu anlamadım bu programda gelişerek ilerliyoruz demişsin
Şöyle mesela duvara doğru push up atıyorsan (çok zayıflar için bu) bir süre onu yaparak en son düz yerde push up yapmaya geçiyorsun,
Öyle diyeyim yani yaptığın bir ana hareket var sonra onun üzerine eklene eklene geliştiriyorsun o manada dedim : D

• +1
Şöyle mesela duvara doğru push up atıyorsan (çok zayıflar için bu) bir süre onu yaparak en son düz yerde push up yapmaya geçiyorsun,
Öyle diyeyim yani yaptığın bir ana hareket var sonra onun üzerine eklene eklene geliştiriyorsun o manada dedim : D
Anladım aga ben kas kütlesi ağırlık olarak gelişip ilerliyoruz diyorsun sanmıştım bide bu program sabki başlangıç seviyesi gibi geldi yenimi başladın

• +1
Anladım aga ben kas kütlesi ağırlık olarak gelişip ilerliyoruz diyorsun sanmıştım bide bu program sabki başlangıç seviyesi gibi geldi yenimi başladın
Evet aga yeniyim daha açıklayıcı anlatan bulamadım okuduğuma göre zorlayıcı geldi ama senin bildiğin daha kaynak varsa iyi olur

• +1
Evet aga yeniyim daha açıklayıcı anlatan bulamadım okuduğuma göre zorlayıcı geldi ama senin bildiğin daha kaynak varsa iyi olur
Dm gel bildiğim kadar anlatıyım ordan istersen

• Love it
pull
bw barfiks
5 set tükeniş
barbell row 5 set
dumbell shrug 5 set
hammer curl 4 set

push
dambıl shoulder press
lateral raise
@ZerefDragnee1l
sbl threadine ben etiketleniyom gururlandjm aq şu an gymdeyim eve dönünce okuyup cevaplarım kanka

• +1
Reactions: herson, pashanimair, xlegend and 1 other person
Ne aşırı kolay ne kolay
Bayağı bilgi var

olum antrenmanda kolay zor antrenman programı diye bir şey yok amk yapabildiğin hareket ve senin tükenmen var etken olarak

• +1
Reactions: herson, pashanimair, xlegend and 1 other person
Ne aşırı kolay ne kolay
Bayağı bilgi var

Atacağın siteyi sikim kanka adhd testi yaptır reklamlarımdan programı okuyamadım aq

• JFL
  • +1
Reactions: Auchelius, maarda, Serialsuicide and 3 others
Atacağın siteyi sikim kanka adhd testi yaptır reklamlarımdan programı okuyamadım aq
İyi dedin zaten gidicem Ritalin istiyom

• +1
  • JFL
Reactions: pashanimair and xlegend
dostum öncelikle bu ne amınakoyim haftada 1 falan idman atıyorsan tamam ama 2 veya 3 ise ve 5 set tükeniş ile idman çıkartabiliyorsan ya allah falansın ya da tükenişe gitmiyorsun ve maksimum efor vermiyorsun, öncelikle zaten evde yaptığın için idman gününü 3'e çıkart ve set sayısı 1-2 belki bazılarında 3 olabilir

"Optimal şekilde sırt ve göğüs günü nasıl olmalı ?" optimal şekilde sırt ve göğüs günü makinelerle olabilir ama evinde makine olduğunu sanmıyorum bu yüzden şu an elinde olan tüm ekipmanları yazmanı isteyeceğim benchten ağırlıklara kadar

• +1
Reactions: pashanimair, herson and xlegend
dostum öncelikle bu ne amınakoyim haftada 1 falan idman atıyorsan tamam ama 2 veya 3 ise ve 5 set tükeniş ile idman çıkartabiliyorsan ya allah falansın ya da tükenişe gitmiyorsun ve maksimum efor vermiyorsun, öncelikle zaten evde yaptığın için idman gününü 3'e çıkart ve set sayısı 1-2 belki bazılarında 3 olabilir

"Optimal şekilde sırt ve göğüs günü nasıl olmalı ?" optimal şekilde sırt ve göğüs günü makinelerle olabilir ama evinde makine olduğunu sanmıyorum bu yüzden şu an elinde olan tüm ekipmanları yazmanı isteyeceğim benchten ağırlıklara kadar
özellikle bilmediğim hareketler detaylar olduğunu fark ettim senin bilgine güveniyorum.
1 z bar
1 uzun bar
2 kısa bar
4 adet 5 kg plaka
4 adet 2.5 kg plaka
3 adet 5 kg mermer plaka
1 barfiks barı

eskiden ayarlanabilir bench sehpam vardı fakat sattım, şuan 2 tabure ile bench yapabilirim. dağda yaşadığımdan salon işi zor, yakın olsa direk giderim. kabloyla omuz ve lat çalışmak çok efektifmiş cuff takınca bunu öğrendim ama deneme fırsatım olmadı. önceliğim sırt ve özellikle kanatlar, ardından omuz ve triceps. en iyi gelişmiş bölgem göğüs ve biceps, en geri bölgem komple sırt ve omuz.

• +1
Reactions: pashanimair

@ZerefDragnee1l

• +1
Reactions: ZerefDragnee1l
özellikle bilmediğim hareketler detaylar olduğunu fark ettim senin bilgine güveniyorum.
1 z bar
1 uzun bar
2 kısa bar
4 adet 5 kg plaka
4 adet 2.5 kg plaka
3 adet 5 kg mermer plaka
1 barfiks barı

eskiden ayarlanabilir bench sehpam vardı fakat sattım, şuan 2 tabure ile bench yapabilirim. dağda yaşadığımdan salon işi zor, yakın olsa direk giderim. kabloyla omuz ve lat çalışmak çok efektifmiş cuff takınca bunu öğrendim ama deneme fırsatım olmadı. önceliğim sırt ve özellikle kanatlar, ardından omuz ve triceps. en iyi gelişmiş bölgem göğüs ve biceps, en geri bölgem komple sırt ve omuz.
haftada 3 gün
sadece hareketleri söyleyeceğim tekrar sayısı sana bağlı ama 12 tekrarda tüken en fazla
set sayısı da sana bağlı burdan bir şey söyleyemem çünkü senin hakkında hiçbir şey bilmiyorum

pull up
barbell row/dumbell row (göğsünü bir yere daya)
z bar overhead press
lateral raise
skull crusher
bant varsa facepull
bench press
hanging knee raise
chest supported reverse fly
benche yatarak front raise alttan 20 derece

only upper max bunlar çıkıyor dağda sbl :lul:

• +1
Reactions: herson and pashanimair

Users who are viewing this thread